Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co to sa testy psychometryczne

16.12.05, 12:23
    bo wlasnie zaprosili mnie na rozmowe i postraszyli w/w:)
    Obserwuj wątek
      • monjan Re: co to sa testy psychometryczne 16.12.05, 12:26
        agrokadra.sggw.waw.pl/porady_TP.html
        nie ma się czego bać
        • Gość: Reality show Re: co to sa testy psychometryczne IP: *.stansat.pl 16.12.05, 15:15
          Jest to żałosna nowomowa, przypominająca mi bełkot z czasów plenum KC. Na
          podstawie durnych pytań, na które można nauczyć się durnych odpowiedzi bada się
          zapewne czy osobnik "x" spełnia oczekiwania na stanowsiko "y" w matrixie.
          Ciekawe jakie wyniki odnieśli w podobnych testach przedstawiciele top
          managementu, którzy się okazali miernotami - nazwiska powszechnie znane osobom,
          które interesują się gospodarką. Testy te mają tylko jeden cel, mają dać sens
          istnieniu tzw. specjalistom od ZASOBÓW (jak to brzmi!)ludzkich tudzież
          szarlatonom, którzy im doradzają. Prawda jest taka, że pracownik - nie jest
          żadnym zasobem, tylko człowiekiem i to co się w nim kryje i co umie, można
          dopiero odkryć po dłuuugim okresie współpracy (np. główna księgowa, która raz
          do roku lubi pójść na parę dni w tango)
          • Gość: zgoda Re: co to sa testy psychometryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:00
            zgadzam się 1 mln razy. wiem, bo pracuję w firmie doradztwa personalnego i
            widzę to wszystko ze strony "kuchni".
      • Gość: Cruzer Re: co to sa testy psychometryczne IP: 62.29.141.* 17.12.05, 11:33
        Hmm... Maja za zadanie odpowiedzieć na pytanie czy kandydat jest narwany,
        idiota, napalony, olewczy czy wyluzowany :-)))
      • joln Re: co to sa testy psychometryczne 19.12.05, 21:53
        dzieki za info, szczegolnie od trzech ostatnich osob:)tego mi bylo trzeba,
        zdecydowanie czuje sie podniesiona na duchu
        no coz jutro zobaczymy, czy Wasze opinie sa sluszne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka