purchaweczka5 Dyskryminacja 22.09.06, 21:29 Ja pracuje w Anglii,ale tu wcale nie jest lepiej!Ostatnio stoczylam walke o 20p.!!! Ale dlaczego nie,skoro sie nalezy?Wmawiali mi ciemnote -wiec zapytalam:czy dlaczego nie dacie mi podwyzki,jezeli nalezy mi sie jak angolom,z tymi samymi kwalifikacjami,tylko dlatego ze jestem z Polski?Czy to dyskryminacja?A tego slowa boja sie jak diabla,wiec dac kase musieli!!Moja rada- nie dawac sie,walczyc,glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
wadera22 Re: Cała Polska- Ista Polska Sp. z o.o. 23.09.06, 17:39 Mobbing w czystej postaci stosowany przez prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
annkott Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 23.09.06, 22:00 Musze przyznac, że wątek sie rozrasta, nie jest to powodem do dumy, poniewaz opisuje sytuacje bardzo dramatyczne.W wiekszości przypadków nie jest to mobing, a zwyczajne lamanie praw pracowniczych.Kiedys bylam na szkoleniu z emocji, zafundawanym przez moich pracodawcow i rozmawialysmy z psychologiem jak radzic sobie z obcesowymi mailami, podejzeniami i insynuacjami. W pierwszej kolejnosci kazano nam sie uwlnic o tych relacji, ale nie sposob zwolnic sie i dać chamstwu wygrać. Wybralysmy rozwiazanie "pokojowe" Gdy ktos mnie krzywdzi w pracy, tlumacze sobie, ze na nic innego nie stać tej osoby, jest ograniczona i trzeba jej wspolczuc. Od tej pory nie czuje zlości jedynie politowanie.I jeszcze coś, to nie firmy sa chore, chorzy sa ludzie. Trzeba ujawniac jedynie imiona lub inicjaly, wiadomo ochrona danych i nietrudno o niesluszne posadzenie i chec zemsty na wymagajacym szefie.Moj pracodawca jest OK! cala firma, ale niektorzy pracownicy centrali, powinni sie zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
lord.vader1 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 25.09.06, 21:15 Ja spotkałem się z mobbingiem w instytucji państwowej. Jestem urzędnikiem wiele już w życiu widziałem ale takiego chamstwa, prostactwa i dwulicowości jeszcze nie. Dodam tylko, że szefem jest kobieta, wietrząca wokół siebie nieustannie spiski. Wprowadziła taki nastrój w firmie, że aż trudno w to uwierzyć. W przeciągu 6 miesięcy ludzie zmienili się nie do poznania. Wśród pracowników panuje atmosfera ogólnej podejrzliwości. Szuka się haków na każdego, byle tylko znaleźć. Niedzielne popołudnie to tzw. syndrom poniedziałku. Do bani wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
o1232 BAMAR-POL Jełowa pod Opolem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.06, 00:44 MASAKRA!!!! Każdy w Opolu już zna tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamg Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 28.09.06, 09:05 UPC Telewizja KAblowa-Katowice.Biuro Obsługi Klienta Odpowiedz Link Zgłoś
rojust Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 04.01.08, 16:36 CARREFOUR POLSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plasticzek_y Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 06.01.08, 14:03 Carrefour to najgorsza sieć handlowa jaka jest w Polsce. wielki bajzel i chaos(a chyba nikt nie lubi pracować w bałaganie),jednego dnia robi się coś a na drugi dzień okazuje się że to jest daremny wysiłek, brak ludzi do pracy.tak jak francuzi przejęli sklepy po firmie Ahold z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej(zacofanie w stosunku do poprzedniej firmy), co miesięczne remanenty a towar przychodzi jak chce i nie ma co z nim robić,pseudo-promocje, robienie z pracowników idiotów, podobnie jak z klientów-zmienianie cen, np. mięsa na drożej tylko dlatego że pojutrze jest promocja i trzeba tą cenę obniżyć do promocyjnej(debilizm).dotyczy to także magazynów centralnych, np. w Będzinie.ludzie tylko uciekają na zwolnienia lekarskie albo się zwalniają. Odpowiedz Link Zgłoś
plasticzek_y Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 06.01.08, 14:20 można sobie poczytać: www.spedycje.pl/forum/wiadomosci/3890/-1-/ahold_opuszcza_polske.html Odpowiedz Link Zgłoś
mik80 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW CARREFOUR 07.01.08, 20:43 znana firma, znana... Odpowiedz Link Zgłoś
elazurek75 Tesco 07.06.11, 22:23 Straszna firma, która traktuje pracowników jak bydło, jak chce kogoś wywalić, to wyciąga co się da- w ciagu miesiąca potrafią dać pracownikowi 3 nagany np. za straty, bo to najłtwiej znaleźć 3 przeterminowe jogurty. Odpowiedz Link Zgłoś
umpa_umpa Bayer s.a. oddział północ 29.10.06, 19:38 Szkoda słów żeby to opisać... Odpowiedz Link Zgłoś
zmuszony Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 01.11.06, 20:28 Polorto Sp. z o.o. z Częstochowy praktykuje przydzielanie roli chłopca do bicia. Taka czarna owca w zależności od tego jakie ma predyspozycje do bycia ofiarą pracuje tam dłużej lub krócej w bardziej lub mniej burzliwej atmosferze, jednak zawsze dochodzi ostatecznie do tego, że jest zmuszana do złożenia podania o porozumienie stron, a jej rolę otrzymuje kto inny, ale nie nowy pracownik...nowy jakiś czas jest przyjmowany jak gość honorowy i żyje w błogiej nie świadomości (do czasu). Firma zatrudnia ok 15 osób i rocznie dokonuje wymiany ok 8-10, każdego roku. Poza tym pracuje się tam non stop po godzinach i w weekendy, bez dodatkowych pieniędzy i dnia do odebrania (bo prawdziwy uczciwy pracownik to nie taki od 9-17, tylko taki co jak właściciel myśli o firmie 24 na dobę)No a ofiara wykańczana jest w taki sposób, że otrzymuje dużo ponadprogramowych zadań,których nie jest w stanie zrealizować nawet siedząc od 7 do 23 w pracy, sprzeczne polecenia, jest fałszywie pomawiana, napuszczani są na nią pracownicy, którzy też wysłuchują kłamliwych opowieści...zresztą książkę by można napisać. a kłamliwy prezes chyba startuje na pracodawcę roku, zaczął współpracować z jakąś firmą od zarządzania personelem i się udzielać jako aktywny pracodawca ceniący wartość pracownika i starający się o inwestowanie i utrzymywanie przy sobie ludzi na stałe. Tymczasem ekploatuje gorzej jak maszyny! Odpowiedz Link Zgłoś
hazo1 G.Ostervig 22.12.06, 22:24 G.Ostervig sp. z o.o. ul.Strużańska 26 05-126 Nieporęt oraz oddział w Wyszkowie załozony z początkiem grudnia. Jest to Duńska filia koncernu Molex. Sam prezes Gunar Ostervig prawdopodobnie nie zna skali zjawiska mobbingu. Od okolo trzech lat w tej firmie rozwija sie "rak". Przepracowalem tam 8 lat. No i nie wytrzymalem dłuzej psychcznie i mojemu kierownikowi Robertowi Gołąbkowi przywalilem w twarz na srodku hali w obecności byłego kierownika produkcji Marka Łebkowskiego (bardzo dobry człowiek)i innych pracowników. Tego samego dnia (21.12.2006) zostalem ZMUSZONY do podpisania wypowiedzenia o pracę bez mozliwosci skonsultowania sie z prawnikiem. W uznaniu zasług mialem mozliwosc wyboru trybu: dyscyplinarny lub za porozumieniem stron. Wybrałem tryb dyscyplinarny aby móc dochodzic swoich praw w sądzie (nie wiem czy dobrze wybralem, nie znam sie na prawie). Osobami najbardziej mobbingujacymi są: Dorota Wiśniewska (kierowniczka jednego z działów montażowych +opieka nad nowopowstałym oddzialem w Wyszkowie) -pokazujac "komin batorego" na zebraniu swojej grupy stwierdza ze moze pracownikom zrobic wszystko a oni jej gówno. -mam ksero list obecnosci + listy z nadgodzinami ponadlimitowymi. Teresa Sztegner (planistka, i inne funkcje) bardzo przebiegła bestia nie robi rzeczy które mogły by ją obciązac. -trzeba było zlecenie podzielic (z 1200 kompletów na 2 po 600^^) bo komputer nie moze przeliczyc tak duzych cyfr. Zarażone to: Andrzej Kania (kierownik produkcji) -jak nie bedziecie chcieli wydajnie pracowac to w Wyszkowie ludzie szukaja pracy i bedą robic za 600PLN. -po trzykrotnej próbie naprawienia stosunków pomiedzy mną a moim przelożonym Robertem Gołąbkiem stwierdzenie bylo wciąz to samo "nikt tu z panem ślubu nie brał". a chodzilo głównie o to ze nikt nie ma prawa na mnie krzyczec. Ewa Gołąbek (kierowniczka dzialu pras, żona Roberta Gołąbka) nie potrafi rozmawiac z ludzmi, woli napisać informacje, brzydzi sie tego motłochu. -"Jak mam rozumieć ten burdel Jadwiga?" mam tą kartkę + fotografie tego burdelu ktorą to fotkę ona sama chyba zrobila.^^ Robert Gołąbek (kierownik działu cięcia) -"no co ty kurwa robisz" , "ja cie kurwa zwolnie" , "kurwa znowu zaspaleś, co ty kurwa robisz w nocy" -przez was musze przychodzic do pracy w soboty. (na liscie obecnosci stawia kropki tam gdzie byl w nadgodzinach -ciekawe dlaczego??? czyzby kierownicy nie mogli brac nadgodzin?) -ja was nie poganiam, robcie dokladnie i wydajnie. Agnieszka (kierowniczka magazynu) -łapówkara Anna Sobota (główna ksiegowa) osobiscie nie mialem z nia stycznosci. Napewno jeszcze kilka innych osób tez smialo mozna by tu wymienic. Po wizycie PIP w (chyba) 2004r na lepsze nic sie nie zmieniło. W firmie pracuje obecnie okolo 300 osób. Spory miedzy pracownikami sa celowo podsycane i utrzymywane zeby latwiej bylo nimi kierowac. Ludzie boją sie ze stracą prace jak cokolwiek sie odezwią. Krzykaczom daje sie stanowiska i podwyzki urabiajac ich pod siebie. W efekcie "rak" rosnie............................ pozdrawiam i wesolych swiat na codzien zycze a nie tylko od swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
urzedniczka3 Urzad Miejski we Wroclawiu – Dyrektor Wydzialu Mie 21.02.07, 09:35 Urzad Miejski we Wroclawiu – Dyrektor Wydzialu Mienia i Geodezji, jego zastepczyni + kierowniczka B.S. !!! Panstwo stworzyli wokol siebie dwor pochlebcow i lizusow i tylkko ich zauwazaja...poza tym sa nieomylni, wyjatkowi...Pan Dyrektor pseudonim: Nerwus - nie zajmuje sie zwykle praca tylko sianiem intryg i zlecaniem innym i krzykiem i ponizaniem pracownikow wymusza pozadane przez siebie efekty...Slynie z zalatwiania ‚niemozliwych przyslug’ kolegom i znajomym, a zastepczyni w tym go wspiera...Pracownikow zmusza do krycia swoich oszustw i zalatwiania spraw pod dyktando !!! Szydzi czesto z innych i wysmiewa ich slabosci czy potkniecia publicznie (nie kazdy jest juz tak lotny jak kiedys!!!), finansowo dba glownie o siebie i swa ww. Ulubienice. A my mozemy pracowac za grosze.........Potem czytamy w gazecie, ze srednia topare tysiecy ! Tyle to ma nasz dyrektor !!!!! Zastepczyni wiecznie obrazona i kaprysna ksiezniczka w pretensjach...szuka tez sposobow jak by tu sie za bardzo nienapracowac....np. wisi na telefonie pol dnia, a jak gory akt urosna jej w pokoju, szuka bledow na sile i juz po miesiacu-dwoch pracownica juz wie, ze cos jest do poprawy: jakies slowo czy szyk zdania niedobry ! Zapomnialabym o wiernej pomagierce – kierowniczce B.S., ktora wyzywa sie na swych podwladnych, publicznie wyzywa, a potem jak doprowadzi je do placzu lub rece sie ktorejs kolezance trzesa, to je przeprasza...ale te sytuacje tutaj to norma !!!! Ja codziennie mysle zeby sie zwolnic, ale w moim wieku nikt juz mnie do pracy nie zechce, a dowiem sie jeszcze, ze pracowalam w takiej firmie, wiec pewnie nic nie umiem!!!! Pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1111111111s mobing?to prezes zielonego marketu!!!!!!!!! 03.03.07, 23:23 szcepanek,oraz pracownica regionalna mierzejewska,wierzbowski.cała trójca!!!!!!nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pracownica ostrołęki... Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyllla MSM-INTERNATIONAL CONSULTING 05.03.07, 17:44 Mobbing, wykorzystywanie pracownika, zakłamana firma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotmruczek Re: MSM-INTERNATIONAL CONSULTING 19.07.07, 09:55 Mobbing, nie przestrzeganie czasu pracy, brak badań lekarskich, ludzi traktują jak śmieci, cały system stosowania niedomówień które w razie czego wykorzystuje się przeciwko pracownikowi (chociaż w tej firmie właściwsze by było określenie niewolnikowi). Sprawa została zgłoszona do PIPu, ale inspekcja jest zwodzona za nos (firma poprosiła o przeniesienie kontroli do Łodzi gdzie ma teoretycznie główne biuro, w którym jest tylko kurz). Pensje oczywiście wypłacane po terminie, i to DUŻO po terminie. Samo działanie tej firmy to PARODIA, podejście do klientów i ich obsługa żałosna, a czasem nawet nosi znamiona oszustwa. Rotacja pracowników ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
taminoo ZSB-E w Świdnicy 31.03.09, 17:28 Dyrekcja szkoły w osobie potwora w spódnicy chronicznie narusza chronicznie godność pracowników. Beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
skelo Re: Olsztyn (Dywity); PGF Cefarm hurtownia leków 06.12.07, 11:54 To jak tam traktuje się pracowników to poprostu nie do opisania.Ludzie ( zazwyczaj kobiety) którzy tam pracują na magazynie dzwigają ponad normę, i tu już nie chodzi o leki (palety nawet do 1 tony).W umowie masz napisane 8 godz a w poniedziałki i piątki zawsze zostajesz godz dłużej( jeżeli się sprzeciwisz możesz liczyć na to że przez następne pół roku pracujesz na drugą zmianę od 15 do 23).Przez tą firmę przewineło się mnóstwo ludzi i każdy ma takie same zdanie na ten temat.Zamiast widnieć na budynku logo PGF Cefarm powinno wisieć "Arbeit Macht Frei".I gdzie tu jest inspekcja pracy powiedzcie mi ..? Odpowiedz Link Zgłoś
biogaj Re: Olsztyn (Dywity); PGF Cefarm hurtownia leków 14.11.16, 17:27 Ciężko w Cefarmie jest to fakt. Dla mnie najgorsze przez 6 lat pracy były krzyki. Proszę sobie wyobrazić, że ktoś przez 8 lub więcej godzin BEZ PRZERWY drze się żeby szybciej robić!. Całe dnie wrzasków! Nikomu nie życzę! Jak chciałam odebrać swoje nadgodziny (za które nie płacono), kierowniczka Anna P powiedziała że wyjdę ale nogami do przodu. Mniej więcej tak traktuje się w Cefarmie pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
robotnik_pkobp Mobbing w PKO BP 04.01.08, 18:07 PKO BP SA w całej Polsce. Miałem kilku pracodawców ale to co tu się dzieje, to przekracza wszelkie granice - biedronka i temu typu podobne się nawet chowaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamutek1 Re: Mobbing w PKO BP 05.01.08, 12:07 Potwierdzam słowa robotnika-pko,pracuje w tej firmie15 lat i to co się teraz dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie ,nadaje się to do TVN do programu Uwaga,moze wtedy cała Polska dowiedziała by się co się dzieje w największym banku w Polsce,jak traktowani są pracownicy i za jakie śmieszne pieniądze,a co najwazniejsze,jak traktowani są klienci -ciągle straszą nas zwolnieniami ,a to uderza w klientów,bo nikt nie będzie zapier...ał za darmo ,a ludzie "niech sobie stoją w kolejce-jak lubią"to cytat ,który usłyszałam na jednym ze szkolen ,a padł on z ust jednego z naczelnych -BRAWO ,gratulacje za podejscie,my zapier...amy i zbieramy joby od ludzi a "Ci "na górze zbierają laury i pieniądze -i tylko słyszymy ,że PKO sponsoruje to czy tamto ,a zarobki jak stały w miejscu ,tak stoją ,bo nie licze corocznej podwyzki ,która rekompensuje inflacje,ale to nie łaska ,mamy to przecież w regulaminie zapisane.Od 6 lat nie dostałam konkretnych pieniędzy tylko jakieś 3 lub 4 % inflacyjnego ,a wykonanie planu mam w granicach 95-110% i pytam gdzie jest sens tego wszystkiego ,napychamy tylko kabzy dyrektorom i prezesom ,których jest coraz więcej a sami zarabiamy 1000 zl netto i tylko słyszymy "plany ,plany,plany" Odpowiedz Link Zgłoś
erynia_1 Re: Mobbing w PKO BP 02.04.08, 22:29 No to ja przebijam - PEKAO SA. Podwyżek to nie mieliśmy nawet inflacyjnych przez ostatnie ok. 5 lat. No owszem, osoby, które składały wypowiedzenia a były potrzebne dla "góry" (nikt albo prawie nikt z kasjerów i księgowych - teraz to się nazywa pracownik wsparcia), za to tzw. sprzedawcy. A informacje: jacy to jesteśmy do niczego, że na nasze miejsce jest 10 innych chętnych, że jak się nie podoba to drzwi są otwarte, to słyszymy codziennie. Na każdym kroku jesteśmy gnojeni przez dyrektorów oddziałowych za przyzwoleniem tych regionalnych. My mamy zapracować na ich bonusy (po polsku premie) a dla siebie nic nie musimy mieć, bo nasze potrzeby są niczym w porównaniu do tych mądrych, światłych i wszechstronnych ludzi. Nadgodziny???? Jak popracujesz 1 godzinę dla dobra firmy, która przecież zapewniła byt dla ciebie i twojej rodziny, to tylko będzie to z twojej strony forma podziękowania. A za każdy brak sprzedaży jesteśmy gnojeni jak najgorsze zło tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza_czarny_2008 Bank Polskiej Spółdzielczości - oddział 05.06.08, 20:08 Oddział w woj. mazowieckim kierowany przez niejakiego Jacka L. Nieudacznik odreagowujący frustrację na podwładnych. Intrygant, "podglądacz", złodziej cudzych sukcesów i pomysłów. Tchórz - odsyła trudniejszych klientów do pracowników lub ucieka (dosłownie !) przed takimi klientami drugim wyjściem. Lubuje się w plotkach. Sam je nawet rozsiewa... Chętnie słucha donosów, wręcz zachęca do donosicielstwa na kolegów. Krytykant. Każdy entuzjazm utrąci. Nikt nic dobrze nie robi, nic nie umie, nic nie wie. Napuszcza pracowników na siebie. Obgaduje ich za plecami. Potrafi pouczać - pani za chuda, pani za gruba itd. Publicznie również... Naciski na sprzedaż to normalka! Kasy figa. Dobrego słowa - Boże broń! To przecież łaska i zaszczyt pracować w takim banku! No i jeszcze z NIM! Jakie pieniądze?! Odpowiedz Link Zgłoś
eu_84 MOBBING TARNOWSKIE GÓRY A-Z BIURO 03.09.08, 21:47 Nieuczciwy pracodawca, poniżający ludzi na kadym kroku. Zachowuje sie i wprowadza zasady rodem z Cyrku Monthy Pytona!!! Omijać z daleka! Nigdy nie wiadomo jaka bedzie kwota wypłaty - zalezy od humoru! w papierach oczywiscie najniższa krajowa - 1126 BRUTTO! KOSZMAR! Koles po zawodówce leczy kompleksy wyżywając się na pracownikach, a słoma z butów mu wystaje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saszka28 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 06.01.08, 13:41 Pepco Poland S.P.z.o.o sieć sklepów przemysłowo-odzieżowych...syf jakich mało nikomu nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
an491 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 06.01.08, 18:02 Spółdzielnia mieszkaniowa w Częstochowie. Zarząd jednoosobowy jest zdania;jak się komuś coś nie podoba ma spierdalac obojętnie czy to pracownik spółdzielni czy mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
slloneczkoo Sieć aptek UTIS 09.04.08, 19:37 Sieć aptek UTIS działającej pod różnymi nazwami aptek Novofarm, Remedium, Suprema, wszystkie należą do potężnej korporacji GCF z Katowic.Kamery audio-video skierowane na pracowników na ekspedycji obserwujące i podsłuchujące w każdej minucie, potem wykorzystywane przez kierowników regionalnych do pokazywania jakim złym jestes pracownikiem.Praca w tzw równowaznym systemie pracy tj kadrowa-baba koszmar-co miesiac przysyła grafik gdzie pracujesz cały tydzien po 11 h apotem odbierasz po 1 godzince kazdego dnia oczywiście nie wtedy kiedy by ci to pasowało.Do tego grafik teżze jest zmieniany średnio raz w tygodniu wiec tak naprawdę nic niemożna sobie zaplanować bo nie wiesz na którą godzinę i na ile godzin pójdziesz pojutrze do pracy.Złosliwe wysyłanie na delegacje-bez braków kadrowych w oddelegowanej aptece-do aptek tej sieci oddalonych o 30 km od miejscaz zamieszkania oczywisce na 11 ha dojazd absolutnie nie własnym autem lecz najtańszym publicznym środkiem transportu.Wszystko to jest poleceniem służbowym za którego niewykonanie oczywiście jest zwolnienie z pracy i nagana do akt.Dawanie "upominków"lekarzom i nagabywanie ich do odsyłanie pacjentów do tej konkretnej apteki.Koszmar.Leczę się i zmieniam prace.. Odpowiedz Link Zgłoś
annaiwona Re: Sieć aptek UTIS 18.02.09, 21:16 Pracuję w zbliżonej branży. Układy podobne, za najdrobniejsze przewinienia awantura, z ubliżaniem włącznie. Nie zdążą mnie zwolnić, bo sama to zrobię. Stres nie do wytrzymania. Podkładanie świń podniesione do rangi sztuki, dopiero tutaj poznałam co znaczy termin: "wyścig szczurów". Kłamstwa, pomówienia i wyzysk. Niektóre osoby ze średniego nadzoru wręcz czerpią satysfakcję z gnojenia innych. Odpowiedz Link Zgłoś
abnet Re: Sieć aptek GCF 25.05.10, 14:07 Pracowałam tam w księgowości.płace niskie. Siedzenie za darmo po godzinach za dziękuje.Zaczęłam wychodzić o 16 to mnie zwolnili. Beznadziejna firma nie polecam. TOTALNY WYZYSK!!! Radze omijac szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
neila79 Hamar 21.04.08, 14:29 wyzwiska ( zamiast imienia czy nazwiska jest słowo k... ch... c...), poniżania, wszystko przez telefon i "na żywo", podważanie kompetencji, wyśmiewanie w obecnosci innych osób itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
aalliiccee ZDiZ Gdańsk 02.05.08, 20:56 Awantury o pierdoły, poniżanie, seksualne dowcipy szefów trwających na stanowisku od czasów chyba Gomółki i traktujących firmę jak własny folwark. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina2 NOTARIUSZ KATARZYNA KURZ 26.05.08, 09:39 Notariusz Katarzyna Kurz z Mysłowic,nie płaci za nadgodziny pracownikom, atmosfera w pracy jest nie do wytrzymania. Zmienia pracownikow co parę miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina2 Kancelaria notarialna Katarzyna Kurz Mysłowice 26.05.08, 09:47 Kancelaria notarialna Katarzyny Kurz z Mysłowic. Nie płaci pracownikom za nadgodziny, a wymaga siedzenia do późna, atmosfera w pracy jest okropna ! Nie do wytrzymania po prostu. W/w zmienia pracowników co kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
milosz_kubinski TELEPIZZA Bydgoszcz 13.06.08, 22:12 Ja osobiście doświadczyłem mobbingu w Telepizzy w Bydgoszczy, gdzie byłem dostawcą. Mobbingu nagminnie dopuszcza się tam szef lokalu, który jest kompletnym imbecylem i psycholem, a także czasami kilku ludzi, których wyznaczył on na szefów zmiany. W Telepizzy jest ogólnopolska zasada, że można dopasować pracę tam do innych zajęć. Jednakże on tych którzy pracują w stosunkowo małym wymiarze godzin (i co za tym idzie robią mniej kursów) właśnie mobbuje, natomiast ci, którzy robią więcej kursów i pracują u niego na większą dyspozycyjność mają u niego spokój. W końcu miałem tego dosyć i odszedłem. Ciekawy jestem, czy taki mobbing jest stosowany tylko w bydgoskich lokalach Telepizzy (bo ten imbecyl prowadzi dwa lokale w Bydzi), czy też w całej Polsce. STANOWCZO ODRADZAM MIESZKANCOM BYDGOSZCZY I OKOLIC PRACE W TELEPIZZY W BYDGOSZCZY NA UL. POZNAńSKIEJ 10 LUB NA SKARZYNSKIEGO W MARKECIE HYPERNOVA W BYDGOSZCZY. LISTA PRZYKłADóW NA MOBBING TEGO OSZOłOMA JEST OGROMNA. JEZELI CHCESZ WIEDZIEC WIECEJ - ZAPRASZAM PO SZCZEGOLY NA MAILA: milosz-kubinski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hrabol2008 Re:TTI - Bielsko-Biała 17.07.08, 21:00 Firma TTI Bielsko-Biała ul. Partyzantów 65a. Mobbing i wyzysk maksymalny, płace minimalne i oszustwo niebywałe. OMIJAĆ TO MIEJSCE Z DALEKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 15.08.08, 11:52 ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=nszzfipw sprawa rozwojowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-technicolor Re: LISTA MOBBINGUJĄCYCH PRACODAWCÓW 28.08.08, 22:59 Na pewno firma THOMSON TECHNICOLR POLSKA Sp.z o.o. na ul. Julianowskiej 65 A 05-500 Piaseczno. Stanowczo odradzam pracę w tej firmie, gdzie pracownik owej firmy jest traktowany gorzej niż śmieć na warszawskim wysypisku Łubana i to nie dlatego, że sama firma jest zła, tylko dlatego, że tzw. managerami są tam Polacy, którzy zrobią wszystko aby tylko zagraniczny właściciel firmy był zadowolony. Szary pracownik na produkcji, to kupa DNA którą można kopnąć w D..., którego można oszukiwać, poniżać i upokarzać....... Ale ale do czasu............. Odpowiedz Link Zgłoś