Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:36
    Słyszał ktoś kiedys coś na ten temat? :) Chodzi mi konkretnie o przebieg
    rekrutacji. Wiem że testy są bardzo ciężkie. Prosze o jakies informacje i z
    góry dziękuję za odp ;).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Goska Re: Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING IP: *.aster.pl 29.08.05, 23:27
        Bralam udzial w rekrutacji na ten program - niestety poleglam na tescie
        analitycznym, faktycznie bardzo trudny byl dla mnie, i nie dotarlam do
        assesment center i cokolwiek tam dalej mnie czekalo. Polegal ma szybkich
        wyliczeniach na podstawie roznych danych, wykresow, etc. Natomiast drugi test,
        powiedzmy humanistyczny (analiza logiczna tekstow) byl prostszy, chyba nawet go
        zaliczylam, natomiast tez w wielu punktach strzelalam odpowiedzi... radze do
        takich testow sie przygotowac solidnie (na stronach jobpilota, Price Waterhouse
        Cooper's sa przykladowe testy, podobne). Podobny do tego typu testow jest
        miedzynarodowy egzamin GMAT - chyba mozna sobie sciagnac pokazowy test i sie
        sprawdzic. To trzeba sobie po prostu wycwiczyc, chyba, ze ktos ma naprawde
        scisly umysl. Powodzenia :)
        • Gość: mrówa Re: Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 08:27
          Dzięki za odpowiedź. Bardzo mi pomoże w przygotowaniu sie do testów. Jutro też
          idę na rozmowę ale do innego banku. Bedzie jednak standardowa i bez testów, oby
          mnie tylko nerwy nie zżarły ;)
      • Gość: uczestniczka progr Re: Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING IP: 157.25.31.* 30.08.05, 11:26
        Witam! Nie zaprzeczam, ze proces rekrutacji jest trudny, ale na pewno do
        przejscia (czego jestem zywym swiadkiem:)). Zaczynajac od testow, uwazam, ze
        nie sa trudne. Nalezy do nich podejsc spokojnie i przede wszystkim z logika.
        Nie liczyc wszystkiego na kalkulatorze, tylko wyeliminowac skrajne
        nieprawidlowe odpowiedzi i skupic sie na najbardziej prawdopodobnych. Przede
        wszystkim w trakcie calego procesu, ktory po testach sklada sie z rozmowy,
        asessment center i nastepnie prezentacji przed czlonkami zarzadu, nalezy byc
        SOBA i nie probowac udawac kogos innego!!! Proces rekrutacji jest pelen
        niespodzianek (szczegolnie assessment c.)i osobiscie uwazam, ze nie warto
        wiedziec o nim zbyt duzo, poniewaz mogloby to wplynac na zmiane postawy lub
        zachowania, co na pewno tylko odjeloby kandydatowi punktow. Zycze wszystkim
        powodzenia!
      • Gość: uczestniczka progr Re: Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING IP: 157.25.31.* 30.08.05, 11:26
        Witam! Nie zaprzeczam, ze proces rekrutacji jest trudny, ale na pewno do
        przejscia (czego jestem zywym swiadkiem:)). Zaczynajac od testow, uwazam, ze
        nie sa trudne. Nalezy do nich podejsc spokojnie i przede wszystkim z logika.
        Nie liczyc wszystkiego na kalkulatorze, tylko wyeliminowac skrajne
        nieprawidlowe odpowiedzi i skupic sie na najbardziej prawdopodobnych. Przede
        wszystkim w trakcie calego procesu, ktory po testach sklada sie z rozmowy,
        asessment center i nastepnie prezentacji przed czlonkami zarzadu, nalezy byc
        SOBA i nie probowac udawac kogos innego!!! Proces rekrutacji jest pelen
        niespodzianek (szczegolnie assessment c.)i osobiscie uwazam, ze nie warto
        wiedziec o nim zbyt duzo, poniewaz mogloby to wplynac na zmiane postawy lub
        zachowania, co na pewno tylko odjeloby kandydatowi punktow. Zycze wszystkim
        powodzenia!
        • Gość: mrówa Re: Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 12:42
          ech to asessment center. Byłam na czymś takim 2 razy. Nerwy czasem potrafia
          wykończyć w takich sytuacjach
      • freckle Re: Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING 30.08.05, 12:52
        Testy faktycznie nie są takie ciężkie, wystarczy się z nimi oswoić i poćwiczyć
        ich rozwiązywanie (w Internecie można znaleźć zarówno przykładowe testy jak i
        porady dotyczące ich rozwiązywania np. na stronie
        www.pk.edu.pl/kariery/poradniki/inzynier/4-
        2_co_powinienes_wiedziec_o_testach.htm). Dla mnie osobiście trudniejszy był
        test logiczny (należy stwierdzić, czy podane pod krótkim tekstem zdania są:
        zgodne z treścią tekstu, sprzeczne czy też brak informacji do podjęcia
        decyzji). Test numeryczny nie jest trudny pod względem poziomu wyliczeń, które
        należy wykonać, ale ze względu na krótki czas, jaki ma się na rozwiązanie
        zadań. Zgadywania nie polecam, chyba że ktoś jest urodzonym szczęściarzem :))
        Mimo że ogólnie testy to niezły stresik, da się przez nie przejść, czego jestem
        żywym przykładem :)) Po testach odbywa się rozmowa rekrutacyjna, do której też
        warto się przygotować (informacje o przebiegu rozmów rekrutacyjnych i
        najczęściej pojawiających się podczas nich pytaniach również można znaleźć w
        niecie m.in. na różnych portalach dot. pracy). Rekrutujący są dość wnikliwi i
        wyłapują każdy szczegół z tego, co się o sobie mówi, więc nie radzę zmyślać.
        Powodzenia!
      • Gość: Maciek Re: Program Rozwoju Kadr Menedżerskich- ING IP: 44,1.* / 193.193.181.* 30.08.05, 12:58
        Cześć,
        Co do testów, to są podobne do tych w innych korporacjach, czyli nie taki
        diabeł straszny jak go malują ;)moim zdaniem w tym procesie rekrutacyjnym dużo
        ciekawsze są dalsze etapy czyli rozmowa, AC i wreszcie prezentacja przed
        prezesami. Rada na AC - osobiście uważam, że nie da się do tego przygotować;)
        (pocieszające prawda), no może w niewielkim stopniu, ale założeniem tego
        narzędzia jest sprawdzenie naturalnych reakcji kandydata, a poszukiwany profil
        często znacznie odbiega od tego, co nam się może wydawać, dlatego nie ma się co
        stresować i udawać kogoś innego. Życzę powodzenia i zapraszam do nas, bo
        program jest naprawdę świetny!
      • Gość: ucce Mrówa, i co? IP: 44,1.* / 193.193.181.* 09.09.05, 12:48
        Byłeś/łaś na testach?
      • Gość: lino Up! IP: 44,1.* / 193.193.181.* 21.09.05, 09:05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka