Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wychowawca na kolonii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:07
    Czy ktos wie moze jakie badania trzeba miec aktualne, zeby moc pracowac jako wychowawca na koloni dla dzieci?
    Obserwuj wątek
      • ladyinblack Re: wychowawca na kolonii 04.07.05, 20:17
        do niedawna potrzeba było zaświadczenie od lekarza, że możesz być wychowawcą
        (wystarczy zwykłe badanie lekarskie), badanie sanepidu na nosicielstwo, rtg płuc
        i chyba Wasserman (przepraszam jeśli pomyliłam pisownię). innymi słowy
        książeczka pracownicza.
        najlepiej jest zapytać w biurze podrózy które cię zatrudnia czego wymagają
        (niektórzy chcą tylko zaświadczenia lekarskiego bez dodatkowych badań więc po co
        przepłacać).
        • Gość: dzwoneczek Re: wychowawca na kolonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:37
          A jak wyglada taka pracownicza ksiazeczka zdrowia?
        • Gość: Maria Re: wychowawca na kolonii IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 11:48
          Badanie na nosicielstwo jest wymagane jedynie w przypadku opieki nad dziećmi
          małymi do lat 3. Na resztę wystaczy aktualne badanie lekarskie nawet bez rtg.
          • Gość: dzwoneczek Re: wychowawca na kolonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:24
            To jak to w koncu jest? Bede piekowac sie dziecmi w wieku 7-11 lat i nie bede przygotowywac im posilkow. Czy w takim wypadku wystarczy wpis od lekarza medycyny pracy i nie musze robic zadnych szczegolnych badan?
          • Gość: dzwoneczek Re: wychowawca na kolonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:22
            Bardzo zalezy mi na dokladnej informacji, wiec prosze, moze ktos wie jak to rzeczywiscie jest z tymi badaniami:)
      • Gość: dzwoneczek Re: wychowawca na kolonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:30
        Przepraszam, ze sie tak narzucam i upominam, ale srawa jest pilna. CZy naprawde nikt nic wiecej na ten temat nie wie?
        • Gość: misio Re: wychowawca na kolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 00:10
          Kiedy ja jechałem z dzieciakami to musiałem wyrobić sobie pracowniczą książeczkę
          SANEPIDOWSKĄ. I następnie mój lekarz pierwszego kontaktu wpisał mi, że nie
          zagrażam ogółowi ale to było ponad dwa lata temu. Teraz może przepisy albo
          cóśsię zmieniło.

Pozdrawiam i gdzie jedziesz jeśli można wiedzieć?
          • Gość: dzwoneczk Re: wychowawca na kolonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 10:51
            Oczywiscie, ze mozna wiedziec:) Jade z dziecmi na dwa tygodnie nad polskie morze.
            • Gość: ewa Re: wychowawca na kolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:17
              a kurs wychowawców kolonii masz to jest podstawa
              • Gość: dzwoneczk Re: wychowawca na kolonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 17:09
                Oczywiscie, ze mam:) Zrobilam juz ponad rok temu. Chociaz zebym sie duzo na tym kursie nauczyla to nie powiem...
                • plecionka Re: wychowawca na kolonii 11.07.05, 16:13
                  Hej, hej ludzie! Ja nadal nie wiem co mam robic;P
                  • plecionka Re: wychowawca na kolonii 12.07.05, 21:06
                    rozumiem, ze juz nic wiecej sie tutaj nie dowiem, dzieki za wszelka pomoc:)
      • j-jupi ubezpieczenie 13.07.05, 19:40

jakie za ile i gdzie moge kupic ubezpieczenie dla wychowawcy na 2 tygodnie
        to chyba jest OC ale ile kosztuje??

pa pozdrawiam
      • Gość: wisnia34 Re: wychowawca na kolonii IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 16:24
        powiedzcie gdzie znalezdz taką pracę ???
        mam ukonczony kurs wychowawców kolonii i chciałabym gdzies wyjechac zarobic .
        gdzie mam szukac takiej pracy ??
        • Gość: Marz Re: wychowawca na kolonii IP: 80.51.224.* 18.07.05, 20:20
          Szukaj w sieci. Ostatni mój wyjazd miał mjejsce na przełomie czerwca i lipca
          br. i ofertę znalazłam na www.gazeta.pl/praca. Ośrodek rewelacyjny nad samym
          morzem i warunki płacowe najwyższe na jakich kiedykolwiek wyjeżdżałam. A
          wystarczyło tylko ułożyć przykładowy plan kolonii... Możesz też próbować w
          biurach podróży, jednak jeśli nie masz jakiegoś zaprzyjaźnionego to może być
          kłopot. Niemniej jednak teraz w ogóle może to już być problem, bo jest dość
          późno i wszystko jest zarezerwowane...ja już mam "zaklepany" następny wyjazd na
          sierpień. Powodzenia!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka