Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

laboratorium etc. - zarobki

11.11.05, 18:38
    Jakie zarobki w laboratorium moze osiagnac przecietny magister biologii? Jaka
    prace moze jeszcze podjac osoba z takim wyksztalceniem?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Agnieszka Re: laboratorium etc. - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:47
        Ja też jestem po biologii i już przez conajmniej rok czasu szukam pracy. Cały
        czas byłam nastawiona na pracę w laboratorium analitycznym i odbyłam nawet 2
        miesięczne praktyki ( jedną w przychodni a drugą w szpitalu). Okazało się
        jednak,że i tak w takim laboratorium nie mogę pracować ze względu na brak
        specjalizacji diagnosty laboratoryjnego. Najgorsze jest to,że aby uzyskac taką
        specjalizację po biologii (ja ukończyłam biochemię) trzeba ukończyć kolejne 3-4
        letnie studia a dopiero wtedy zdać egzamin na diagnostę. Żałuję bardzo bo cały
        czas myślałam,że tam znajdę zatrudnienie tym bardziej że po praktykach bardzo
        spodobała mi się ta praca. Obecnie nie wiem w jaką dziedzinę uderzyć, kto będzie
        chciał przyjąć do pracy biologa? Nauczycielem zostać nie chciałam i nie chcę.
        Jestem tym trochę załamana, naprawdę chciałabym już gdzieś pracować. Jeżeli
        chodzi o zarobki w laboratorium analitycznym to wahają się gdzieś w granicach
        1000zł. Nie wiem za dobrze ile ale o 2000zł można sobie tylko pomarzyć no
        chyba,że gdzieś w prywatnym laboratorium :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka