Gość: Ola IP: *.netia.piekary.net 08.05.05, 23:05 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:20 Nieustannie szukają pracy.... Ja mam jeszcze podyplomówkę SGH i szukam pracy już 2 tydzień. Ale mimo wszystko powodzenia. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.netia.piekary.net 08.05.05, 23:21 jest tak źle? ja dopiero zaczelam to studiowac.Tez zycze powodznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.acn.waw.pl 17.05.05, 16:48 buhahahahahahhahaa.... drugi tydzien.... to rzeczywiscie problem. Ja po skonczeniu dwoch kierunkow szukalem pracy pol roku, a dla niektorych 2 tygodnie to juz za duzo. Porazajace. Niektorzy ludzie tutaj sa naprawde rozbrajajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szan Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.acn.waw.pl 09.05.05, 00:16 Wiele zależy od tego, gdzie to zarządzanie się studiowało, bo jeśli w Wyższej Szkółce Wyciągania Pieniędzy, to... polecam wnikliwą lekturę niniejszego forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 00:26 czyli studia chyba najbardziej ogolne jakie moglas wybrac....czyli mozesz po tym robic wszystko i nic, i tak w kazdej firmie uczysz sie od nowa, kazda firma ma inna specyfike, nawet jesli sa to firmy z tej samej branzy. Ja zaczynalam prace (podczas studiow zaocznych tego kierunku) w malej firmie sprzedajacej maszyny budowlane i drogowe-przygotowanie ofert, sprzedaz, szukanie nowych klientow, poczta.Teraz pracuje w brytyjskiej firmie rowniez w meskiej branzy jako asystent dyrektora+kierownik biura,zakres obowiazkow baaardzo szeroki od typowo biurowych:telefon, poczta po organizacje transportu, wynajem sprzetu, podrozy, sprawy w urzedach itd.Jakos nie wydaje mi sie by moje studia pomogly mi jakos w tym co robie-przede wszystkim doswiadczenie w tamtej firmie+dobra organizacja pracy i myslenie za kilkanascie osob, lubie to co robie-nie narzekam na monotnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.05.05, 09:07 Ja pracowałam juz jako: asystentka prezesa, specjalista ds. marketingu, aystent projektu międzynarodowego/tłumacz, specjalista ds. współpracy z zagranicą w administracji państwowej (gospodarka wodna), teraz jestem specjalistą ds. zakupów w firmie handlujacej elektroniką, a juz niedlugo chcę spróbować swoich sił jako przedstawiciel medyczny (ponieważ po wielu próbach doszłam do wniosku, że praca za biurkiem od 8 do 16 to jednak nie dla mnie). I to wszystko w ciągu 5 lat studiów i 2 lata po studiach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.zuk-sa.com.pl 09.05.05, 11:17 na przykład w Dziale Marketingu (ma go każda większa firma) tak jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 11:30 wiesz co robią? żałują że w ogóle zaczeli studia i je skończyli w terminie. Stracone 5 lat. Jak człowiek byłby mądrzejszy to zaraz po maturze wyjechał by zagranice , wrocil z pieniedzmi,doswiadczeniem,znajomosciami i bieglem jezykiem obcym i zatrudnial by takich jak ty za 600 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.range217-42.btcentralplus.com 09.05.05, 11:37 powiesili dyplom na scianie w kiblu, zrobili drugie studia /tym razem pomysleli chwile zanim wybrali kierunek/ wyjechali za granice i nie zamierzaja wracac Odpowiedz Link Zgłoś
zazdrosny_maz Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 12:41 całkowita racja... ja 2,5 roku po studiach - referent ds kadr a teraz asystentka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrum Do marketingu i tak trafiaja tylko znajomi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:22 Do marketingu i tak trafiaja tylko znajomi znajomych. Przynajmniej ja kilka razy się z tym spotkałem. Żeby wejśc trzeba mieć plecy. A po marketingu można np specjalizować się w szukaniu pracy luz zostać przedstawicielem handlowym:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:36 Leżą na łóżku z powody depresji ... "po jaki ch.wybrałem ten kierunek !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.siec.brzeznica.net / *.75.53.7.debica53.ptc.pl 12.05.05, 18:08 :(:( ... całkowita racja ...tylko siąść płakać ... nerwica, a potem depresja : (:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.lublin.mm.pl 12.05.05, 21:48 www.herbalifepolska.pl Duże możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja prawdziwa Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.toya.net.pl 09.05.05, 14:53 Nie zgadzam się z przedmówcami! Ktoś napisał :"Studia ogólne - można robić wszystko i nic - w nowej firmie trzeba się uczyć wszystkiego od nowa". No właśnie! - i to mi się wydaje w MiZ najlepsze! Można się łatwo wpasować w prawie każdą działkę ( dział marketingu, handlu, sprzedaży, zaopatrzenia, zakupów,PR, HR itp. ). Ktoś narzeka, że był referentem ds. kadr.. ! Przecież to wielka szansa po studiach, z małych lub zerowym doświadczeniem!! Można ciągnąć ciekawą, stabilną karierę w HR! Gdyby się ktoś mnie spytał teraz, co jest najlepsze, chyba bez wahania odpowiedziałabym : " Marketing i zarządzanie!" Spójrzcie na oferty pracy, jest coraz więcej ofert dla absolwentów tego kierunku. Cały wic polega na tym, żeby zajmować się odpowiednim rynkiem / towarem - nie podświetlane kosmetyczki lub skakające pieski, ale coś "poważniejszego". I trafić do odpowiedniej firmy! No, cóż takie czasy - tylko marketing, handelek i inne takie liczą się najbardziej.. ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: 206.73.209.* 09.05.05, 15:47 Nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misja strategiczna Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:53 Pierdzielisz, takie rzeczy to kiedyś robili ludzie po zawodówkach i dobrze im szło. Marketing to zwykłe oszustwo i wciskanie na siłę kitu. A studia w takim kierunku wymyślili właśnie marketingowcy, ludzie przyjdą zapłacą za studia a reszta się nie liczy. Co to kogo obchodzi że nagle w kraju jest 100000 ludzi po studiach "Marketing i Zarządzanie" na zasiłku dla bezrobotnych. Ludzie pomyślcie ilu takich może gospodarka wchłonąć. I jak już wspomniałem do tego noie trzeba studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inaczej Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:32 To samo można powiedziec o innych studiach. Ilu historyków sztuki moze wchłonąć rynek ile...itd itp. Skoro marketing i zarządzanie nie jest potrzebne bo ludzie po zawodówkach mogą to robić to po co w dużych korporacjach sa takie działy??? Ehhh po co nam lekarze przecież można iśc do lasu i ziół nazrywać. Po co ci inżynierowie przecież rzeke można przepłynąć wpław a nie przedostawać się mostem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misja strategiczna Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:37 To samo można powiedziec o innych studiach. MOŻNA Ilu historyków sztuki moze wchłonąć rynek ile...itd itp. NO WŁAŚNIE Skoro marketing i zarządzanie nie jest potrzebne bo ludzie po zawodówkach mogą to robić to po co w dużych korporacjach sa takie działy??? ŻEBY KOLESIOM DAĆ JAKĄ KOLWIEK ROBOTĘ Ehhh po co nam lekarze przecież można iśc do lasu i ziół nazrywać. Po co ci inżynierowie przecież rzeke można przepłynąć wpław a nie przedostawać się mostem... I TU SIĘ MYLISZ NIE MOŻNA PORÓWNAĆ LEKARZA CZY INŻYNIERA Z JAKIMŚ POŻAL SIĘ BOŻE MARKETINGOWCEM Odpowiedz Link Zgłoś
fallia Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 19:18 Szukaja pracy tak jak ja od roku i nic z tego.Układy , układziki sie liczą.Co z tego ze ide na rozmowe o prace zawsze jest ale to ze oni szukaja osoby doświadczonej a gdzie ja mam to doświadczenie zdobyc jesli jestem po studiach i nikt nie chce mnie przyjać.Poprostu rozpacz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa ee tam IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.05.05, 20:54 myśle,ze takie studia nie są wcale takie złe jak sie o nich sądzi (to jest moja subiektywna opinia nie potwierdzona za bardzo konkretami :P ). Tylko jedna rzecz. Po takim kierunku i na takim kierunki zwykle powinni być ludzie któzy maja kupe pomysłów- to właśnie tacy studenci/absolwenci powinni wykazywac sie najwieksza inicjatywa i przedsiebiorczoscia ,takze jezeli chodzi o swój prywatny biznes....wiec panie i panowie mark-zarz udowodnijcie ,ze jestescie cos warci i zabierzcie sie do roboty, bo jeżeli nie od was tego wymagac to od kogo ??? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
malgos_76 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 09.05.05, 21:52 Właśnie kończę zarz-mar-finanse, pracuje w dziale finansowo-księgowym, koleżanka z działu jest po tym samym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeni Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 09.05.05, 22:47 Po czwartym roku rozpoczynaja staz w duzym, francuskim koncernie i maja propozycje dalszej pracy- coby bylo jasne: w dziale marketingu. Do zrealizowania samodzielny projekt, szefowie zagraniczni, mnostwo kontaktu z jez obcym. Chcialam tylko dodac, ze studiuje ZiM na panstwowej uczelni, dodatkowo robie drugi kierunke (Finanse i Bankowosc), bylam semestr na studiach we francji i znam b dobrze angielski (CAE) a w wakacje staralam sie zdobywac doswiadczenie. Chcialam powiedziec, ze potwierdza sie banalna prawda- nie wazne jaki kierunek, jesli ktos jest dobry i zmotywowany to sobie poradzi. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustafa Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:32 słuchajcie, nie jest tak źle po ZIMie na SGH najpierw byłem starszym specjalistą ds mktg i sprzedaży a teraz jstem analitykiem rynku jest git, powiedziałbym. Pozatym to jest maksymalnie ciekawy kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiamer Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:43 jak ktoś jest dobry to znajdzie pracę po każdych studiach. A w większości ogłoszeń o pracę potrzebują osób z wykształceniem ekonomicznym(Zim, ekonomia). No ale jeżeli ktoś sobie 5 lat tylko studiował to nic dziwnego że teraz nie może znależć pracy. Teraz takie czasy że pracować tzreba juz w trakcie studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: 80.51.73.* 10.05.05, 20:16 Studenci ZiM biora urlop dziekanski na 4 roku bo zaczeli prace w amerykanskim koncernie. Audyt wewnetrzny oraz benchmarking - problem nie tkwi w tym co studiujecie ale co soba prezentujecie, jakie macie umiejetnosci i jaka wiedze posiadacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.chello.pl 12.05.05, 23:50 Pracują jako sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cos wiem Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:13 To zobaczymy jak Ci pojdzie - ciekawe kto Ci zalatwil prace podczas studiow ??? Ciekawe kto Ci napisal cefalke - albo moze wogole nie pisalas tylko inaczej zaliczylas interview ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goral Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.cvx.algx.net 13.05.05, 00:32 OD PONAD ROKU JESTEM W STANACH. PRACUJE JAKO PRODUCTION SCHEDULER, COORDINATOR I EXPEDITOR. MOJA DZIEWCZYNA PRACUJE W AGENCJI UBEZPIECZENIOWEJ. DO POLSKI JEZCZE NIE WRACAMY.... MOZE KIEDYS. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goral Re: Czyli magazynier. IP: 67.98.3.* 13.05.05, 17:41 Nie nie magazynier, u nas nie ma magazynu. System JIT rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anjeli Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:15 moja znajoma po MIZ pracuje jako lektorka angielskiego w szkole językowej, a druga wyjechała na wolontariat do UK sama byłam kiedyś na stażu w dziale marketingu (dodam, że skończyłam zupełnie inny kierunek)i nie wydaje mi się, żeby do tego byla potrzebna wiedza ze studiów moim zdaniem ktoś po zawodówce, ale z dużą ilością pomysłów i przebojowością mógłby sobie świetnie radzić wraz ze mną pracowało w dziale kilka osób i prawie nikt nie był po marketingu, a radzili sobie całkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bea.334 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i 14.05.05, 11:12 sprzedają w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan barcy Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.j.pppool.de 27.06.05, 11:11 Np. pracuja w dziale marketingu w dynamicznej firmie w niemieczech, odpowiadaja za rozwoj nowego rynku zagranicznego, co jest praca bardzo ciekawa i angazujaca. Poza tym kazdorazowo ogladajac wyciag z banku gratuluja sobie ukonczenia tego kierunku na dobrej uczelni, jednoczesnie wspolczujac tym, ktorzy skonczyli kierunek o takiej samej nazwie, ale zupelnie innej tresci, na jakiejs prywatnej uczelni i do tego zaocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliodor7 Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: 217.153.26.* 27.06.05, 13:28 Pracują w Dziale Marketingu.Jestem po prywatnej uczelni, a przygodę w DM zaczynałem w trakcie studiów jak miałem 21 lat.Oczywiście zaocznie no bo jak zdobyć doświadczenie.Śmiać mi się chce kiedy widzę sztywne posty typu skończyłem ZiM na SGH no to czekam na oferty pracy.To czy kończysz wsip,wści..uw itd. nie jest ważne.Ważne jest to co sobą reprezentujesz i jak przyszła firma może z ciebie skorzystać w dziale.Ja zaczynałem od praktyki przez staż a dalej etat.Mam drugą pracę i zajmuję się promocją i PR.Rynek jest trudny i tutaj zostają tylko najlepsi i oczywiscie tzw kolesie.To fakt.Takze pracować zaczynamy jak najszybciej bo studiach można przejśc już tylko na rentę.Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Co robia absolwenci po studiach zarzadzanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:57 Wyjezdzaja do Angli z firma ze Szczecina i pracuja w hotelach, tzn. sprzataja, zmieniaja posciel itp za ok. 6 tys. zl. miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś