Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BANK MILLENIUM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:48
    Drodzy Forumowicze, mam do Was kilka pytań:
    Ile się zarabia w Banku Millenium? O co pytają na rozmowie kwalifikacyjnej?
    Czy dają umowę na czas nieokreślony? Jak wyglądają godziny pracy? Jaka jest
    atmosfera? Czy trudno się dostać? Głównie ineteresują mnie jednak zarobki
    (podawajcie, proszę, netto. Stanowisko: Asystent Klienta. Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: liść mały Re: BANK MILLENIUM IP: *.bremultibank.com.pl 24.05.05, 16:53
        parac w Banku Millennium ,, to może byc furtka do pracy w normalnych bankch:-))
        zarabia sie jako asystent klienta około 1400 zł netto, ale mozesz dostac co
        miesiac drugie tyle jeśli sprzedasz określona liczbę produktów, co nie jest
        problemem, dopiero 3 umowa o prace jest umowa na czas niekoreślony, atmosfera,
        zalezy gdzie trafisz, ja byłam w 3 oddziałach i w tych 3 było swietnie, praca
        fajna, czasami trzeba posiedziec po godzinach ale generalnie jest ok. Ja
        wspominam tę pracę bardzo ok.
        • Gość: alla Re: BANK MILLENIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:08
          Dzięki za wyczerpującą odpowiedź! A powiedz mi, czym się różni Millenium
          od "normalnego" banku?
          • Gość: liść mały Re: BANK MILLENIUM IP: *.bremultibank.com.pl 24.05.05, 18:24
            miałam na mysli normalny bank czyl praca nie w oddziale ale na zapleczu czyli w
            centrali :-))) Jak nie masz roboty to bierz tę. Ja jeszcze raz napisze ze prace
            w Banku Millennium wspominam bardzo ok.
            Rozmowa kwalifikacyjna, odbywała sie z dyrektorem mojej sieci z Panią z HR i ze
            szkoleniowcem. dyrektor kazał mi sprzedac zapach, który właśnie miałam na
            sobie, pytali mnie o moje dobre i złe strony, pytali mnie dlaczego chce
            pracowac w banku, pytali co robie najlepiej. Pytania , które przygotują cię do
            takiej rozmowy są na stronie www.abcpraca.pl lub www.abcpraca.com.pl,
            oczywiscie to tylko rys takiej rozmowy, warto tez pokzac siebie, czyli
            opowiedziec o swoich pasjach poza praca. Zycze Ci powodzenia.
            • Gość: alla Re: BANK MILLENIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:30
              Dzięki bardzo! Chcę zmienić pracę (kwestia finansowa), jadę na rekrutację do
              Millenium i chcę się upewnić, czy warto. Bardzo dziękuję!!
      • jk Re: BANK MILLENIUM 24.05.05, 18:16
        Gość portalu: alla napisał(a):

> O co pytają na rozmowie kwalifikacyjnej?

nie pada żadne pytanie z gazetowych poradników o rozmowach kwalifikacyjnych :)

mówisz coś o sobie (dlaczego te studia, hisoria pracy, czym się zajmowałaś),
        odpowiadasz na jakieś pytania "z życia banku" (przychodzi klient i...),
        przytaczane są informacje z cv, bo czasem są ciekawe i musisz coś dopowiedzieć
        :) może też paść pytanie typu "co to jest inflacja?" albo "czym się różni to od
        tego", itd. (odpowiedzi - wbrew pozorom - nie są dla każdego oczywiste)

generalnie powinno być miło, jeśli tylko i ty masz coś do powiedzenia :)
        • Gość: alla Re: BANK MILLENIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:31
          To mnie uspokoiliście, bo się takich rzeczy naczytałam na tym forum, że głowa
          mała ;) Ale zauważyłam, że o wszystkich bankach tak piszą :) A tu daliście mi
          konkretne odpowiedzi. Jeszcze raz - dzięki!
          • jk Re: BANK MILLENIUM 24.05.05, 18:38
            allu,
            rozmowa liścia małego wyglądała zupełnia inaczej niż moja
            punkt wspólnyy: u mnie też były trzy osoby, ale wiem kim była tylko jedna z nich :)

nie padły żadne pytania o złe czy słabe strony albo jak sobie ustalam priorytety
            w pracy; nic z podrecznika, raczej bez schematu - w stylu "powiedz nam coś o
            sobie najlepiej jak potrafisz"
            chociaż pytania do czegoś prowadziły, to dało się odczuć
            czasem odpowiedź nasuwała kolejne pytnia, ale to chyab norma

widać nie ma reguł, co inny oddział i co inni ludzie, to nie rozmowy :)
            • Gość: alla Re: BANK MILLENIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:11
              A czy trudno się utrzymać? Mam na myśli, że czy trudno np. wyrobić targety, czy
              wyrzucają, czy też można się czuć w miarę bezpiecznie? Obecnie mam bardzo
              stabilną sytuację, zarobki jako-takie, atmosferę w pracy - super. W sumie tylko
              pensja mnie boli, jeśli jednak mam zmienić siekierkę na kijek... czy ta praca
              jest stabilna?
              Pozdrawiam
              • jk Re: BANK MILLENIUM 24.05.05, 19:24
                no właśnie tego niestety nie wiem :(

czekam na wynik rozmowy, o której pisałem wyżej ;)
              • Gość: d Re: BANK MILLENIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:35
                będziesz załować - chyba że lubisz obłędnie sprzedawać po 10 godz dziennie
                • Gość: alla Re: BANK MILLENIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 20:00
                  To tam nie ma ośmiogodzinnego dnia pracy? Czy jest dużo nadgodzin?
                  Pozdrawiam i z góry dziękuję z odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka