trouseve 11.11.05, 18:38 Jakie zarobki w laboratorium moze osiagnac przecietny magister biologii? Jaka prace moze jeszcze podjac osoba z takim wyksztalceniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: laboratorium etc. - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:47 Ja też jestem po biologii i już przez conajmniej rok czasu szukam pracy. Cały czas byłam nastawiona na pracę w laboratorium analitycznym i odbyłam nawet 2 miesięczne praktyki ( jedną w przychodni a drugą w szpitalu). Okazało się jednak,że i tak w takim laboratorium nie mogę pracować ze względu na brak specjalizacji diagnosty laboratoryjnego. Najgorsze jest to,że aby uzyskac taką specjalizację po biologii (ja ukończyłam biochemię) trzeba ukończyć kolejne 3-4 letnie studia a dopiero wtedy zdać egzamin na diagnostę. Żałuję bardzo bo cały czas myślałam,że tam znajdę zatrudnienie tym bardziej że po praktykach bardzo spodobała mi się ta praca. Obecnie nie wiem w jaką dziedzinę uderzyć, kto będzie chciał przyjąć do pracy biologa? Nauczycielem zostać nie chciałam i nie chcę. Jestem tym trochę załamana, naprawdę chciałabym już gdzieś pracować. Jeżeli chodzi o zarobki w laboratorium analitycznym to wahają się gdzieś w granicach 1000zł. Nie wiem za dobrze ile ale o 2000zł można sobie tylko pomarzyć no chyba,że gdzieś w prywatnym laboratorium :( Odpowiedz Link Zgłoś