Gość: magda Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: *.chello.pl 15.06.05, 00:49 Zgadza sie trzeba 2 zl wydac a polowa ogloszen to fikcja,naciaganie ludzi na koszty telefonu za 7,80 za minute telefony szyfrowane np 070 89012345 skandal !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY 15.06.05, 07:00 te telefony są nie tyle szyfrowane co podane w formie sugerującej co innego niż prezentują. Po prostu każdemu dzwonek ostrzegawczy w głowie powinien zabrzmieć, gdy widzi "kierunkowy" postaci 070xxx Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY 15.06.05, 06:58 nie jest tak źle. Mam paru znajomych, którzy własnie z ogłoszeń w Wybiórczej pracę dostali. Inna sprawa ze trzeba potrafić oddzielić ziarno od plew :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:40 Przyjmijmy teorię,że "Gazeta za treść ogłoszeń nie odpowiada"OK. Dlaczego nie ma więc ogłoszeń agencji towarzyskich(sex tanio)paserów(kradzione w dobrym stanie)oszustów(jelenia naciągnę)-ale zaraz takie są-dam pracę-jak zapłacisz,jak zarobisz,jak nie masz co robić to popracuj dla nas nie będziesz się nierobie nudził,a my ci nie zapłacimy,co ci za różnica przecież i tak nie pracujesz. Ogłoszenia aaa jak zapłacisz to zobaczysz treść ogłoszenia-exta pomysł,chyba też tak zrobię.Zara zara, ale pobieranie pieniędzy za OFERTY PRACY JEST NIELEGALNE!!!.Dla mnie,dla Gazety jest legal.Piękny kraj. Ale poważnie.Wiele ofert pracy w gazecie to kpina, wiem bo sam się załapałem na takie oferty.Pojawiają się cały czas i gazeta z tego żyje.No, ale jak się chce być liderem na rynku ogłoszeń "praca" to jakość przechodzi w ilość. Reasumując: abo GAZETA weryfikuje ogłoszenia praca, albo mogę zamieszczać ramkowe ogłoszenia agencji towarzyskich. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: 213.76.140.* 15.06.05, 09:51 Jesteś kolejnym ....... A jak niby ma to weryfikować na i tak trudnym i chimerycznym rynku ? My dajemy tylko w Wyborczej i połowa zatrudnionych jest z tej gazety.A mamy już koło 200 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
ruryk Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY 16.06.05, 09:07 Dzięki Dilbert A kto niby bierze kasę za ogłoszenia. Ale,ale mam pomysł:wezmę kasę od 100 osób za załatwienie pracy,10 tę pracę zgodnie z umową załatwię,a reszta to nieudacznicy,pechowcy,łamagi,ciamajdy.Przecież 10 załatwiłem pracę, jestem ok. Kto to zweryfikuje? PS Co to jest moralność?(na chimerycznym rynku pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
enogo Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY 16.06.05, 09:50 coś ci sie chyba pomieszało. jeśli jest gazeta z ogłoszeniami o pracę, to wiadomo, że nie będą się w niej ogłaszli sprzedawcy samochodów. pobieranie pieniędzy za pośrednictwo pracy jest nielegalne w całej europie - fakt, ale tylko dla poszukujących pracy. pracodawca mimo wszystko ponosi koszty rekrutacji, czy się to komuś podoba, czy nie. niektórzy pracodawcy umieszczaja dużo ogłoszeń o pracę tylko po to, aby zaistnieć w swiadomości potencjalnych klientów - robią sobie reklame po prostu. a zresztą, nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek zmuszał pracodawców do składania ogłoszeń o pracę w jakiejkolwiek gazecie z ogloszeniami. teraz sa takie poronione czasy, że praca stała sie dobrem samym w sobie, stąd tylu naciągaczy, którzy chcą to wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
mika99 Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY 18.06.05, 18:58 w każdej gazecie są lipne ogłoszenia, ale to logiczne że naciągacze są wszędzie. wszystkie prace mam z wyborczej bo nie mam znajomości a teraz pracuje w hotelu także z wyborczej i jest całkiem ok. pozdrawiam i nie dajcie sie naciągać, wybierajcie ogłoszenia gdzie jest podane chociażby stanowisko, numer telefonu stacjonarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieprawda Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 07:21 Pracuję od 1,5 miesiąca,właśnie w GW przeczytałem ogłoszenie i na nie odpowiedziałem (mailem).Poprzedni mój pracodawca również ogłaszał się w GW. Więc nie uważam,że to lipa. Moja rada-odpowiadać tylko na ogłoszenia firm które się zna,ewentualnie sprawdzić w necie info nt.firmy. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu nowej pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinz Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 09:55 to wszystko zależy jakiej pracy się szuka, jak ktoś chce zostać cieciem (agent ochrony), dziwką (młode, odważne, atrakcyjne, 70zł/h), albo robotnikiem budowlanym albo fryzjerką albo akwizytorem to pracę znajdzie bez problemu ale jeżeli jest się młodym człowiekiem po studiach bez "kilku lat udokumentowanego doświadczenia na podobnym stanowisku" to można przez pare lat nie znaleźć tam żadnego ogłoszenia znam kilka takich osób jak ja, co bez sensu przez 2 lata kupowały ten dodatek i dosłownie nic nie znalazły, albo też praca biurowa okazywała się akwizycją - słynna już firma YAP i pare innych, które piszą o pracy dla młodych do biura, a potem wręczają torbę z ppastą do zębów lub wiatraczkami do sprzedawania ludziom na ulicy :( np. mnie firma YAP oszukała 2 lata temu, jak dali ogłoszenie, że szukają grafika do agencji reklamowej, a ponieważ te programy komputerowe miałem w jednym palcu, to poszedłem i spotkałem cały tłum od dresiarzy po niedorozwiniętych, wyszedłem zniesmaczony po tym, gdy pan mówiący o sobie, że jest kanadyjczykiem unikał pytań na jakim oprogramowaniu i co ów grafik ma robić... potem w necie już wiele osób rozpisywało się o YAP jest jeszcze pare takich firm co się ogłaszają, że szukają magazyniera, logistyka, pracownika biurowego... ogólnie dużo jest takich ogłoszeń które redakcja powinna stopować i nie drukować, dla własnego dobrego imienia i ze względów moralnych, aby nie nabierać młodych i zdesperowanych ludzi - o ile w kapitaliźmieistniej coś takiego jak moralność i dobre imie istnieją... ja moje dwie prace zdobyłęm dzięki urzędowi pracy i poczcie pantoflowej, bo o drobnych zleceniach nie wspominam... dziś już wiem, że nie będąc superspecjalistą albo osobą szukającą pracy fizycznej - nie mam tam czego szukać ogłoszenia dla inżynierów można znaleźć w gazetach innych, np. Życie Warszawy, żałuję, że wcześniej innych gazet nie kupowałem, oszczędził bym 2.5 roku nerwów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: 217.149.242.* 19.06.05, 13:16 Oprócz umiejętności czytania ważna jest również umiejętność rozumienia (właściwego rozumienia!!) tego, co się czyta. Jeśli ktoś nie widzi, co to jest nr 070 xx, to jego problem. W POLSCE NIE MA NUMERU KIERUNKOWEGO 070 , a jeśli ktoś tego nie wie, to po zapłaceniu rachunku (za naukę trzeba płacić - tylko za komuny nauka była za darmo) już będzie wiedział i po raz drugi tam nie zadzwoni. Ja pracę znalazłem z ogłoszenia w "Wybiórczej" i nie narzekam, a mam "nieco" wiecej niż trzydzieści lat i nie jest to praca "ciecia", "dziwki", "robotnika budowlanego" etc., które byłeś uprzejmy wymienić. Podejrzewam również, że zarabiam "nieco" więcej niż możesz zarobić w pracy załatwionej po znajomości. Nie jestem również "superspecjalistą", po prostu potrafię dobrze robić, to co robię. I jeszcze jedno; mając tyle lat, ile mam nie szukałem winnych wokół siebie: że mam złego szefa; że 070 to 0700; że ogłoszenia w większości są oszukańcze; że nie chcą mnie zatrudnić, a ja nie mam za co dzieciom jedzenia kupić etc. po prostu jeśli coś się chce osiągnąć, to wystarczy tylko trochę pomyśleć. Życzę powodzenia w narzekaniu i szukaniu winnych swego losu, oprócz siebie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinz Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:01 pomijając beszczelność " a mam "nieco" wiecej niż trzydzieści lat" dowodzi, że nie masz braku "doświadczenia" i że zaczynałeś w czasach lżejszych, jak ja zaczynałem polibudę w drugiej połowie lat90'tych to też na wydziale wisiało pełno ogłoszeń pracodawców, ale jak kończyłem to już w polsce było kilkumilionowe bezrobocie, poporstu sytuacja gospodarcza się zmieniła, sam znam pare osób o kilka lat ode mnie starszych, którzy bez "doświadczenia" na fali boomu lat 90'tych zaczynali pracę z wynagrodzeniem 3 tysiące, poprostu trafili na inną sytację gospodraczą, niż osoby kończące w latach 2001, 2002, 2003, 2004... nie porównuj sytuacji sprzed kilkunastu lat do tej sprzed paru lat, bo mój starszy brat cioteczny np. po elektronice nie musiał szukać pracy, pracodawca sam się do niego zgłosił, tylko on skończył w 1995 roku i to była diametralnie inna sytuacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda Re: OGLOSZENIA W WYBORCZEJ TO LIPA SZKODA KASY IP: *.chello.pl 20.06.05, 14:53 Ale bawisz kolego ,jak ci pracodawca nie zaplaci 3 razy wyplaty to sie bedziesz uczyl na bledach,bedziesz cinko spiewal a winnych bedziesz szukal napewno i nie w wlasnej osobie ,wiec nie filozofuj bo nic to nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 poczta pantoflowa buahahahhahahahahahahahah 19.06.05, 14:06 Wszyscy go oszukali - nagle im sie zachcialo zeby nie dosc ze przychodzil do pracy to jeszcze pracowal. Co za skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: poczta pantoflowa buahahahhahahahahahahahah IP: *.chello.pl 02.07.05, 01:25 Tak, tak są tacy beszczelni pracodawcy. Ale forum czuwa , forum radzi , forum NIGDY cię nie zdradzi. Idę spać. Odpowiedz Link Zgłoś