Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Saatchi&Saatchi

10.08.05, 09:38
    Spotkał się ktoś z tą firmą? Jakieś ciekawe info?:)
    Obserwuj wątek
      • besame bardzo mi sie podoba Saatchi&Saatchi :) 16.08.05, 17:11
        pracujesz tam? czy masz zamiar?
        • respectaa Re: bardzo mi sie podoba Saatchi&Saatchi :) 16.08.05, 20:51
          Niestety nie pracuje. Bylam na rozmowie ale widocznie srednio sie spodobalam:)
          a szkoda, bo ta firma akurat mi bardzo odpowiada. Takze moje pytanie juz
          nieaktualne:)
          • Gość: kasia Re: bardzo mi sie podoba Saatchi&Saatchi :) IP: 81.15.160.* 17.08.05, 14:57
            ja pracuje..
            moge Ci wiecej opowiedziec jak jestes zainteresowana,.
            Bardzo dlugo trwa rekrutacja. U mnie kilka miesięcy..Spotkań w sumie chyba z 6,
            więc głowa do góry, na pewno się odezwą..

A na jakie stanowisko aplikowałaś ?
            • besame . 18.08.05, 01:16
              kasia, jesli mozesz napisz cos wiecej :)
              jak Ci sie tam pracuje? jaka jest atmosfera? na jakim jestes stanowisku? itp
            • respectaa Re: bardzo mi sie podoba Saatchi&Saatchi :) 18.08.05, 01:46
              Kasia: wątpię, zeby się odezwali. Praca zaczyna się 1 września, a aplikowałam
              na...recepcjonistkę:)) Od czegos trzeba zacząc:) Problem w tym, że spóźniłam
              się 20 min, bo nie mogłam was znaleźć (!!!!), bez komentarza:) Wiec generalnie,
              wypadłam raczej kiepsko. Baardzo żałuje, bo ze wszystkich w jakich do tej pory
              byłam , ta podobała mi się zdecydowanie najbardziej.
              Pozdrawiam:)
              • besame ja tez na recepcjonistke ;) 18.08.05, 11:49
                od 16 do 20 :) rekrutowala mnie firma consultingowa, w saatchi na rozmowie
                jeszcze nie bylam. moze juz kogos znalezli. a szkoda, bo bardzo by mi taki tryb
                pracy odpowiadal ;)

studiuje psychologie i przyznam, ze kiedys chcialabym znalezc prace wlasnie w
                agencji reklamowej. a narazie interesuje mnie, jak wyglada praca tam 'od
                kuchni', jakie sa stanowiska, co trzeba robic itp.

respectaa, ale mialas rozmowe kwalifikacyjna? czy, skoro sie spoznilas, juz nie
                dano Ci szansy? ;)
                • respectaa Re: ja tez na recepcjonistke ;) 18.08.05, 12:15
                  Besame: Przyszłam równocześnie z inną kandydatką. Pogadałysmy chwilę. Za pare
                  min przyszła kobietka, z którą byłyśmy umówione, wyjaśniłam sprawę:) Kazała mi
                  poczekać aż przeprowadzi rozmowę z dziewczyną umówioną na teraz.
                  Rozmowa więc była, ale dość krótka. Poza tym, ja przez te nerwowe szukanie
                  firmy i bieganie:)) byłam w lekkim amoku i rozmowa była ze mną CIĘŻKA:) haha,
                  nie no szkoda.
                  Przez którą firmę aplikowałaś?

BTW. właśnie zadzwoniłam do firmy przez którą ja aplikowałam. Jeszcze nie ma
                  żadnych informacji od s&s, a miały być pare dni temu, dlatego stwierdziłam, że
                  nic z tego. Och, cień szansy:)))

Besame, jestesmy więc konkurentkami:)))
              • Gość: kasia Re: bardzo mi sie podoba Saatchi&Saatchi :) IP: 81.15.160.* 18.08.05, 11:58
                Ostatnio zatrudniono nową recepcjonistkę. Pracuje od poczatku sierpnia, ale
                może poszukują jeszcze jednej.. nie wiem.
                Nie martw się tym spoźnieniem. Jedna dziewczyna spóźniła się pół godziny i
                została przyjęta. :-)

Może odezwij się do tego z kim rozmawiałaś i zapytaj czy decyzje juz zapadły ,
                czy masz jeszcze jakąś szansę ..:-)
                życze powodzenia !

Odpowiadając na pytanie besame :
                Generalnie , jak ktoś zaczyna karierę od S&S to będzie miał drzwi otwarte
                wszędzie...
                Od jakiegoś czasu panuje przekonanie , że osoby z S&S mają świetne
                kwalifikacje. Sa tak postrzegane w innych agencjach przynajmniej ..

A jak jest naprawdę? Tak jak wszędzie. W każdej sieciówce sa podobne problemy.
                W s&s jest tylko taka różnica, że ta agencja jest świetnie zarządzana. To ją
                zdecydowanie wyróżnia. Managament wymaga od siebie tyle samo co od pracowników.
                Jeśli chcesz zajść wysoko i zrobić coś fajnego w tej branży - to s&s z
                pewnością Ci to umożliwi.. :-)
                Pracuję w dziale Client Service.

Pozdrawiam
                • respectaa Re: bardzo mi sie podoba Saatchi&Saatchi :) 18.08.05, 12:21
                  Kasia, smaku mi narobiłaś:)
                  Mówisz pozytywnie o firmie, w której pracujesz - bardzo rzadkie zjawisko:))
                  Zazdroszcze Ci pracy tam:) Od razu przy wejściu wyczuwa się pozytywną
                  atmosferę, a dla mnie to jeden z ważniejszych czynników, o ile nie
                  najważniejszy.

Pozdrawiam obie panie;)
                  • besame kasia :) respectaa :) 18.08.05, 12:42
                    fajnie, ze jestescie i ze mozna poagdac o saatchi ;)

kasia, ile czasu musisz spedzac w firmie? czy masz czas na hobby, zycie
                    prywatne?

respectaa, Ty juz bylas na rozmowie, ja nie ;) zatem masz wieksze szanse :)
                    • respectaa Re: kasia :) respectaa :) 18.08.05, 13:08
                      Besame, ale powiedz przez jaką firmę aplikowałaś. Ja przez Wakat. I z tego co
                      wiem, kandydatki stamtąd już na rozmowach były ( ja byłam 10.08), a może się
                      mylę? Hm, chyba że korzystają z usług jeszcze jakiejś firmy, no właśnie,
                      jakiej?:)
                      • besame wakat as well :) 18.08.05, 15:08
                        ale 10.08 mialam rozmowe dopiero w wakacie.. a Ty juz wtedy mialas w S&S. zatem
                        prawdopodobnie juz kogos znalezli i ja sie w S&S nie zjawię ;)
                        • respectaa Re: wakat as well :) 18.08.05, 15:17
                          Ale co Ci w Wakacie powiedzieli? Wyslali Twoje CV do S&S? Zadzwon i sie
                          dopytaj:)
                          • besame :) 18.08.05, 15:24
                            wysłali :) rozmowe prowadzil facet, sprawdzil moj angielski, omowilismy
                            dyspozycyjnosc itp i wszystko OK. ja mialam wrazenie, ze rozmowa przebiegla
                            dobrze, on tez wygladal na zadowolonego ;)
                            nie bede dzwonic, nic to nie zmieni. mysle, ze cv jest juz w dziale personalnym
                            s&s i po prostu sobie tam lezy :) byc moze juz znalezli odpowiednia osobe.

respectaa aplikowalas na to stanowisko od 16 do 20? czyli studiujesz dziennie?
                            moge wiedziec co? (jesli nie jestto tajemnica) :)
                            • respectaa Re: :) 18.08.05, 15:35
                              Słuchaj, to troszkę inaczej wygląda. Wakat wysyła danej firmie Twoje CV,
                              nastepnie od danej firmy wychodzi informacja zwrotna - zapraszają Cie na
                              rozmowę lub nie - tak jest w każdej tego typu agencji.
                              Oni tam troszkę zamotani są, więc naprawdę radzę Ci przedzwonic tam i się
                              przypomnieć.
                        • respectaa Re: wakat as well :) 18.08.05, 15:18
                          Poza tym, jak pisalam, dzwoniłam dzis do Wakatu i dowiedziałam się, ze jeszcze
                          nie mieli informacji z s&s. Dziwi mnie to, bo na rozmowie uslyszalam, ze odezwa
                          się do Wakatu jeszcze tego dnia (10.08). No nie wiem;)
                          • besame wiesz co.. 18.08.05, 15:25
                            jak na moj gust, wakat jest troche malo profesjonalny ;)
                            • respectaa Re: wiesz co.. 18.08.05, 15:39
                              Fakt, troszkę mało profesjonalnie, ale za to bardzo miło:))) A w zasadzie,
                              dlaczego nieprofesjonalnie?
                              Choć przyznać muszę, że byłam lekko zaskoczona wielkoscią i wyglądem ich
                              biura:)) hehe, ale skoro mają tak dobrych klientów jak s&s to chyba tacy
                              najgorsi nie są...

PS. zapomniałam odpowiedziec na Twoje pytanie apropos studiów.
                              Nie studiuję jeszcze wcale. Jestem po szkole policealnej, studia zaczynam od
                              przyszłego roku, ale zaocznie, psychologię - jak Ty:) Wiec mam teraz rok
                              przerwy.
                              A jeśli chodzi o godz pracy na oferowanym przez s&s stanowisku, średnio mi
                              pasują, zdecydowanie wolalabym cały etat w dzien, ale bardzo mi zalezy na pracy
                              tam akurat, dlatego jestem sklonna iść ze sobą na mały kompromis:)
                              • besame :) 18.08.05, 15:52
                                aha, to fajnie, ze psychologię :) dobry kierunek

nie jest to chyba dobre miejsce, aby pisac o wakacie ;) oni napewno by sobie
                                tego nie zyczyli :)
                                • respectaa Re: :) 18.08.05, 15:56
                                  "nie jest to chyba dobre miejsce, aby pisac o wakacie ;) oni napewno by sobie
                                  > tego nie zyczyli"

Czy ja wiem:))))))
                                  Poza tym, jak widzisz jak sie wyrażam o nich pozytywnie. Może i małe biuro,
                                  bardzo małe:D, ale naprawdę ta dwójka pracująca tam jest BARDZO miła i dość
                                  pomocna jak dla mnie.
                                  Są wieksze, byc moze bardziej profesjonalne agencje, np Grafton, ale nimi
                                  akurat sie nie zachwycam, uważam ze mają olewcze podejście do tematu.
                                  • besame . 18.08.05, 16:03
                                    tak, tylko chodzi o to, ze pracowalam w agencji consultingowej i tam nauczylam
                                    sie troche innych metod, niz te prezentowane w wakacie ;) kursy na studiach na
                                    przyklad z rekrutacji personelu tez raczej podkreslaly wage pewnych metod,
                                    ktore w w. byly pominiete.

sa BARDZO mili i ja rowniez wyrazam sie o nich pozytywnie ;)
                                    ale nie chcialabym na przyklad tam pracowac ;)
                                    • respectaa Re: . 18.08.05, 16:07
                                      Hah, wiesz, ciężko byloby tam pracować, mają zaledwie 2 stanowiska
                                      pracy :))))))))))))

W jakiej agencji pracowałaś, jesli mogę wiedziec:) ?
                                      • besame napiszę Ci w mailu ;) 18.08.05, 16:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka