Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca dla studentow w Berlinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:24
    gdzie szukać i jak nie dać się nabrać może ktoś mi coś poradzi?
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: shn Re: praca dla studentow w Berlinie IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.05, 23:20
        Wreszcie jakiś normalny post. Znaczy sie inny niż te gdzie zawierają w temacie
        słowo Anglia Irlandia Tesco itp :)
        Ja mam to samo nieszczęście że uczyłem sie zawsze j nimieckiego. Ang znam
        bardzo słabo.
        Więc podpinam sie do tematu:) Gdzie można znaleźć jakąś prace w Niemczech?
        Bo przecież nie ma żadnych biur pośredniczących (odpada auperka bo jestem
        chłopakiem) :/
        Na pewno znajdą się jakieś osoby do pomocy:)
      • mjedyny Re: praca dla studentow w Berlinie 03.09.05, 17:16
        No i widzisz madziu. Nikt nawet sie nie dołączy by troche potemacić. :)
        Temat nie jest na topie. Teraz to tylko praca u angolów.
        Szlak mnie trafia już. NA co sie uczyłem tego dojcza przez tyle lat. Cóż trzeba
        zacząć sie uczyć eng i wyjechać w tamte rejony do pracy bo na zachodzie nie ma
        co robić dla nas.
        pozdr
        • Gość: Ado Re: praca dla studentow w Berlinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:23
          No niestety pracy na zachodzie jak na lekarstwo. Mam na myśli tę legalną. Myśle
          ze Niemcy tak jak Austria przesuną okres przejściowy o dalsze 2-3 lata. I
          pracowac tam bedziemy mogli po 2010 :) Szkoda gadac.

Pozdrawiam
          • Gość: Tez studentka.. Re: praca dla studentow w Berlinie IP: *.vs.shawcable.net 03.09.05, 18:03
            Pracy w Niemczech mozna najnormalniej w swiecie szukac, jadac z ciemno.
            Musicie przygotowac sie na szukanie pokoju, trzeba miec przy sobie gotowke, bo to spore kwoty. Najlepiej jechac z kims, nie samemu. Poszukajcie jakiegos przyjaciela, przyjaciolki..
            Bedac na miejscu kupic karte tel. poroznosic ogloszenia, zostawiac tu i tam i czekac na odzew. Jak odzewu nie bedzie rusza sie w teren, od sklepu, do sklepu, od hotelu do hotelu i rozmawia z potencjalnymi pracodawcami. Przy okazji moze poznacie jakiegos Polaka, ktory wam podpowie, gdzie mozecie znalezc pracodawce rzetelnego, ktory wam na pewno zaplaci (jesli mowimy o pracy na czarno) i was nie zrobi w konia..

Jak nic nie znajdziecie, to glowa do gory, Polska jest blisko...

Ale gwarantuje, ze znalezc mozna!!
            • mjedyny Re: praca dla studentow w Berlinie 04.09.05, 12:56
              Hej
              Dzięki studenkto za jakies mądre słowa. I tak właśnie myśle zrobić - jechać w
              ciemno. Mysle o wyjeździe z kolegami do monachium i szukanie czegoś na czarno -
              o ilnie nieznajdziemy czegoś na legalu:)
              A ci się udało znaleźć tak prace?Gdzie pracowałaś?Nie bałaś się ze cie złapią
              na czarnej pracy? :)
              DZięki za odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka