Gość: Asia IP: *.solarnet.pl 13.07.05, 15:28 Jestem pedagogiem od uzaleznien,moge podjac prace w w/w instytucji-czy ktos wie dokladnie na czym jednak praca tam polega?Nie wiem czy warto,prosze o odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Poradnia Zdrowia Psychicznego IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 13.07.05, 23:06 Warto! Po pedagogice każda praca w zawodzie jest cenna! A oprócz tego takie doświadczenie w służbie zdrowia pozwala ubiegać się np. o certyfikat psychoterapeuty nie będąc psychologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Poradnia Zdrowia Psychicznego IP: *.solarnet.pl 14.07.05, 16:19 dziekuje za odpowiedz.A czy wiesz moze na czym polega praca w PZP?Terapii jeszcze nie moge prowadzic,ale jakies poradnictwo itp. czy mozna?Jesli tak,to co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupka Re: Poradnia Zdrowia Psychicznego IP: *.it-net.pl 14.07.05, 16:38 musisz zapytać w konkretnej poradni, ponieważ są różne profile takich poradni i w zależności od tego potrzebują/ lub nie różnych ludzi [tzn. po różnych kierunkach] do prowadzenia np. zajęć -niekoniecznie ściśle terapeutycznych, ale trenigngów interpersonalnych itp. Najczęściej jednak potrzebują psychiatrów i psychologów. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Poradnia Zdrowia Psychicznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:43 Mam podobne pytanie...co moze robic w Poradnii Zdrowia Psychicznego i Leczenia Uzaleznien-pedagog resocjalizacyjny,ale jeszcze bez uprawnien do prowadzenia terapii.Bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzależnienia Re: Poradnia Zdrowia Psychicznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:53 Jeśłi jesteś dopiero po studiach to wątpię możesz popróbować podzwonić po PPP albo PZP i zapytać o staż, wtedy masz wieksze szanse na zatrudnienie. Jeśli jesteś po reso to w placówkach resocjalizacyjnach, na odwykach, zadzwoń do PARPa -y, ETOH może tam rózne fundacje zajmują sie tym tematem. Ja mam już duże doświadczenie w temacie /~15 lat/ profilaktyce i terapii więc robię to prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Poradnia Zdrowia Psychicznego IP: *.solarnet.pl 18.07.05, 22:18 Dziekuje za odpowiedz.Jestem juz po stazu(w PPP) i wolalabym cos nie zwiazanego ze szkolnictwem,ew.problemami ucziow..Do PZP dzwonilam-nie powiedzieli co dokladnie moglabym tam robic,powiedzieli tylko,abym zostawila cv.Nie wiem czy warto-nie chce sie pchac,jesli nie bedzie mnie to interesowalo. Prosze o informacje,czym zajmuja sie osoby pracujace w PZP,oprocz porwadzenia terapii. Odpowiedz Link Zgłoś