hkomo8 28.11.05, 14:24 witam Czy ktoś wie coś o pracy w Egmoncie? Czy warto tam pracować, jaka atmosfera, wynagrodzenia itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nana Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:56 tragedia - nie płacą po 2-3 miesiące. piekne gadki na rozmowach kwalifikacyjnych, ze niby nie lubią rotacji, a w reczywistosci zupełnie co innego. Lepiej sobie odpuść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:53 ja tez zdecydowanie odradzam. wykorzystują pracownika, mnóstwo nadgodzin, za taksówki i telefon trzeba płacic z własnej kieszeni. daj sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: egmont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:22 ja tez odradzam - oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: egmont IP: *.wsip.com.pl 29.11.05, 09:26 a na jakich stanowiskach pracowaliście w Egmoncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkomo8 Re: egmont IP: *.wsip.com.pl 29.11.05, 10:21 Hmm, wszyscy mi odradzają, ale może napiszecie czym się tam zajmowaliście, kto był waszym przełożonym itp. Przepraszam, ale potrzebuję prawdziwej, rzetelnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:33 ja byłam specjalistą ds promocji handlowej. nie wiem na jakie ty aplikujesz stanowisko. niedawno zrezygnowała tez moja kolezanka, która zajmowała sie reklamą i promocją. Pracy od cholery, wiele razy praca po godzinach, a tu coraz więcej człowiekowi dokładają. zrezygnowałysmy. Pytanie jak bardzo potzrebujesz tej pracy i za ile chcesz pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkomo8 Re: egmont IP: *.wsip.com.pl 29.11.05, 15:16 czyli w Wydawnictwie pracuje wyścig szczurów? Czy płacą na czas? Dają umowe na czas niekreślony? A jak sama atmosfera w pracy? Wawa2 - odpowiedz proszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:54 no niestety wyscig jest. Płacą róznie - czasami jest zwłoka, ale z reguły moze byc. pierwszych kilka umów jest na czas okreslony, ale prawo i tak gwarantuje ze trzeci ajest na stałe, nawet jesli ci jej nie dadzą. Atmosfera jak to z babami jest - zazdrosc, nieszczerosc i obgadywanie za plecami, no ale są tez wyjątki. na które stanowisko aplikujesz, bo jestem ciekawa? jesli masz inne oferty to na twoim miejscu zastanowiłabym sie jednak nad czyms innym, no ale moje zdanie jest moze subiektywne, bo w koncu stamtąd odeszłam - moze tobie bedzie sie podobało??? to twoja pierwsza praca czy kolejna - masz juz za sobą pracę w wydawnictwie0- jesli tak to powinnas wiedziec jak jest. Moja kolezanka z innego wydawnictwa - lat 28 miała 3 miesiące temu zawał. napisz cos wiecej to spróbuję ci jeszce cos napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:59 pracujesz w WSiP ? na jakim stanowisku? czemu chcesz zmienic prace? za mało płacą czy jakiś inny powód? Ile zarabiasz? napisz cos wiecej - widze ze mamy podobne doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkomo8 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:47 podaj proszę kontakt prywatny_nie chcę pisać na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkomo8 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:54 a czy tylko baby tam pracują?) myslałem ze poza oświatą to już nie 1ma takich 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:13 koljaiczek4@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: egmont IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.06, 16:19 Trochę przesady w tym, co wszyscy piszą. Ja pracowałem na stanowisku Managera w dziale sprzedaży przez wiele lat. Atmosfera była o.k, ale się popsuła gdzieś w 2003 roku. Firma mnie bardzo nie doceniła. Tak więc odszedłem i ku mojemu szczęściu od razu awansowałem - inne firmy bardziej mnie doceniły. Kobiety w mini spódniczkach może mają czego szukać w Egmoncie, Przełożeni na to patrzą. A z tym płaceniem nie jest tak źle, jak niektórzy piszą. Kawał dobrej i profesjonalnej firmy - gorzej z ludźmi, tu mam trochę zastrzeżeń, ale w każdej firmie jest trochę niekompetentnych pracowników. W Egmoncie na pewno dobrze poczują się osoby lubiące pracę w zespole i nie wychylające się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:30 a moze lepiej wejdzmy na GG - nie chce mi sie czekac. jak chcesz pogadac to mnie znajdź - koljaiczek4. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:50 a i sory, ze z góry założyłam, ze jestes kobietą :) Przyzwyczajenie zawodowe :) nie wiem jak jest w WSiP-ie, choc kiedys pracowała tam moja kolezanka i była zadowolona, ale zastanów sie jeszcze, chyba ze lubisz prace wśród kobiet - jakby ni ebyło z niektórymi facetami nawet całkiem fajnie sie rozmawia o dzieciach, problemach rodzinnych itp. Gorzej jesli nie umiesz zintegrowac sie z kobietami - wtedy Cie zjedzą :) Wszystkie mężatki, więc zadna panna Cie nie uratuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent007 Re: egmont IP: 81.80.169.* 30.11.05, 11:37 Ale moze jakies konkrety. Ja aplikowalem na stanowisko handlowca. Pierwsza rozmowa - moim zdaniem spoko. Aczkolwiek troche sie przerazilem slyszac tyle niepochlebnych informacji. Na rozmowie wszystko wygladalo ok. Zgrany zespoł ludzi + duze mozliwosci samorealizacji. Co wy na to???? Jakiego wynagrodszenia moge sie spodziewac. Slyszalem ze jest tam pensja podstawowa plus prowizja od sprzedazy. Jak to dokladnie wyglada (ile jest tej podstawy i prowizji%)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: egmont IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.05, 17:27 Hmm, dzisiaj bylam tam na kolejnej rozmowie kawlifikacyjnej. Jestem w scislym finale i wiem, ze mam duza szanse, bo wiem sie sie spodobalam. Ale... to co tu przeczytalam mnie przerazilo... i jestem w kropce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:15 ciekawe,czy ktoś nas podpuszcza, czy rzeczywiscie tak tam jest?????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:20 podobno rekrutują na:specjalistę ds promocji i reklamy, analityka sprzedazy i kogoś od kontaktu z klientem,,,rekrutują min poprzez Randstad....czyzby rzeczywiście była tam taka wysoka rotacja jak to jest opisywane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: egmont IP: 217.153.97.* 01.12.05, 08:25 tez bym chciala wiedziec, czy ktos nas podpuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:37 wybór nalezy do was - ja zakonczylam tam prace, wiec nie mam powodu zeby kogokolwiek podpuszczac, raczej ostrzec z dobrej woli. i tyle. przy okazji gratulacje - jesli sie spodobałaś i jesli faktycznie chcesz tam pracowac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:43 przy okazji -gdzie teraz pracujesz i dlaczego chcesz zmienic prace Max? w egmoncie bedziesz ciezko pracowac, ja naprawde miałam dosc nadgodzin, a w domu mam małe dziecko. Masz dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: egmont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:17 Hey, ja tez aplikuje na specj. do reklamy - i tez wczoraj miałam rozmowę i tez dobrze mi poszło. wiem, ze są jeszcze dwie osoby - ciekawe czy Mała tez aplikuje na to stanowisko :) Smiesznie by było gdyby sie okazalo, ze wszystkie trzy ubiegamy sie o to samo stanowisko. Mi powiedzieli, ze jutro zadzwonią. Sowją drogą jakoś trudno mi uwierzyc w rotację, ale moze i faktycznie pracy jest duzo. Obecnie tez mam mnóstwo pracy - taka specyfika stanowiska moim zdaniem i nie ma sie czego bac. Sprecyzowałyście na którym stanowisku chcecie pracować - czy zostawiłyscie to decyzji egmontu? bo ja nie wiem które wybrac w razie czego. teraz robie jedno i drugie. jakie są Wasze wrazenia z rozmów? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: egmont IP: 81.210.18.* 01.12.05, 14:28 Nie nie mam dzieci, dopiero wyszlam za maz i planuje w przyszlym roku. Napisalam do Ciebie na gg i na emial, bo bardzo chcialabym z Toba na privie pogadac. Aplikuje wlasnie na to stanowisko po Tobie. Czy mozesz sie odezwac?? W razie czego moj email to: kaczuszka21@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa2 Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:38 odpisałam na maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miętówka Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 03:20 jak komuś dobrze poszło na rozmowie i zarysowały się piękne perspektywy niech pomyśli: motto Egmontu brzmi "wnosimy w [Wasze] życie opowieści (albo: bajeczki!)"!!! ale jeśli chcesz być pracownikiem czytaj: bujdy [na resorach] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: egmont IP: 217.149.249.* 03.04.06, 20:57 Egmont to dobra szkoła dla Przedstawicieli Handlowych - pracuj wzorowo, a i tak zostaniesz zatruty i wmówi Ci się, że to nie Twoja zasługa. Gdy zaś poniesiesz porażkę i nie koniecznie z własnej winy - to nie będziesz musioł się zastanawiać, bo Cię już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:31 Gość portalu: PH napisał(a): > Egmont to dobra szkoła dla Przedstawicieli Handlowych - pracuj wzorowo, a i tak > > zostaniesz zatruty i wmówi Ci się, że to nie Twoja zasługa. Gdy zaś poniesiesz > porażkę i nie koniecznie z własnej winy - to nie będziesz musioł się > zastanawiać, bo Cię już nie będzie. Hahaha, nie będziesz musioł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:10 nie bedziesz MUSIOŁ ROMANsowac, zeby cos zalatwic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent007 Re: egmont IP: 81.80.169.* 01.12.05, 13:08 A co wiecie o stanowisku handlowca??? Kurcze troche jestem przerazony po Waszych wypowiedziach. Niech mi ktoś pomoze...please Odpowiedz Link Zgłoś
hkomo8 Re: egmont 02.12.05, 12:38 wawa2 odpowiedz na mojego e-maila, którego Ci wysłałem.Ludziska co robicie decydujecie się na robotę tam czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hkomo8 Re: egmont 05.12.05, 14:49 HEJ, hej czy ktoś jeszcze ma dylemat czy iść do Egmontu , a moze już tam pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: egmont IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.06, 16:26 Zarżniesz się i będziesz wiecznie sfrustrowany. To nie przesada !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:41 Proszę pomóżcie tez zabrnęłam daleko. Nie wiem co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:13 daj spokój - chyba ze chcesz zapieprzac jak wół i to po po godzinach. Twój wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cass Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:35 Czy zmieniło się cos w Egmoncie od czasu tego wątku????? Właśnie przechodzę rekrutację i trochę mnie postraszyliście!!! P O M O C Y !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:18 Proszę o komentarze odnośnie pracy w wydawnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egmen Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:11 konkretnie, na jakim stanowisku chcesz pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:53 na ich stronie jest info o współpracy, nikogo teraz nie szukają ale można składać papiery na przyszłość, tylko nie wiem czy warto bo wszyscy tu psioczą na nich. a ty pracujesz w egmoncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egmen Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:32 Tak, pracuję. Warto, jeśli chcesz mieć pracę. Egmont to duża firma ale miejsc wolnych raczej nie ma, chyba że hahdlowca, ale tego raczej nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:06 handlowca to nie, raczej interesuje mnie praca w reklamie czy cos w tym stylu. a ty co robisz w egmoncie? no i jak to zeczywiscie jest z ta atmosfera, rotacja, godzinami pracy itp. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egmen Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:52 Prześlij dokumenty, zawsze warto próbować. Nie napiszę Ci co robię, wybacz. Rotacja powyżej normalnej, atmosfera ponura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:00 Myślę, że obydwoje wiemy o co chodzi :) Musiałam... Aż tak bardzo to mi chyba nie zależy! Pozdrawiam i dziękuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: egmont IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 16:14 Atmosfera ??? Pracując w Egmoncie trzeba na nowo zrewidować Słownik. Ludzie boją się mieć swoje zdanie, rozmowy telefoniczne wolą odbywać poza pokojem. Kiedyś ta firma była jak wielka rodzina. Ale w pewnym momencie ktoś z Zarządu walnął pięścią w stół i powiedział, że "...nie o atmosferę tu chodzi..." Wszystko byłoby fajnie, gdyby ten sam człowiek nie wywrócił w tym samym czasie działu sprzedaży do góry nogami....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miętówka Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 03:16 ostatnio Egmont zrobił szkolenie dla personelu od sprzedaży i szkoleniowcy ocenili jedną manager średniego szczebla, jako sfrustrowaną i zakompleksioną; firmę tworzą ludzie; ponoć (?!) przedstawiciele handlowi gdy dojeżdżają do klientów, czyli gdy są w trasie, to nie pracują - tak twierdzi ich szef! nawet jak za kierownicą siedzą po kilka godzin, to nie jest praca!!! ha ha ha!!! praca handlowca nie jest łatwa, dużo stresów fundują klienci, ale w normalnej firmie ma się wsparcie - w Egmoncie firma to stres od wewnątrz, nóż w plecy; pozdrawiam wszystkich dojeżdżających do pracy - np. z Radomia ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: egmont IP: 217.149.249.* 03.04.06, 20:44 Fantastycznie to ująłeś. Ja też uważam, że praca w dziale handlowym Egmontu to koszmar - coś o tym wiem. Pracowałem pod tym kierownictwem. Tylko dlatego to kierownictwo jeszcze tam jest, gdyż sytuacja na rynku pracy jest katastrofalna. Osobiście uważam, że traktowanie handlowców jak "żołnierzy śmieci" powinno się skończyć tragicznie - ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE DLA TEGO KIEROWNICTWA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: egmont IP: 217.149.249.* 03.04.06, 20:50 Nie wiem, kim jesteś - ale mówisz prawdę. Uczestniczyłem w tym spotkaniu, w którym padły te słowa. Więcej nie pytam i nie naciskam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egmen Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:01 Ja też tam byłem. KK, incognito, wiesz co to jest adres IP? pzdr, nie damy się do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszka21 Re: egmont 03.05.06, 18:57 Praca w tej firmie to zajecie albo dla osob, ktore maja wybitnie twardy tylek, albo dla masochistow. Ja moja z nimi wspolprace na szczescie juz zakonczylam, ale najpierw musialam poradzic sobie z odstawieniem lekow uspokajajacych. Ludzie, ktorzy tam pracuja to w wiekszosci osoby zakompleksione, szukajace okazji do wyzycia swoich frustracji na drugiej osobie. Przestrzegam wszystkich, ktorzy planuja tam pracowac na zasadzie wspolpracy z dzialem sprzedazy. Kierownictwo tego dzialu (dyrektor oraz sales managerowie) to po prostu chamstwo zlosliwe. Takich stosunkow po prostu nigdzie nie spotkalam nie tylko ja, ale rowniez szerokie grono moich znajomych. Niech dla potencjalnych chetnych do pracy tam przestroga bedzie rowniez to, ze zrezygnowalam z pracy w Egmoncie biorac kredyt. Bylam po prostu zdesperowana, zeby stamtad najzwyczajniej uciec, za wszelka cene... Teraz zaczynam nowa prace w normalnym srodowisku i z powrotem wiem, ze praca z ludzmi, a nie potworami jest mozliwa. Pozdrawiam i przestrzegam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: egmont IP: *.wsip.com.pl 04.05.06, 08:46 tak się cieszę, że nie skorzystałam z ich oferty pracy. Byłam mocno zaawansowana. Jednak opatrzność czuwa... Pozdrawiam gorąco i zyczę zadowolenia z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
e76 Re: egmont 05.05.06, 14:37 kaczuszka21 napisała: > Praca w tej firmie to zajecie albo dla osob, ktore maja wybitnie twardy tylek, > albo dla masochistow. > Ja moja z nimi wspolprace na szczescie juz zakonczylam, ale najpierw musialam > poradzic sobie z odstawieniem lekow uspokajajacych. > Ludzie, ktorzy tam pracuja to w wiekszosci osoby zakompleksione, szukajace > okazji do wyzycia swoich frustracji na drugiej osobie. > > Przestrzegam wszystkich, ktorzy planuja tam pracowac na zasadzie wspolpracy z > dzialem sprzedazy. Kierownictwo tego dzialu (dyrektor oraz sales managerowie) > to po prostu chamstwo zlosliwe. Takich stosunkow po prostu nigdzie nie > spotkalam nie tylko ja, ale rowniez szerokie grono moich znajomych. > > Niech dla potencjalnych chetnych do pracy tam przestroga bedzie rowniez to, ze > zrezygnowalam z pracy w Egmoncie biorac kredyt. Bylam po prostu zdesperowana, > zeby stamtad najzwyczajniej uciec, za wszelka cene... > > Teraz zaczynam nowa prace w normalnym srodowisku i z powrotem wiem, ze praca z > ludzmi, a nie potworami jest mozliwa. > > Pozdrawiam i przestrzegam... A ja się dopisuję nogami i rękoma i mogę jeszcze dopisać starą maksymę, że "...Ryba psuje się od głowy..." Pozdrawiam wszystkich egmontomaniaków oraz szanowną opozycję :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blankman Re: egmont IP: 217.153.131.* 11.05.06, 10:56 Ciekawe, ciekawe... A może zaproponować Egmontowi by zmienił motto na: "We bring stories to knife"? Swoją drogą, co mnie nie zabije to mnie wzmocni! Jednak o kilkorgu fajnych ludziach stamtąd będę pamiętać. Poza tym to cudowna, fasadowa firma z podbarwioną maksymalnie oficyn i narzuconym priorytetem pieniondza (jak mówiom na Ślonsku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: egmont IP: *.epl.egmont.com / *.itpp.pl 29.05.06, 11:34 wszyscy narzekają strasznie na ludzi tam pracujacych. jestem teraz w trakcie rekrutacji. nie bardzo mi sie chce wierzyc ze wszystko jest do niczego. czy ci co tam pracowali sami odeszli czy was wyrzucono? sa tam jacys fajni ludzie? co z tego że dużo pracy, nie tylko tam. odpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubszy Re: egmont IP: *.crowley.pl 30.05.06, 10:49 Przecież ty jesteś z Egmontu i zapewne jesteś fajny, Kiciu. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowa Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:50 no dobra, a ja pracuję w Egmoncie i zadowolona jestem. Większość powyższych opinii to bujdy sfrustrowanych słabych byłych pracowników którzy nie potrafią odciąć sobie pępowiny łączącej je z Egmontem (bo większość roboty się w Egmoncie nauczyła). Ale pozdrawiam ich serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blankman Re: egmont IP: 217.153.131.* 03.06.06, 21:50 Słabych, cukiereczku? Piękna, lukrowana fasada zawróciła Ci w główce. Ale widać zajmujesz jeden z tych wyizolowanych pokoików, gdzie nie widzi się innych. Ważne jest to, co moje! Prawda? Jeżeli uważasz, że piszesz w słusznej sprawie a wszyscy pozostali forumowicze to grupa raczej kiepskich - byłych już - pracowników Egmontu, to nie obrażaj nikogo! Prawdziwa cnota krytyk się nie boi, ale skoro Ty nie szczędzisz przykrych słów, to musisz czuć się urażona. Ale dlaczego? Przecież to taka dobra firma, nikt tam nie jest taki jakim go tutaj opisują, więc po co się unosisz - przepraszam za określenie, ale sama się tak nazwałaś - Krowo? Jeśli znasz swoją wartość to po co się unosisz? Jeśli to wszystko to tylko nic nie warte bzdury to po co weszłaś na to forum? Pozostań w swoim idealnym świecie, a nam tutaj pozwól trochę pobiadolić. W końcu wg Ciebei niektórzy z nas byli (....?) słabi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubszy Re: egmont IP: *.crowley.pl 05.06.06, 13:04 > no dobra, a ja pracuję w Egmoncie i zadowolona jestem Jak to krowa. Nick KROWA to świadome samookreślenie czy manifestacja wewnętrznych kompleksów? Nikt Krowy nie lubi? Smieja sie za plecami Krówki? > Większość powyższych opinii to bujdy sfrustrowanych słabych byłych pracowników A skąd to szanowna Krowa wie? Krowa ich znała? Lubiła? Oceniała? Czy wyssała z palca? > (bo większość roboty się w Egmoncie nauczyła). Byłam przekonana że Egmont rekrutuje tylko najlepszych i Ci wszystko juz potrafią. Ale Krowa widocznie mądrzejsza -Krowy tak mają; >Ale pozdrawiam ich serdecznie My Ciebie też. Oby nic nie zmąciło twojego zadowolenia z przeżuwania życia. lol Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszka21 Re: egmont 05.06.06, 14:23 Mysle, ze jezeli ktos jest bardzo zdeterminowany, to moze mu sie w Egmoncie podobac. Jesli natomiast ma sie poczucie wlasnej godnosci, to raczej sie z niego ucieka.. Chyba ze jest sie masochista. A Ty Krowo w jakim dziale pracujesz, ze tak CI sie podoba?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowa Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:33 Ile emocji to w Was wzbudza, naprawdę jestem zdziwiona, że kompleksy tak z Was jeszcze wychodzą:) Szkoda mi tylko tej osoby która po tych Waszych "rewelacjach" nie zdecydowała się na pracę. Co do "nie obrażaj innych"... Starałam się i nie napisałam o Waszych dokonaniach w firmie - prawda też może być obraźliwa. A pracuję w tzw. czasopismach, a Ty gdzie pracowałaś:)? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszka21 Re: egmont 07.06.06, 11:22 Droga Krowo, juz sam fakt, ze starasz sie mnie na sile obrazic, mowiac iz mam jakiekolwiek kompleksy, wiele swiadczy o tym jakie stosunki panuja w Egmoncie. Moge Ci zagwarantowac, ze jestem daleka od jakichkolwiek kompleksow, tym bardziej na punkcie Egmontu. Ta firma to byl jedynie przystanek w moim zyciu zawodowym, ktory pokazal mi jedno oblicze pracy zawodowej w Polsce (na szzczescie rzadkie i odosobnione). Bynajmniej nie zaluje, ze tam sie znalazlam, bo teraz wiem czego nie chce w zyciu robic. Jak rowniez nauczylam sie, ze jesli cos mi bardzo nie odpowiada, to po prostu zabieram swoje manatki i spadam z takiej firmy. W Polsce nadal panuje przekonanie, ze to pracodawca robi pracownikowi wielka laske zatrudniajac go i kiedy okazuje sie, ze ktos moze domagac sie szacunku dla swojej godnosci, to powstaje problem... Teraz na prawde mam inna prace i stosunki w niej sa zdecydowanie inne (przede wszystkim nikt mnie nie wyzywa publicznie, ani nie obraza uzywajac najgorszych przeklenstw dostepnych w polskim jezyku). Praca idealna to utopia, ale praca godna to prawo i tyle.. Jesli czujesz sie szczesliwa i zadowolona to chwala Ci za to. Ja sie tak nie czulam (i nie ja jedyna), wiec znalazlam sobie nowa prace,a teraz po prostu nie ukrywam, jak jest w Egmoncie. Tej osoby, ktora zrezygnowala z pracy w E. po przeczytaniu niniejszego forum nie zaluje. Mysle, ze na pewno pracuje teraz gdzies indziej. Ja kiedy podejmowalam decyzje o przyjeciu propozycji z E. tez znalam to forum i sie nim nie zasugerowalam... Z jednej strony zaluje (m in. dlatego, ze do dzisiaj lekarze probuja ustabilizowac moje problemy hormonalne, ktore wyniknely ze stresu), z drugiej ciesze sie, bo na pewno nie bylabym w takim punkcie swojej kariery (w koncu po paru latach poszukiwan mialam na tyle duzo determinacji, zeby zawalczyc o na prawde fajna prace i mi sie udalo). Gwoli scislosci - w Egmoncie nie nauczylam sie zawodu, dopiero teraz wykonuje zawod zgodny z moim faktycznym wyksztalceniem. Konczac moja wypowiedz, mysle, ze doskonale wiesz kim jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kewals11 Re: egmont 06.06.06, 17:11 Nie przejmujcie się Kaczuszka21 i Grubszy. Przecież uruchomienie wątków forum o pracy w Egmoncie z góry było ukartowane. Teraz się dziwią, że parę osób powiedziało publicznie o atmosferze i ludziach tam pracujących. Myślę, że tak naprawdę słabi ludzie pierdzą tam teraz w stołki, bo kto silny i choć trochę myśli - szybko się zawija z tej sekty erotomanów i ludzi z wybitnymi kompleksami. trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: egmont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:08 Erotomanów - przecież to Ty Sławku byles znany z tego. A że koleżanki nie uznały Cię za wystarczająco atrakcyjnego - to już nie jest wina kolegów:) A co do kompleksów, któż wie więcej o nich od Ciebie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: egmont IP: 217.153.38.* 04.05.06, 12:33 Tak samo wiem, co to jest IP, jak Ty znasz odpowiedź, kto zainicjowal to Forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś