Gość: aga IP: *.chello.pl 29.08.05, 13:26 Witam, przebywam na zwolnieniu lekarskim, z pewnych powodów chciałabym zwolnić się z pracy.jestem zatrudniona na etat. Czy mogę wysłać wypowiedzenie umowy listem poleconym? dziękuję serdecznie za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: avalon Re: wypowiedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 18:55 Mozesz. pamietaj tylko, ze okresy wypowiedzenia podlegają pewnym normom, jesli masz umowę na czas okreslony na czas pow. 6 miesiecy to mozesz ja wypowiedziec jesli w umowie jest wyrazny zapis ze taka umowa podlega dwutygodniowemu okresowi wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annb Re: wypowiedzenie IP: 213.76.140.* 29.08.05, 19:40 Wypowiedzenie możesz wysłać pocztą ale koniecznie za zwrotnym poświadczeniem odbioru abyś znała datę z jaką to wypowiedzenie doszło do pracodawcy.Jest to bardzo ważne gdyż wypowiedzenie jest wtedy skuteczne, kiedy doszło do drugiej strony i ona się z tym wypowiedzeniem zapoznała.Okres wypowwiedzenie (1 lub 3 miesięczny)zaczynasz liczyć od dnia otrzymania przez pracodawcę twojego oświadczenia woli-dlatego też musisz mieć zwrotne poświadczenie odbioru Twego wypowiedzenia.Ponieważ nie piszesz nic o swojej umowie zakładam, że jest ona zawarta na czas nie określony.Jeżeli natomiasta jest to umowa zawarta na czas nieokreślony,jej wypowiedzenie nie jest takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś