Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podyplomowe SGH

IP: *.crowley.pl 04.05.05, 15:16
    Czy podypomowe to sciema i wyciaganie kasy czy moze rzeczywiscie jest szansa
    lepszej pracy po nich? Jakie sa najbardziej cenione?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Krzysiek Re: Podyplomowe SGH IP: *.tronet.pl / 83.17.49.* 04.05.05, 21:14
        Nie robiłem podyplomowych na SGH, choć interesowałem sie ich ofertą. W każdym razie jest na pewno droga ;) Co do podyplomowych, to różnie. Nie wiem jak z szansą na znalezienie pracy, bo właśnie sprawdzam to w praktyce (odszedłem na własną prośbę), natomiast jest to z pewnością, szansa na nowe kontakty i uzupełnienie wiedzy, bardzo przydatnej w pracy.
      • Gość: wicked Re: Podyplomowe SGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:13
        a ja wlasnie kończę podyplomowe na sgh. dzięki nim zmieniłem pracę na dużo
        lepszą.
        • Gość: mat Re: Podyplomowe SGH IP: *.crowley.pl 05.05.05, 11:58
          a jakie studia konczysz? przeszedles dzieki temu do innej branzy?
      • Gość: Solik Re: Podyplomowe SGH IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 00:27
        podyplomowe na sgh to nie sciema ale rzetelna wiedza, tam polecam bo
        studowialem tam
      • Gość: realista Re: Podyplomowe SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:32
        Masz szanse na lepszą pracę bo wielu nieświadomych słyszy SGH i mysli że to niby dobra uczelnia. Prawda jest taka że to kolejna mętna szkółka (takie jak te pogardzane że niby kupuje się tytuł) w której za kasę dostajesz dyplom. A że płaci się dużo tej kasy to robi sie dobrą reklamę uczelni jaka to niby elitarna. Kiedyś sobie myślałem że SGH to naprawdę solidna uczelnia ale jak zobaczyłem jak wyglada podyplomówka to sie zacząłem śmiać ( dajesz kasę - masz papierek przy naprawdę minimalnym wysiłku).Uważam że nie warto wydawać takich pieniędzy na podyplomowkę. Lepiej kupić parę książek i poszukać w internecie ( na obcojęzycznych stronach) tej samej wiedzy.Jedyny plus podyplomowych to kontakty... tylko pytanie czy je wykorzystasz.
        • Gość: Maciek Re: Podyplomowe SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:47
          Studiowałem na podyplomowych SGH. Super studia. Nauczyłem się w rok więcej niż
          5 lat magisterki. Są bardzo fajne case study. Wtedy wiele rzeczy łatwiej się
          zapamiętuje.

POLECAM!!!!
        • Gość: mario Re: Podyplomowe SGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:41
          No tak, bo jak sam sobie poczytasz i poszukasz w necie to nikt Cię z tego nie
          bedzie sprawdzal, nie trzeba zdawac egzaminow, pisac pracy - a to juz niestety
          nie dla wszystkich. Dlatego latwo jest krytykowac, gorzej zdawac egzaminy!
          • Gość: realista Re: Podyplomowe SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:02
            Wiedzę zdobywa się dla siebie, dla własnego rozwoju a nie po to aby zdać egzamin.Jak pisałem pracę dyplomową ( na innej uczelni)to sam zaproponowałem ciekawy mało znany temat który wymagał intensywnego przeszukania anglojezycznego internetu i wielu godzin przetworzenia tego w pracę dyplomową.To było ciekawsze i bardziej rozwijające niż zdanie jakiegoś tam egzminu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka