Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Abstynent - napisac w CV?

IP: *.uni.opole.pl 03.01.06, 13:43
    Czy jezeli ktos nie pije alkoholu to czy wskazane jest napisanie informacji o
    tym w CV? Jak na to reaguja pracodawcy w Polsca a jak za granica?

Jak byscie Wy zareagowali gdyby ubiegajacy sie o prace u Was zadeklarowal, ze
    jest abstynentem?

Obserwuj wątek
      • bmwariat Re: Abstynent - napisac w CV? 03.01.06, 13:46
        jestem abstynentem i nie piszę tego w CV. Co najwyżej możesz to napisać w
        liście motywacyjnym. Przynajmniej ja tak robię.
        • estratos Re: Abstynent - napisac w CV? 03.01.06, 13:52
          Generalnie chodzi mi ogolnie o to czy warto gdzies zaznaczyc, ze jest sie
          abstynentem/niepalacym, itp. :-)

Dzieki za odpowiedz.
          • kaaarolinkaa Re: Abstynent - napisac w CV? 03.01.06, 13:57
            hmm-ja na widok słowa "abstynent" pomyslałabym ze ten ktos jest po odwyku. Ale
            na "brak nałogów" zareagowałabym pozytywnie:)
            • estratos Re: Abstynent - napisac w CV? 03.01.06, 14:02
              No, ale "brak nałogów" to moze napisac ktos, kto pije/upija sie (:P) okazyjnie,
              np. w urodziny. A abstynent to ktos, kto w ogole nie pije. Chociaz faktycznie
              widac tu pewne pejoratywne zabarwienie slowa 'abstynent' (cos jak 'konkubent') ;-)
              • kropisia Re: Abstynent - napisac w CV? 03.01.06, 14:07
                Nie wiem, moze sie nie znam, ale wydaje mi sie, ze informacja o abstynencji
                jest zbedna. Chyba, ze wiemy na pewno, ze przyszly pracodawca obawia sie
                naduzywania alkoholu w pracy.
              • Gość: Adrian Re: Abstynent - napisac w CV? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.01.06, 14:10
                Ja widząc taką informację w CV pomyślałbym iż osoba
                pisząca tą informację nie ma nic ciekawszego do napisania na swój temat.

Szczerze. Dla mnie to żadna informacja. Wiadomo w pracy się nie pije i
                trzeba być trzeźwym.
                A co kto robi po pracy to już jego sprawa.

Lepiej już brzmi (jak to już było wspomniane) brak nałogów.
                • bmwariat Re: Abstynent - napisac w CV? 03.01.06, 14:48
                  Wiadomym jest, że niektóre stanowiska pracy wręcz wymagają od tego, by
                  pracownik np. nie palił. Są takie miejsca np. praca przy produkcji materiałów
                  łatwopalnych typu styropian
              • bmwariat Re: Abstynent - napisac w CV? 03.01.06, 14:45
                "Moją zaletą jest to, iż nie posiadam nałogów"..ja tak pisałem:)
              • Gość: jacobs Re: Abstynent - napisac w CV? IP: *.brda.net 03.01.06, 16:01
                Zostaw, to prawdopodobnie pracodawca, wiec nie musi znac znaczen podstawowych slow.
      • Gość: coffola Re: Abstynent - napisac w CV? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:35
        A po co to komu wiedziec? To twoja sprawa. Wedlug mnie - ani wada, ani zaleta.
        Wlasciwie to gdzie chciales to wpisac?
        • Gość: Estratos Re: Abstynent - napisac w CV? IP: *.uni.opole.pl 03.01.06, 19:29
          a tak pytam czysto teoretycznie ;-)
      • Gość: franek Re: Abstynent - napisac w CV? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 21:47
        pisz! ja np pisze ze jestem impotentem, to wazne
        • Gość: Olga :-):-):-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.06, 08:23
      • Gość: msmsmsms Re: Abstynent - napisac w CV? IP: 83.142.201.* 05.01.06, 18:15
        nie pisz tego. To kompletna bzdura. Nigdy nie widzialam czegos takiego w zadnym
        CV, a sporo ich widzialam.... Pracodawca moze odczytac te informacje w
        sposob "po odwyku" :) a tego przeciez nie chcesz, pozdrawiam
        • Gość: orka Re: Abstynent - napisac w CV? IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.01.06, 18:19
          dokladnie-pracodawca zatrudnia cie nie dlatego ze nie pijesz tylko dlatego ze
          cos umiesz i wiesz.rownie dobrze mozna by bylo napisac ze lubisz kawe czy
          herbate(chociaz pijesz pewnie codziennie -w sumie tez nalog;).odradzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka