Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zerówka albo praca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:21
    stoje właśnie przed takim wyborem!!!paranoja!!!czy może tak być że będę
    musiała zrezygnować z pracy bo wójt nie chce finansować nauki dziecka w innej
    gminie??co mam zrobić?chciałabym aby dziecko uczęszczało do przedszkola które
    zapewnia całodzienną opiekę a nie tylko na 5 godz. a takiego moja gmina nie
    posiada.Co mam zrobić z dzieckiem?,jestem sama,nie mam w okolicy żadnej
    rodziny.Jak stracę pracę kto mnie utrzyma?wójt Latek?
    pzdr
    poradzcie!!please
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: zerówka albo praca 27.04.05, 23:15
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> stoje właśnie przed takim wyborem!!!paranoja!!!czy może tak być że będę
        > musiała zrezygnować z pracy bo wójt nie chce finansować nauki dziecka w innej
        > gminie??co mam zrobić?chciałabym aby dziecko uczęszczało do przedszkola które
        > zapewnia całodzienną opiekę a nie tylko na 5 godz. a takiego moja gmina nie
        > posiada.Co mam zrobić z dzieckiem?,jestem sama,nie mam w okolicy żadnej
        > rodziny.Jak stracę pracę kto mnie utrzyma?wójt Latek?
        > pzdr
        > poradzcie!!please

Zrozumialem, ze w gminie dziala przedszkole na 5 godzin. (A moze chodzi o szkole z klasa 0 ???),
        Musisz dogadac sie z kims (moze nawet wychowawczynia z tej klasy czy przedszkola) aby za oplata ( Ty placisz - prywatnie)opiekowal sie dzieckiem przez reszte czasu do powrotu z pracy.
        • Gość: Margo Re: zerówka albo praca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 00:22
          To dobry pomysł! Wójt dopłaci do tych 5h, a Ty z własnej kasy 3 kolejne. Może
          znajdzie sie wychowawczyni, która nie zedrze z Ciebie wiele? A jeśli nie
          wychowawczyni, to może jakaś starsza pani z gminy, która zajęłaby sie dzieckiem
          przez kilka godzin po przedszkolu?

Swoją drogą Twój post zabrzmiał tak, jakbyś to z wójtem Latkiem miała to
          dziecko ;-)

Powodzenia, aby problem jak najszybciej dał się rozwiązać!
          • Gość: Uzo Re: zerówka albo praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 02:02
            A może dogadaj się z jakąś matką dziecka z tej samej grupy? Zwykle tak się
            robi...
            mama, która może odebrać dziecko po tych pięciu godzinach może weźmie na
            przechowanie i Twoje dziecko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka