Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wypowiedzenie

IP: 192.168.10.* / 195.116.93.* 11.05.01, 21:49
    Szukam dokladniejszych informacji na temat dwutygodniowego wypowiedzenia umowy
    o prace zawartej na czas nieokreslony
    Obserwuj wątek
      • Gość: Andrzej Re: wypowiedzenie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 23:22
        przysługuje w przypadku umowy na czas nie okreslony, jeżeli staż pracy w
        konkretnej firmie jest niższy niż 1/2 roku (6 m-cy).Ponieważ kończy się w
        sobotę to np. w przypadku złozenia wypowiedzenia 09.05.2001r umowa o pracę
        rozwiąże się 26.05.2001.
        Przysługuje prawo odwołania sie do Sadu pracy w terminie 7 dni od daty
        otrzymania.
        Pracodawca musi podać uzasadnienie rozwiazania umowy.
        W przypadku umów na czas określony trwających dłużej niż pół roku można
        wprowadzić do umowy (przy jej zawieraniu) klauzulę dopuszczającą rozwiązanie za
        dwutygodniowym wypowiedzeniem.
      • Gość: nat#ka Re: wypowiedzenie IP: 62.148.92.* 17.05.01, 22:46
        To co napisał poprzednik nie dotyczy Twojego pytania. Dwutygodniowy okres
        wypowiedzenia umowy a czas nieokreślony stosuje sie w przypadku, jeżeli
        pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy krócej niz 6 miesięcy. Poczytaj
        sobie kodeks pracy - art. 36, zamiast zawracać ludziom głowę.
        • Gość: Arnika Re: wypowiedzenie IP: 192.168.102.* / *.rtk.net.pl 20.05.01, 21:37
          Spokojnie, Nat#ka. Zamiast krytykować , przeczytaj jeszcze raz wypowiedź
          Andrzeja, ale tym razem całą.
          • Gość: Nat#ka Re: wypowiedzenie IP: 62.148.92.* 20.05.01, 21:53
            Fakt, trochę sie zagalopowałam, ale stwierdziłam to po wysłaniu wiadomości. Z
            drugiej jednak strony lubię teksty sformułowane jasno i być może dlatego tak mi
            się wypsnęło. Dzięki za życzliwą uwagę.
            • Gość: Andrzej Re: wypowiedzenie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 23:34
              Pani Natalko. Proszę przeczytać moją pierwszą odpowiedż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka