Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w sieci "Era"??

IP: 213.222.195.* 18.10.05, 13:41
    Czy ktoś z Was pracuje jako autoryzowany doradca biznesowy w Erze?? Jakie sa
    warunki pracy, płacy itp...
    Z góry dziekuje i pozdrawiam:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: ella Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:06
        witam ja tam wlasnie pracuje, obecnie czekam na autoryacja.
        z jakiego jestes wojewodztwa?
        • Gość: M.A. Re: Praca w sieci "Era"?? IP: 213.222.195.* 20.10.05, 11:33
          z zachodniopomorskiego:)
          Mozesz napisac cos wiecej o warunkach i w ogole o pracy?
        • Gość: Fredi Bobić Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:59
          Jestem na 3 etapie rekrutacji i szczeze licze ze ostatnim. Wniosek z rozmowy
          jeden- rozczarowanie. rozmowę przeprowadził ze mną dyrektor regionu sprzedazy.
          to było przesłuchanie. dwie sprawy mi podpadły imiona oraz tlefony poprzednich
          przełożonych(mają podac referencje), oraz scenaka spzredazowa. W ofercie pracy
          nie było mowy o referencjach, a scenki na tym etapie sa nie na miejscu. Nie mam
          nic do ukrycia, poprzednie prace konczyłem w cywilizowany sposób. Na koniec
          dyrektor spytał czy mam pytania to mu powiedziłąem mniej więcej to co teraz wam
          pisze. Przesłuchanie miało na celu podwazyc moje cV.
          Polski rynek pracy to patologia. Za mało ofert ludzi za duzo i tzw. pracodawcy
          wariują.
          Szmaciarze.
          • Gość: w Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.chello.pl 21.10.05, 07:54
            no to teraz już na pewno Cię nie zatrudnią !
            • Gość: Fredi Bobić. Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:15
              Tylko dobrze na tym wyjdę. i jeszcze jedno zapytałem o limity sprzedaży. W X
              wynosi 62 nowe aktywacje. Nie wiem jak to się ma to rynku ale jest to na pewno
              niezły zysk dla firmy.
              ERA to patologiczna firma na patologicznym rynku pracy. działją według zasady
              pustego ewiadra. duzo klientów odchodzi ale ciągle więcej pozyskują. Taki syf
              poznałem w ubezpieczeniach.
              • Gość: e Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.chello.pl 21.10.05, 08:35
                To akurat niemiecka firma , z niemieckimi metodami.
                Jedynie PLUS jest ciągle w miare polski.
                Orange - francuski
                • Gość: KOT Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:13
                  Wręcz przeciwnie, Puls należy do sieci Vodafone,tylko nazwe mają jeszcze
                  polską:) A jeśli chodzi o metody rekrutacji,to myśle,ze są one typowo polskie-w
                  Niemczech nie ma takiego bezrobocia i pracodawcy nie pozwalaja sobie na takie
                  akcje. Ostatnio byłam tam w jakimś salonie (chyba właśnie Vodafone)i obsługiwał
                  mnie Turek,który nawe poprawnie po Niemiecku nie mówił:|
                  • Gość: ja Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:23
                    Rozumiem że tak sobie właśnie wyobrażasz "normalny rynek pracy"? Zatrudniamy
                    każdego kto żyw, bez wzgledu na kwalifikacje? Być może zatrudnienie
                    niekompetnetnego gościa w salonie sprzedajacym telefony kom. nie stanowi
                    zagrozenia narodowego, co najwyzej zniesmaczony klient odejdzie do konkurencji
                    która będzie umiała sprawniej go obsłuzyć - ale juz np. w przypadku naprawy
                    samochodu wolałabym mieć pewnosć że mechanik sie na tym zna. I że ktoś to
                    sprawdził przed jego zatrudnieniem, do jasnej anielci...
                    • Gość: KOT Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:31
                      Wręcz przeciwnie! Byłam bardzo zdegustowana gosciem,którego opisałam. Chodzi
                      tylko o to,ze nie powinno przesazdać sie,ani w jedna ani w drugą strone. Jak
                      słyszę, że do pracy sprzedawcy telefonów ktoś robi rekrutacje w 4 etapach,to
                      uważam to za przesade. To strata pieniedzy i czasu:| Myśle,ze kompetenacje
                      potencjalnego pracownika na takie stanowisko mozna sprawdzic podczas 1 rozmowy.
          • ewelinasss Re: Praca w sieci "Era"?? 22.10.05, 14:44
            Dokładnie. To są oszołomy!
            • Gość: dilbert Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.chello.pl 22.10.05, 18:02
              Niesamowite !
              Powinniście się pozamieniać miejscami z pracodawcami.
              Bylibyśmy rajem na ziemi
              jak Kuba dzisiaj he he
              • Gość: flama@wp.pl Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.elk.mm.pl 07.11.05, 20:59
                A ja bym mógł pracować w Erze chocby i za 500zł!! Bo uwielbiam tą sieć i ogolnie
                telefonię komórkową! a znam się na tym lepiej niz wielu sprzedawców czy
                konsultantów! Bo nieraz doswiadczylem tego na wlasnej skorze ;) Może ktos mnie
                zechce przyjąc do pracy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka