Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Glupie pytanie

IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 23:40
    A mianowicie:
    Jak zaczac szukanie pracy?
    Konkretnie pracy dla studentki?
    Konkretnie pracy dla studentki informatyki 3 roku na AGH w Krakowie ?

Prosze o wyrozumialosc - w zyciu nie szukalam pracy i mam nadzieje na kilka
    zyciowych wskazowek ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Praca Re: Glupie pytanie IP: *.proxy.aol.com 28.09.01, 03:15
        Po pierwsze, to nie glupie pytanie. Na poczatek proponuje zdecydowac co chcesz
        robic i ile czasu mozesz na to piswiecic. Wnioskuje, ze jako studentka nie
        bedziesz mogla pracowac na pelen etat, moze wiec mozesz uczyc obslugi komputera
        prywatnie, to calkiem niezle platne zajecie. Poza tym informatycy sa jeszcze w
        miare poszukiwanym "towarem" na rynku pracy. Przegladaj gazety z ofertami
        pracy, szukaj w internecie, rozklej ogloszenia na uczelni. Doksztalcaj sie i
        ucz sie jezykow. Najwazniejsze nie zniechecaj sie bo to niestety nie najlepszy
        czas wPolsce na znalezienie pracy!

Pozdrawiam
      • Gość: R@ Re: Glupie pytanie IP: *.ig.pwr.wroc.pl 01.10.01, 18:18
        Wariant1)
        Zastanów sie co chcialabys , co moglabys a czego nie moglabys robic w zyciu.
        nie trac na to zbyt duzo czasu bo to sie moze zmienic. Zrob sobie liste rzeczy
        ktore umiesz robic i napisz dobre CV. poszperaj w gazetach, w internecie,
        popytaj znajomych(najskuteczniejsze). Zaprosc kolege lub kolezanke i niech
        zadajac truden pytania udaje prezesa. potem przemnoz to razy dziesiec pomodl
        sie i powinnas dostac prace
        Wariant 2)Ładnie sie ubierz i umow sie na interview. Jesli jestes ładna - masz
        prace.
        To brutalne ale specjalistow szuka sie wsrod mezczyzn
        wiem to z doswiadczenia
        pzdr
        PS mam prace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka