Gość: Madzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:24 gdzie szukać i jak nie dać się nabrać może ktoś mi coś poradzi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shn Re: praca dla studentow w Berlinie IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.05, 23:20 Wreszcie jakiś normalny post. Znaczy sie inny niż te gdzie zawierają w temacie słowo Anglia Irlandia Tesco itp :) Ja mam to samo nieszczęście że uczyłem sie zawsze j nimieckiego. Ang znam bardzo słabo. Więc podpinam sie do tematu:) Gdzie można znaleźć jakąś prace w Niemczech? Bo przecież nie ma żadnych biur pośredniczących (odpada auperka bo jestem chłopakiem) :/ Na pewno znajdą się jakieś osoby do pomocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mjedyny Re: praca dla studentow w Berlinie 03.09.05, 17:16 No i widzisz madziu. Nikt nawet sie nie dołączy by troche potemacić. :) Temat nie jest na topie. Teraz to tylko praca u angolów. Szlak mnie trafia już. NA co sie uczyłem tego dojcza przez tyle lat. Cóż trzeba zacząć sie uczyć eng i wyjechać w tamte rejony do pracy bo na zachodzie nie ma co robić dla nas. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ado Re: praca dla studentow w Berlinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:23 No niestety pracy na zachodzie jak na lekarstwo. Mam na myśli tę legalną. Myśle ze Niemcy tak jak Austria przesuną okres przejściowy o dalsze 2-3 lata. I pracowac tam bedziemy mogli po 2010 :) Szkoda gadac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez studentka.. Re: praca dla studentow w Berlinie IP: *.vs.shawcable.net 03.09.05, 18:03 Pracy w Niemczech mozna najnormalniej w swiecie szukac, jadac z ciemno. Musicie przygotowac sie na szukanie pokoju, trzeba miec przy sobie gotowke, bo to spore kwoty. Najlepiej jechac z kims, nie samemu. Poszukajcie jakiegos przyjaciela, przyjaciolki.. Bedac na miejscu kupic karte tel. poroznosic ogloszenia, zostawiac tu i tam i czekac na odzew. Jak odzewu nie bedzie rusza sie w teren, od sklepu, do sklepu, od hotelu do hotelu i rozmawia z potencjalnymi pracodawcami. Przy okazji moze poznacie jakiegos Polaka, ktory wam podpowie, gdzie mozecie znalezc pracodawce rzetelnego, ktory wam na pewno zaplaci (jesli mowimy o pracy na czarno) i was nie zrobi w konia.. Jak nic nie znajdziecie, to glowa do gory, Polska jest blisko... Ale gwarantuje, ze znalezc mozna!! Odpowiedz Link Zgłoś
mjedyny Re: praca dla studentow w Berlinie 04.09.05, 12:56 Hej Dzięki studenkto za jakies mądre słowa. I tak właśnie myśle zrobić - jechać w ciemno. Mysle o wyjeździe z kolegami do monachium i szukanie czegoś na czarno - o ilnie nieznajdziemy czegoś na legalu:) A ci się udało znaleźć tak prace?Gdzie pracowałaś?Nie bałaś się ze cie złapią na czarnej pracy? :) DZięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś