Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i mark

IP: *.netia.piekary.net 08.05.05, 23:05
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adam Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:20
        Nieustannie szukają pracy....
        Ja mam jeszcze podyplomówkę SGH i szukam pracy już 2 tydzień.

Ale mimo wszystko powodzenia.
        Adam
        • Gość: Ola Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.netia.piekary.net 08.05.05, 23:21
          jest tak źle? ja dopiero zaczelam to studiowac.Tez zycze powodznia
        • Gość: miki Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.acn.waw.pl 17.05.05, 16:48
          buhahahahahahhahaa.... drugi tydzien.... to rzeczywiscie problem.
          Ja po skonczeniu dwoch kierunkow szukalem pracy pol roku, a dla niektorych 2
          tygodnie to juz za duzo. Porazajace.

Niektorzy ludzie tutaj sa naprawde rozbrajajacy.
      • krzysztofsf KFC i MacDonalds ? n/t 08.05.05, 23:30

• Gość: szan Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.acn.waw.pl 09.05.05, 00:16
        Wiele zależy od tego, gdzie to zarządzanie się studiowało, bo jeśli w Wyższej
        Szkółce Wyciągania Pieniędzy, to... polecam wnikliwą lekturę niniejszego forum:)
      • iberia29 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 00:26
        czyli studia chyba najbardziej ogolne jakie moglas wybrac....czyli mozesz po
        tym robic wszystko i nic, i tak w kazdej firmie uczysz sie od nowa, kazda firma
        ma inna specyfike, nawet jesli sa to firmy z tej samej branzy.
        Ja zaczynalam prace (podczas studiow zaocznych tego kierunku) w malej firmie
        sprzedajacej maszyny budowlane i drogowe-przygotowanie ofert, sprzedaz,
        szukanie nowych klientow, poczta.Teraz pracuje w brytyjskiej firmie rowniez w
        meskiej branzy jako asystent dyrektora+kierownik biura,zakres obowiazkow
        baaardzo szeroki od typowo biurowych:telefon, poczta po organizacje transportu,
        wynajem sprzetu, podrozy, sprawy w urzedach itd.Jakos nie wydaje mi sie by moje
        studia pomogly mi jakos w tym co robie-przede wszystkim doswiadczenie w tamtej
        firmie+dobra organizacja pracy i myslenie za kilkanascie osob, lubie to co
        robie-nie narzekam na monotnie ;-)
      • Gość: antycyponek Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.05.05, 09:07
        Ja pracowałam juz jako: asystentka prezesa, specjalista ds. marketingu, aystent
        projektu międzynarodowego/tłumacz, specjalista ds. współpracy z zagranicą w
        administracji państwowej (gospodarka wodna), teraz jestem specjalistą ds.
        zakupów w firmie handlujacej elektroniką, a juz niedlugo chcę spróbować swoich
        sił jako przedstawiciel medyczny (ponieważ po wielu próbach doszłam do wniosku,
        że praca za biurkiem od 8 do 16 to jednak nie dla mnie). I to wszystko w ciągu
        5 lat studiów i 2 lata po studiach...
      • Gość: KP Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.zuk-sa.com.pl 09.05.05, 11:17
        na przykład w Dziale Marketingu (ma go każda większa firma) tak
        jak ja :)
        • vitmik Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 11:30
          wiesz co robią? żałują że w ogóle zaczeli studia i je skończyli w terminie.
          Stracone 5 lat. Jak człowiek byłby mądrzejszy to zaraz po maturze wyjechał by
          zagranice , wrocil z pieniedzmi,doswiadczeniem,znajomosciami i bieglem jezykiem
          obcym i zatrudnial by takich jak ty za 600 netto
          • Gość: k Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.range217-42.btcentralplus.com 09.05.05, 11:37
            powiesili dyplom na scianie w kiblu, zrobili drugie studia /tym razem pomysleli
            chwile zanim wybrali kierunek/ wyjechali za granice i nie zamierzaja wracac

• zazdrosny_maz Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 12:41
            całkowita racja...
            ja 2,5 roku po studiach - referent ds kadr a teraz asystentka
      • Gość: hrum Do marketingu i tak trafiaja tylko znajomi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:22
        Do marketingu i tak trafiaja tylko znajomi znajomych. Przynajmniej ja kilka
        razy się z tym spotkałem. Żeby wejśc trzeba mieć plecy. A po marketingu można
        np specjalizować się w szukaniu pracy luz zostać przedstawicielem handlowym:))))
      • Gość: A Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:36
        Leżą na łóżku z powody depresji ... "po jaki ch.wybrałem ten kierunek !"

• Gość: iwa Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.siec.brzeznica.net / *.75.53.7.debica53.ptc.pl 12.05.05, 18:08
          :(:( ... całkowita racja ...tylko siąść płakać ... nerwica, a potem depresja :
          (:(
        • Gość: chochlik Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.lublin.mm.pl 12.05.05, 21:48
          www.herbalifepolska.pl Duże możliwości.
      • Gość: maja prawdziwa Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.toya.net.pl 09.05.05, 14:53
        Nie zgadzam się z przedmówcami!

Ktoś napisał :"Studia ogólne - można robić wszystko i nic - w nowej firmie
        trzeba się uczyć wszystkiego od nowa". No właśnie! - i to mi się wydaje w MiZ
        najlepsze! Można się łatwo wpasować w prawie każdą działkę ( dział marketingu,
        handlu, sprzedaży, zaopatrzenia, zakupów,PR, HR itp. ). Ktoś narzeka, że był
        referentem ds. kadr.. ! Przecież to wielka szansa po studiach, z małych lub
        zerowym doświadczeniem!! Można ciągnąć ciekawą, stabilną karierę w HR! Gdyby
        się ktoś mnie spytał teraz, co jest najlepsze, chyba bez wahania
        odpowiedziałabym : " Marketing i zarządzanie!" Spójrzcie na oferty pracy, jest
        coraz więcej ofert dla absolwentów tego kierunku. Cały wic polega na tym, żeby
        zajmować się odpowiednim rynkiem / towarem - nie podświetlane kosmetyczki lub
        skakające pieski, ale coś "poważniejszego". I trafić do odpowiedniej firmy!
        No, cóż takie czasy - tylko marketing, handelek i inne takie liczą się
        najbardziej.. ;((
        • Gość: zenek Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: 206.73.209.* 09.05.05, 15:47
          Nic.
        • Gość: misja strategiczna Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:53
          Pierdzielisz, takie rzeczy to kiedyś robili ludzie po zawodówkach i dobrze im
          szło. Marketing to zwykłe oszustwo i wciskanie na siłę kitu. A studia w takim
          kierunku wymyślili właśnie marketingowcy, ludzie przyjdą zapłacą za studia a
          reszta się nie liczy. Co to kogo obchodzi że nagle w kraju jest 100000 ludzi po
          studiach "Marketing i Zarządzanie" na zasiłku dla bezrobotnych. Ludzie pomyślcie
          ilu takich może gospodarka wchłonąć. I jak już wspomniałem do tego noie trzeba
          studiów.
          • Gość: inaczej Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:32
            To samo można powiedziec o innych studiach. Ilu historyków sztuki moze wchłonąć
            rynek ile...itd itp. Skoro marketing i zarządzanie nie jest potrzebne bo ludzie
            po zawodówkach mogą to robić to po co w dużych korporacjach sa takie działy???
            Ehhh po co nam lekarze przecież można iśc do lasu i ziół nazrywać. Po co ci
            inżynierowie przecież rzeke można przepłynąć wpław a nie przedostawać się
            mostem...
            • Gość: misja strategiczna Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:37
              To samo można powiedziec o innych studiach.

MOŻNA

Ilu historyków sztuki moze wchłonąć
              rynek ile...itd itp.

NO WŁAŚNIE

Skoro marketing i zarządzanie nie jest potrzebne bo ludzie
              po zawodówkach mogą to robić to po co w dużych korporacjach sa takie działy???

ŻEBY KOLESIOM DAĆ JAKĄ KOLWIEK ROBOTĘ

Ehhh po co nam lekarze przecież można iśc do lasu i ziół nazrywać. Po co ci
              inżynierowie przecież rzeke można przepłynąć wpław a nie przedostawać się
              mostem...

I TU SIĘ MYLISZ NIE MOŻNA PORÓWNAĆ LEKARZA CZY INŻYNIERA Z JAKIMŚ POŻAL SIĘ BOŻE
              MARKETINGOWCEM
      • fallia Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 19:18
        Szukaja pracy tak jak ja od roku i nic z tego.Układy , układziki sie liczą.Co
        z tego ze ide na rozmowe o prace zawsze jest ale to ze oni szukaja osoby
        doświadczonej a gdzie ja mam to doświadczenie zdobyc jesli jestem po studiach i
        nikt nie chce mnie przyjać.Poprostu rozpacz!!!!!!!!!
        • Gość: fifa ee tam IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.05.05, 20:54
          myśle,ze takie studia nie są wcale takie złe jak sie o nich sądzi (to jest
          moja subiektywna opinia nie potwierdzona za bardzo konkretami :P ).

Tylko jedna rzecz. Po takim kierunku i na takim kierunki zwykle powinni być
          ludzie któzy maja kupe pomysłów- to właśnie tacy studenci/absolwenci powinni
          wykazywac sie najwieksza inicjatywa i przedsiebiorczoscia ,takze jezeli chodzi
          o swój prywatny biznes....wiec panie i panowie mark-zarz udowodnijcie ,ze
          jestescie cos warci i zabierzcie sie do roboty, bo jeżeli nie od was tego
          wymagac to od kogo ??? pozdro
      • malgos_76 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 21:52
        Właśnie kończę zarz-mar-finanse, pracuje w dziale finansowo-księgowym,
        koleżanka z działu jest po tym samym kierunku.
      • Gość: Jeni Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 09.05.05, 22:47
        Po czwartym roku rozpoczynaja staz w duzym, francuskim koncernie i maja
        propozycje dalszej pracy- coby bylo jasne: w dziale marketingu. Do
        zrealizowania samodzielny projekt, szefowie zagraniczni, mnostwo kontaktu z jez
        obcym.

Chcialam tylko dodac, ze studiuje ZiM na panstwowej uczelni, dodatkowo robie
        drugi kierunke (Finanse i Bankowosc), bylam semestr na studiach we francji i
        znam b dobrze angielski (CAE) a w wakacje staralam sie zdobywac doswiadczenie.

Chcialam powiedziec, ze potwierdza sie banalna prawda- nie wazne jaki kierunek,
        jesli ktos jest dobry i zmotywowany to sobie poradzi.

Pozdrawiam! :)
        • Gość: mustafa Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:32
          słuchajcie, nie jest tak źle
          po ZIMie na SGH najpierw byłem starszym specjalistą ds mktg i sprzedaży a teraz
          jstem analitykiem rynku
          jest git, powiedziałbym. Pozatym to jest maksymalnie ciekawy kierunek
          • Gość: kasiamer Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:43
            jak ktoś jest dobry to znajdzie pracę po każdych studiach. A w większości
            ogłoszeń o pracę potrzebują osób z wykształceniem ekonomicznym(Zim, ekonomia).
            No ale jeżeli ktoś sobie 5 lat tylko studiował to nic dziwnego że teraz nie
            może znależć pracy. Teraz takie czasy że pracować tzreba juz w trakcie studiów.
            • Gość: Janek Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: 80.51.73.* 10.05.05, 20:16
              Studenci ZiM biora urlop dziekanski na 4 roku bo zaczeli prace w amerykanskim
              koncernie. Audyt wewnetrzny oraz benchmarking - problem nie tkwi w tym co
              studiujecie ale co soba prezentujecie, jakie macie umiejetnosci i jaka wiedze
              posiadacie.
              • Gość: Dilbert Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.chello.pl 12.05.05, 23:50
                Pracują jako sprzedawcy.
            • Gość: Cos wiem Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:13
              To zobaczymy jak Ci pojdzie - ciekawe kto Ci zalatwil prace podczas studiow ???
              Ciekawe kto Ci napisal cefalke - albo moze wogole nie pisalas tylko inaczej
              zaliczylas interview ???
      • Gość: Goral Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.cvx.algx.net 13.05.05, 00:32
        OD PONAD ROKU JESTEM W STANACH. PRACUJE JAKO PRODUCTION SCHEDULER, COORDINATOR I
        EXPEDITOR.
        MOJA DZIEWCZYNA PRACUJE W AGENCJI UBEZPIECZENIOWEJ. DO POLSKI JEZCZE NIE
        WRACAMY.... MOZE KIEDYS.
        POZDRAWIAM
        • Gość: wontek Czyli magazynier. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 01:19
          • Gość: Goral Re: Czyli magazynier. IP: 67.98.3.* 13.05.05, 17:41
            Nie nie magazynier, u nas nie ma magazynu. System JIT rzadzi.
      • Gość: anjeli Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:15
        moja znajoma po MIZ pracuje jako lektorka angielskiego w szkole językowej, a
        druga wyjechała na wolontariat do UK
        sama byłam kiedyś na stażu w dziale marketingu (dodam, że skończyłam zupełnie
        inny kierunek)i nie wydaje mi się, żeby do tego byla potrzebna wiedza ze studiów
        moim zdaniem ktoś po zawodówce, ale z dużą ilością pomysłów i przebojowością
        mógłby sobie świetnie radzić
        wraz ze mną pracowało w dziale kilka osób i prawie nikt nie był po marketingu,
        a radzili sobie całkiem dobrze
      • bea.334 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 14.05.05, 11:12
        sprzedają w sklepie
      • Gość: fan barcy Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.j.pppool.de 27.06.05, 11:11
        Np. pracuja w dziale marketingu w dynamicznej firmie w niemieczech, odpowiadaja
        za rozwoj nowego rynku zagranicznego, co jest praca bardzo ciekawa i angazujaca.
        Poza tym kazdorazowo ogladajac wyciag z banku gratuluja sobie ukonczenia tego
        kierunku na dobrej uczelni, jednoczesnie wspolczujac tym, ktorzy skonczyli
        kierunek o takiej samej nazwie, ale zupelnie innej tresci, na jakiejs prywatnej
        uczelni i do tego zaocznie.
        • Gość: heliodor7 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: 217.153.26.* 27.06.05, 13:28
          Pracują w Dziale Marketingu.Jestem po prywatnej uczelni, a przygodę w DM
          zaczynałem w trakcie studiów jak miałem 21 lat.Oczywiście zaocznie no bo jak
          zdobyć doświadczenie.Śmiać mi się chce kiedy widzę sztywne posty typu
          skończyłem ZiM na SGH no to czekam na oferty pracy.To czy kończysz
          wsip,wści..uw itd. nie jest ważne.Ważne jest to co sobą reprezentujesz i jak
          przyszła firma może z ciebie skorzystać w dziale.Ja zaczynałem od praktyki
          przez staż a dalej etat.Mam drugą pracę i zajmuję się promocją i PR.Rynek jest
          trudny i tutaj zostają tylko najlepsi i oczywiscie tzw kolesie.To fakt.Takze
          pracować zaczynamy jak najszybciej bo studiach można przejśc już tylko na
          rentę.Takie czasy.
      • Gość: Ula Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:57
        Wyjezdzaja do Angli z firma ze Szczecina i pracuja w hotelach, tzn. sprzataja,
        zmieniaja posciel itp za ok. 6 tys. zl. miesiecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka