Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Motywacja do pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:32
    Jest piątek, i jak tu, mimo chęci, mieć ochotę do pracy, i do tego wakacje,
    chce mi się po prostu spać w pracy.

Więc co Was motywuje do pracy, czy bez presji da się na dłużej utrzymac
    koncentrację w pracy
    1) klient wywiera presję samą obecnością - tzn. obsługa klienta, jakakolwiek,
    np. sklep, klient przychodzi lub dzwoni, no i trzeba pracować
    2) własna działalność - brak kasy, trzeba zasuwać
    3) presja w formie "dead line" czyli gilotyna nad głową, wszyscy pytają
    o "dead-line" inaczej nie umieją widać pracować,
    4) presja pracodawcy, szefa, kierownika, czyli batem, batem
    5) presja współpracowników, inni pracują to i ja muszę, inaczej moge podpaść
    opinii i szef się też może dowiedzieć
    6) ciekawa praca - wszystko może czasami, choćby chilowo znużyć, piłkarzy
    nawet gra w piłkę, a kobiety nawet chodzenie po sklepach, także nie mówcie o
    ciekawej pracy, praca może ciekawa, ale czasami to za mało, ale presja musi
    być ;)
    7) motywacja finansowa, czyli nie ma pracy to nie ma kasy, czyli tak jak
    własna działalaność
    8) wspomagacze, tabletki, niektórzy alkohol, inne wynalazki, jakie
    konkretnie ?

Także, który przypadki Was dotyczą, i czy ta presja dobrze i skutecznie
    działa. Czy tez może w piątek już śpicie. Jak zauważyłem, maile na ogół
    przychodzą w poniedziałek i we wtorek, czwartek już ciężko, a w piątek to już
    plaża.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Arth Re: Motywacja do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:45
        >ciekawa praca - wszystko może czasami, choćby chilowo znużyć, piłkarzy
        >nawet gra w piłkę, a kobiety nawet chodzenie po sklepach, także nie mówcie o
        >ciekawej pracy, praca może ciekawa, ale czasami to za mało, ale presja musi
        >być ;)

Jeśli przed pójściem do pracy nie wiesz co Cię spotka i jaki problem będzie do
        rozwiązania to właśnie "ciekawa praca". Tak mam i czasem bardzo narzekam, często
        brakuje mi chwili spokoju. Jak juz jest spokój, to biorę się za swoje nowe
        pomysły i spokój znika :)
        • Gość: busho Re: Motywacja do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:05
          Ale nie napisałeś co Ciebie napędza w pracy, skąd czerpiesz motywację, szef
          nadzoruje, wymaga, czy co innego ? Chyba, że na tyle krótko pracujesz, że nie
          wiesz, że takie problemy mają ludzie.
      • Gość: mickey_mouse Re: Motywacja do pracy IP: 213.77.14.* 04.08.05, 14:18
        Nie sposob nie potwierdzic iz na dluzsza mete nie sposob motywowac sie bez
        udzialu "bodzcow zewnetrznych" w roznych zreszta postaciach - o czesci z nich
        wspomniales. W moim przypadku jest obecnie tak, iz de facto pracy mam niewiele,
        zaden deadline nade mna nie wisi, szef mnie nie pogania, alkoholu nie uzywam do
        motywowania sie ;-) a wiec ciezko zebrac sie do pracy. Wypelniam swoje obowiazki
        ale bez jakiegos specjalnego entuzjazmu, a raczej rutynowo. Przez dlugi okres
        czasu do intensywnej pracy przymuszala mnie mnogosc zajec oraz szef, jednak
        obecnie sie to zmienilo. Napisze jeszcze, ze teraz tesknie do czasow kiedy nie
        mialem chwili usiasc (co wtedy przeklinalem). Nuda jest rownie nieprzyjemna - a
        moze nawet bardziej - co ciezka praca...
      • Gość: 1234 Re: Motywacja do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:27
        srutu tutu majtki z drutu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka