Gość: Xavier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:50 ...właśnie takie pytanie otrzymałem na rozmowie. Odpowiedziałem że atmosfera. Czy dobrze, prosze o komentarze. Praca na stanowisko zastępce kierownika w dużym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacobs Re: Atmosfera czy wyniki.... IP: *.brda.net 21.12.05, 23:44 Niestety zle. Byles szczery na rozmowie o prace??? Nie czytasz tego forum i wypowiedzi pracodawcow. Nie wyciagasz wnioskow? Ci ludzie dbaja o atmosfere tylko wtedy, gdy ktos im powie albo przez przypadek przeczytaja w jakiejs broszurze, ze dobra atmosfera moze poprawic _wyniki_. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Atmosfera czy wyniki.... IP: *.brda.net 22.12.05, 00:02 Jeszcze krotko na temat szczerosci. Gdy podczas rozmowy kwalifikacyjnej pytanie kandydatowi zada kobieta i jest przy tym przyjazna: lagodny ton glosu, lekki usmiech etc., to wez pod uwage, ze ta odpowiedz jest dla niej wazna. Przy tak zadawanych pytaniach trzeba ocenic polozenie i wybrac, czy byc szczerym, czy nie. Jesli pytanie zada mezczyzna, a uczyni to w sposob bardziej zwiezly niz w przypadku innych pytan, to tez trzeba umiec ocenic polozenie i wybrac, czy byc szczerym, czy nie. Na pytania stawiane inaczej, niz w opisany powyzej sposob, mozna odpowiadac szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chianti Re: Atmosfera czy wyniki.... IP: *.lama.net.pl 22.12.05, 01:24 ja bym probowala wybrnac inaczej, np. atmosfera, bo od niej zalezą wyniki, ze te dwie rzeczy nie wykluczają sie wzajemnie a wrecz przeciwnie. wiadomo, im lepsza atmosfera tym wieksza motywacja, wiec lepsze wyniki. moim zdaniem powiedziales dobrze, bo jak bys powiedzial ze wyniki, to mozna by wnioskowac ze jestes zbyt wasko idący.. tylko zawsze warto odpowiednio umiec uzasadnic co sie szczerze mysli. cd szczerosci na rozmowach, nie ma sensu klamac, dobry HRowiec to wyczuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Atmosfera czy wyniki.... IP: *.brda.net 22.12.05, 01:53 > cd szczerosci na rozmowach, nie ma sensu klamac, dobry HRowiec to wyczuje Dobry HR to wyczuje, nieszczery nie wyczuje. I nie jest latwo trafic na dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xavier Re: Atmosfera czy wyniki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 16:24 Rozmawiałem z facetem, nawet spoko. Powiedziałem, jak przedmówczyni, że atmosfera, ale dodałem, że dzięki atmosferze sa lepsze wyniki, i że tak jest u mnie w obecnej firmie. Trudno zobaczymy, jak po nowym roku odezwą się to super jak nie trudno i próbujemy dalej. Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lombat Re: Atmosfera czy wyniki.... 25.12.05, 04:45 Pytanie z tak zw. pytan retorycznych zadawanych by kadrowiec (wlasciwie HR)mogla sie wykazac inteligencja. Otoz tylko wyniki. Atmosfera w pracy wchodzi w rachube tylko gdy trzba zwolnic na gwalt polowe kadry zatrudnionej. Wtedy mozemy sobie porozmawiac o stosunkach w miejscu pracy. Pozdrawian wszystkich zatrudnionych. lombat, ktory przeszedl wiele redukcji. Odpowiedz Link Zgłoś