Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak mam znależć pracę

09.05.05, 15:03
    Studia skończyłam 6 lat temu.Od tego czasu nigdzie nie pracowałam, a żeby
    całkowicie się nie załamać zaczęłam angażować się w różne działania jako
    wolontariusz.Najczęściej były to różne formy pracy z dziećmi.Moja
    sytuacja,także ta materialna ,skomplikowała się ostatnio.Zmarł mój tato i
    straciłam źródło utrzymania.Postanowiłam wziąć się w garść(wcześniej,jak
    kończyłam studia zmarła mi mama i przez 3 lata nie mogłam się pozbierać,ale
    był tato i miałam z czego żyć.Miałam także możliwość odkrywania ,jaka praca
    najbardziej by odpowiadała moim predyspozycjom.),ale teraz nie daję już
    rady,nie mam już sił,także tych psychicznych.Szukając pracy znalazłam się
    jakby w zaklętym kręgu:bo tak :do pracy w charakterze sprzedawcy mam za
    wysokie wykształcenie, a do stanowisk wymagających wyższego wykształcenia nie
    mam doświadczenia lub potrzeba wykształcenia np.ekonomicznego.Już nie daję
    rady.
    Obserwuj wątek
      • remek-1983 Re: jak mam znależć pracę 09.05.05, 15:08
        To narazie bierz to co jest, a w między czasie szukaj czegoś innego.
      • Gość: z Re: jak mam znależć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:09
        gdzie szukasz pracy i jakie masz wykształcenie?
        co robiłasz jako wolontariusz?
        trzymaj sie
        • extreme74 Re: jak mam znależć pracę 09.05.05, 15:14
          remek,nawet nie mogę wziąć czegoklowiek,bo taki pracodawca potrzebuje kogoś na
          dłużej,wychodzi z założenia, że ja mu po roku ucieknę, no i tak pewnie byłoby.
        • extreme74 Re: jak mam znależć pracę 09.05.05, 15:17
          gościu,najpierw szukałam pracy w szkole, skończyłam historię.Teraz szukam pracy
          w sklepach z ciuchami,zabawkami,upominkami,nawet w kwiaciarni, także jako
          pracownik biurowy oraz przy obsłudze klienta.Ale moim marzeniem jest pracować z
          przedszkolakami lub uczyć w podstawówce.
      • Gość: Q Re: jak mam znależć pracę IP: 204.52.187.* 09.05.05, 15:14
        Podaj kierunek wykształcenia, hobby i dotychczasową działalność... (wiesz coś w
        rodzaju CV) i gdzie mieszkasz a znajdziemy Ci prace
        • extreme74 Re: jak mam znależć pracę 09.05.05, 15:19
          Gościu,mieszkam w Łodzi.Myślę też o podjęciu studiów podyplomowych z
          logopedii,ale najpierw muszę mieć kasę na utrzymanie.
      • jasmina_tdi co za bzdury 09.05.05, 16:25
        Jak na sprzedawcę masz za wysokie kwalifikacje, to zmień sobie CV. Wpisz w
        papiery "sprzedawca pietruszki w okresie wakacyjnym" i niech sąsiad ci
        referencje podpisze. No chyba, że tak szukasz, co by za szybko nie znaleźć.
        • Gość: Q Re: co za bzdury IP: 204.52.187.* 09.05.05, 16:44
          Albo po prostu nie wpisuj w CV swojego wykształcenia. W koncu jeśli ma Ci
          przeszkodzić w znalezieniu pracy... to po co je ujawniać. A jeśli o
          sprzedawanie w sklepie chodzi to może spróbuj pozukać pracy w sklepie z
          zabawkami?
        • extreme74 Re: co za bzdury 17.05.05, 14:19
          jasmina,swoje wspaniałe rady serwuj swoim znajomym albo sama sobie z nich
          korzystaj.Wpisywanie różnych,właśnie bzdur do cv to genialny pomysł,ale może
          jednak nie dla mnie.Potrzebuję być w porządku i nie trząść się na każdym
          kroku,gdy już znajdę pracę,że kiedyś wyda się że niektóre dane w cv są
          nieprawdziwe.I tylko nie mów,że takie jest życie i że kto nie kombinuje , nic
          nie ma.Bo ja pierdziele takie podejście.
          • Gość: Romek Re: oszustwa, manipulacje w białych rękawiczkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:39
            bo to prawda- kto nie kombinuje ten dużo nie osiągnie.
            nie znam osób które bez przynajmniej kilkukrotnego balansowania
            na granicy prawa, a czasami lekko je przekraczając dorobili się
            jakiś pieniędzy. wiele firm w swoich misjach zawiera takie rzeczy
            jak zaufanie, szacunek itp... a pracując w nich (są to poważane duże firmy),
            jest się chwalonym i premiowanym za kombinowanie, cwaniactwo, nawet przekupstwo
            (poważnie). Poza tym studiowałem i ukoczyłem renomowane uczelnie, mam
            magisterkę i podyplomówkę uczy się tam wielu przydatnych rzeczy, ale i tak samo
            biznesu w którym jest również miesce na manipulacje, stosowanie różnych metod
            socjotechniki, co w zasadzie sprowadza sie do tzw. oszustwza. wszystko zależy
            od tego gdzie sobie konkretny człowiek sam ustali granice. do jakiego momentu
            dobrze się z tym czuje. wielu biznesmenów posuwa się bardzo daleko
            stosując "perfidne" metody w "białych rękawiczkach". my to akceptujemy, osoba
            ta wydaje się dla nas autorytetem i nawet przez myśl nam nie przechodzi, że
            nami manipuluje. czasami odktywamy to po jakimś czasie i albo stajemy się tacy
            jak oni (co było w moim przypadku), albo jesteśmy na nich zawiedzeni i...?
            Profesorowie czasami wprost o tym mówią, ludzie dostrzegają to w miarę upływu
            wieku i zbieranych doświadczeń.

Romek
            • reeeyo Re: oszustwa, manipulacje w białych rękawiczkach 17.05.05, 15:11
              Ok może masz rację. Jak wychowasz swoje dzieci? Świat się rozwija w dobrą i złą
              stronę. Znasz granice?
              A co mnie to? Ja też mam to w ... Czym to zaskutkuje?
              • extreme74 Re: oszustwa, manipulacje w białych rękawiczkach 17.05.05, 15:42
                Jak chcecie to sobie tak żyjcie,manipulując i kombinując.Ja się z tym żle czuję
                i zawsze,zawsze będę się starać ograniczać do minimum w tych
                tzw.kombinacjach.Chcę być z sobą uczciwa i nic,ale to nic mnie nie zmieni
                • Gość: remek Re: oszustwa, manipulacje w białych rękawiczkach IP: *.chello.pl 19.05.05, 19:52
                  Po prostu szukasz pretekstu żeby być pasożytem !
                  • Gość: mmmm Re: oszustwa, manipulacje w białych rękawiczkach IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.05, 22:25
                    Zanim kiedykolwiek nazwiesz kogoś oszustem zastanów się co sam robisz człowieku.
      • kosmisia Re: jak mam znależć pracę 09.05.05, 17:12
        spróbuj w organizacjach pozarządowych
      • Gość: zadziwiona Re: jak mam znależć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:57
        no to sie powieś najlepiej...laska wez sie w garsc jak mozna mając tyle lat nic
        nie robic.przecież rodzice zazwyczaj umierają wcześniej od dzieci.moze ty
        odstraszasz sobą bo zieje od ciebie rezygnacją i brakiem zaangazowania.boże!!...
        ja dopiero teraz koncze studia (bardzo nieprzyszłościowy kierunek) ale mam 3-
        letnie doswiadczenie zawodowe bo na 2 roku sobie powiedzialam ze byle co mozna
        robic ale doswiadczenie sie zdobywa. i wszedzie pracuje na zlecenie (co pewnie
        uważa się za hańbiące bo lepsze 500 pln na etacie niz 1000 na zleceniu), bo tak
        najchętniej zatrudnia się studentów. ale mam co wpisać w cv i mam z czego żyć.
        zarejestruj sie jako bezrobotna a potem sie postaraj o dotacje na wlasny biznes
        nawet zus ci zapłacą przez rok.skoro wiesz że chcesz pracowac z dziecmi to
        wymysl cos w tę stronę. nie każdy biznes wymaga dużej inwestycji.
      • Gość: remek Re: jak mam znależć pracę IP: *.chello.pl 21.05.05, 15:15
        Postanowiłam wziąć się w garść(wcześniej,jak
        kończyłam studia zmarła mi mama i przez 3 lata nie mogłam się pozbierać,ale
        był tato i miałam z czego żyć.Miałam także możliwość odkrywania ,jaka praca
        najbardziej by odpowiadała moim predyspozycjom

JAK SE K...A Z LUDZI ROBISZ ?????
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka