Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odpowiedzialność materialna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:13
    mam pod sobą magazyn z gadżetami reklamowymi, czy jeśli coś zginie, to
    ponosze za to odpowiedzilaność? nie jestem jedyną osobą, która ma do niego
    klucz, więc obawiam się,że ktoś coś zwędzi.
    dodam,ze pozostałe osoby mają te klucze przez czyjes zaniedbanie....i mieć
    ich nie powinny.
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: odpowiedzialność materialna 05.05.05, 20:35
        Gość portalu: zenobia napisał(a):

> mam pod sobą magazyn z gadżetami reklamowymi, czy jeśli coś zginie, to
        > ponosze za to odpowiedzilaność? nie jestem jedyną osobą, która ma do niego
        > klucz, więc obawiam się,że ktoś coś zwędzi.
        > dodam,ze pozostałe osoby mają te klucze przez czyjes zaniedbanie....i mieć
        > ich nie powinny.

Sporzadz notatke sluzbowa z pokwitowaniem na twojej kopii, skierowana do przelozonego.
        W tresci daj tylko, ze stwierdzilas, ze do magazynu nad ktorym masz piecze, maja niekontrolowany dostep w postaci kluczy wymienione osoby,z tych o ktorych wiesz. Nie wysnowaj wnioskow, nie proponuj rozwiazan, tylko schowaj sobie kopie.
        Z roznymi magazynkami podrecznymi czesto tak jest, ze osoba odpowiedzialna za nie, ma bardziej obowiazki porzadkowe niz zarzadzajace, ale warto miec jakis "dupochron".
        Jesli w magazynku nie ma ewidencji, to radze zalozyc - przynajmniej zeszyt w ktorym wpisujesz ile czego przyjelas, a osoby pobierajace lub inni wspolgospodarze notuja ile czego na jaki cel pobrali.
        W takich magazynkach nie prowadzi sie czesto zadnej ewidencji, natomiast warto miec taka pomocnicza, poniewaz po roku czy dwuch ktos moze raptem zaczac sie domagac wyjasnienia, gdzie sie podzialo iles tysiecy dlugopisow firmowych czy cos podobnego - wtedy taki zeszyt z podpisami pobierajacych jak znalazl. jesli inni urzytkownicy nie beda nic wpisywac, nie wstdz sie podejsc do nich z zeszytem i poprosic o uzupelnienie, czy nawet tylko podpisanie juz wypelnionego przez ciebie wydania (czesto takim wspolnikami sa przelozeni).

Jesli natomiast inni klucze maja przez niedopatrzenie i po notatce zostana im zabrane, nie zapomnij przeprowadzic w takim momencie remanentu i podac na notatce stwierdzone ilosci na dzien spisu z natury (mozesz poprosic o kogos do pomocy, zeby byl prawdziwym spisem komisyjnym)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka