Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OGŁOSZENIA FIRM I DORADCÓW !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 22:46
    Zaznaczam od razu, że mam dobrą pracę i jestem z niej zadowolony.
    Czytam jednak czasem ogłoszenia w prasie, internecie oraz oczywiście kiedyś
    szukałem pracy. Zawsze wkurzało mnie jedno, mianowicie wszystkie firmy
    pośrednictwa pracy zamieszczając ogłoszenia zaczynają od tekstu: "Dla naszego
    Klienta, lidera w branży..." lub "Dynamicznie rozwijająca się firma ..." i
    dalej. "poszukuje na stanowisko przedstawiciela handlowego"
    Zadnych szczegółów. Co to za firma? Jakie produkty? Po prostu NIC. Nie
    uważacie że trochę nie na miejscu jest wysyłanie CV nie wiedząc tak w zasadzie
    w jakiej firmie ubiegamy się o stanowisko pracy?
    Kiedyś pamiętam, że wysłałem tak CV, odpowiadając na ogłoszenie agencji Link
    Consulting. Zadzwoniono do mnie, zaproszono mnie na rozmowę, jak zapytałem do
    jakiej firmy prowadzą rekrutację, odpowiedziano mi, że wszystkiego dowiem się
    na spotkaniu. Przyjechałem na spotkanie, rozmowa, testy, pytania, w sumie
    prawie dwie godziny i na końcu mi mówią, że staram się o pracę na stanowisku
    PH w jakimś sklepie meblowym a jeśli mi nie odpowiada to mają jeszcze ofertę z
    firmy z Rudy Śląskiej, która sprzedaje jakieś tam cukierki (o firmie tej było
    głośno tutaj na forum swego czasu, tuż przed tą moją rozmową, lecz nie
    pamiętam nazwy tej firmy). No i tym sposobem straciłem 2 godziny.

Muszętutaj dodać, że:
    - 6 lat doświadczenia w sprzedaży (w tym specjalista ds. sprzedaży, PH, szef
    sprzedaży i kierownik salonu sprzedaży)
    - j.angielski w mowie i piśmie z którym styczność mam na codzień już od paru
    lat (taka praca).
    - kursy, szkolenia poświęcone tematyce sprzedaży, ukończone w kraju i za granicą.
    - i inne tam znaczące szczegóły.

i chcieli bym cukierki roznosił na własnej działalności Fiatem Pandą 14 godz.
    dziennie.
    Obserwuj wątek
      • zgredek_ojejku Re: OGŁOSZENIA FIRM I DORADCÓW ! 25.11.05, 07:57
        powiem tak.
        po pierwsze zaproszenie Cie na rozmowę było błędem... Nie ma sensu zapraszać
        kogoś o Twoich kwalifikacjach na PH (szczególnie jakiejś małej firmy guziczek),
        chociaż sam przyznaj, że gdyby zaproponowali Ci 2x większe wynagrodzenie to byś
        się zgodził :)))
        a po drugie

Gość portalu: poulsen napisał(a):

> Zaznaczam od razu, że mam dobrą pracę i jestem z niej zadowolony.
        > Czytam jednak czasem ogłoszenia w prasie, internecie oraz oczywiście kiedyś
        > szukałem pracy. Zawsze wkurzało mnie jedno, mianowicie wszystkie firmy
        > pośrednictwa pracy zamieszczając ogłoszenia zaczynają od tekstu: "Dla naszego
        > Klienta, lidera w branży..." lub "Dynamicznie rozwijająca się firma ..." i
        > dalej. "poszukuje na stanowisko przedstawiciela handlowego"
        > Zadnych szczegółów. Co to za firma? Jakie produkty? Po prostu NIC. Nie
        > uważacie że trochę nie na miejscu jest wysyłanie CV nie wiedząc tak w zasadzie
        > w jakiej firmie ubiegamy się o stanowisko pracy?

Sprawa wygląda tak, ze czasami Klienci nie chcą żeby ich nazwa pojawiła się w
        ogłoszeniu, albo żeby jakieś szczegóły z tzw rozbiegówki mogłyby naprowadzić na
        firmę. Powodem może być np to że ktoś pracuje na tym stanowisku i nie chcą żeby
        położył im L4. Ja zdaję sobię sprawę że najlepiej by było żeby napisać, że
        firma guziczek, co produuje lizaki szuka PH , który ma robić to i to, wymagania
        są takie , dajemy tyle a tyle kasy i jak chcesz to pisz. Ale niestety tak się
        nie da..... Nie zależy to od firm doradczych tylko od firm, które szukają
        pracowników...

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka