Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

angielski w pracy

IP: *.kielce.net.pl 18.10.05, 12:29
    Ostatnio znalazłam ogłoszenie o pracę:sekretarka w szkole językowej, wymagana
    znajomość jezyka angielskiego(biegła). Zaczęłam sie zastanawiać, czy pracując
    na takim stanowisku, naprawdę aż tak bardzo trzeba znać angielski, w jakich
    sytuacjach ta sekretarka w szkole językowej te umiejętności będzie
    wykorzystywać. Zaczęłam się też zastanawiać, jak wygląda posługiwanie się
    językiem angielskim w pracy.W związku z tym ma pytanko do osób, które
    wykorzystują znajomość języka obcego w pracy, jaki zakres obowiązków, jakie
    czynności wykonują.
    Pytam z ciekawości, jak również z pewnym lękiem o przyszłość, bo już niedługo
    skończę studia i czeka mnie szukanie pracy.
    Proszę o Wasze wypowiedzi
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: angielski w pracy 18.10.05, 12:53
        z doswiadczen ucznia duzej szkoly jezykowej wiem ze sekretarka zalatwia duzo
        spraw formalnych z nauczycielami szkoly- a jest w niej przewaznie spora grupa
        native speakerow. Bez znajomosci jezyka trudno sie z nimi porozumiec.
        • Gość: gandzia25@op.pl Re: angielski w pracy IP: *.kielce.net.pl 18.10.05, 13:23
          No tak...ale czy do tego trzeba aż zaawansowanej, biegłej znajomosci języka,
          przecież i tak najważniejsze sprawy taki native speaker załatwia z dyrektorem
          szkoły...przynajmniej tak mi się wydaje...
          • jsolt Re: angielski w pracy 18.10.05, 13:39
            Gość portalu: gandzia25@op.pl napisał(a):

> No tak...ale czy do tego trzeba aż zaawansowanej, biegłej znajomosci języka,
            > przecież i tak najważniejsze sprawy taki native speaker załatwia z dyrektorem
            > szkoły...przynajmniej tak mi się wydaje...

no to zastanów się, jakie wrażenie na potencjalnych klientach takiej szkoły
            zrobi pani sekretarka dukająca po angielsku... przecież to obciach.
            • morelka4 Re: angielski w pracy 18.10.05, 14:07
              dokladnie o tym samym pomyslalam;)
          • Gość: x Re: angielski w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:15
            Poza tym dyrektor szkoły zatrudnia sekretarkę z biegłym angielskim bo sam umie
            hałdudjudu. "Dyrektorzy" takich szkół to ludzie z kasą i nic poza tym.
            • utunia Re: angielski w pracy 18.10.05, 14:43
              i tu się mylisz. Ja pracuję jako sekretarka w szkole języka angielskiego i
              angielski znam b. dobrze i bardzo często się nim posługuję. Szcególnie w
              kontaktach z native speake'rami oraz z kontrahentami z Anglii (organizacja
              kursów językowych za granicą). Oprócz tego mój szef jest mgr filologii
              angielskiej i umie znacznie więcej niż hałarju.
              Pozdrawiam
              • morelka4 Re: angielski w pracy 18.10.05, 14:48
                no coz...wyjatek potwierdza regule;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka