Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy dobrze mi płacą za prezesowanie???????????????

12.10.05, 09:55
    jestem prezesem średniej firmy.Zarabiam 28 000 zł + około 10 000zł(bonus za
    dobrą pracę - raz na kwartał) + opieka medyczna + samochód( czarne Volvo
    S80).Praktycznie cały dzień siedzie w necie, czytam prase , pije kawkę ,
    rozmawiam z gościmi/kontrachentami, czasami coś podpiszę. Czy uważacie , że z
    moimi zarobkami jest wszystko ok??? A tak na marginesie jestem jeszcze przed
    30 -stką.
    Obserwuj wątek
      • Gość: szopen Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: 206.73.209.* 12.10.05, 10:01
        Jesli te 28k to netto to w miare jesli brutto to cienko bo to juz wchodzi w
        gorny prog podatkowy.
        • zimna_pieknosc Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 10:05
          Tobie płacą ? Myslałam,ze Ty sobie płacisz ?
          Poza tym myslę,ze jest ok .
          • Gość: madziucha Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.kghm.pl 12.10.05, 10:08
            za takie marne grosze mi by się nie chciało siedzieć tyle na necie , proponuje
            jakieś agencje tpwarzyskie itp......
            • billy.the.kid Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 10:10
              i mam takie niby sekretarkie. berz mapy czy jakos tak siem nazywa.
              może jom ukłuję?
              • janciowodnik Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 10:14
                hehehe,.....no własnie, o niej pomyślałem. Tylko ona podobno od 3 dni pracuje
                jako asystentka zarządu , a ja od 2 tygodni jako prezes. Czy uważacie , że
                chciałaby??? Zaznaczam , że ja zarabiam (bez dodatków) 28 000 zł BRUTTO , to
                jest około 18 000 zł na łapkę...:(
          • mk-80 Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 10:13
            Uwielbiam takie prowokacje i calowe upokarzanie tych forumowiczów którzy szukają lub nie mają dobrej pracy.

Stary ... płacą Ci tragicznie mało .. tyle to płacą praktykantom i pracownikom Call Center !
            Nie mogę sobie wyobrazić nawet jak żyć za takie grosze ... wegetacja.
            • billy.the.kid Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 10:15
              ty jom jednak ukłuj, ale tak eby przez tydzień w krok patrzyła.
      • trojanski Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 10:47
        He, he - a co to za "firma" ze placi prezesowi bonusy kwartalnie ?
        Prezesa kolego rozlicza sie na koniec roku (chyba ze da poteznie ciala i sie
        go zwalnia wczesniej ;))
      • iberia29 pomarzyc dobra rzecz buhahaha ;-)))n/t 12.10.05, 11:54
        • Gość: miia Re: pomarzyc dobra rzecz buhahaha ;-)))n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 13:43
          Nie wiem czy z zarobkami ,z ortografią na pewno.
      • Gość: trisu Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.jmdi.pl 12.10.05, 13:51
        Znałam takiego jednego prezesa, co ino do podpisywania trefnych papierów był
        potrzebny no i przy pierwszej wpadce cała odpowiedzialność na niego spadła.
        Odpoczywa sobie teraz niebożątko w kiciu. Pewnie i Ty tak masz - ciężki job i
        ryzykowny a skoro jesteś przed 30 to i posiedzieć jeszcze długo możesz. Za taką
        kaskę jak powiedziałeś w życiu bym się nie zgodziła.
        • janciowodnik Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 14:47
          a czy uważacie , że lepiej jakbym skończył jakieś studia, czy może lepiej
          poznawać jeszcze więcej odpowiednich ludzi. Ja teraz jestem wpływowy,dużo osbób
          chce mi podac ręke, mówić mi po imieniu, ale obawiam się , że jeżeli coś
          pójdzie nie tak, to koledzy mogą mi zaproponować posadke za jakieś grosze -
          max. 5 , 6 tysięcy. A sami wiecie , że za to żyć na poziomie się już nie da.
          p.s.
          Chyba dzisiaj wyjde/wyjade(moim czarnym Volvo S80) przed 15.00, niby załatwiać
          jakiś nowy kontrakt, ale tak na serio pójde sobie pochodzić po sklepach.
          • Gość: mia Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:08
            No tak, jak ktoś ma wygórowane potrzeby to na pewno nie przeżyje za pięć tys.
            przez cały miesiąc.Tylko jakoś inni to potrafią a mają przynajmniej o połowę
            mniej .Pewnie,że apetyt rośnie w miarę jedzenia i chciałoby się więcej ale nie
            zawsze idzie to w parze z z jakością.Widzę,że sam nie wiesz co ze sobą zrobić.
            Idź na te studia.
          • krysiulka Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 18:11
            janciowodnik napisał:

> a czy uważacie , że lepiej jakbym skończył jakieś studia, czy może lepiej
            > poznawać jeszcze więcej odpowiednich ludzi. Ja teraz jestem wpływowy,dużo
            osbób
            >
            > chce mi podac ręke, mówić mi po imieniu, ale obawiam się , że jeżeli coś
            > pójdzie nie tak, to koledzy mogą mi zaproponować posadke za jakieś grosze -
            > max. 5 , 6 tysięcy. A sami wiecie , że za to żyć na poziomie się już nie da.
            > p.s.
            > Chyba dzisiaj wyjde/wyjade(moim czarnym Volvo S80) przed 15.00, niby
            załatwiać
            > jakiś nowy kontrakt, ale tak na serio pójde sobie pochodzić po sklepach.

ROTFL :DDDDDDDDDDDDDD
          • iberia29 Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 13.10.05, 12:23
            daremny jestes synku, pakuj tornister i wio do szkolki bo bedziesz mial
            nieobecnosc nieusprawiedliwiona.a tak poza tym smietniczek.
          • Gość: Inka Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: 62.233.195.* 13.10.05, 16:59
            Najlepiej by było gdybyś puknął się w swój pusty łeb a...odezwie się echo...
            Głupota przerażająca.
          • Gość: tak Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.crowley.pl 14.10.05, 11:16
            studia skończysz w pace........więc się nie męcz teraz
            i co z ciebie za prezes- żeby sekretarka nierób stołek grzała, a prezes się męczył
            - mózg dziewiczy wysilał nadmiernie i rączki- nie do pisanie stworzone.
            i żeby kierowcy nie mieć - nie , no ..............
            dobra........
            teraz usiąć prosto- nie garb się bo pajączek będzie piszczał i weź się
            za odranianie lekcji.........bo mi raczej na ucznia drógorocznego 2klasy
            gimnazjum - prezesie wyglądasz........
      • Gość: betty Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: 82.177.97.* 12.10.05, 17:21
        prezesie - zatrudnij mnie, ja też chętnie z tobą pochodzę po sklepach...
        • Gość: r Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 17:31
          Kicha...
          Lepiej być zwykłym szarym członkiem zarządu.
          Odpowiedzialnośc o wiele mniejsza, a pojawiam się tylko na posiedzeniach 2 razy
          w miesiącu a 12 000 netto jest ;-)
      • bez_mapy Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 17:44
        A co wy tam wiecie o prezesowaniu... To najtrudniejsza posada na świecie: stosy
        papierów do podpisania, zatwierdzenia (wszystkie trzeba przeczytać), miliony
        analiz i raportów do przejrzenia, tłumy interesantów wchodzących drzwiami i
        oknami. Trzeba mieć łeb na karku i oczy dookoła głowy. W dodatku przychodzi
        pełno próśb o wsparcie finansowe od różnych instytucji, chorych i innych
        poszkodowanych przez los. Większości trzeba odmówić - wiecie jaka to presja???
        • billy.the.kid Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 12.10.05, 17:51
          to mie trza być prezesem. co ide ulicą to co chwila jakiś spragniony prosi o 2
          zeta. wiekszości trzeba odmówić-wiecie jaka to presja???
      • Gość: toja Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:21
        no to masz problem, ja mam na cztero osobową rodzine i 1800 zł netto, bo jakis cham zwolnił mojego męża jak nam sie dzieciątko urodziło i gdyby nie pieniądze za urlop macierzyński to bysmy tynk jedli. czy to jest sprawiedliwe? mam tylko nadzieje, że niejaki m.nowak - on będzie wiedział, że to on - dostanie nauczkę od losu, za swoją bezwzględność.
        a serio to ci zazdroszcze.
      • losiu4 Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 13.10.05, 07:45
        marnie... szczególnie to Volvo jest trochę zawstydzające...

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: jarmoży Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: 212.160.172.* 13.10.05, 08:12
        a ja jestem włascicielem tej firmy (stoje nad rada nadzorcza ktora jest
        zwierzchnikiem prezesa) i ciesze sie ze znalazlem łosia, ktory pracuje za takie
        ochłapy buhehe
      • ply_mouth Dream On Dream On Dream On 13.10.05, 10:40
        Dream until your dreams come true
        Dream On Dream On Dream On
        Dream until your dream comes through
        Dream On Dream On Dream On
        Dream On Dream On
        Dream On Dream On
        • janciowodnik Re: fajnie jest być prezesem!!!!!! 13.10.05, 12:19
          ja akurat jestem prezesem w spółce skarbu państwa, po prostu mi zaproponowali
          takie stanowisko, bo już byłem kiedyś dyrektorem.
          Ale musze się wam przyznać , że praca nie jest trudna i wyczerpująca.Teraz np.
          czytam sobie "Wyborczą" pije kawkę z mleczkiem i wkładam do buzi kawałek
          czekolady Lindta (tak, tak ,... tej ze Szwajcarii - dość drogiej), konkretnie:
          Excellence Délice au Coco ( z kokosem , dla nie znających języka).Wczoraj do
          kawki miałem Pralinki, też z Lindta- CONNAISSEURS Pralinés, ale tylko dlatego ,
          że matka absolwenta fizyki molekularnej prosiła mnie, a wręcz błagała , żebym
          zatrudnił go nawet za 899 zł(brutto) na stanowisku portiera.Ja Pralinki zjadłem
          i się teraz zastanawiam: zatrudnić go czy nie? Jak uważacie, zna podobno 2
          języki i zrobi wszystko aby sie wykazać w pracy.Tylko czy ktoś , kto wycenia
          siebie za 900 zł jest normalny????
          Głosujcie : jak bedzie wiecej głosów na tak , to chłopak ma prace...
          • Gość: Marianna Re: fajnie jest być prezesem!!!!!! IP: *.proaudit.pnet.com.pl 13.10.05, 13:10
            :-)
          • Gość: zygi Re: fajnie jest być prezesem!!!!!! IP: 212.160.172.* 13.10.05, 13:29
            gosciu ja jestem prezesem a u mnie takie pralinki to zjada sprzątaczka jak ma
            ochote sobie zrobić płukanie żołądka

ja sam na lunch lubię zjeść białe trufle w brylancikach

jestes wiesniak a nie prezes
          • losiu4 Re: fajnie jest być prezesem!!!!!! 13.10.05, 14:00
            absolwenci fizyki są teraz demode

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: kawa Re: fajnie jest być prezesem!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:59
            Ależ ty masz tupet! Czy ty wogółe potrafisz rozmawiać o czymś innym niż twoje
            auto ,twoje pralinki itd.?Jeśli większość prezesów jest twojego pokroju to
            ubolewam, a jest ,wiem coś o tym.
          • Gość: Olga Re: fajnie jest być prezesem!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 14:58
            Czysta prowokacja.
      • Gość: lol Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.05, 14:47
        wow!! super!!! powiedz, że jeszcze sekretarka robi ci loda... a 'fiordy to ci pewnie z ręki jedzą'
        • janciowodnik Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 14.10.05, 09:42
          lody???? ale tylko dla atrakcyjnych kobiet wykazująch sie dobrymi wynikami w
          pracy. Wtedy w ramach nagrody mają do wyboru: albo gratyfikacje finansową za
          dobre wyniki , albo okazje do zrobienia "satysfakcji" swojemu szefowi. Z reguły
          wybierają tą drugą opcje....
          • Gość: lol Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 11:35
            myślałem, że olejessz ten mój komentarz. Strata czas na takie bzdury posuwane przez Ciebie.

Over and out
      • Gość: Inzynier Re: Bede twoim szoferem IP: 83.16.144.* 14.10.05, 11:52
        A ja jestem Inzynierem zarabiam mniej niz 2000 i jestem przed 30-tka tez.
        I jakos nie moge znalesc lepszej pracy...wiec moze zalatwisz mi nawet stanowisko Twojego szofera za powiedzmy 5000??? (prawko bez punktow karnych)

pytasz czy jest OKi ? Tak w tym kraju to normalne- niektorym sie udaje a innym mimo staraniom nie...

inzyniergg@wp.pl
        • Gość: ddd Re: Bede twoim szoferem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 12:29
          człowieku ,nie poniżaj się.
          • Gość: autor ww Re: Bede twoim szoferem IP: 83.16.144.* 14.10.05, 13:29
            od 3 lat szukam dobrze platnej pracy w przemysle...i ciagle slysze 1200-2000max brutto
            -poszedlem na studia (dwa fakultety - dwa wydzialy)"aby wiecej zarabiac po mekach" od holery uprawnien-certyfikatow, i wielki H...

a jeszcze jak cos zle sie zaprojektuje czy cos nie dopilnuje to straty sa wielo-wienoset tysieczne -a cala ta odpowiedialnosc za 1300 na reke.???

Wole u kogos sprzatac nawet jak da wiecej - mam rodzine i tylko o niej mysle i dla niej pracuje...
            masz jakas propozycje?napisz inzyniergg@wp.pl
            thx
      • Gość: Rafał Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 12:02
        Żenująca prowokacja.
      • Gość: larnit Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: 80.48.253.* 14.10.05, 13:31
        panie "prezesie" nedzny prowokatorze.... kontrahenci pisze sie wlasnie tak a
        nie prze "ch".
        • Gość: ddd Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:00
          Ktoś mu to już wytknął.Nie wiem jak to możliwe ,że taki ktoś może być
          prezesem.Mnie się w głowie nie mieści .Ale jeśli prezes jest tylko i wyłącznie
          od firmowania dokumentów własnym nazwiskiem ,nie musi znać ortografii i w
          ogóle nie musi znać się na niczym to ...wpadłam w osłupienie.
          • billy.the.kid Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 15.10.05, 08:44
            ja w temacie kutingu: obiecujesz tylko czy już ukłułeś tę bez mapy???
      • Gość: jaco Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:16
        marniutko!!!
        za 28 kafli to nie chciałoby mi sie zrywać z wyra. i to auto. volvo jest fajne,
        ale dla podrzędnej kadry menadzerów. jednym słowem - jestes zwyczajnym najemnym
        wyrobnikiem, którego w każdej chwili rada nadzorcza może wyjebac.
        • Gość: jancio Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:52
          ale co se pożyję-to moje.
          • janciowodnik Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 17.10.05, 08:59
            jako prezez przez duże/wielkie "P" przyznam sie do błędu ortograficznego.Ale
            czy wy, po winie czerwonym - Cerretalto Casanova di Neri 1997, cena :456 zł
            (dla zwykłych "szaraczków" - doskonały producent, doskonałe owoce, doskonały
            rocznik-rocznik stulecia - smak lukrecji, elegancji oraz siły)z byłym
            Zomowcem - obecnie moim kooperantem , a następnie , już po negocjacjach
            i "symbolicznej" degustacji wina Champagne Montaubret Chassenay d'Arce (wino
            musujące cena: 224zł/750 ml,wspaniały aperitif,wspaniałe Pinot Noir,jest na
            tyle eleganckie by degustować je nie tylko jako aperitif, ale jako wino do
            głównego dania-my wypiliśmy go po podpisaniu kontraktu...),wracając do wątku,
            czy wy byście byli w stanie znaleźć klawiature komputera??? A ja nie dość , że
            znalazłem , to jeszcze założyłem nowy wątek!!!Co więcej, potem pojechałem moim
            czarnym Volvo S 80 do restauracji (miałem wystawić "koguta" na dach mojego
            Volvo, że niby jedzie VIP i... z drogi "szaraczki" , ale wiem jak wam się
            ciężko żyje i tylko trąbiłem). Czy uważacie zatem , że ja i mój kontrahent -
            były Zomowiec nie jesteśmy na poziomie?

• Gość: ciekwe co dalej Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:49
              Zaczyna mi sie to podobać, twoje opowiesci sa takie prawdziwe, czekam na każdy
              twoj nowy post bo wciaga jak serial.

czekam na następne.

PS. ciekaw jestem skąd bierzesz te nazwy i ile czasu zabrało ci szukanie cen
              tych win.
              a po drugie skąd prezesz wie ile kosztuje wino ????
            • muckinfagic Re: czy dobrze mi płacą za prezesowanie?????????? 17.10.05, 17:37
              Ty synek ! napisz k... coś do rzeczy, a najlepiej to już nic nie pisz. Jak
              pokazałeś głupi prostaczkowie tobie podobni, nie potrfią ani dobrze zmyślać, ani
              w barwny sposób werbalizować swoich chorych imaginacji. dziwi mnie liczba
              odpowiedzi na twoj post, ale to można było przewidzieć. Trzymaj się ramy
              kretynie, zamiast wydawać wirtualne pieniądza na wirtualne wino, idz do
              psychiatry, może jeszcze nie jest za pozno.
      • Gość: Ov&Ot zazdroszczę Ci.... wyobraźni n/t IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.05, 16:21
        • billy.the.kid Re: zazdroszczę Ci.... wyobraźni n/t 17.10.05, 20:35
          a zaliczułe.ś już może tę sekretareczkę no jak jej tam,no ta coo jej płacą
          właśnie za to a ona myśli że za nieróbstwo.
          • janciowodnik Re: fajnie jest być prezesem!!!!!!!!! 18.10.05, 12:18
            co do zaliczenia sekretareczki. Jak będzie sie dobrze sprawować , na pewno jej
            dam szanse , aby zagrała na flecie prostym w moim gabinecie. Najlepiej po
            pracy, albo może nawet w przerwie na lunch.
            Uważam , ze kobieta powinna mieć okazje się wykazać i zaprezentować , to co ma
            najlepszego. Nie musi dużo przy tym mówić, zresztą , skoro facet ma większy
            mózg od kobiety , to po co ma słuchać jej wywodów?
            • Gość: billy Re: fajnie jest być prezesem!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:28
              preśliczna saksefonistka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka