Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW

• inez.maria.roza telekomunikacja polska sa 21.09.06, 18:07
        • purchaweczka5 Dyskryminacja 22.09.06, 21:29
          Ja pracuje w Anglii,ale tu wcale nie jest lepiej!Ostatnio stoczylam walke o
          20p.!!! Ale dlaczego nie,skoro sie nalezy?Wmawiali mi ciemnote -wiec
          zapytalam:czy dlaczego nie dacie mi podwyzki,jezeli nalezy mi sie jak angolom,z
          tymi samymi kwalifikacjami,tylko dlatego ze jestem z Polski?Czy to
          dyskryminacja?A tego slowa boja sie jak diabla,wiec dac kase musieli!!Moja rada-
          nie dawac sie,walczyc,glowa do gory
      • wadera22 Re: Cała Polska- Ista Polska Sp. z o.o. 23.09.06, 17:39
        Mobbing w czystej postaci stosowany przez prezesa...
      • annkott Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 23.09.06, 22:00
        Musze przyznac, że wątek sie rozrasta, nie jest to powodem do dumy, poniewaz
        opisuje sytuacje bardzo dramatyczne.W wiekszości przypadków nie jest to mobing,
        a zwyczajne lamanie praw pracowniczych.Kiedys bylam na szkoleniu z emocji,
        zafundawanym przez moich pracodawcow i rozmawialysmy z psychologiem jak radzic
        sobie z obcesowymi mailami, podejzeniami i insynuacjami. W pierwszej kolejnosci
        kazano nam sie uwlnic o tych relacji, ale nie sposob zwolnic sie i dać chamstwu
        wygrać. Wybralysmy rozwiazanie "pokojowe" Gdy ktos mnie krzywdzi w pracy,
        tlumacze sobie, ze na nic innego nie stać tej osoby, jest ograniczona i trzeba
        jej wspolczuc. Od tej pory nie czuje zlości jedynie politowanie.I jeszcze coś,
        to nie firmy sa chore, chorzy sa ludzie. Trzeba ujawniac jedynie imiona lub
        inicjaly, wiadomo ochrona danych i nietrudno o niesluszne posadzenie i chec
        zemsty na wymagajacym szefie.Moj pracodawca jest OK! cala firma, ale niektorzy
        pracownicy centrali, powinni sie zmienic.
        • lord.vader1 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 25.09.06, 21:15
          Ja spotkałem się z mobbingiem w instytucji państwowej. Jestem urzędnikiem wiele
          już w życiu widziałem ale takiego chamstwa, prostactwa i dwulicowości jeszcze
          nie. Dodam tylko, że szefem jest kobieta, wietrząca wokół siebie nieustannie
          spiski. Wprowadziła taki nastrój w firmie, że aż trudno w to uwierzyć. W
          przeciągu 6 miesięcy ludzie zmienili się nie do poznania. Wśród pracowników
          panuje atmosfera ogólnej podejrzliwości. Szuka się haków na każdego, byle tylko
          znaleźć. Niedzielne popołudnie to tzw. syndrom poniedziałku. Do bani wogóle.
        • o1232 BAMAR-POL Jełowa pod Opolem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.06, 00:44
          MASAKRA!!!! Każdy w Opolu już zna tą firmę.
      • aniamg Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 28.09.06, 09:05
        UPC Telewizja KAblowa-Katowice.Biuro Obsługi Klienta
        • rojust Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 04.01.08, 16:36
          CARREFOUR POLSKA!!!
          • plasticzek_y Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 06.01.08, 14:03
            Carrefour to najgorsza sieć handlowa jaka jest w Polsce. wielki bajzel i chaos(a chyba nikt nie lubi pracować w bałaganie),jednego dnia robi się coś a na drugi dzień okazuje się że to jest daremny wysiłek, brak ludzi do pracy.tak jak francuzi przejęli sklepy po firmie Ahold z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej(zacofanie w stosunku do poprzedniej firmy), co miesięczne remanenty a towar przychodzi jak chce i nie ma co z nim robić,pseudo-promocje, robienie z pracowników idiotów, podobnie jak z klientów-zmienianie cen, np. mięsa na drożej tylko dlatego że pojutrze jest promocja i trzeba tą cenę obniżyć do promocyjnej(debilizm).dotyczy to także magazynów centralnych, np. w Będzinie.ludzie tylko uciekają na zwolnienia lekarskie albo się zwalniają.
            • plasticzek_y Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 06.01.08, 14:20
              można sobie poczytać: www.spedycje.pl/forum/wiadomosci/3890/-1-/ahold_opuszcza_polske.html
          • mik80 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 07.01.08, 20:43
            znana firma, znana...
      • aax1 zapraszam na bloga: mobbing.1i.pl 28.09.06, 10:55
        zapraszam
      • o1232 BAMAR-POL Jełowa pod Opolem !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.06, 00:48
        • elazurek75 Tesco 07.06.11, 22:23
          Straszna firma, która traktuje pracowników jak bydło, jak chce kogoś wywalić, to wyciąga co się da- w ciagu miesiąca potrafią dać pracownikowi 3 nagany np. za straty, bo to najłtwiej znaleźć 3 przeterminowe jogurty.
      • umpa_umpa Bayer s.a. oddział północ 29.10.06, 19:38
        Szkoda słów żeby to opisać...
      • zmuszony Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 01.11.06, 20:28
        Polorto Sp. z o.o. z Częstochowy praktykuje przydzielanie roli chłopca do bicia.
        Taka czarna owca w zależności od tego jakie ma predyspozycje do bycia ofiarą
        pracuje tam dłużej lub krócej w bardziej lub mniej burzliwej atmosferze, jednak
        zawsze dochodzi ostatecznie do tego, że jest zmuszana do złożenia podania o
        porozumienie stron, a jej rolę otrzymuje kto inny, ale nie nowy pracownik...nowy
        jakiś czas jest przyjmowany jak gość honorowy i żyje w błogiej nie świadomości
        (do czasu). Firma zatrudnia ok 15 osób i rocznie dokonuje wymiany ok 8-10,
        każdego roku. Poza tym pracuje się tam non stop po godzinach i w weekendy, bez
        dodatkowych pieniędzy i dnia do odebrania (bo prawdziwy uczciwy pracownik to nie
        taki od 9-17, tylko taki co jak właściciel myśli o firmie 24 na dobę)No a ofiara
        wykańczana jest w taki sposób, że otrzymuje dużo ponadprogramowych zadań,których
        nie jest w stanie zrealizować nawet siedząc od 7 do 23 w pracy, sprzeczne
        polecenia, jest fałszywie pomawiana, napuszczani są na nią pracownicy, którzy
        też wysłuchują kłamliwych opowieści...zresztą książkę by można napisać. a
        kłamliwy prezes chyba startuje na pracodawcę roku, zaczął współpracować z jakąś
        firmą od zarządzania personelem i się udzielać jako aktywny pracodawca ceniący
        wartość pracownika i starający się o inwestowanie i utrzymywanie przy sobie
        ludzi na stałe. Tymczasem ekploatuje gorzej jak maszyny!
      • hazo1 G.Ostervig 22.12.06, 22:24
        G.Ostervig sp. z o.o. ul.Strużańska 26 05-126 Nieporęt
        oraz oddział w Wyszkowie załozony z początkiem grudnia.
        Jest to Duńska filia koncernu Molex. Sam prezes Gunar Ostervig prawdopodobnie
        nie zna skali zjawiska mobbingu. Od okolo trzech lat w tej firmie rozwija sie
        "rak". Przepracowalem tam 8 lat. No i nie wytrzymalem dłuzej psychcznie i mojemu
        kierownikowi Robertowi Gołąbkowi przywalilem w twarz na srodku hali w obecności
        byłego kierownika produkcji Marka Łebkowskiego (bardzo dobry człowiek)i innych
        pracowników. Tego samego dnia (21.12.2006) zostalem ZMUSZONY do podpisania
        wypowiedzenia o pracę bez mozliwosci skonsultowania sie z prawnikiem. W uznaniu
        zasług mialem mozliwosc wyboru trybu: dyscyplinarny lub za porozumieniem stron.
        Wybrałem tryb dyscyplinarny aby móc dochodzic swoich praw w sądzie (nie wiem czy
        dobrze wybralem, nie znam sie na prawie).
        Osobami najbardziej mobbingujacymi są:
        Dorota Wiśniewska (kierowniczka jednego z działów montażowych +opieka nad
        nowopowstałym oddzialem w Wyszkowie)
        -pokazujac "komin batorego" na zebraniu swojej grupy stwierdza ze moze
        pracownikom zrobic wszystko a oni jej gówno. -mam ksero list obecnosci + listy z
        nadgodzinami ponadlimitowymi.
        Teresa Sztegner (planistka, i inne funkcje) bardzo przebiegła bestia nie robi
        rzeczy które mogły by ją obciązac.
        -trzeba było zlecenie podzielic (z 1200 kompletów na 2 po 600^^) bo komputer nie
        moze przeliczyc tak duzych cyfr.
        Zarażone to:
        Andrzej Kania (kierownik produkcji)
        -jak nie bedziecie chcieli wydajnie pracowac to w Wyszkowie ludzie szukaja pracy
        i bedą robic za 600PLN.
        -po trzykrotnej próbie naprawienia stosunków pomiedzy mną a moim przelożonym
        Robertem Gołąbkiem stwierdzenie bylo wciąz to samo "nikt tu z panem ślubu nie
        brał". a chodzilo głównie o to ze nikt nie ma prawa na mnie krzyczec.
        Ewa Gołąbek (kierowniczka dzialu pras, żona Roberta Gołąbka) nie potrafi
        rozmawiac z ludzmi, woli napisać informacje, brzydzi sie tego motłochu.
        -"Jak mam rozumieć ten burdel Jadwiga?" mam tą kartkę + fotografie tego burdelu
        ktorą to fotkę ona sama chyba zrobila.^^
        Robert Gołąbek (kierownik działu cięcia)
        -"no co ty kurwa robisz" , "ja cie kurwa zwolnie" , "kurwa znowu zaspaleś, co ty
        kurwa robisz w nocy"
        -przez was musze przychodzic do pracy w soboty. (na liscie obecnosci stawia
        kropki tam gdzie byl w nadgodzinach -ciekawe dlaczego??? czyzby kierownicy nie
        mogli brac nadgodzin?)
        -ja was nie poganiam, robcie dokladnie i wydajnie.
        Agnieszka (kierowniczka magazynu)
        -łapówkara
        Anna Sobota (główna ksiegowa) osobiscie nie mialem z nia stycznosci.

Napewno jeszcze kilka innych osób tez smialo mozna by tu wymienic. Po wizycie
        PIP w (chyba) 2004r na lepsze nic sie nie zmieniło. W firmie pracuje obecnie
        okolo 300 osób. Spory miedzy pracownikami sa celowo podsycane i utrzymywane zeby
        latwiej bylo nimi kierowac. Ludzie boją sie ze stracą prace jak cokolwiek sie
        odezwią. Krzykaczom daje sie stanowiska i podwyzki urabiajac ich pod siebie. W
        efekcie "rak" rosnie............................

pozdrawiam i wesolych swiat na codzien zycze a nie tylko od swieta.
      • urzedniczka3 Urzad Miejski we Wroclawiu – Dyrektor Wydzialu Mie 21.02.07, 09:35
        Urzad Miejski we Wroclawiu – Dyrektor Wydzialu Mienia i Geodezji, jego
        zastepczyni + kierowniczka B.S. !!!

Panstwo stworzyli wokol siebie dwor pochlebcow i lizusow i tylkko ich
        zauwazaja...poza tym sa nieomylni, wyjatkowi...Pan Dyrektor pseudonim: Nerwus -
        nie zajmuje sie zwykle praca tylko sianiem intryg i zlecaniem innym i krzykiem
        i ponizaniem pracownikow wymusza pozadane przez siebie efekty...Slynie z
        zalatwiania ‚niemozliwych przyslug’ kolegom i znajomym, a zastepczyni w tym go
        wspiera...Pracownikow zmusza do krycia swoich oszustw i zalatwiania spraw pod
        dyktando !!! Szydzi czesto z innych i wysmiewa ich slabosci czy potkniecia
        publicznie (nie kazdy jest juz tak lotny jak kiedys!!!), finansowo dba glownie
        o siebie i swa ww. Ulubienice. A my mozemy pracowac za grosze.........Potem
        czytamy w gazecie, ze srednia topare tysiecy ! Tyle to ma nasz dyrektor !!!!!
        Zastepczyni wiecznie obrazona i kaprysna ksiezniczka w pretensjach...szuka tez
        sposobow jak by tu sie za bardzo nienapracowac....np. wisi na telefonie pol
        dnia, a jak gory akt urosna jej w pokoju, szuka bledow na sile i juz po
        miesiacu-dwoch pracownica juz wie, ze cos jest do poprawy: jakies slowo czy
        szyk zdania niedobry !
        Zapomnialabym o wiernej pomagierce – kierowniczce B.S., ktora wyzywa sie na
        swych podwladnych, publicznie wyzywa, a potem jak doprowadzi je do placzu lub
        rece sie ktorejs kolezance trzesa, to je przeprasza...ale te sytuacje tutaj to
        norma !!!!
        Ja codziennie mysle zeby sie zwolnic, ale w moim wieku nikt juz mnie do pracy
        nie zechce, a dowiem sie jeszcze, ze pracowalam w takiej firmie, wiec pewnie
        nic nie umiem!!!! Pomocy!!!
      • 1111111111s mobing?to prezes zielonego marketu!!!!!!!!! 03.03.07, 23:23
        szcepanek,oraz pracownica regionalna mierzejewska,wierzbowski.cała
        trójca!!!!!!nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pracownica ostrołęki...
      • krokodyllla MSM-INTERNATIONAL CONSULTING 05.03.07, 17:44
        Mobbing, wykorzystywanie pracownika, zakłamana firma!!!
        • kotmruczek Re: MSM-INTERNATIONAL CONSULTING 19.07.07, 09:55
          Mobbing, nie przestrzeganie czasu pracy, brak badań lekarskich, ludzi traktują
          jak śmieci, cały system stosowania niedomówień które w razie czego wykorzystuje
          się przeciwko pracownikowi (chociaż w tej firmie właściwsze by było określenie
          niewolnikowi). Sprawa została zgłoszona do PIPu, ale inspekcja jest zwodzona za
          nos (firma poprosiła o przeniesienie kontroli do Łodzi gdzie ma teoretycznie
          główne biuro, w którym jest tylko kurz). Pensje oczywiście wypłacane po
          terminie, i to DUŻO po terminie. Samo działanie tej firmy to PARODIA, podejście
          do klientów i ich obsługa żałosna, a czasem nawet nosi znamiona oszustwa.
          Rotacja pracowników ogromna.
          • taminoo ZSB-E w Świdnicy 31.03.09, 17:28
            Dyrekcja szkoły w osobie potwora w spódnicy chronicznie narusza
            chronicznie godność pracowników. Beznadzieja
        • iwopo VOLVO IT WROCLAW 29.04.09, 20:51
      • skelo Re: Olsztyn (Dywity); PGF Cefarm hurtownia leków 06.12.07, 11:54
        To jak tam traktuje się pracowników to poprostu nie do
        opisania.Ludzie ( zazwyczaj kobiety) którzy tam pracują na magazynie
        dzwigają ponad normę, i tu już nie chodzi o leki (palety nawet do 1
        tony).W umowie masz napisane 8 godz a w poniedziałki i piątki zawsze
        zostajesz godz dłużej( jeżeli się sprzeciwisz możesz liczyć na to że
        przez następne pół roku pracujesz na drugą zmianę od 15 do 23).Przez
        tą firmę przewineło się mnóstwo ludzi i każdy ma takie same zdanie
        na ten temat.Zamiast widnieć na budynku logo PGF Cefarm powinno
        wisieć "Arbeit Macht Frei".I gdzie tu jest inspekcja pracy
        powiedzcie mi ..?
        • biogaj Re: Olsztyn (Dywity); PGF Cefarm hurtownia leków 14.11.16, 17:27
          Ciężko w Cefarmie jest to fakt. Dla mnie najgorsze przez 6 lat pracy były krzyki.
          Proszę sobie wyobrazić, że ktoś przez 8 lub więcej godzin BEZ PRZERWY drze się żeby szybciej robić!.
          Całe dnie wrzasków! Nikomu nie życzę! Jak chciałam odebrać swoje nadgodziny (za które nie płacono), kierowniczka Anna P powiedziała że wyjdę ale nogami do przodu. Mniej więcej tak traktuje się w Cefarmie pracownika.
      • robotnik_pkobp Mobbing w PKO BP 04.01.08, 18:07
        PKO BP SA w całej Polsce. Miałem kilku pracodawców ale to co tu się dzieje, to
        przekracza wszelkie granice - biedronka i temu typu podobne się nawet chowaja.
        • mamutek1 Re: Mobbing w PKO BP 05.01.08, 12:07
          Potwierdzam słowa robotnika-pko,pracuje w tej firmie15 lat i to co się teraz dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie ,nadaje się to do TVN do programu Uwaga,moze wtedy cała Polska dowiedziała by się co się dzieje w największym banku w Polsce,jak traktowani są pracownicy i za jakie śmieszne pieniądze,a co najwazniejsze,jak traktowani są klienci -ciągle straszą nas zwolnieniami ,a to uderza w klientów,bo nikt nie będzie zapier...ał za darmo ,a ludzie "niech sobie stoją w kolejce-jak lubią"to cytat ,który usłyszałam na jednym ze szkolen ,a padł on z ust jednego z naczelnych -BRAWO ,gratulacje za podejscie,my zapier...amy i zbieramy joby od ludzi a "Ci "na górze zbierają laury i pieniądze -i tylko słyszymy ,że PKO sponsoruje to czy tamto ,a zarobki jak stały w miejscu ,tak stoją ,bo nie licze corocznej podwyzki ,która rekompensuje inflacje,ale to nie łaska ,mamy to przecież w regulaminie zapisane.Od 6 lat nie dostałam konkretnych pieniędzy tylko jakieś 3 lub 4 % inflacyjnego ,a wykonanie planu mam w granicach 95-110% i pytam gdzie jest sens tego wszystkiego ,napychamy tylko kabzy dyrektorom i prezesom ,których jest coraz więcej a sami zarabiamy 1000 zl netto i tylko słyszymy "plany ,plany,plany"
          • erynia_1 Re: Mobbing w PKO BP 02.04.08, 22:29
            No to ja przebijam - PEKAO SA. Podwyżek to nie mieliśmy nawet
            inflacyjnych przez ostatnie ok. 5 lat. No owszem, osoby, które
            składały wypowiedzenia a były potrzebne dla "góry" (nikt albo prawie
            nikt z kasjerów i księgowych - teraz to się nazywa pracownik
            wsparcia), za to tzw. sprzedawcy. A informacje: jacy to jesteśmy do
            niczego, że na nasze miejsce jest 10 innych chętnych, że jak się nie
            podoba to drzwi są otwarte, to słyszymy codziennie. Na każdym kroku
            jesteśmy gnojeni przez dyrektorów oddziałowych za przyzwoleniem tych
            regionalnych. My mamy zapracować na ich bonusy (po polsku premie) a
            dla siebie nic nie musimy mieć, bo nasze potrzeby są niczym w
            porównaniu do tych mądrych, światłych i wszechstronnych ludzi.
            Nadgodziny???? Jak popracujesz 1 godzinę dla dobra firmy, która
            przecież zapewniła byt dla ciebie i twojej rodziny, to tylko będzie
            to z twojej strony forma podziękowania. A za każdy brak sprzedaży
            jesteśmy gnojeni jak najgorsze zło tej ziemi.
            • zawisza_czarny_2008 Bank Polskiej Spółdzielczości - oddział 05.06.08, 20:08
              Oddział w woj. mazowieckim kierowany przez niejakiego Jacka L.
              Nieudacznik odreagowujący frustrację na podwładnych.
              Intrygant, "podglądacz", złodziej cudzych sukcesów i pomysłów.
              Tchórz - odsyła trudniejszych klientów do pracowników lub ucieka (dosłownie !) przed takimi klientami drugim wyjściem.
              Lubuje się w plotkach. Sam je nawet rozsiewa... Chętnie słucha donosów, wręcz zachęca do donosicielstwa na kolegów.
              Krytykant. Każdy entuzjazm utrąci. Nikt nic dobrze nie robi, nic nie umie, nic nie wie.
              Napuszcza pracowników na siebie. Obgaduje ich za plecami.
              Potrafi pouczać - pani za chuda, pani za gruba itd. Publicznie również...
              Naciski na sprzedaż to normalka!
              Kasy figa. Dobrego słowa - Boże broń!
              To przecież łaska i zaszczyt pracować w takim banku! No i jeszcze z NIM! Jakie pieniądze?!
            • eu_84 MOBBING TARNOWSKIE GÓRY A-Z BIURO 03.09.08, 21:47
              Nieuczciwy pracodawca, poniżający ludzi na kadym kroku. Zachowuje
              sie i wprowadza zasady rodem z Cyrku Monthy Pytona!!! Omijać z
              daleka! Nigdy nie wiadomo jaka bedzie kwota wypłaty - zalezy od
              humoru! w papierach oczywiscie najniższa krajowa - 1126 BRUTTO!
              KOSZMAR! Koles po zawodówce leczy kompleksy wyżywając się na
              pracownikach, a słoma z butów mu wystaje!!!!!
      • saszka28 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 06.01.08, 13:41
        Pepco Poland S.P.z.o.o sieć sklepów przemysłowo-odzieżowych...syf jakich mało
        nikomu nie polecam!
      • an491 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 06.01.08, 18:02
        Spółdzielnia mieszkaniowa w Częstochowie. Zarząd jednoosobowy jest zdania;jak
        się komuś coś nie podoba ma spierdalac obojętnie czy to pracownik spółdzielni
        czy mieszkaniec
      • exparrot Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 31.03.08, 23:35
        Cinema City Toruń
      • slloneczkoo Sieć aptek UTIS 09.04.08, 19:37
        Sieć aptek UTIS działającej pod różnymi nazwami aptek Novofarm,
        Remedium, Suprema, wszystkie należą do potężnej korporacji GCF z
        Katowic.Kamery audio-video skierowane na pracowników na ekspedycji
        obserwujące i podsłuchujące w każdej minucie, potem wykorzystywane
        przez kierowników regionalnych do pokazywania jakim złym jestes
        pracownikiem.Praca w tzw równowaznym systemie pracy tj kadrowa-baba
        koszmar-co miesiac przysyła grafik gdzie pracujesz cały tydzien po
        11 h apotem odbierasz po 1 godzince kazdego dnia oczywiście nie
        wtedy kiedy by ci to pasowało.Do tego grafik teżze jest zmieniany
        średnio raz w tygodniu wiec tak naprawdę nic niemożna sobie
        zaplanować bo nie wiesz na którą godzinę i na ile godzin pójdziesz
        pojutrze do pracy.Złosliwe wysyłanie na delegacje-bez braków
        kadrowych w oddelegowanej aptece-do aptek tej sieci oddalonych o 30
        km od miejscaz zamieszkania oczywisce na 11 ha dojazd absolutnie nie
        własnym autem lecz najtańszym publicznym środkiem
        transportu.Wszystko to jest poleceniem służbowym za którego
        niewykonanie oczywiście jest zwolnienie z pracy i nagana do
        akt.Dawanie "upominków"lekarzom i nagabywanie ich do odsyłanie
        pacjentów do tej konkretnej apteki.Koszmar.Leczę się i zmieniam
        prace..
        • annaiwona Re: Sieć aptek UTIS 18.02.09, 21:16
          Pracuję w zbliżonej branży. Układy podobne, za najdrobniejsze
          przewinienia awantura, z ubliżaniem włącznie. Nie zdążą mnie
          zwolnić, bo sama to zrobię. Stres nie do wytrzymania. Podkładanie
          świń podniesione do rangi sztuki, dopiero tutaj poznałam co znaczy
          termin: "wyścig szczurów". Kłamstwa, pomówienia i wyzysk. Niektóre
          osoby ze średniego nadzoru wręcz czerpią satysfakcję z gnojenia
          innych.
          • abnet Re: Sieć aptek GCF 25.05.10, 14:07
            Pracowałam tam w księgowości.płace niskie. Siedzenie za darmo po godzinach za
            dziękuje.Zaczęłam wychodzić o 16 to mnie zwolnili. Beznadziejna firma nie
            polecam. TOTALNY WYZYSK!!! Radze omijac szerokim łukiem.
      • neila79 Hamar 21.04.08, 14:29
        wyzwiska ( zamiast imienia czy nazwiska jest słowo k... ch... c...), poniżania,
        wszystko przez telefon i "na żywo", podważanie kompetencji, wyśmiewanie w
        obecnosci innych osób itd..
        • aalliiccee ZDiZ Gdańsk 02.05.08, 20:56
          Awantury o pierdoły, poniżanie, seksualne dowcipy szefów trwających
          na stanowisku od czasów chyba Gomółki i traktujących firmę jak
          własny folwark.
      • katerina2 NOTARIUSZ KATARZYNA KURZ 26.05.08, 09:39
        Notariusz Katarzyna Kurz z Mysłowic,nie płaci za nadgodziny
        pracownikom, atmosfera w pracy jest nie do wytrzymania. Zmienia
        pracownikow co parę miesięcy.
      • katerina2 Kancelaria notarialna Katarzyna Kurz Mysłowice 26.05.08, 09:47
        Kancelaria notarialna Katarzyny Kurz z Mysłowic. Nie płaci
        pracownikom za nadgodziny, a wymaga siedzenia do późna, atmosfera w
        pracy jest okropna ! Nie do wytrzymania po prostu. W/w zmienia
        pracowników co kilka miesięcy.
      • milosz_kubinski TELEPIZZA Bydgoszcz 13.06.08, 22:12
        Ja osobiście doświadczyłem mobbingu w Telepizzy w Bydgoszczy, gdzie byłem dostawcą.
        Mobbingu nagminnie dopuszcza się tam szef lokalu, który jest kompletnym
        imbecylem i psycholem, a także czasami kilku ludzi, których wyznaczył on na
        szefów zmiany.
        W Telepizzy jest ogólnopolska zasada, że można dopasować pracę tam do innych
        zajęć. Jednakże on tych którzy pracują w stosunkowo małym wymiarze godzin (i co
        za tym idzie robią mniej kursów) właśnie mobbuje, natomiast ci, którzy robią
        więcej kursów i pracują u niego na większą dyspozycyjność mają u niego spokój.
        W końcu miałem tego dosyć i odszedłem.
        Ciekawy jestem, czy taki mobbing jest stosowany tylko w bydgoskich lokalach
        Telepizzy (bo ten imbecyl prowadzi dwa lokale w Bydzi), czy też w całej Polsce.

STANOWCZO ODRADZAM MIESZKANCOM BYDGOSZCZY I OKOLIC PRACE W TELEPIZZY W
        BYDGOSZCZY NA UL. POZNAńSKIEJ 10 LUB NA SKARZYNSKIEGO W MARKECIE HYPERNOVA W
        BYDGOSZCZY.
        LISTA PRZYKłADóW NA MOBBING TEGO OSZOłOMA JEST OGROMNA.

JEZELI CHCESZ WIEDZIEC WIECEJ - ZAPRASZAM PO SZCZEGOLY NA MAILA:
        milosz-kubinski@wp.pl
        • muffin3 CKM Policealna szkoła Kraków 28.06.08, 22:24
          j.w.
      • hrabol2008 Re:TTI - Bielsko-Biała 17.07.08, 21:00
        Firma TTI Bielsko-Biała ul. Partyzantów 65a. Mobbing i wyzysk maksymalny, płace
        minimalne i oszustwo niebywałe.
        OMIJAĆ TO MIEJSCE Z DALEKA !!!
      • aloha11 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 15.08.08, 11:52
        ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=nszzfipw
        sprawa rozwojowa:))
        • e-technicolor Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 28.08.08, 22:59
          Na pewno firma THOMSON TECHNICOLR POLSKA Sp.z o.o. na ul. Julianowskiej 65 A
          05-500 Piaseczno.

Stanowczo odradzam pracę w tej firmie, gdzie pracownik owej firmy jest
          traktowany gorzej niż śmieć na warszawskim wysypisku Łubana i to nie dlatego, że
          sama firma jest zła, tylko dlatego, że tzw. managerami są tam Polacy, którzy
          zrobią wszystko aby tylko zagraniczny właściciel firmy był zadowolony.

Szary pracownik na produkcji, to kupa DNA którą można kopnąć w D..., którego
          można oszukiwać, poniżać i upokarzać.......

Ale ale do czasu.............
      • blackramirez Syców 30.08.08, 14:05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka