Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:13
    Ja miałem super rozmowę:
    TEL.

- witam, czy Pan X ? dzwonię z firmy Y Pan jest dalej zainteresowany pracą u
    nas ?
    Ja X- tak, oczywiście

To może ustalimy warunki przez tel, bo charakter pracy Pan zana itp.

Ja X- oczywiście zna Pan moje doświadczenie i itp więc słucham ?

no, no na początek 1 000 zł netto plus prowizje o których mówiliśmy kilka dni
    temu

Ja X - ok pasuje mi kiedy mogę podpisać umowę ?

no no nawet jutro rano i od razu zacznie Pan pracę

ja X - ok będę o 8,00

następny dzień 8,00 rano

kadrowa wypisuje mi umowę pisz pisze daje mi doczytania a tu 1000 zł ale
    brutto

lecę do szefa a on no no wie Pan wczoraj przez telefon to mi się pomyliło
    netto z brutto (biznesmen posiadający 15 stacji benzynowych i 25 tirów i
    cholera wie co jescze) no no ale przecież to jest mała różnica chyba nie ??

To i tak dobre warunki a jak Pan wie teraz jest ciężko na rynku pracy no wie
    Pan nie ? no no no

podsumowanie :

znam 3 języki, doświadczenie 6 lat w firmach handlowych, wykszt. podyplomowe
    itp. itp.

Pytanie JAK TU MOŻNA ŻYĆ W TEJ Po.....EJ polsce ( celowo z małej litery)

Ludziska czytam co wy tu wypisujecie i naprawdę tak mi was szkoda i samego
    siebie też co z nami będzie na emeryturze CO ?? bedziemy dziadami!!!!!!!
    Po co szkoły w tej polsce kończyć, lepiej robić wałki ZUS0ów nie płacić i
    podatków bo po co dla tych czrwonych sku..synów.

Ręce mi opadają mam 30 lat i zaraz się rozpłaczę z bezradności albo dam se w
    łeb bo nie mam siły na tą polskę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: niezalogowana Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:59
        co za skur.... z tego goscia!!!!!!!!!Mam nadzieje ze nie podjales tej pracy!
        • Gość: goscia Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 14.09.05, 13:02
          Naprawde kawal chama.Ze na takich pracodawcow nie ma kar, powinni ich wsadzac
          do wiezien.A wogole to gdyby nikt nie poszedl pracowac to by sie nauczyli i
          musieliby dawac wyzsze pensje.Ja tez szukam pracy, mam wyzsze i wiem co to
          znaczy.Tez czasem nie chce mi sie zyc.
        • Gość: kael Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:25
          trzeba bylo mu z banki zaje... i nosa złamac.

Dla takigo gnojka to niewielka roznica 1x tipsy dla zony( jednej reki) a dla
          Ciebie to czy jesc chleb, chleb z maslem lub chleb ze smalcem.
      • Gość: zuza Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:55
        no dobra, ale jak się sprawa skończyła? wziąłeś tę robotę czy nie?
        • konopielka80 Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.05, 22:36
          Na pewno jej nie wziął. Ja bym sie chyba rozesmiała mu w twarz i powiedziała co o tym sądzę. Co się hamować przy chamie;-)
      • Gość: Doki ale o co tyle krzyku??? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.09.05, 22:42
        O co wam chodzi? Gosciu obiecal lepsze warunki, jak przyszlo co doczego, nie
        wywiazal sie, strony rozstaly sie bez podpisania umowy. Gdzie tu problem?
        Pracodawca dalej nie ma pracownika, pracownik spokojnie moze szukac dalej.

Przeciez TAK JEST WLASNIE NORMALNIE!!!

> znam 3 języki, doświadczenie 6 lat w firmach handlowych, wykszt. podyplomowe
        > itp. itp.

Dobra, ale co konkretnie umiesz? 3 jezyki to za malo nawet dla recepcjonistki w
        hotelu.

> Ręce mi opadają mam 30 lat i zaraz się rozpłaczę z bezradności albo dam se w
        > łeb bo nie mam siły na tą polskę.

Nie wyszla ci jedna rozmowa i od razu w leb sobie chcesz strzelic? To ma byc
        osoba "z doswiadczeniem"? W domysle: dorosla?
        • Gość: ascan jedyny rozsądny komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 10:17
          Jedyny rozsądny komentarz. Ja od siebie dorzucę, że Polska to wolny kraj.
          Założycielowi wątku wolno też mieć nie tylko 25, ale i 50 tirów i zatrudniać
          ludzi za 1000 zł netto, czy brutto. Może się nawet pomylić, wszystko jedno na
          czyją korzyść. Może im nawet płacić dwa razy tyle ile ma ta pani od budki
          warzywnej ;-)
      • Gość: FOTA Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 14:22
        PAła i tyle
      • oneway9 Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.09.05, 16:06
        nie zalamuj sie chlopie, jak nie masz teraz nic innego to te robote wez, na
        pewno sie czegos nauczysz- wszystko jest doswiadczeniem a to zawsze wzbogaca;
        zawsze mozna zmienic, a to zrobic latwiej jak juz sie gdzies zaczepisz; swiat
        jest brutalny ale taki byl jest i bedzie.
        • Gość: i oco tyle krzyku Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 16:46
          dzięki ale mam nadzieję że mnie rozumiecie ludziska ?
          • Gość: Piotrek Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.70.* 17.09.05, 19:55
            A ile można wyciągnąć z tych prowizji?
        • Gość: chuda Re: Przeczytaj! IP: *.cable.ubr04.hari.blueyonder.co.uk 15.09.05, 21:38
          wyjedz z polski bo ci zmiazdzy mozg.pozdrawiam
      • bez_mapy Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.09.05, 16:46
        Masz rację, to chamstwo. Jesli na poczatku oszukuje, to będzie cie robił w
        konia póxniej. To już lepiej jechać zbierac truskawki do Niemiec za 1000Euro na
        miesiąc...
      • Gość: qqq Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:17
        ty znasz 3 języki i masz doświadczenie i chcesz zapieprzac za 1000 dla mnie to
        z toba jest tez coś nie tak ja tez czegos nie rozumiem moja siostra ma stoisko
        na bazarze z owocami i warzywami takie na 3 metry i wychodzi ponad 3500 netto i
        ma tylko mature dziwny ten swiat
      • Gość: tomek Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada IP: 83.168.106.* 16.09.05, 09:20
        to jest norma, tak tez mojego znajomego zalatwili, tylko ze on kazal sie im
        palowac odrazu, to stary chwyt, dlatego radze wszystkim zawsze zarobki BRUTTO
        podawajcie, wtedy jest jasna rozmowa, bo jak sie pomyla to na nasza korzysc:)
        pozdr.
        • Gość: Ania Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 09:50
          W Polsce powinna byc ustalona jakas rozsadna minimalna stawka za prace, to
          skandal zeby ludzi tak traktowano. Dzisiaj zeby dostac prace jako sekretarka,
          trzeba miec skonczone dwa fakultety i znac pare jezykow... fajnie jest miec tez
          dlugie nogi. A wynagrodzenie... no coz, zaplaca ci jak bys skonczyl szkole
          podstawowa. Pokazcie mi jeden kraj na swiecie ktory jest tak chory?????
          • Gość: jaco Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:00
            No to niech rząd ustali płacę minimalną na poziomie 2000,00 zł. i wszyscy będą
            szczęśliwi.
            Papier skończonej szkoły jest tylko potwierdzeniem, że taka szkoła została
            ukończona przez danego osobnika. Wynagrodzenie za pracę jest umową pomiedzy
            pracodawcą, który oferuje pracę a procobiorcą, który tą pracę wykonuje. Wiec o
            co ci chodzi? Czyzby rząd miał wprowadzić ustawę, że ten kto ma wykształcenie
            wyższe nie może zarabiać mniej niż 3000,00zł.?
            • Gość: YTO Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:37
              Tu chodzi o co innego !!!!!!!!Ludzie !!!!!!!!!!1 W y wszyscy mądrale !!!!!!!!!!
              Skoro taki wokny kraj to proszę obniżyć ceny żebym czuł się jak w wolnym kraju
              a nie jak w komunie gdzie rząd robi co chce daje nam paliwo za prawie 5 zł.
              Niech i będzie 10 zł ale niech da zarobić ludziom na nie i na normalne ludzkie
              życie żeby można było za nawet najmniejsze wypłaty normalnie bez rzadnych
              extrasów żyć a nie wegetować !!!!!!!!!!!!!! Obudzcie się, wyjdzmy na ulice jak
              kiedyś, to może w końcu zaczną się interesować zwykłymi ludzmi. KTO TO WIDZIAŁ
              żeby zarobić 1000 zł netto to trzeba oddać jeszcze 80 % haraczu dla państwa a
              emerytura co najwyżej będzie 50 % z tego
              • Gość: Doki Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 16.09.05, 11:50
                > Skoro taki wokny kraj to proszę obniżyć ceny żebym czuł się jak w wolnym kraju

Tylko obnizanie cen daje obywatelowi poczucie wolnosci, tak?

> a nie jak w komunie gdzie rząd robi co chce daje nam paliwo za prawie 5 zł.

To Ty, YTO, tkwisz w komunie. Polska to wolny kraj i mozna wreszcie ustalac
                takie ceny, jakie chcesz. Nie podoba ci sie- nie kupuj. Jesli ceny beda za
                wysokie, to sprzedawca splajtuje. Proste?

A paliwo jest drogie z paru innych powodow, ale byl czas, zeby sie do tego
                przyzwyczaic.

> KTO TO WIDZIAŁ
                > żeby zarobić 1000 zł netto to trzeba oddać jeszcze 80 % haraczu dla państwa

80%? Czy my jeszcze mowimy o Polsce, czy juz o Danii?

> emerytura co najwyżej będzie 50 % z tego

A emerytura bedzie taka, jaka sobie uskladasz, chlopie.
                • Gość: Zeb Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:08
                  Jaki ty poje..ny jesteś komuchu
                • gocha63 Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada 17.09.05, 23:00
                  Gdzie ty się gościu urodziłeś, czy ty wogóle żyjesz wśród normalnych, szarych
                  ludzi, żeby mieć takie pojęcie o życiu w tym kraju? Tylko kompletny ignorant
                  moze powiedzieć: mogą sobie ustalać takie ceny jakie chcą a jak ci się nie
                  podoba to nie kupuj...To mi się kojarzy z sytuacją kiedy panowie z rządu
                  postanowili pokazać narodowi, że da się żyć za 500 zł na miesiąc a potem żyli
                  żarciem z hotelowej kuchni - ta sama ignorancja, brak wyczucia i zrozumienia.
                  Koszmar
                • Gość: zeb Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!DobraRada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:15
                  jaki ty głupi jesteś
      • inecita Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.05, 11:59
        Firma accenture poszukiwała niegdys tłumacza konsekutywnego. Kolezanka wysłała
        CV, oddzwonili ok godziny 12 do 13.00 kazali dosłac CV w języku angielskim a na
        17.00 byc u siebie na rozmowie, kolezanka wykonała ich polecenia, na rozmowie
        usłyszała ze proponują stawkę 25 zł za godzinę (zwykle nie schodzi się ponizej
        100 zł/h), dodam ze praca była na umowę o dzieło, czasowa.
        Na jej oburzenie pan zareagował w następujący sposób:
        - Chyba pani nie wie jakie jest bezrobocie??? Wie pani?
        Kolezanka: - A pan wie jakie są stawki?
        Pan: - Wiem, ale wiem tez ze znajdzie się ktos kto przyjmie 25 zł z
        pocałowaniem ręki
        • Gość: juicyone Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 21:34
          buhaha zaden tlumacz, nie wspomne o tlumaczu przysieglym, nie wezmie tlumaczen
          konsekutywnych za 25 zl za godzine, chyba tylko ktos z certyfikatem badz bez,
          nie obrazajac tych osob.

tereaz to nawet na korki znalezc kogos trudno, bo daja za 10zl za godzine, a
          ludzie wychodza z zalozenia ze po co placic 25zl czy wiecej mgr filologowi jak
          mozna zaplacic 10zl komus kto sprzatal rok w londynie, no a tez zna jezyk....
          LOL @ that

kiedys bylo latwiej germanistom i anglistom, tereaz bryndza, szkoly panstwowe w
          miastach sa zapelnione nauczycielami, kazdy trzyma sie pazurami zeby tylko miec
          posade gdzie placone jest zdrowotne i zus, nie wazne ze kasa mala i ze na
          kazdym kroku dostaje sie nerwicy, a czasem to strach wyjsc bo mozna dostac w
          leb od ucznia, w szkolach jezykowych panuje nepotyzm, wiekszosc szkol zatrudnia
          lektorow na zasadzie x zna y itp dorwac sie do stalej pracy jako tlumacz, jest
          prawie niemozliwoscia, srodowisko hermetycznie zamkniete, klika, nikt nowy sie
          nie dostanie, no chyba ze sie ma ciocie czy wujka ktory przetarl szlaki.

jest co raz gorzej, wogole nie ma co tu siedziec....no bo po co
          • Gość: klo Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:33
            To ja wam powiem lepszy numer. Bylam na rozmowie w wydanicywie w Krakowie, pani
            zleciala mi napisanie artykulu (GRATIS), bo jak sie bedzie jej podobal to mam
            ETAT. Tydzien pozniej telefon- ma sie zglosic. Pani stwierdza, ze artykul jest
            OK, po niwuelkich poprawkach (kolezanka z redakcji go cyt. lekko przerobi,
            zamieszcza go w swoim czasopismie), poniewaz byl na probe, wiec kasy nie
            dostane. Co do pracy-
            • Gość: klo Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:35
              Sorry, za literowki w poscie-pisze na niemieckiej klawiaturze.
            • Gość: starycynik Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lr.centurytel.net 17.09.05, 22:54
              Jasnosc mamy, tak jak nadzieje ze ten doktorat to nie z polonistyki.
              • Gość: klo Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:25
                z hitorii
                • Gość: zeb Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:12
                  Wcale nie jest tak źle,są i tu normalni ludzie a nie tylko mądrale
      • Gość: Daimler co tu jeszcze robisz ??? IP: *.toya.net.pl 17.09.05, 23:41
        znasz 3 jezyki
        to co do jasnej cholery robisz w tym idiotycznym kraju ?????????

nie wiem co umiesz ale jak znasz dobrze 3 jezyki to w kazdym
        kraju UE i nie tylko znajdziesz sobie fajna robote
        na poczatek pewnie jakas budowa albo magazyn
        ale potem to juz tylko lepiej

podziwiam Cie ze chciales pracowac nawet za 1000 netto

a za to brutto to trzeba bylo goscia wysmiac i to najlepiej przy ludziach
        zeby poczul ze oprocz pieniedzy ktore ma to jest idiota skonczonym

pozdrawiam
        i powodzenia w szukaniu !
      • Gość: Zeb Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:56
        Dlaczego nie zrobimy takiego dymu jak Wałęsa kiedyś, sprzeciwmy się temu,
      • jsolt Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.09.05, 13:06

no i niestety tutaj kółko się zamyka - gdyby wszyscy zbojkotowali głodowe
        pensje i nie godzili się pracować za jakieś grosze, to pracodawcy nie mieliby
        wyjścia - albo płacić normalną kasę, albo zamknąć biznes...
        ale zawsze znajdzie się ktoś, kto jest po prostu w desperacji i zgodzi się
        pracować za jakąkolwiek stawkę, więc pracodawcy rozbestwiają się... i wracamy
        do punktu wyjścia...
        • Gość: Roma Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:53
          masz rację,ale najgorsze jest to że myPolacy mamy zawsze najgorzej
          przechlapane : jak nie rozbiory, to wojny, komunizm a teraz poniżanie przez
          demokrację
          • Gość: bb Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.05, 15:37
            No niestety w tym kraju zawsze sie znajdzie jakis idiota co nawet za 3 zeta za h
            pojdzie dymac wiec jak tu mozna sie przeciwstawic. powinna byc najnizsza stawka
            ustalona przez panstwo tak jak np w norwegii!!! A nie ruch*ja jak chca i karza
            ci dymac za 6 stow co nawet na oplacenie chalupy i rachunkow nie starczy!!!!!
            Paranoja. Rozgladam sie za wyjazdem stad byle nawet sprzatac za 1500 euro
            legalnie a nie tu w tym gownie!!
            • Gość: ja to samo Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:42
              dokładnie, wolę podcierać dupy starym babom w UK niż tu pracować za 1000 zł
              • Gość: bbb Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.05, 15:45
                Ta za 1000 zeta do lapy to chyba jak sie postarasz bo standard to z 7 czy 8 stow
                i najlepiej 24 h na dobe
                • Gość: Pawel Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.server.ntli.net 20.09.05, 19:15
                  I z wyzej wymienionych powodow od ponad roku jestem z rodzina w Anglii.
      • Gość: kiła Re: Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:51
        Moim zdaniem to ministrem finansów powinien zostać taki baksik czy co ś w tym
        stylu
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka