Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Własny punkt finansowy

IP: 80.51.249.* 28.11.05, 22:20
    Witam, przymierzam się do otwarcia wlasnego punktu finansowego (tj. Mieszko,
    Grosik, chciałbym zasięgnoąć opinii, czy moze ktoś wie czy to sie wogóle
    oplaca, ewentualnie może ktoś pracuje w takim punkcie. Z góry dzienkuje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: D@rek Re: Własny punkt finansowy IP: 80.51.249.* 29.11.05, 14:18
        Nic nikt nie wie ??
        • Gość: Paweł Re: Własny punkt finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:18
          Polecam samodzielną umowę z bankiem. Nie żadna sieć typu grosik - jak wiadomo
          bankrut. Ostatnio po oszustwach dokonywanych przez takie agencje klientów ubywa
          i niezbyt ta działalność się opłaci. W zeszłym roku niektóre punkty w
          zależności od lokalizacji przyjmowały miesięcznie po kilka tysięcy rachunków.
          Można było nieźle zarobić.
      • Gość: D@rek Re: Własny punkt finansowy IP: 80.51.249.* 30.11.05, 17:39
        Własnie tez myslałem o indywidualnej umowie z bankiem, dlatego że wydaje mi sie
        ze bardziej to sie opłaca niz dzialas pod nazwą jakies sieci. Wogóle nie mam
        doswiadczenia prowadzeniu własnego biznesu, po prostu nie wiem z czym to sięje.
        Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
        • krzysztofsf Re: Własny punkt finansowy 01.12.05, 00:55
          Z bankiem to chyba umowa tylko co do fizycznego odbioru gotowki no i konto firmowe zktorego robisz bezplatne pralewy na inne konta?
          Nie wiem co bank ma do tego, ze ktos ze swojego konta firmowego przelewa pieniadze na inne konta?
          • Gość: paweł Re: Własny punkt finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 16:01
            Bank nic nie ma do tego. Tylko robisz przelewy.
            Dla mało doświadczonych polecam to:
            www.accadia.pl/
            w pełni kontrolujesz gotówkę
            • Gość: dorko Re: Własny punkt finansowy IP: *.chello.pl 01.12.05, 22:30
              Hmm, ta firma, której stronę internetową poleciłeś, nie wygląda wiarygodnie.
              Błędy ortograficzne w materiałach i błędy merytoryczne: piszą: "system NIE JEST
              FRANSZYZĄ.". Franszyza to termin ubezpieczeniowy, a oni chyba mieli na myśli
              franchizing. Nie zaufałabym takiej firmie.
              • Gość: xxx Re: Własny punkt finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 15:18
                Nie musisz im ufać. To ty robisz przelewy, nie dajesz nikomu kasy aby robił
                przelewy w twoim imieniu. Tak więc mogą sobie robić błędy bo właściwie nic cie
                z nimi nie łączy oprócz oprogramowania które dostajesz. Nawet jak zbankrutują
                to nic ci do tego. Ty na rynku będziesz nadal. I na tym polega cały pic.
                Natomiast grosik mieszko to szmira!
                • Gość: D@rek Re: Własny punkt finansowy IP: 80.51.249.* 02.12.05, 16:14
                  W sumie masz racje, korzystał bym tylko z ich programu i nic wiecej, a ja bym
                  robił przelewy i odprowadzał bym do nich ustalona prowizję. Boje sie tylko tego
                  ze jesli wejdę w spółkę z jakoś firmą, i ona upadnie to ja zostanę w długach i
                  jeszcze w dodatku z pretesjami ludzi. Podoba mi się ta firma "accadia" i
                  chciałbym sie z nią zwiazać (prowizja dla nich około 0,04 zł za przelew. i u
                  nich to nie jest franchizing. Z góry dzienkuje
                  • Gość: Paweł Re: Własny punkt finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:08
                    Tu jeszcze zobacz:
                    www.moneyservice.pl/index.php
            • Gość: D@rek Re: Własny punkt finansowy IP: 80.51.249.* 01.12.05, 22:36
              Dziękuję serdecznie za pomoc, a może ktoś wie ile trzeba zainwestowac w takie
              przedsiebwziecie, za odpowiedz z góry bardzo dziekuje pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka