Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

cap gemini Krakow

05.01.06, 22:05
    witam;
    przeszlam test, zaprosili mnie na rozmowe z pania z HR.
    Na jakie stanowisko to nie bardzo wiem, jakis czas temu wysylam aplikacje na
    asystent ksiegowego, czy cos w tym stylu
    mam wykszlcenie humanistyczne, znam "nietypowy" jezyk
    napiszcie cos o warunkach pracy, atmosferze, zarobkach, wreszcie czego moge
    sie spodziewac na dalszym etapie rekrutacji
    dzieki z gory
    Obserwuj wątek
      • Gość: Egon Re: cap gemini Krakow IP: *.ip24.pl 06.01.06, 12:37
        przeszukaj archiwum, byl swego czasu baaaardzo obszerny wątek o tej firmie.
        jeśli dobrze pamiętam autor to k3master
        • Gość: znawca capów cap to stary kozioł a gemini to ch. wie co to jest IP: *.chello.pl 14.11.10, 14:17
          eeee
        • Gość: Mia Re: cap gemini Krakow - projekt w LA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 14:59
          Hejka, ma pytanko na jakie stanowisko musze aplikowac do capa (business analyst, accountant..?) zeby dostac sie na projekt Warner B w LA Nort USA, z gory dzieki za pomoc :)
          • Gość: Mick Re: cap gemini Krakow - projekt w LA IP: 194.11.254.* 30.12.11, 15:58
            A co takiego ciekawego jest w projekcie WB w CG, ze chcesz tam pracowac? Z tego co wiem to ludzie pracuja dla WB z Krakowa a nie LA. Tylko kilka osob z CG jest zlokalizowanych w LA.
            Wydaje mi sie, ze trzeba dac znac dzialowi HR w CG, ze interesuje Cie ten projekt i jak bede szukac osob to wtedy jest szansa, ale pewnosci nie mam.
      • joln Re: cap gemini Krakow 06.01.06, 13:26
        dziekuje za odpowiedz, czytalam ten watek, majac jednak nadzieje, na jakies
        news`y:)
        • Gość: tgy Re: cap gemini Krakow IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.09, 23:40
          hmm
      • Gość: a Re: cap gemini Krakow IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.01.06, 15:39
        Z tego co wiem to w firmach tego typu
        zarabia się bardzo dobrze już na sam początek.
        Z tego co słyszałem od znajomych to na entry level
        zarobki są od 4000 brutto.
        Ale głowy nie dam.
        • Gość: Egon Re: cap gemini Krakow IP: *.ip24.pl 07.01.06, 12:22
          hmm wydaje mi się, że przesadziłas z tą kwotą.
          W przypadku Capgemini w kraku w dziale BPO i na stanowisku młodszego księgowego
          dostają na wejście (uwaga) 2000 brutto.
          Niestety ale to prawda, moja znajoma tam pracuje.
          a kwoty które podałas to może i można zarobić ale prędzej w International Paper.
          • Gość: joln Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:05
            to niezle z ta kwota, 2000 brutto to netto ile 1300, smiech,naprawde
            nie jestem specjalnie spanoszona, ale pracuje od 6 lat i zarabiam zdecydowanie
            wiecej, wiec takie ewentualne przestawienie sie to sprawa wrecz niewykonalna...
            • Gość: a Re: cap gemini Krakow IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.01.06, 14:50
              Jeżeli masz 6 letnie doświadczenie i zaproili
              Ciebie to na pewno pensja ponad 4000 brutto.
              Mam 2 znajomych w firmach z tej branży
              jeden 2 lata doświadczenia 6500 brutto
              drugi 3 lata doświadczenia 7000 bruuto
              • Gość: JS Re: cap gemini Krakow IP: 77.236.28.* 22.07.10, 19:33
                no tak tak, zaje***cie, bo ja mam doświadczenie 3 lata, język a mi
                zaproponowali 2000 brutto i to jeszcze nie wiadomo,czy im się
                spodoba, jak przejde te testy i czy w ogóle mnie wezmą!
                • Gość: kwiatuszek Re: cap gemini Krakow IP: 89.230.13.* 28.07.10, 12:59
                  Hej, własnie dostałam pozytywną odpowiedz i zaczynam od poniedziałku :)
                  ktos jeszcze zaczyna w poniedziałek ??
            • Gość: abc Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 07.01.06, 15:26
              jezeli masz 6lat doswiadczenia a aplikujesz na stanowisko na ktorym potrzeba 0
              doswiadczenia to chyba nie oczekujesz ze specjalnie dla ciebie widelki zmienia -
              smiech na sali
          • Gość: a Re: cap gemini Krakow IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.01.06, 14:44
            Co do 4000 brutto.
            To jak pisałem słyszałem od znajomych.
          • Gość: anka Re: cap gemini Krakow IP: *.krakow.sint.pl 19.01.06, 15:50
            capgemini, dostaje sie na początek nie wiecej niz 2000 brutto.

wiem bo kilka dni temu podpisalam umowe - zreszta praca w zabierzowie
            • Gość: joln do anka IP: *.extend.pl / *.byt.pl 19.01.06, 16:00
              czy moglabym napisac do ciebie na priva??
              z
              • Gość: anka Re: do anka IP: *.krakow.sint.pl 19.01.06, 16:28
                chętnie odpowiem na pytania ale na forum
                • Gość: Mirka Re: do anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:42
                  A jak wyglądają same testy? Te z angielskiego na czym polegają? Gramatyka,
                  napisanie pisemka, przetłumaczenie czegoś? Wybieram się tam wkrótce i
                  chciałabym wiedzieć czego się spodziewać ....
                  • Gość: joln test z angielskiego IP: *.extend.pl / *.byt.pl 19.01.06, 16:46
                    na calkiem niskim poziomie, ale malo czasu na rozwiazanie
                    jest to test wyboru, troche leksyki, troche gramatyki
                  • Gość: anka Re: do anka IP: *.krakow.sint.pl 19.01.06, 16:46
                    testy sa na poziomie szkoly podstawowej lub co najwyzej sredniej. przyklad
                    testow analitycznych jest chtba na stronie pricewaterhousecoopers a angielski to
                    60 pytan z gramatyki - banalnych
                    • Gość: Mirka Re: do anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:56
                      Dzięki za wieści :) A utkwiło Ci coś z tych testów z czym miałaś problem? Bo
                      słyszałam, że nie są takie banalne... To jest co prawda na asadzie jedna pani
                      powiedziała drugiej pani ale tak się zastanawiam ...
                      • Gość: anka Re: do anka IP: *.krakow.sint.pl 19.01.06, 16:59
                        najlepiej otworz jakas ksiazke do fce na koncu gdzie jest gramatyka i powtorz
                        sobie wszystko po kolei. nie powinnas miec problemow ze zdaniem
                      • Gość: joln Re: do anka IP: *.extend.pl / *.byt.pl 19.01.06, 17:02
                        naprawde nie jest trudny, ale czasu brakuje na porzadne przeczytanie testu i to
                        mi wlasnie utkwilo w pamieci...
                        • mijo81 Re: do anka 19.01.08, 17:23
                • Gość: joln Re: do anka IP: *.extend.pl / *.byt.pl 19.01.06, 16:44
                  :)
                  a wiec zaczynam:
                  czy aplikowalas na stanowisko "mlodszy ksiegowy"?
                  czy znasz jakis "dziwny" jezyk, ktory byl wymagany do kontaktu z klientem?
                  czy probowalas negocjowac te (smieszna, uwmowy sie) pensje?
                  no i chcialaby sie zapytac, do jakiego projektu cie przyjeli...
                  dzieki z gory
                  • Gość: anka Re: do anka IP: *.krakow.sint.pl 19.01.06, 16:52
                    tak aplikowalam na ml. ksiegowego.
                    w zasadzie to znam jedynie angielski ale gadalam z ludzmi ktorze ida na projekty
                    wymagajace np. francuskiego.
                    pensji raczej na tym poziomie sie nie wynegocjuje wyzej - nie w moim przypadku
                    (za male doswiadczenie i taka polityka firmy w tym zakresie.
                    bede obslugiwala stany zjednoczone, w grupie zajmujacej sie naleznosciami
                    • Gość: joln Re: do anka IP: *.extend.pl / *.byt.pl 19.01.06, 17:01
                      dziekuje ci bardzo za odpowiedz
                      tos mnie zmartwila tym brakiem elastycznosci CG jesli chodzi o pensje:)
                      ja juz bylam na trzech rozmowach, czekam jeszcze na telefon od TEGO klienta,
                      ktorego obejmuje projekt, duzo czasu to wszystko zajmuje, te rozmowy i po jaka
                      cholere pytaja, ile chce sie zarabiac, jak i tak tego nie uwzgledniaja
                      czy podawalas w czasie rozmowy z HR jakas wartosc, ja podalam 2800 brutto, pani
                      powieka nie mrugnela, po prostu profesjonalizm...
                      • Gość: anka Re: do anka IP: *.krakow.sint.pl 19.01.06, 17:06
                        podalam 1500 netto.

pochwal sie jaka tobie zaoferuja. przypuszczam ze wieksza bo osoby znajace
                        bardziej egrotyczne jezyki sa tez bardziej potrzebne
                        • Gość: joln Re: do anka IP: *.extend.pl / *.byt.pl 19.01.06, 17:10
                          jak cos sie wyjasni, to dam znac...
                          tymczasem jeszcze raz dziekuje za zyczliwosc
                          • Gość: alejaja Re: do anka IP: *.kracen.hor.net.pl 07.02.06, 14:23
                            mam pytanie: Ile w końcu Ci zaoferowali??? Muszę wiedzieć jak odpowiedzieć na
                            rozmowie.

Dzięki
                            • Gość: joln Re: do alejaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:32
                              jeszcze nic nie zaproponowali, bo jak powiedzieli, "rekrutacja jeszcze trwa..."
                              no ciekawe???
                              • Gość: marco Juz czekam IP: *.n4u.krakow.pl 07.02.06, 23:17
                                Dzisiaj byl ostani etap, czy ten etap to tylko formalnosc czy moga Cie olac
                                rownie dobrze i po tym etapie??Mialem 3 osoby jako rozmowa z menedzerem, czy to
                                normalne?:)))Rzucilem 2000brutto
                                • Gość: ciekawski Re: Juz czekam IP: *.autocom.pl 09.02.06, 20:06
                                  Z tego co sie orientuje to moga cie jeszcze oblac lub przekazac twoje papiry do
                                  innego działu. A z kim miałeś rozmowę?
                                  • Gość: marco Re: Juz czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 00:45
                                    Menadzer, vice, ktos od sprawdzenia dodatkowego jezyka,czekam juz 2 dni:)
                                    • meritum7 Re: Juz czekam 10.02.06, 09:57
                                      aplikowałeś na viceprezesa? Nie rozumiem, czeksz na kogoś, kto sprawdzi Twój
                                      dodatkowy język? To musi być chyba jakiś megaexotic, bo niemiecki, francuski,
                                      czy rosyjski to powinni tam przynajmniej co poniektórzy znać. Jaką stawkę
                                      podałeś? Pozdrawiam.
                                      • Gość: abc Re: Juz czekam IP: *.chello.pl 10.02.06, 16:38
                                        w Kapciu nie ma vice prezesa ;)
                              • Gość: ciekawski Re: do alejaja IP: *.autocom.pl 09.02.06, 20:04
                                a jak długo juz czekasz od momentu ostatniej rozmowy? trochę to dziwne!
                              • Gość: qaza Re: do alejaja IP: *.autocom.pl 18.02.06, 16:36
                                nie mów ze jeszcze czekasz na odpowiedz bo nie uwierze???
                        • Gość: Zuzza Re: do anka IP: *.opera-mini.net 12.02.13, 09:53
                          No to co się rzucasz że chcesz więcej????Sama tyle podałaś to siedź cicho. Na tyle sie cenicie z językami obcymi to macie. Smieciarze z calym szacunkiem mają wiecej. Na ile sie cenicie- tyle macie.pa.
                          • Gość: mg Re: do anka IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.13, 21:32
                            Zastanawiam się nad aplikowaniem do Capgemini, ze znajomością angielskiego i innego języka zachodniego, bez doświadczenia. Jak myślicie, jakie mogę mieć wymagania finansowe na start?
            • Gość: Gość Re: cap gemini Krakow IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.09, 21:11
              dokładnie
          • svietus Re: cap gemini Krakow 07.07.06, 23:21
            czy ktos moze mi powiedziec jakie sa zaroki w Capgemini dla poczatkujacego i
            team leadera, dzieki
          • Gość: dzi Re: cap gemini Krakow IP: *.kolporter.com.pl 15.04.13, 17:11
            za 2000 B? to lepiej już w sklepie pracować po średniej szkole
        • Gość: Radek Świetna praca dla pracowników Capgemini IP: 62.29.143.* 12.09.06, 10:47
          Witam serdecznie wszytskich pracowników Capgemini, a w szczególności tych z
          stanowiska Customer Service Advisor. Mam dla was wspaniałą szanse na zmiane
          pracy. Obecnie dla jednego z liderów branży IT na świecie poszukujemy
          pracowników na stanowisko Support Analyst Siebel. Bardzo atrakcyjne warunki
          pracy. Miejsce pracy Warszawa. Jeśli ktoś by chciał sie wiecej dowiedzieć
          zachecam do napisania do mnie maila saintr@o2.pl , a najlepiej do przesłania
          aplikacji. Niestety podaje prywatnego maila, a nie służbowego aby szefostwo z
          Cupgemini nie wiedziało z kim ma doczynienia. Zachecam zwłaszcza tych
          sflustrowanych zarobkami w Cupie. Pozdrawiam
          • Gość: hahahhahaha Re: Świetna praca dla pracowników Capgemini IP: 89.100.54.* 22.02.08, 12:55
            a kto chcialby jechac do wawy? zarty jakies
          • 3cik Re: Świetna praca dla pracowników Capgemini 13.06.09, 23:20
            "Zachecam zwłaszcza tych sflustrowanych zarobkami w Cupie"
            Wagarowało się...
            • ab.eb Re: Świetna praca dla pracowników Capgemini 18.06.09, 20:53
              przede wszystkim nie w Cupie, tylko Capie.... to tak tylko dla wyjaśnienia ;)
        • Gość: Cyr4x Re: cap gemini Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.13, 13:33
          Chyba sobie żartujesz. Znam osobę już po awansach w dziale PR i chyba nawet 3k nie wyciąga. W english customer service, czy jako szeregowy księgowy nawet 2k nie ma, a praca skrajnie kołchoźnicza...
      • Gość: joln Re: cap gemini Krakow IP: *.extend.pl / *.byt.pl 11.01.06, 13:12
        i jeszcze raz up, bo przede juz mna ostatni etap rekrutacji:)
        • Gość: Egon Re: cap gemini Krakow IP: *.ip24.pl 11.01.06, 15:22
          no to gratulacje!
          Jak bedziesz juz po wszystkim to daj znac jak poszło i co Ci w koncu
          zaoferowali.
          Pozdrawiam
      • Gość: Jijka Re: cap gemini Krakow IP: *.lama.net.pl 19.01.06, 16:49
        a ja mam glupie pytanie.. jak sie wlasciwie wymawia "cap gemini"?
        • Gość: anka Re: cap gemini Krakow IP: *.krakow.sint.pl 19.01.06, 16:52
          najlepiej tak:

kapdzeminaj
          • Gość: kasioru Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 11.05.08, 16:29
            jak do mnie dzwonili w sparwie pierwszego etapu rekrutacji,to pani pzrez telefon
            wypowiedziała "kapgemini"..po prostu..
            Kap dżeminaj??:D Może dżedaj..:))
      • Gość: Wojtek Re: cap gemini Krakow IP: *.autocom.pl 21.01.06, 19:51
        A wie ktoś ile zarabia księgowy?
        • Gość: jacek Re: cap gemini Krakow IP: *.kracen.hor.net.pl 25.01.06, 17:20
          Hej!

Czy może mi ktoś powiedzieć ile czasu trzeba czekać na odpowiedz po odbyciu
          ostatniej rozmowy z menedzere?
          Jak czekam już tydzień to znaczy że mam małe sznse???

Dzięki
          • Gość: marco Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:32
            I jak oddzwonili??
            • Gość: abc Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 12.02.06, 13:45
              zawsze daja znac z wynikiem rekrutacji ;) pozytywnym badz negatywnym...
              • Gość: marcus Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:30
                No to byloby by dobrze:))Lepiej wiedziec na czym sie stoi
                • Gość: miki Re: cap gemini Krakow IP: *.krakow.sint.pl 14.02.06, 15:03
                  Ja zanim się dowiedziałam o ostatecznym wyniku to zdążyłam przejść wszyskie
                  etapy rekrutacji w elektroluxie i wybrałam właśnie tą firmę bo zarobki te same
                  a w cepiku trochę mnię tym czekaniem zdenerwowali (4 tygodnie na odpowiedz to
                  trochę przesada - zawsze można powiedzieć że będziesz osobą przyjętą ale z
                  pracą musisz jeszcze poczekać)
                  • pc486 Re: cap gemini Krakow 14.02.06, 21:07
                    zawsze mozna zadzwonic i sie zapytac
      • Gość: noname Re: cap gemini Krakow IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.02.06, 12:03
        Ile osób z Capgemini pracuje już w Zabierzowie???
        • Gość: Koter Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 03.03.06, 12:38
          Mam inne pytania: Czy przyjmują jeszcze pracowników do pracy w Zabierzowie? Jak
          długo trwa cała rekrutacja - z tego co tu piszą to baaardzo długo!? Czy są na
          tym forum kobiety, które pracują w dziale HR Capgemini???

THX
          • Gość: Koter Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 03.03.06, 22:56
            ...up
            • Gość: Koter Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 05.03.06, 18:17
              up
          • smigi2 Re: cap gemini Krakow 05.03.06, 21:22
            odpowiem tylko na srodkowe pytanie: test pisalam 20 grudnia, a o tym, ze prace
            dostalam, dowiedzialam sie 10 lutego, zaczynam 27 marca
            • Gość: Koter Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 06.03.06, 13:18
              gratulacje!
              • pc486 Re: cap gemini Krakow 06.03.06, 18:19
                czy ja wiem, duzo ludzi odchodzi...
                • smigi2 Re: cap gemini Krakow 06.03.06, 20:06
                  dlaczego odchodza??
                  • Gość: Koter Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 07.03.06, 11:16
                    może dlatego że dział HR rekrutuje nieodpowiednie osoby?
                    przecież da się przewidzieć czy ktoś będzie pracował dłużej czy po pownym czasie
                    odejdzie!
                    • Gość: xyz Re: cap gemini Krakow IP: 80.51.253.* 07.03.06, 12:13
                      moze dlatego ze managerowie traktuja ludzi zgodnie z zasada: na twoje miejsce
                      czeka 20 chetnych pracowac za minimum? eeeeeeeeeee kogo by to nie motywowalo do
                      przykladniej pracy dla kapcia....
                      • Gość: kasioru Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 11.05.08, 16:37
                        przeprowadzaja tyle etapów rekruatacji,kasy na to idzie mnóstwo. Biorąc pod
                        uwagę w jakich ilościach to robią,a jeszcze nie potrafiliby dobrać odpowiednich
                        osób?:)Smiechu warta ta cała pseudorekrutacja.Naczytaja sie i pokopiuja pytania
                        z literatury i myslą ze odkryli Ameryke:)Ciekawe jak sami by
                        odpowiadali..Hr-owcy od siedmiu bolesci
                        • hm.m Re: cap gemini Krakow 11.05.08, 17:29
                          ale o co tak naprawdę Ci chodzi??? Przecież rekrutacja w Capgemini nie różni się niczym od rekrutacji w innych firamch.
                          • Gość: kasioru Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 30.05.08, 09:24
                            a wlasnie ze sie rózni! Byłam na paru rozmowach w wiekszych firmach i własnie
                            to,co mnie zaskoczyło to informacja od rekrutujących tam,że oni w
                            przeciwieństwie do "molochów"nie prowadzą wieki trwającej rekrutacji .Na jednej
                            rozmowie nawet padla nazawa capgemini.wiec nie mów ze wszedzie jest tak samo.w
                            Capie chybą tymi testami chcą wywrzeć wrażenie że profesjonalnie podchodza do
                            rekrutacji,a tym, czasem sami z siebie posmiewisko robią.Z resztą efekty
                            widać..testy,rozmowy,kilka etapów nie wiadomo po co ,a rotacja ogromna!
                            • hm.m Re: cap gemini Krakow 30.05.08, 18:03
                              Co takiego śmiesznego w tej rekrutacji w Capie??? To, że są trzy etapy??
                              Pochwal się, którego etapu nie przeszłaś.

A rekrutacja ciągła między innymi dlatego, że firma się cały czas rozwija. 1500 osób w niecałe trzy lata.
                              • Gość: nina Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 05.06.08, 22:02
                                wez koles sie odwal od ludzi.bronisz tego capa jak lew.siedzisz na forum 24godz
                                na dobę i szpiegujesz??
                                • hm.m Re: cap gemini Krakow 05.06.08, 22:20
                                  przerzucamy się na agresję, bo argumentów brak???
                                  • Gość: nina Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 05.06.08, 22:49
                                    nie brak argumentów i nie agresja,tylko cokolwiek ktos napisze co wydaje mu się
                                    niefajne,to od razu kontratak.kazdy ma prawo pisac to,czego doświadczył i co na
                                    ten temat uważa.a z drugiej strony moze faktycznie kase przeznaczona na te
                                    dlugotrwale rekrutacje przeznaczyc na wiejksze pensje dla pracowników to pewnie
                                    i rotacja byłaby mniejsza.moze to proste myslenie,ale jak widac obecny proces
                                    rekrutacyjny nie zdaje za bardzo egzaminu.sądze po postach.
                                    • hm.m Re: cap gemini Krakow 05.06.08, 23:16
                                      Gość portalu: nina napisał(a):

> nie brak argumentów i nie agresja,tylko cokolwiek ktos napisze co wydaje mu się
                                      > niefajne,to od razu kontratak.kazdy ma prawo pisac to,czego doświadczył i co na
                                      > ten temat uważa.

Ty masz prawo pisać co Ci się nie podoba, a ja mam prawo się z Tobą nie zgadzać i po prostu z tego prawa korzystam :)

> a z drugiej strony moze faktycznie kase przeznaczona na te
                                      > dlugotrwale rekrutacje przeznaczyc na wiejksze pensje dla pracowników to pewnie
                                      > i rotacja byłaby mniejsza.moze to proste myslenie,ale jak widac obecny proces
                                      > rekrutacyjny nie zdaje za bardzo egzaminu.sądze po postach.

A teraz parę liczb.

Rotacja na poziomie średniej europejskiej dla tej branży, czyli coś koło 20%.

Jeśli np. Cap chciałby podnieść pensje o 100 PLN brutto dwóm tysiącom pracowników, to kosztowałoby go to miesięcznie mniej więcej 250 000 PLN, czyli rocznie 3 000 000 PLN.
                                      Rekrutacja 400 pracowników (20% z 2000) to koszt rzędu kilkuset tysięcy. Rachunek jest prosty...
                                      Pominę fakt, że podwyżka o 100PLN mało kogo by zatrzymała.

I jeszcze raz wracając do tej 'długotrwałej rekrutacji', to nie wynika ona tylko z rotacji, ale także ciągłego rozwoju firmy (przyrost liczby pracowników - 1500 w ciągu trzech lat).
                                    • Gość: ml Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 09.06.08, 19:13
                                      Negatywne posty dotyczące rekrutacji zazwyczaj piszą osoby, które tej rekrutacji
                                      nie przeszły.
                                      • Gość: nina Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 10.06.08, 22:32
                                        zazwyczaj..czyli nie zawsze.niekoniecznie trzeba odpaść z rekrutacji,by móc cos
                                        poddac krytyce:)A jak sie troche popracuje to zapewne mozna to zweryfikowac i
                                        ocenic samemu
                          • Gość: Cyr4x Re: cap gemini Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.13, 13:44
                            Nie różni? W jednym z kołchoźniczych call center w krakowie miałem assesment center (grupowa rozmowa kwalifikacyjna) i potem drugi etap, który był w zasadzie tylko formalnością. Nie było 100 etapów rekrutacji, rozmów z menedżerem, kierownikiem, dyrektorem, prezesem, prezydentem. W wielu korporacjach też takiego maglowania kandydata nie ma.
                  • Gość: Koter Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 07.03.06, 23:30
                    smigi2 mam jeszcze jedno pytanie: ile ci zaproponowali na poczatek i jakie znasz
                    jezyki???
                    • Gość: xyz Re: cap gemini Krakow IP: 80.51.253.* 08.03.06, 07:14
                      niech zgadne: w okolicach 1300-1500 netto
                • Gość: Cyr4x Re: cap gemini Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.13, 13:38
                  Owszem, odchodzi. Tak to już jest w korporacyjnych kołchozach, przemiał ludzi jest spory. To nie budżetówka, gdzie się pracuje do emerytury.
          • Gość: KKKK Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:50
            Pracowałem tam dość krótko, ale rekrutaję miałem ekspresową. Jakoś we wtorek
            pierwszy etap rozmów (z jakiegoś powodu nie pisałem testów), w czwartek rozmowa
            z menagerem, w piątek oferta pracy i po weekendzie w poniedziałek już pracowałem.
            Po 4 miesiącach zmieniłem prace...
        • Gość: kaja Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 22.03.06, 17:42
          Dostalam prace w CG, ale chcialabym wiedziec, jak długo czekaliscie na
          podpisanie umowy od info o tym, że dostaliscie prace? No i jaka jest atmosfera
          w Zabierzowie, jak szybko tam dojechać? pozdr.
          • Gość: do Kaja Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 02.04.06, 10:28
            Kaja ja też dostałam w Zabierzowie ale jeszcze nic nie podpisywałam,napisz podaj prosze swój kontakt ( mój karroli@o2.pl) jezęli nie na forum to napisz na maila chciałabym zadać ci kilka pytań, proszę odezwij się.
          • Gość: zainteresowana Re: cap gemini Krakow IP: *.compower.pl 02.04.06, 17:27
            No własnie jak długo??
      • Gość: Lynette Re: cap gemini Krakow IP: 80.50.70.* 09.03.06, 15:42
        Ja znam nietypowy jezyk i dostalam propozycje 2300 brutto. Chcialam utargowac
        3000, ale sie nie udalo. Nie mam wyksztalcenia ekonomicznego i testy
        z "liczenia" poszly mi baaardzo slabo. W moim przypadku rekrutacja trwala
        krotko: w pierwszym tygodniu testy, w drugim pani z HR, w trzecim szefowie
        dzialu i w tym samym tygodniu odpowiedz. Zaczynam od 13 marca.
        • Gość: xyz Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 09.03.06, 16:49
          no podana przec ciebie suma to juz widelki na stanowisko wyzej...
          • stokrotka502 Re: cap gemini Krakow 16.03.06, 12:00
            Czytam tę dyskusję o pracy w capgemini, wiem już, że pracuje się tam 24 godziny
            na dobę przez 7 dni w tygodniu. Nurtuje mnie pytanie: jak ustawiony jest
            grafik? Czy zachowana jest tygodniowa przeciętnie 40-godzinna norma czasu pracy
            i 5 dni pracy tygodniowo, czy zmiany są może dłuższe, trwają np. 12 godzin? Czy
            pracuje się w godzinach nadliczbowych? O jakiej porze zaczynają się i kończą
            zmiany? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam
            • Gość: xyz Re: cap gemini Krakow IP: 80.51.253.* 16.03.06, 12:09
              nadgodzin nie ma, co do ilosci godzin to juz zalezy od teamu przewaznie 8.5 5
              dni w tyg
              • stokrotka502 Re: cap gemini Krakow 16.03.06, 15:14
                Dzięki za info. Ale jeszcze mam wątpliwości. Skoro zmiana ma 8,5 godziny, nie
                ma nadgodzin, to znaczy, że jest 30-minutowa przerwa w pracy, nie wliczana do
                czasu pracy? O której godzinie rozpoczynają się zmiany i jak najlepiej
                zorganizować dojazd z Krakowa, gdy się nie ma samochodu?
                Może następne moje pytanie będzie zbyt szczegółowe, ale wiadomo, że są 2 piony:
                ITO i BTO, prawdopodobnie podzielone na jakieś działy czy inne jednostki
                organizacyjne, w ramach których funkcjonują teams. Jak liczne są te zespoły,
                np. tylko 3-osobowe czy dużo liczniejsze?
                Jak długo trwa szkolenie nowo przyjętych pracowników? Czy po szkoleniu jest
                jakiś sprawdzian kwalifikujący pracownika do dalszego zatrudnienia lub
                rozstania się z firmą, a może opinia trenera jest decydująca w tym względzie?
                Trochę dużo tych pytań, ale nie znajduję nigdzie takich informacji.
                Dziękuję za wyjaśnienie. Pozdrawiam
                • Gość: asica Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 16.03.06, 15:55
                  Przyłaczam się do pytania, tez chciałabym to wszystko wiedzieć. Prace zaczynam
                  w połowie kwietnia w Zabierzowie.
                  • mrozio10 Re: cap gemini Krakow 31.03.06, 23:29
                    hej wiem że to pytanie juz padło, ale ile sie czeka od telefonu z oferta pracy zakładając jej przyjęcie, do popisania umowy,
                    • hm.m Re: cap gemini Krakow 02.04.08, 07:41
                      zazwyczaj umowę podpisuje się w pierwszych dniach pracy.
        • Gość: Mała Re: cap gemini Krakow IP: 80.50.251.* 09.03.06, 20:14
          Ja tez zaczynam 13 marca:) do zobaczenia!! :)
          • Gość: Polka Re: cap gemini Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:23
            jakie testy z liczenia?

ja zlozylam do nich aplikacje - ciekawe czy zadzwonia

czy kazdy musi zdawac test z angielskiego czy wystarczy ten jezyk, ktory podalo
            sie w aplikacji? bo ja bardziej niemieckojezyczna a angielski slabiutko :(
        • stokrotka502 Re: cap gemini Krakow 16.03.06, 00:56
          Bardzo proszę o informację, na którym etapie rekruterzy dają swoją propozycję
          wynagrodzenia. Pisałam test i zostałam zaproszona na rozmowę, gdzie m.in pytano
          o moje oczekiwania dotyczące wynagrodzenia. Wspomniano, że praca byłaby w
          Zabierzowie. Mieszkam w Krakowie, nie wiem, jak wygląda dojazd (busem,
          pociągiem??), gdzie w Zabierzowie mieści się siedziba firmy. Jakie stanowiska
          zajmują w Capgemini osoby, które nie są ekonomistami, ani informatykami?
          Obsługa Call Center? Proszę o odpowiedź osoby już tam pracujące lub
          zorientowane. Jakie umowy o pracę są zawierane: na okres próbny, czas określony
          czy nieokreślony? Zmartwiła mnie duża rotacja, co znaczyłoby, że warunki nie są
          zbyt dobre.
          Pozdrawiam
          • Gość: mariusz Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 18:58
            dojazd bardzo dobry pociągiem pod sam budynek (prywatna stacja
            kolejowa) , co do miejsca w którym sie to mieści to trudno tego nie
            zauważyć , jest to bardzo duży kompleks biurowy nazywany Krakowskim
            Parkiem Biznesowym .
            • hm.m Re: cap gemini Krakow 18.03.08, 20:41
              Gratuluję refleksu. Odpowiadasz na pytanie, które zostało zadane ponad dwa lata temu :) A co lepsze w międzyczasie Cap przeniósł się z Zabierzowa na Rondo Polsadu...
        • Gość: szukająca pracy ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:55
          Zostałam właśnie zaproszona na testy czy może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają
          testy z "liczenia" i jaki jest poziom z j.angielskiego.
          • Gość: szukająca pracy Re: ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 15:09
            Może jednak ktoś coś wie? Proszę o informację.
          • Gość: smok Re: ważne IP: *.ghnet.pl 20.03.06, 14:48
            Cześć, testy sa proste, standardowe na dedukcję, na podstwie krótkiego tekstu
            nalezy wskazać prawidłowa odpowiedź, testy obliczeniowe, np. na podstawie
            danych obliczyć wielkosć produkcji etc., test z języka-podstawowy, i tak
            póxniej jest rozmowa po angielsku. Nie ma co się bać, tylko pósć i spróbować.
            życze szcześcia:)
          • Gość: Mirella Re: ważne IP: *.ghnet.pl 21.01.09, 17:08
            witam ja tez niebawem mam rozmowe o prace, ale czytajac to forum nie
            spotkalam sie jeszcze z taka wersja, ja mam tylko rozmowe, rowniez
            po angielsku, od razu z pania z HR, tak przynajmniej wyszlo z
            rozmowy. Faktycznie przyznaje komus racje,że malo piszecie jak
            wyglada tam praca, a tylko o zarobkach, mnie interesuje jak wyglada
            praca, po przejsciu kwalifikacji na asystenta ksiegowego. pozdrawiam
            • Gość: Baton Re: ważne IP: *.gemini.net.pl 06.11.09, 20:42
              Bylem, widzialem, pracowalem....:(((((((
            • Gość: B Re: ważne IP: 194.11.254.* 24.08.12, 11:20
              praca jest generalnie spokojna, jesli znajdujesz sie na 1 linii. mowie o IS, nie wiem jak wyglada podzial w BPO. w BPO jest zupelna cisza, na spejsie sie nie mowi za duzo, generalnie kazdy ma komputerek / notatnik i liczy, liczy, liczy, klepie w klawiature.
              w IS jest troche glosniej, mozna swobodnie rozmawiac, zalezy tez oczywiscie na jaki projekt trafisz. sa takie, ktore wymagaja ciaglego nawijania na telefonie i jest tam jak w ulu, sa takie, gdzie pracujesz glownie przy komputerze, masz wzgledny spokoj i cisze, mozesz pogadac, posmiac sie. roznie tez w projektach sie podchodzi do pracy, ja mam team, gdzie wszyscy pracujemy wspolnie, tzn. jesli cos sie spieprzy, to wszyscy cierpia, jesli cos sie uda, to wszyscy swietuja.
              minusem jak dla mnie sa zmiany 8,5 godz, z czego [rzekomo] 30 min przysluguje ci jako bezplatny lunch, gdzie mozesz wyjsc w kazdej chwili gdzie chcesz. moj cap ma lokalizacje taka, ze nie ma gdzie isc za bardzo, a rzeczywistosc jest taka, ze jak zostajesz sam na weekendzie, to nie ma sily bys odszedl od stanowiska na wiecej niz 5 min, by zrobic sobie kawe, wiec w sumie nie placa za to, a siedzisz.
              no i praca to 24/7/365. Boze Narodzenie, Wielkanoc, Nowy Rok - licz sie z tym, ze mozesz skonczyc w pracy. jesli studiujesz, zwlaszcza dziennie, to perspektywa odrabiania w weekendy jest bardzo pomocna. jesli tylko pracujesz, to beznadzieja jest fakt, ze mozesz siedziec 4-6 weekendow pod rzad w pracy.
              no ale jak kto woli.
      • Gość: smok Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 20.03.06, 14:45
        Witam, własnie przeszedlem wszystkie etapy rekturacji i zaproponowano mi pracę,
        ale nie do końca jestem pewny warunków i płacy, może kroś wie jak kształtują
        się zarobki po okresie próbnym?
        pozdr
        • Gość: tola Re: cap gemini Krakow IP: *.crowley.pl 20.03.06, 15:13
          do smok: bardzo prosze o info , w jakim czasie otrzymales odpowiedz po
          ostatniej rozmowie ?
          • Gość: smok Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 20.03.06, 15:56
            Hej, po 3 tyg i jednym dniu od ostatniego spotkania, ale podobno w tej firmie
            czasem na odpowiedz czeka się nawet poł roku, wiec się nie przejmuj, bedzie
            dobrze..:)
            • Gość: tola Re: cap gemini Krakow IP: *.crowley.pl 20.03.06, 16:05
              serdeczne dzieki :) no to jest jeszcze maleńka szansa - czekam 10 dni ...
              • Gość: zuza Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 20.03.06, 17:56
                ja czekam juz 2 miesiace! fajnie, nie?
                • Gość: smok Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 21.03.06, 09:25
                  Myśle, że powinnaś zadzwonić do babki z HR i spytać się. Czekając już 2 tyg też
                  się niecierpliwiłem wieć zadzwoniłem. miła pani powiedziała, abym się nie
                  niecierpliwił i że oddzwoni wkrótce. Była przy tym bardzo miła i uśmiechała
                  się. Zadzwoniła tydzień póxniej z odpowiedzią. Spróbuj, a rozwiejesz swoje
                  wątpliwości.
                  • Gość: zuza Re: cap gemini Krakow IP: *.netcontrol.pl 21.03.06, 09:31
                    dzwonilam juz 2 razy - za pierwszym razem bylo tak jak napisales - a za drugim
                    razem babka ostro sie wkurzyla i kazala czekac
                    • Gość: smok Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 21.03.06, 09:41
                      To przykre. A składałaś papiery gdzie indziej, np. do Elektroluxa, tam szukaja
                      ludzi, do końca roku chca zatrudnić przynajmniej 200 osób.
                      • Gość: ? Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 22.03.06, 13:02
                        Ja sładałam i tu i tam i czekam na odpowiedz juz 2 mc, i co mam o tym myslec?
                    • Gość: xyz Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 22.03.06, 18:29
                      a masz jej imie i nazwisko? Jezeli tak to napisz list z 'reklamacja'. To jest
                      jej praca i ma postepowac wg procedury a nie 'ostro sie wkurzac'. Gwarantuje ze
                      dostanie umopmnienie, podobnie jak niektorzy za udzielanie sie z capa na forum
                      (przylapani heh)
      • qazaq2 Re: cap gemini Krakow 23.03.06, 10:28
        Wydaje mi sie, ze problem z capem polaga na tym, iz firma ta rekrutuje
        pracownikow z duzym wyprzedzeniem nie liczac sie z opinia swoich przyszlych
        pracownikow. Rozmawialem z jednym z team leaderow - otoz osoby, ktore zarzadaja
        podczas rozmowy troche wyzsze wynagrodzenie - czekaja bardzo dlugo. W tym czasie
        dzial HR prowadzi dalej rekrutacje na to samo stanowisko, szukajac kandydata z
        mniejszymi wymaganiami finansowymi. Jest tez bardzo duza migracja pracownikow -
        ale trudno sie temu dziwic, skoro wykonujac praktyczne ta sama prace w innych
        tego typu firmach dostaje sie wieksze pieniadze.
        Pozostaje tylko pytanie czy firmie sie to oplaca? Przeciez proces rekrutacji i
        szkolenia poczatkowe duzo kosztuja.
        Problem jest tez z rynkiem pracy w Krakowie. Wiele osob decyduje sie na tego
        typu firme, chociaz iz mozliwosci sa o wiele wieksze. Prosze mi nie mowic ze
        siedzenie przed komputerem i czy odbieranie telefonow of kontrahentow
        zagranicznych ciekawym wyzwaniem.
        A co do dzialu HR: Mam nadzieje ze ktos z przelozonych zaglada czasem na to
        forum dyskusyjne. Sytuacje opisane powyzej sa niedopuszczale - nie tylko
        zniechecaja pracownikow do tej firmy ale rowniez psuja sam jej wizerunek.
        Pozdrawiam
        • milka_222 Re: cap gemini Krakow 23.03.06, 20:27
          A ja mam pytanie dotyczace srodkowego etapu rekrutacji-tj. rozmowy z Paniami z HR.
          Chodzi mi o to czego mozna sie spodziewac na takiej rozmowie-tj. jakich pytan i
          jak ta rozmowa w ogole wyglada. Jesli np. aplikowalo z innym jezykiem obcym a
          ang. zna sie na poziomie podstawowym to czy rozmowa moze byc po angielsku?

Ciekawi mnie czy podczas tej rozmowy a jescze przeprowadzane jakies dodatkowe
          testy np. psychologiczne czy tylko sama rozmowa?

Bede wdzieczna za odpowiedzi
          • Gość: kaja@ Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 24.03.06, 08:11
            Hej, śrdkowy etap rekrutacji wspominam najlepiej. Miła pani zadawała pytania
            głównie do CV, np. o charakter pracy na poprzednim stanowisku, zakres
            odpowiedzialności etc.; zainteresowania, jak sie bedziesz widziec za 5 i 10
            lat, jakie są twoje oczekiwania finansowe, był tez sprawdzian z ang. głownie o
            zainteresowania, podróze, plany na przyszłość; acha pytala także o
            preferencyjne godziny pracy, ile póxnych wieczorów zaakceptujesz, moiła dużo o
            firmie o szkoleniach itp. podzr i życzę powodzenia, ważna rzecz to być sobą i
            być na luzie (ale nie za bardzo).
            • milka_222 Re: cap gemini Krakow 24.03.06, 11:22
              Dzieki Kaja za Twoją wypowiedź. Nigdy nie bylam na rozmowie w Dziale HR wiec
              chcialam wiedziec jak to wyglada.
              pozdrawiam
              • Gość: mi jak jest po okresie próbnym w CG? IP: *.ghnet.pl 28.03.06, 09:11
                Witam, czy może ktoś się orientuje, jakie warunki pracy i płacy są w CG po
                okresie próbnym? Czy można płacę negocjowac? pytam, bo panie z HR nie chca
                udzielać info. będę wdzięczny za odpowiedz. pozdrawiam.
                • Gość: ? Re: jak jest po okresie próbnym w CG? IP: *.ghnet.pl 29.03.06, 14:07
                  Tez mnie to interesuje, czy ktos wie?
              • Gość: jasandra Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.lama.pl 28.03.06, 11:57
                witajcie! własnie zostałam zaproszona na I etap i mam wielką prośbe, czy może
                mi ktoś powiedzieć jak dokładnie to wygląda?czy te testy z liczenia są bardzo
                trudne,bo u mnie z matematyką troche słabo,może bardziej niż słabo :( I czy
                faktycznie trwa to 2,5h ?Bede wdzięczna za odpowiedź.Pozdrawiam
                • Gość: jasandra Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.lama.pl 30.03.06, 09:08
                  Nikt nie napisze? :(
                  • Gość: Gosia Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:11
                    Ja przeszłam 4 etapy, po czym ucichli - nie mieli na tyle przyzwoitości, żeby
                    zadzwonić w ciągu 2 tygodni, jak zapewniali. Stracuiłam 20 zł na bilety - nie
                    podoba mi się ich podejścioe do osby bezrobotnej, która nie ma własnyych
                    dochodów i na wszystko musi pożyczać :/
                    • Gość: gosc Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:06
                      w kapciu wszystkich tak traktuja. Nie spodziewaj się po nich niczego lepszego,
                      taką mają politykę firmy, że z człowiekiem liczą sie najmniej
                    • Gość: Antas Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: 217.149.44.* 19.02.10, 12:21
                      pozwole sobie wkleic korespondencje z Kapciem gdzie podczas interview powiedziano mi ze jestem przyjety po czym jak widac nic z tego nie wyszlo. Tak samo nie mieli odwagi zadzwonic jak rowniez jak kolezanka powyzej kazali sobie zaplacic oplate za parking za 2godzinny postoj u nich w firmie. buhahaha

Dir Anna ,

"would fully utilized your qualifications"? My qualifications are enough for that role and I was told that during interview as well as that I'm very welcome. That is really funny how you sort the things out guys. That's very unprofessional as there was no effort at all to call me explaining the entire situation besides this miserable email. I assume that was easier for you as you unable to say things straight on a phone not to mention in person. In my consideration above sentence means : "as you had already been employed while on a interview we are unable to offer you even equal conditions so we simply cant afford you".
                      Let me join the online forum and leave some comments about you guys and as in this case about Human Resources team.
                      Few of you may still keep laughing on this email but you have to admit the truth - Poland is another cheapest manpower next to India - so all of you up there. Good luck and let smart CapGemini suck all out of you for a ridiculous money.

best regards

------------------
                      Dear Szymon,

Thank you for attending the recent interview for the position of Customer Service Advisor (English language).

Your application and interview have been carefully assessed, but we regret to inform you that we cannot offer you a position that would fully utilized your qualifications.

If you are interested in applying for future roles please take an advantage of our job agent functionality which enables you to receive information relating to future positions as they arise.

We appreciate the time and effort involved in making your application and would like to wish you success and thank you for the interest you have shown in working for Capgemini.

Best Regards,

Capgemini Recruitment Team
                  • Gość: kaja@ Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.ghnet.pl 30.03.06, 19:58
                    Hej, test z obliczeń wg, mnie jest sredniotrudny. Mysle ze chodzi raczej o
                    robienie obliczen na czas. Jest , jak dobrze pamietam, 20 min na 60 pyt
                    obliczeniowych. jest to test, a obliczenia dotycza np. ilości sprzedazy,
                    porównania produkcji etc. wszystkie dane za na załącznikach. Trzeba byc
                    skoncentrowanym i miec dobry kalkulator. pewne pytania sie powtarzają, wię i
                    dopowiedzi także. zycze powodzenia.:)
                    • Gość: jasandra Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.lama.pl 30.03.06, 23:50
                      bardzo dziękuje! a czy jest coś jeszcze oprócz liczenia i testu z angielskiego?
                      • Gość: kaja@ Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.ghnet.pl 31.03.06, 11:31
                        test z logiki. na podstwie tekstu należy wskazac odpowiedz poprawną logicznie.
                        Tez jest na czas,20 min na 30 pytan.
                        • Gość: jasandra Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.lama.pl 31.03.06, 11:40
                          Bardzo dziekuje :)
                • Gość: elsol Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 09:20
                  W skrócie o etapach rekrutacji w Capgemini- pierwszy to oczywiście selekcja CV, później nastąpił kontakt telefoniczny, w czasie którego wytłumaczyłam pani z HR, że nie jestem w kraju i nie jestem jeszcze w stanie zgłosić się na rozmowę. Zaproponowano mi zatem rozmowę rekrutacyjną przez telefon- proste pytania oparte na moim cv dot. poprzednich pracodawców, proste pytania po angielsku. Tego samego dnia wieczorem dostałam linka do testów które to wykonałam w przeciągu kilku godzin. Po kilku dniach (gdy już wróciłam do kraju) telefon z zaproszeniem na ostatnie spotkanie z managerem i team leaderem w danej grupie. Rozmowa w dużej części po angielsku, pytania o to jak wygląda bilans, czym się różni od income statement, a czym ten drugi różni się od cash flow. Jak bym zaksięgowała taką a taką operację itd. Rozmowa trwała ok 45 min. Już następnego dnia (przed upływem 24h) dostałam informacje o pomyślnym przejściu procesu rekrutacyjnego oraz o proponowanych przez firmę warunkach zatrudnienia.
                  • Gość: babunia Re: cap gemini Krakow - I etap rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 12:41
                    Wysyłał ktoś ostatnio CV na stanowisko z angielskim? Ile czekaliście na telefon?
            • nefretete07 Re: cap gemini Krakow 23.09.08, 14:11
              Czekam na spotkanie rekrutacyjne, stanowisko w księgowości ze znajomościa
              frencha. Czy mógłby mi ktos napisać jak wygląda rekrutacja, ile wynosi
              wynagrodzenie? Z góry dzięki!
      • Gość: stereo Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 03.04.06, 21:34
        hej mam pytanie: gdzie konkretnie mieści się CG w Zabierzowie?
        • Gość: malz Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 09:48
          podobno w tzw. parku biznesu, koło Witka.
        • Gość: malz Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 05.04.06, 09:51
          Zmieniajac temat, interesuje mnie praca w tej firmie, ale czytajac wszystkie
          watki o CG mam tylko mgliste wyobrazenie o samej rekrutacji. Czy jest na formun
          ktos kto tam pracuje i mogly sie podzielic informacjami o atmosferze pracy, o
          mozliwosciach rozwoju, o podejsciu do mlodych mam etc...?
          • Gość: nothingman Re: cap gemini Krakow IP: *.eurocom.olkusz.pl 07.04.06, 00:14
            Bardzo prosze powiedzcie mi jak wyglada rozmowa z project managerem, jakie pytania zadaje, czy jest to cos w stylu case study? Czy calosc odbywa sie po angielsku? Czy sa to merytoryczne pytania z rachunkowosci? Pozdrawiam:)
          • Gość: nothingman Re: cap gemini Krakow IP: *.eurocom.olkusz.pl 07.04.06, 00:14
            Bardzo prosze powiedzcie mi jak wyglada rozmowa z project managerem, jakie pytania zadaje, czy jest to cos w stylu case study? Czy calosc odbywa sie po angielsku? Czy sa to merytoryczne pytania z rachunkowosci? Pozdrawiam:)
            • brunonn Re: cap gemini Krakow 07.04.06, 19:51
              Hej!
              a ja mam pytanie: na jakim etapie negocjowaliście warunki płacowe?
              Ja właśnie mam trudny orzech do zgryzienia. Zaproponowali mi pracę w Capiku i w
              innej firmie.W Capiku zaproponowali mi standardową stwakę o której mowa była
              wcześniej na forum. W tej drugiej firmie zaoferowali mi troche więcej, ale za to
              dojazd fatalny( bo poza Krakowem). Zastanawiam się czy jest jeszcze możliwośc
              negocjowania płacy w Capiku, czy tę stawkę jaka zaoferowali jest ostateczna.
              Nie mogłem długo znależć pracy a jak juz się udało to w dwóch miejscah naraz.
              Nie wiem sam co zrobić...:(
              • Gość: blabla Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 12.04.06, 09:28
                Hej, w okresie probnym masz taka stawke jak wszyscy, negocjowac mozesz poxniej,
                lecz musisz pokazac ze potrafisz pracowac i zalezy ci na pracy. Wszystko zalezy
                tez od tego jak szybko sie uczysz.., a szkolenie zajmuje 2-3tyg. Poza tym nikt
                nie udzieli ci info, bo kazdy kto podpisuje umowe podpisuje tez klauzule
                poufnosci.. Co wiecej, troche trzeba sie podlizywac szefowi i liderowi
                zespolu..pozdr i zycze powodzenia.
                • Gość: jacobs Re: cap gemini Krakow IP: *.brda.net 12.04.06, 11:24
                  > Hej, w okresie probnym masz taka stawke jak wszyscy, negocjowac mozesz poxniej,
                  Tyle, na ile się zgodzisz na początku, tyle zostanie przez długi czas. Dlatego,
                  jeśli nie chcesz, od razu po rozpoczęciu tam pracy, zajmować się szukaniem innej
                  pracy, to nie gódź się na hasła typu: ,,negocjować możesz później". To ułuda.
                • Gość: tola Re: cap gemini Krakow IP: *.ds17.agh.edu.pl 10.04.07, 20:07
                  No dobrze czyli jak juz wspomniano kazdy dostaje na poczatku ok 2000zl brutto
                  niezaleznie jaka sume poda podczas rozmowy z pania z HR. Czy to znaczy ze jezeli
                  ktos poda np 1600 brutto tez bedzie zarabiac 2000?
                  • Gość: baks Re: cap gemini Krakow IP: *.de.ibm.com 29.05.07, 02:34
                    Ja bylem na rozmowie do ITO w styczniu i menedzer zgodzil sie na 4800 zl brutto
                    a mialem niecaly rok doswiadczenia w podobnej firmie... wiec chyba mozna dostac
                    w CG w miare dobra pensje... No ale odrzucilem oferte gdy dowiedzialem sie ze
                    moja wprzyszla praca w CG mialaby byc jeszcze mniej techniczna niz obecnej pracy
                    :) co prawda zarabial bym 75 % wiecej ale jak to sie mowi pieniadze to nie
                    wszystko :) poczekam az w CG bedzie jakas oferta pracy bardziej techniczna - 2nd
                    level support :) i moze znow sproboje - konkluzja -> ile wywalczycie na rozmowie
                    z menedzerem to wasze :) mam doswiadczenie z podobnej korporacji i wiem ze o
                    podwyzke bardzo trudno... chodz jezeli staje sie kluczowym pracownikiem w teamie
                    to jest to mozle - jestem po dwoch w ciagu 15 miesiecy pracy (mam wiecej o 30 %)
                    i to bez awansu na "menedzerskie" stanowisko - jak sie chce to sie da :)
                    Pozdro z IBM Brno :)
                    • Gość: baks Re: cap gemini Krakow IP: *.de.ibm.com 29.05.07, 02:40
                      ... a tak wogole to gdzie sie znajduje to centrum ITO CG - na Lubicza ?
                      • hm.m Re: cap gemini Krakow 30.05.07, 10:21
                        tak, na Lubicz.
                    • Gość: pracus Re: cap gemini Krakow IP: *.de.ibm.com 29.05.07, 04:01
                      jak wyglada shift plan w ITO - to sa 12h zmiany czy 3 x 8h ?
              • penelopa.pitstop Re: cap gemini Krakow 12.04.06, 09:48
                I co zdecydowales sie na cos?
                Moim zdaniem warto wziac prace w Cap, bo firma bedzie sie dalej rozrastac
                (wygrali kolejne przetargi w Europie) i beda zatrudniac nowych ludzi. W takiej
                sytuacji masz szanse awansowac jesli oczywiscie odpowiednio sie wykazesz.
                • Gość: Monia Re: cap gemini Krakow IP: *.lama.pl 12.04.06, 11:34
                  hej! zostałam zaproszona na II etap rekrutacji. Mam sie zgłosić do firmy
                  Creyf's. Czy był ktoś u nich na rozmowie?Ide pojutrze, i nie wiem czego sie
                  spodziwać :((
            • Gość: mm Re: cap gemini Krakow IP: *.tvgawex.pl 31.08.07, 05:52
              mam pytanie. Zostałam zaproszona na rozmowe z managerem na stanowisko mlodszy
              ksiegowy. Rozmowa z pania z HR byla mila. Angielski poszedl mi slabo,ale
              zaprosili na kolejny etap. Czy rozmowa z managerem jest tez po angielsku?
              Chcialabym wiedziec czy warto sie przenosic do tej firmy. Obecnie pracuje na
              stanowisku kierowniczym ale w innej dziedzinie niz finanse. Ksiegowosc raczej
              bardziej mnie interesuje choc jak uslyszalam,ze potrezbuja do wklepywania faktur
              to troszke malo tej ksiegowosci.
              • Gość: ona Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 08:55
                tez jest w czesci po angielsku, i zazwyczaj nie z samym managerem a z 3 team
                leadreami jakiegos projektu, jezeli chodzi o sama prace na tym stanowisku to
                zalezy do jakiego teamu trafisz ale raczej jest to tylko obrobka danych wg
                danych procedur,
          • Gość: lynette Re: cap gemini Krakow IP: 57.66.197.* 01.09.06, 16:27
            Jestem mloda mama. Podczas rekrutacji nie ukrywalam, ze mam dwoje malutkich
            dzieci. Pracuje od marca i bardzo podoba mie sie podejscie do osob
            posiadajacych dzieci. Jesli dziecko choruje, bez stresu ide na L4. Przelozeni
            zgodzili sie nawet, zebym mogla przychodzic i wychodzic godzine wczesniej niz
            caly team ze wzgledu na klopot z odbieraniem dzieci z przedszkola i zlobka.
            Oczywiscie konce okresow rozliczeniowych to czas swiety i zdaza sie siedziec po
            godzinach (wszystkie sa platne).
            Jestem zadowolona, mimo rzeczywiscie niezbyt oszalamiajacej pensji.
            • Gość: sandspy Re: cap gemini Krakow IP: 57.66.197.* 14.03.07, 20:47
              Pani mowi o BPO...
              W ITO nie ma co myslec o nadgodzinach... a do tego platnych..
          • Gość: Edi nie polecam IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.07, 23:46
            Ja od 2 lat pracuje w capie jako mł. ksiegowy i mysle o odejsciu.
            Ludzie sa ok, ale jak trafisz na wrednego team leadera to chocbys
            nie wiem co robil to nawet 100 zeta podwyzki nie dostaniesz! Awans
            to FIKCJA! Lider sam awansuje, bo to on zbiera nagrody za dobre
            wyniki teamu i ma władze ogromna bo menadzer i tak go nie
            kontroluje. Pensja 2100 - 2200 brutto, lider oczywiscie duzo i na
            naciaganych nadgodzinach duzo wyciagnie, bo go nikt nie kontroluje.
            Duza rotacja ludzi, sa projekty, gdzie cały skład teamu juz sie
            wymienił bo praca zupelnie odtworcza i ogłupiajaca, czasem zero
            kontaktu z jezykiem- tylko stukanie cyferek na klawiaturze. Dobra
            praca na poczatek i dla niewymagajacych studentow.
            • Gość: Ivy Re: nie polecam IP: *.ghnet.pl 03.03.08, 11:27
              Zgadzam się w zupełności. Pracowałam ponad 2 lata i mimo, że awansowałam -
              odeszłam. Wszystko zalezy od osoby zarządzającej. Niestety miałam pecha i naszym
              managerem została osoba nielicząca się z pracownikami. Wskutek różnicy zdań -
              zostałam pominięta przy awansie, przy czym nigdy wprost nie powiedziano mi, co
              było przyczyną zastopowania mojego rozwoju zawodowego. Zarządzają ludzie nie
              mający pojęcia o zarządzaniu!
              Aha, szkolenia to fikcja :)
              Cap ma jednak kilka plusów - dobry na początek, pakiet socjalny, niektóre
              zespoły bardzo elastyczne względem młodych matek i osób uczących się. Rotacja
              jest jednak ogromna - nie starają się zatrzymać pracowników i to "najlepiej" o
              nich świadczy.
              Polecam studentom, odradzam osobom z kilkuletnim doświadczeniem.
      • Gość: up Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:03
        • Gość: xxx Re: cap gemini Krakow IP: *.eurocom.olkusz.pl 13.04.06, 10:19
          Nic sie nie boj, ja tez bylem w Creyfsie czy jak to tam sie pisze. Bardzo sympatyczna rozmowa, naprawde nie ma sie czy przejmowac:) Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ?? A co to znaczy asystent do wsparcia technicznego?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 17:56
        Bo jest tam taka oferta pracy.
        • Gość: abc Re: A co to znaczy asystent do wsparcia techniczn IP: *.chello.pl 15.04.06, 23:05
          helpdesk IT, entry level
          • decydent1 Nowe biuro CG 20.04.06, 20:33
            Właśnie zakończyłem rekrutację do nowo otwieranego biura firmy Cap Gemini.
            Wszystko zaczęło sie na Akademii Ekonomicznej w Katowicach, gdzie firma zrobiła
            autoprezentację rekrutacyjną.
            Pan opowiadał nam o CG.
            Wszystko pięknie, fajnie. Chodzimy do knajpy co dwa dni i mamy lekarza na
            parterze. Bosko.
            A jak z językiem - ludzie pytają pana z CG, który wiele mówił o swojej ukochanej
            firmie. On na to: Czym wy sie przejmujecie - mówi- present simple opanowany
            i z każdym się dogadasz. Przecież technicznego słownictwa i tak cię nauczymy.
            Ok, myślę sobie, złożę wstepną aplikację.
            Za 10 dni telefon. Pani z HR. Bardzo miła, a jakże. Umawiamy się na test
            z języka by phone. Wychodzi słabo. Wiem to. Pani z HR narzeka na płynność i
            moje słownictwo techniczne (patrz; wymagania językowe na prezentacji
            rekrutacyjnej) Ale mówi, że w sumie to wszystko jest ok, że zadzwoni raz jeszcze.
            Po przemyśleniu sprawy, przy następnej rozmowie z panią z HR, mówię jej, że mój
            poziom jest za słaby na Cap Gemini. Ależ skąd, da pan radę, w sumie to jest
            dobrze! - odpowiada pani z HR.
            No dobra, myślę sobie. Kolejny test by phone. Wypada lepiej ale dla pewności
            jeszcze telefon od native'a. Native rekomenduje moją osobę.
            YES YES YES mówię sobie po cichu.
            Drugi, ostatni etap procesu. Rozmawa face to face z menedżerem w Krakowie.
            Rozmowa po angielsku w miarę płynnie ale z potknięciami. Test z wiedzy IT nawet
            nie najgorzej. Miła rozmowa. Po drodze pytanie (po polsku), jakie mam plany na
            najbliższe 3 - 5 lat. Trudno powiedzieć - odpowiadam - ale tak w perspektywie 10
            lat własny interes.
            Koniec rozmowy, Żegnam się z menedżerem.
            Dzień później telefon.
            Niestety, failed. Nie dostałem pracy w Cap Gemini.
            Powody?
            1. Angielski - słaba znajomość słownictwa technicznego
            2. Wyjawienie planów na przyszłość w perspektywie 10 (!) lat.Własny biznes. To
            mnie skreśla ponieważ z góry zakładana jest słaba motywacja do pracy w CG.

Rady dla aplikujących:
            NIE WIERZCIE W TO, CO MÓWIĄ LUDZIE Z TEJ FIRMY O TEJ FIRMIE!
            Firma może sprzedawać ludziom gó.. ale w reklamie. W kontakcie z kandydatem
            powinna być od A do Z szczera! Cap Gemini nie jest szczera.
            Pewnie między bajki można też wsadzić ten ich pakiet socjalny
            NIE BĄDŹCIE W KONTAKCIE Z TA FIRMĄ SZCZERZY! MÓWCIE IM TO, CO CHCĄ USŁYSZEĆ!
            Czyli: plany na najbliższe 3-5lat? Dam się wyssać do ostatniej roboczogodziny
            przez wspaniałą i cudowną Cap Gemini!

Ta firma po prostu nie dorosła by grać fair z ludźmi.

Pozdrawiam wszsytkich aplikujących:)
            • Gość: hehe Re: Nowe biuro CG IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 20.04.06, 20:55
              Chyba nic nowego nie odkryles. Zwykle na rozmowie mowi sie to co chca uslyszec,
              a nie to co myslisz naprawde.
              Angielski jest wazny w tej firmie. Nie chce potem sluchac jakiegos dukania w
              sluchawce jak i klient nie bedzie szczesliwy z tego powodu.
              • Gość: gość Re: Nowe biuro CG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:42
                Zwykle na rozmowie mowi sie to co chca uslyszec,
                a nie to co myslisz naprawde.

Ciekawe podejście do kwestii rekrutacji.
                • Gość: bnm Re: Nowe biuro CG IP: *.chello.pl 20.04.06, 21:45
                  zawsze trzeba umiec sprzedac mazenia, o to chodzi w tej firmie ;)
            • Gość: jacobs Re: Nowe biuro CG IP: *.brda.net 21.04.06, 00:15
              Najpierw piszesz, że test z wiedzy IT nawet nie najgorzej, a potem, że oblali
              cię m.in. z powodu słownictwa technicznego. To dziwne, bo większość ludzi
              znających IT zna właśnie słownictwo specjalistyczne, chociaż umie się dobrze
              posługiwać zwykłym angielskim. No ale widocznie tak się to już w twoim życiu
              odwrotnie ułożyło z tą angielską wiedzą. Szkoda, że zmarnowali tyle twojego czasu.
              • Gość: T Re: Nowe biuro CG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:21
                A może ktoś napisać czy płace tak samo wyglądają ITO jak w BPO? Bo za 2000 brutto to ja palcem im nie kiwne :)
            • shyheim061 Re: Nowe biuro CG 03.02.07, 16:28
              Zdecydowanie odradzam prace w capgemini
              Dobrze ze sie tam nie dostales
              Wyliczaja z kazdej minuty, spoznisz sie to musisz odrobic a ale jak zostaniesz
              dluzej to nie licz na zaplate za nadgodziny z lacha powiedza ze przyjdz pozniej
              do pracy
              Nie motywuja do pracy
              Zarobki na tym samym stanowisku bardzo rozne
              obiecuja duzo ale nie dotrzymuja slowa
              Przy ocenie rocznej czepiaja sie najwiekszych bzdur zeby tylko kasy nie dac tzn
              podwyzki czy premii
              Nam obiecywali podwyzki w styczniu to dali bardzo male premie jednorazowe a
              niektorzy nic nie dostali
              Ja chcw wytoczyc im sprawe w sadzie
              Jest ktos na forum co zna sie na prawie pracy,przepisy bhp,ochrona danych
              osobowych?
          • Gość: Radek Re: A co to znaczy asystent do wsparcia techniczn IP: 62.29.143.* 12.09.06, 10:42
            • shyheim061 Re: A co to znaczy asystent do wsparcia techniczn 03.02.07, 16:31
              Atrakcyjne warunki pracy?hahaha przyjma cie i bedziesz zarabiac najmniej ze
              wszystkich z robisz ta sama prace
              Wsparcie techniczne hahaha reset password i dodac drukarke
              Liczy sie dla nich tylko odbieranie telefonow i nic wiecej
              Gleboko maja pracownikow czy userow ktorzy dzwonia
              Pracuje sie 8,5h a za te pieniadze niewarto spedzic calego dnia w tej firmie np
              od 10.30 do 19
              Firma ma bardzo zla opinie
      • Gość: pinki Re: cap gemini Krakow IP: *.crowley.pl 17.05.06, 22:26
        Prawde mowiac, usmialam sie czytajac te wszystkie posty. Witajcie w swiecie
        korporacji! ;) Minimum kosztu, maksimum wydajnosci... idealny swiat, ktory
        mozna zaprezentowac klientom zewnetrznym... Jutro wybieram sie do Krakowa, aby
        zobaczyc, czy tam jest tak jak tu. Podziele sie wrazeniami po powrocie.

• Gość: iwa Re: cap gemini Krakow IP: 193.238.74.* 09.09.06, 09:17
          Przepraszam, że odświeżam wątek, ale właśnie złożyłam aplikacje do Capgemini. O
          zarobkach już się tutaj naczytałam:), ale właściwie chodzi mi o warunki w tej
          pracy. Atmosfera jest ciężka, robią pranie mózgu czy nawet jest spokojnie? Bo
          jeżeli ktoś ma mi sprawdzać z zegarkiem w ręku ile jestem w ubikacji (tak
          miałam w jednej z firm) to dziękuję, postoję.
          Proszę napiszcie jacy ludzie tam pracują i czy nie jest czasem jak w jakimś
          więzieniu.
          Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
          • Gość: aurelia Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:39
            spokojnie - zadnego stania nad kims z zegarkiem w reku, normalnie wychodzisz do
            lazienki, kuchni, atmosfera przyjemna. choc oczywiscie generalnie wszyscy
            pracuja.
      • Gość: An Re: cap gemini Krakow IP: *.236.spine.pl 09.09.06, 18:48
        Chcialam zapytac jak wyglada rekrutacja do tej firmy i czy długo czeka sie na
        odpowiedz na poszczególnych etepach.
        • Gość: Radek Atrakcyjna praca dla pracowników Capgemini IP: 62.29.143.* 12.09.06, 10:43
      • Gość: Radek Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: 62.29.143.* 12.09.06, 10:49
        • Gość: wnerwiona Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: *.chello.pl 12.09.06, 12:00
          zaciąłeś się??
          • Gość: Kocur Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: 57.66.197.* 13.09.06, 16:59
            to pewnie jeden z menago z HR z Kapcia i patrzy na lojalnosc pracownikow :D
            • Gość: p Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: *.236.spine.pl 13.09.06, 18:51
              ja chcialem zapytac jak wyglada rekrutacja do tej firmy i czy dlugo trwa?
              • Gość: Kocur Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: 57.66.197.* 13.09.06, 19:48
                moja trwala mies.

pozdr
                • Gość: p Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: 195.33.166.* 14.09.06, 06:47
                  jesli mnie nie przyjma do poinformuja mnie o tym?
                  • Gość: kot Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:08
                    a nie mam pojecia - nie mialem takiej sytuacji :)
                    • Gość: p Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: 195.33.166.* 14.09.06, 14:14
                      moze ktos mial prosze o odpowiedz
                      • Gość: kot Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: *.gemini.net.pl 14.09.06, 18:03
                        juz nie mecz tak tego tematu

1 podstawowa zasada:

NIE CZEKASZ NA 1 ODPOWIEDZ Z 1 FIRMY ALE JEDNOCZESNIE APLIKUJESZ DO 20 INNYCH I
                        TO TY !! TAK, WLASNIE TY !! WYBIERASZ PRACODAWCE WTEDY A NIE CIEBIE

nie odezwa sie - olej - inni sie odezwa

pozdr
                      • Gość: J23 Re: Rewelacyjna praca dla pracowników Capgemini IP: 217.153.38.* 17.09.06, 12:39
                        Z czego mi wiadomo oddzwaniaja zawsze, niezaleznie od wyniku rekrutacji...

Jesli chodzi o pieniażki... Nie oszukujmy sie... Wiekszosc osob w Kapciu, to
                        osoby mlode, prosto po studiach, albo nawet jeszcze w trakcie. Jesli ktos z was
                        spodziewa sie, ze prosto po studiach bedzie zarabial 5000PLN+, to sie chyba w
                        glowke za mlodu zbyt mocno stuknal i mu sie poprzewracalo... Pensja 2k brutto
                        dla osoby jeszcze studiujacej, lub prosto po studiach, to jest calkiem dobra
                        sprawa. Biorac pod uwage, ze Kapec jest firma znana na swiecie, jest korporacja
                        i mozna sie w niej czegos nauczyc, jest OK.

Pracowalem w innej korporacji i przenioslem sie do Kapcia. Glownie ze wzgledu na
                        nowe wyzwania, ale takze ze wzgledu na pieniazki. Wynegocjowalem 2 razy wiecej,
                        niz mialem w poprzedniej pracy i jestem zadowolony.

Podstawowa zasada: Zgadzajac sie na dana pensje za dana prace, wykonujcie ja jak
                        najlepiej potraficie, bo pracodawca nie bedzie malkontentow trzymal na sile. Na
                        narzekanie moga pozwolic sobie specjalisci, ktorych warto zatrzymywac w firmie,
                        bo zarabiaja dla niej duuuuuze pieniadze.

Aha.. jeszcze jedno.. Do kolegi "Radek".

Nie wiem, kim jestes i wisi mi to, ale nie chcialbym pracowac, albo miec
                        posrednika, ktory nie umie napisac poprawnie slowa sfrustrowany...
                        "sflustrowanych" to chyba jakis nowotwor powstaly od flaneli? Zapewne chodzilo
                        Ci o frustracje, czyli o "zespół przykrych emocji związanych z niemożnością
                        realizacji potrzeby lub osiągnięciu określonego celu."

Aha... skoro posredniczysz w tak cudownej pracy, to co sam robisz jeszcze w
                        Cap'ie? Smieszne.. serio...
                        • Gość: gosc Ile zarabia IT Spelialist w Capgemini ? IP: *.de.ibm.com 22.12.06, 11:10
                          Witam,
                          Jestem zainteresowany praca w Capgemini w dziale IT, mam 10 miesieczne
                          doswiadczenie w podobnej firmie w dziale IT. Jestem ciekawy ile moga mi
                          zaproponowac bo jeseli bedzie to 3000tys brutto to raczej sie nie zdecyduje na
                          przeniesienie...
                          Prosze o jakies info:)
                          pozdrawiam
                          • Gość: abc Re: Ile zarabia IT Spelialist w Capgemini ? IP: 194.181.0.* 22.12.06, 12:11
                            3000tys brutto to moze sam prezez z Francji zarabia...
                            • Gość: gosc Re: Ile zarabia IT Spelialist w Capgemini ? IP: *.de.ibm.com 22.12.06, 13:19
                              ... no ja mialem juz interview przez tel i powiedzialem ze chce 3.5 tys a pani z
                              HR powiedziala ze to nie bedzie problem ... wiec juz w koncu jak to jest ?
                              teraz czekam na interview face to face z menedzerem w krakowie - wiecie moze jak
                              bedize wygladala taka rozmowa ... ??
                              • Gość: kolo Re: Ile zarabia IT Spelialist w Capgemini ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:03
                                i co dostales propozycje jesli tak to za jaka kase??
                          • shyheim061 Re: Ile zarabia IT Spelialist w Capgemini ? 03.02.07, 16:32
                            3tys brutto ci dadza
                            na wiecej nie licz
      • Gość: Radek Bardzo dobra praca dla pracowników Capgemini IP: 62.29.143.* 12.09.06, 11:03
        • Gość: Crakowiak No i się Warszawka odezwała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:39
          Kto za dodatkowe nawet 1500 brutto wyjedzie z klimatycznego Krakowa do Warszawki?
      • barbarbarka Re: cap gemini Krakow 26.01.07, 14:47
        Witam,
        Pracowałam przez pół roku w ITO i mile wspominam ten okres jedynie ze względu
        na ludzi, którzy byli kapitalni. Reszta nie zachęcająca, jak na Krk bardzo
        niskie zarobki, zero szkoleń, zero motywacji...moi znajomi w BPO do tego mieli
        problemy ze zmianą pracy, gdyż CG ma podpisane umowy lojalnościowe z innymi
        firmami. To naprawdę był problem, bo wiele razy aplikacja jedynie przez to nie
        została przyjęta. Doświadczenie w takiej korporacji zamiast zaletą, jest
        przeszkodą czasem...
        Pozdrawiam
        • shyheim061 Re: cap gemini Krakow 03.02.07, 16:04
          zgadzam sie
          kariery w tej firmie sie nie zrobi
          przy podwyzkach na tym samym stanowisku sa rozne kwoty
          nawet po ocenie rocznej mozesz nic nie dostac i pracowac bez podwyzki
          przy zmianie stanowiska obiecuja 30% podwyzki i nic z tego
          zdecydowanie Wam odradzam
          • Gość: hmm Re: cap gemini Krakow IP: *.ger.lama.net.pl 03.02.07, 18:47
            hmm...
            powiadasz, ze "kariery w tej firmie sie nie zrobi". Ja pracuje tam dwa lata... awansowalem dwa razy... podwyzki o okolo 40% przy awansie. Do tego co roku podwyzka "inflacyjna" w zaleznosci od oceny rocznej od 0-10% do tego premie (dla nielicznych) w wysokosci pensji... Darmowa opieka medyczna, darmowe szkolenia, dofinansowanie do nauki jezykow obcych, dosyc przyzwoity pakiet socjalny (kino, basen, kregle itp.), srednia wieku pracownikow z 27-28 lat (a moze juz nawet nizsza).

Da sie? Wierz mi, ze da...

pozdrawiam
            • Gość: Gość Re: cap gemini Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:33
              Piszesz o dziale BPO czy ITO? ;)to moze byc zasadnicza roznica........;)
              • Gość: hmm Re: cap gemini Krakow IP: *.ger.lama.net.pl 05.02.07, 18:04
                osobiscie różnicy nie znam :) ale pisałem o BPO :)
                • Gość: mk Ostatni etap rekrutacji IP: *.orange.pl 12.02.07, 22:08
                  A jak wspominacie ostatni etap rekrutacji w Capie - rozmowę z menagerem? Czy
                  zazwyczaj jest w całości w języku obcym? O co pytają? Czy dużo osób odpada po
                  tej rozmowie? Dodam że chodzi o stanowisko młodszego księgowego.
                  • Gość: hmm Re: Ostatni etap rekrutacji IP: *.ger.lama.net.pl 12.02.07, 22:54
                    z tym managerem to bym raczej nie przesadzal, zazwyczaj jest to team leader w porywach do dwoch :) Okolo polowa rozmowy jest w jezyku obcym. A tak zasadniczo jak juz przeszedles(las) przez poprzednie etapy, to ten koncowy, to raczej wysadowanie przez Twoich (ewentualnych) przyszlych przelozonych czy spasujesz do ich zespolu.

Pytac moga o wszystko.

Tak na oko to 50% szans na pomyslne przejscie tego etapu. NAwet jesli nie przejdziesz, a bedziesz rokowac jakies nadzieje, to HRy Cie umowia na kolejna rozmowe do innego zespolu.

powodzenie :)
                    • Gość: Iza Re: Ostatni etap rekrutacji IP: *.globalconnect.pl 13.02.07, 12:29
                      Ale w jakim jezyku obcym? Angielski czy jezyk, w ktorym bedzie sie pracowac?
                    • Gość: gość II Re: Ostatni etap rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:56
                      Ja nie przeszłam niestety ostatniego etapu. Czy mam jeszcze jakieś szanse na pracę?
                      • Gość: Mijo Re: Ostatni etap rekrutacji IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.10.07, 22:07
                        Pewnie tak, ale nie w Capciu
            • sem.mes Re: cap gemini Katowice 05.02.07, 12:51
              Czytam sobie posty na tym forum i wyłania mi się oraz firmy, jak każda duża
              korporacja. Tworzą ją ludzie zadowoleni, kompetentni, ci pozostawiają niedużo
              komentarzy, bo po co pisać jak coś jest OK, za to jest sporo niezadowolonych i
              z tego co piszą to nie podoba im się to, że trzeba pracować.
              Zarządzam SD, CSD nie w (CG) i wcale mnie taki stan nie dziwi, po prostu nie
              wszyscy nadają się do pracy w ITO i BPO tak jak nie wszyscy nadają się na
              księży i policjantów, jednak z tą różnicą, że praca w ITO jest dosyć dobrze
              mierzona i dużo efektywniej wyławia się słabe ogniwa.
              Negatywne opinie o pracy ITO i BPO w Polsce rosnąć będą prawie w postępie
              geometrycznym, Polska staje się zagłębiem takich usług, i stąd coraz więcej
              osób przekona się, że nie nadaje się do takiej pracy. Takie opinie będą
              pojawiać się tak często dopóki świadomość społeczna o charakterze tej pracy nie
              poprawi się. Na razie jest tak, że w moim dziale trwa nieustająca rekrutacja i
              pewnie tak będzie przez następne kilka lat.
              • Gość: zzz Re: cap gemini Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:13
                Praca dobra na start. Stad rekrutacja zawsze bedzie w toku.
                • sem.mes Re: cap gemini Katowice 05.02.07, 19:06
                  I tak i nie. Faktem jest że na I linii wsparcia jest największa rotacja, ale
                  nie z tego powodu, że to praca na początek, a dla tedo, że wymaga doskonałego
                  radzenia sobie ze stresem i umiejętności pracy pod presją czasu, mało osób to
                  potrafi. Sam zaczynałem na I linii i lubię czasami sobie poodbierać telefony by
                  lepiej docenić pracę mojego zespołu. Inna jest sprawą że jeśli ktoś jest dobrym
                  fachowcem, chce się uczyć i umie coś się nauczyć i z tego skorzystać to takiego
                  chłowieka nie trzyma się na I lini a awansuje i przesuwa do zarządzania
                  incydentem, problemem, zmianą czy II linii, wierzcie mi z nowoczesnej
                  organizacji IT jest tyle ścieżek kariery, że raczej brakuje mi kumatych ludzi
                  nie odwrotnie.
                  • Gość: zzz Re: cap gemini Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:38
                    jezeli faktycznie zdarza Ci sie odbierac telefony od czasu do czasu zeby
                    wiedziec jak wyglada praca Twoich ludzi - to naprawde naleza Ci sie slowa
                    uznania :)ale nie generalizowalabym zbytnio jezeli chodzi o brak kumatych ludzi.
                    ludzie tacy sa, tylko szukaja nieco innej pracy. praca tylko z samymi
                    uzytkownikami koncowymi a praca z administartorami lub ludzmi odpowiedzialnymi
                    za IT w danej lokalizacji to dwie rozne rzeczy. problem ze znalezieniem takich
                    ludzi bierze sie stad ze ci bardziej zorientowani na klienta to zazwyczaj ludzie
                    po studiach filologicznych/humanistycznych, ktorzy nie chca tak naprawde
                    pracowac w IT. a z kolei ci bardziej techniczni - szukaja bardziej technicznej
                    pracy........takie bledne kolo
                    • sem.mes Re: cap gemini Katowice 06.02.07, 08:45
                      To fakt, wiedza IT do I linii nie jest krytyczną kompetencją. Bardziej nas
                      interesuje komunikacja, cierpliwość, empatia, optymizm, i znowu się z Tobą
                      zgadzam, takie kompetencje łatwiej znaleźć u humanistów, sam jestem w 50%
                      humanistą. Ale i z humanisty można zrobić problem managera, zasadniczo nie
                      widzę problemu, wiedza IT wymagana na I linii jest wyuczenia w 3-4 tygodnie,
                      dla tego masz CMDB i tak naprawdę umiejętności szukania rozwiązań załatwia
                      resztę. Moim zadaniem zawsze wygrywa rozsądek i uporządkowanie niezależnie czy
                      u humanisty czy u technika.
                    • Gość: cela Re: cap gemini Katowice IP: *.kopernik.silesianet.pl 24.08.07, 15:40
                      Właśnie czekam na kolejną rozmowę właśnie na stanowisko customer
                      advisor support. Jedyne co mnie martwi to, że jestem po informatyce
                      i wydaje mi się, że w tej pracy (jeżeli ją dostanę) raczej będę się
                      cofać w rozwoju a nie rozwijać. Jakie są możliwości awansu z tego
                      stanowiska. A jakie zarobki na początek?
                      Proszę o odpowiedź.
                      • Gość: KAT Re: cap gemini Katowice IP: *.krakowskiinternet.pl 07.06.12, 23:14
                        Hej. Nie zrazaj sie tymi zapyzialymi ludzmi ktorzy pisza tutaj totalne bzdury...Pracuje w Kapciu troche ponad 2 lata . Zaczalem na 1szej linii w tym momencie jestem juz po 2och awansach. W capgemini naprawde da sie SZYBKO awansowac i przedewszystkim rowizjac. Mam mnustwo znajomych ktorzy zmienili prace ( na podobna) za pare stow wiecej i bardzo zaluja bo nie ma mozliwosci awansu. Jesli jestes dobry i chce ci sie pracowac to capo jest naprawde ok. Powodzenia!
              • Gość: hmm Re: cap gemini Katowice IP: *.ger.lama.net.pl 05.02.07, 18:13
                zadowolonych głosów rzeczywiście niewiele. Ja (z tych zadowolonych :) postanowiłem się odezwać, żeby dać jakąś, choć małą, przeciwagę temu, co tu jest wypisywane.

Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Praca sama w sobie nie jest bardzo wymagająca, ale ja już poznałem wiele osób, ktore się do niej mimo szczerych chęci się nie nadawały...
                • Gość: gosc Re: cap gemini Katowice IP: *.torun.mm.pl 15.03.07, 23:37
                  Ja tez musze przyznac, ze praca w Capie jest przyjemna. Najwazniejsi sa ludzie,
                  ktorzy sa kapitalni. Wiadomo trzeba pracowac, ale mozna to robic w przyjaznym
                  zespole.

Cap jest duza korpracja i prowadzi wiele projektow naraz. Stad rozbierznosci w
                  opiniach. Sam niedawno awansowalem (po 8 miesiacach odbierania telefonow,
                  czasem mi tego brakuje) i wiem, ze roznice w pracy dla roznych klientow sa
                  ogromne i dlatego charakter pracy inny. Roznie jest rowniez z rekrutacja.

Pozdrawiam!
      • Gość: migotka Re: cap gemini Krakow IP: *.earth.pl 09.03.07, 08:26
        Jako że sama starałam się znaleść dokłądne info na temat rekrutacji w cg i mialam problemy z konkretami to postaram sie teraz pomoc innym. Moja rekrutacja wygladala nastepujaco: 1) testy (logiczny, "matematyczny", jezykowy) 2) rozmowa z pania z firmy ktora przeprowadza drugi etap rekrutacji dla cg; polowa rozmowy po polsku polowa po angielsku) 3) spotkanie w cg z przedstawicielami konkretnego projektu (ja trafilam na Stany) pozniej po paru dniach dostalam telefon z oferta ( zaproponowali mi wynagrodzenie itd) iteraz ide tylko podpisac umowe. Mam nadzieje ze komus pomoge :) Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia w szukaniu pracy :)
        • Gość: a Re: cap gemini Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 02:25
          jakie stanowisko i jakie piniadze ?
          • hm.m Re: cap gemini Krakow 13.03.07, 21:19
            90% to młodsi księgowi... 2000-2200
            • ryszard51 Re: cap gemini Krakow 16.03.07, 11:15
              netto czy brutto?
              • Gość: asia Re: cap gemini Krakow IP: *.devs.futuro.pl 16.03.07, 13:06
                BRUTTO...niestety.
                • Gość: emilkkk Cupa to naprawde niski poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 13:42
                  pracujac w BPO siedziac po godzinach mialem czelnosc dopominac sie o uczciwa
                  zaplate, baba z HR rzucila "prosze po prostu pozniej przyjsc do pracy i sobie
                  pan to odbije' buehee w mcdonaldzie tak nie oszczedzaja na pracowniku jak w tym
                  g...
                  • Gość: hehe Re: Cupa to naprawde niski poziom IP: 89.100.195.* 02.06.07, 16:31
                    Widze, ze nic sie nie zmienilo. Dokladnie w sierpniu 2003 podpisalem umowe z
                    CAP Gemini (wtedy jeszcze CGE&Y) i mialem 2100 brutto, ciagle studiujac na 4
                    roku AE. Po kilku miesiacach sie zwinalem do Irlandii, nie bylo sensu tego
                    dalej ciagnac. Pracowalem w GL, o podwyzkach zapomnijcie przez dluuugi czas.
                    Dobra firma, ale powiedzmy na 6-9 miesiecy. Juz rok to jest strata czasu.
                  • Gość: ZZZ Re: Cupa to naprawde niski poziom IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 22:59
                    A po co w sprawie nadgodzin gadalas z HR?? Przeciez wypelniasz timesheete i
                    Manager aprobuje je i tyle i HR nir ma nic z tym wspolnego sick ?? A podwyzki
                    sa co roku!! nie wprowadzaj ludzi w blad. Cala pensja na papieze zadnych
                    lewizn, socjalne i wyplata co do dnia na konto, prywatna opieka medyczna czy to
                    jest zla fira????????????
                    • brzoza12 mlodszy kupiec 11.07.07, 12:00
                      Czy pracuje ktos moze na stanowisku mlodszego kupca? Chcialam sie dowiedziec
                      czegos wiecej na temat obowiazkow, atmosfrey pracy itd. Jaki to jest w ogole
                      dzial?? Bede bardzo wdzieczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
                      • hm.m Re: mlodszy kupiec 12.07.07, 13:13
                        hmm wygląda to na Dział Finansów, albo raczej Administracji...
                        • Gość: krytyczna linia Re: mlodszy kupiec IP: *.chello.pl 06.10.07, 22:27
                          dość łatwo z całego wątku wyłowić najbardziej zindoktrynowane
                          pieprzenie sem.mes'a.. chyba trzy małe wypowiedzi a jakże doskonale
                          obrazuja jak silnie można "wrosnąć" w korporację...

polska nie jest pierwszym "zagłębiem" działań tego typu firm,
                          najszerzej problem ten został poznany w indiach tu mamy już nawet
                          dorobek intelektualny w postaci dobrych (nagrodzonych) dokumentów
                          opisujących szeroko to zjawisko ...

www.imdb.com/title/tt0844741/
                          buziaki tajgerku
                          • Gość: elinn praca w cg IP: *.gemini.net.pl 21.11.07, 16:14
                            mam pytanie i bardzo proszę o szybka odpowiedź, czy BPO znajduje sie tylko w
                            zabierzowie czy rowniez w krakowie?
                            • hm.m Re: praca w cg 21.11.07, 18:58
                              w krakowie na Lubiczu i na Lublanskiej. W Zabierzowie juz nas nie ma.
                              • mijo81 Re: praca w cg 21.11.07, 20:04
                                A co Was wyrzuciło z Zabierzowa?
                                • hm.m Re: praca w cg 21.11.07, 22:05
                                  a bo to wieś jakaś ;)

A tak szczerze powiedziawszy to nie wiem. W sumie chyba wymieniliśmy gorszą lokalizację na lepszą. Jakby nie było Lublańska to prawie samo centrum Krakowa.
                                  • Gość: elinn Re: praca w cg IP: *.gemini.net.pl 22.11.07, 10:35
                                    a nie wiecie czy dużo osób aplikuje teraz do CG? czy jest sens w ogóle iść na
                                    ten test? i jaki zakres warto powtórzyć na tą część niejęzykową? czy trzeba
                                    obliczać jakieś skomplikowane funkcje matematyczne czy raczej w inną stronę ten
                                    test idzie?
                                    • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 22.11.07, 17:05
                                      ja jestem po II etapie i czekam na odpowiedz. Co do testu to zalezy
                                      jak z Twoim angielskim ja np. kompletnie sie do niego nie
                                      przygotowalem, a rozwiazanie go zajelo mi ok. 10 min. - bardzo
                                      prosty, podstawy gramatyki. Test z analizy danych liczbowych i
                                      slownych sprawdza Twoje umiejetnosci logicznego i analitycznego
                                      myslenia...prosty ale malo czasu, rzadko kto zdazy zrobic wszystkie
                                      zadania z analizy danych liczbowych. Testy CG w porownaniu do
                                      testow, ktore serwuje Ernst&Young to pikus. Powodzenia zycze:)
                                      • Gość: Sobi Re: praca w cg IP: *.ists.pl 22.11.07, 17:10
                                        A jak było na drugim etapie? O co cię pytali? Z kim rozmawiałeś/ Masz dobra
                                        wrażenia z rozmowy? Jesteś zadowolony z tego jak wypadłeś?
                                        • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 23.11.07, 10:35
                                          tak jestem z siebie zadowolony, rozmowa standardowa Pani z HR robi Twoj portret
                                          psychologiczny:) Kwestia jest czy Twoje cechy osobowosci koreluja z wymaganiami
                                          firmy;) you never know;)
                                          • hm.m Re: praca w cg 23.11.07, 11:22
                                            To jak Ci tak dobrze poszło na rozmowie z HR, to może trafisz teraz na rozmowę do mnie, bo właśnie szukam kogoś do zespołu :) you never know ;)
                                            • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 23.11.07, 12:09
                                              Bardzo mozliwe, bo wlasnie dostalem informacje o przejsciu do nastepnego etapu:)
                                              • Gość: :) Re: praca w cg IP: *.chello.pl 26.11.07, 19:34
                                                Ja juz jestem po wszystkich 3 etapach :) teraz czekam na odpowiedz, rekrutacje
                                                wspominam bardzo dobrze, rozmowa zarówno z Panią zH R jak i z TeamLeader'ami
                                                przebiegała w milej atmosferze, moze troche zdenerwowanie dało znac o sobie..
                                                ale to normalne. Aplikowalem na stanowisko z ang + inny europejski (nie bede
                                                wymienial), niestety jestem na studiach dziennych i na pytanie czy dam rade
                                                polaczyc prace ze studiami sie zawahałem i teraz tego bardzo zaluje, bo po
                                                przemysleniu na drugi dzien wzystkiego dochodze do wniosku ze w najgorszym
                                                przypadku moglbym skonczyc ostatni rok zaocznie.. niestaty tego nie powiedzialem
                                                na rozmowie :( i teraz pytanie do Was, jak myslicie czy wypada/jest
                                                możliwość/jak bedzie to odebrane jeśli zadzwonie i bede chcial prosic o kontakt
                                                z osoba z ktora mialem rozmowe ? W ogole zy istanieje taka mozliwosc ? ( czekam
                                                juz/dopiero 5 dni)
                                                • hm.m Re: praca w cg 26.11.07, 20:02
                                                  Jeżeli mówisz, że dobrze Ci poszło, to na Twoim miejscu bym się nie martwił. To że studiujesz na studiach dziennych nie przekreśla Cię.

Poza tym, w przypadku niepowodzenia na trzecim etapie, w Capie istnieje coś takiego jak czwarta rozmowa, czyli kolejna szansa.
                                                  • Gość: Graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 27.11.07, 13:11
                                                    ja wlasnie wrocilem z 3 etapu i zastanawiam sie czy Pan to Pan:)
                                                    • hm.m Re: praca w cg 27.11.07, 18:06
                                                      Nie :)
                                                    • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 27.11.07, 19:30
                                                      I tak by sie Pan nie przyznal:) Jednak zapytam czy to, ze w czasie
                                                      rozmowy z team leaderem i managerem zadanie rozwiazalem poprawnie
                                                      dopiero z ich pomoca dyskwalifikuje mnie? zaznaczam, ze byl to moj
                                                      pierwszy kontakt z fakturkami i moje studia nijak sie maja do
                                                      rachunkowosci:/ Bardzo mi zalezy na tej pracy.
                                                    • hm.m Re: praca w cg 27.11.07, 19:46
                                                      ale serio to nie byłem ja :)

Co do zadania, to sam osobiście tego nie stosuję, więc ciężko mi coś w tym temacie powiedzieć.
                                                    • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 27.11.07, 20:00
                                                      Ok wierze;) No to nic zostaje mi uzbroic sie w cierpliwosc:> taki
                                                      fajny ten biurowiec:P
                                                  • Gość: kasioru Re: praca w cg IP: *.ghnet.pl 09.05.08, 15:53
                                                    Czytając wszystkie posty dotyczące Capgemini,odnoszę wrażenie ze ta cała mega
                                                    kampania rekrutacyjna to przerost formy nad treścia.Piszecie ze w tej korporacji
                                                    z człowiekiem liczą się najmniej ,pensje jak na firmę nie są górnolotne ,a
                                                    wymagania maja niebotyczne.Ciekawa jestem jak Ci wszyscy "specjalisci" od HR
                                                    odpowiadaliby,gdyby postawic ich po drugiej stronie.Dla mnie smieszne te
                                                    wszystkie etapy trwające tygodniami,a potem zero odzewu...
                                                    • hm.m Re: praca w cg 09.05.08, 20:12
                                                      E tam, przesadzasz.
                                                      Wymagania wcale nie są niebotyczne, a rekrutacja tak znowu nie jest rozbudowana. Trzy etapy jak na korporację, to standard.
                                                      Może czasami to trochę trwa, ale zasadniczo idzie w miarę sprawnie.
                                                    • Gość: lm Re: praca w cg IP: *.chello.pl 09.06.08, 19:24
                                                      Praca w Capgemini opiera się przede wszytskim na współpracy z klientem
                                                      zagranicznym. Znajomość języka obcego oraz umiejętność komunikacji są więc
                                                      wymogiem. Niektóre stanowiska wymagają dodatkowo umiejętności analitycznego
                                                      myślenia.To wszystko. Nie są to więc "niebotyczne" wymagania.
                                                      Nikt nikogo nie zmusza do aplikacji do Capgemini. Nie należy jednak wydawać
                                                      opinii nie znając tematu.

pozdrawiam
                                      • hm.m Re: praca w cg 23.11.07, 10:48
                                        pikuś w porównaniu do EY, bo są po polsku, a nie po angielsku ;)
                                        Ale za to takie same jak w PWC :) Generalnie jak język angielski komuś nie sprawia kłopotów, to testy te są praktycznie takie same, a na pewno przygotowane przez jedną firmę.
                                        • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 23.11.07, 10:56
                                          forma testow jest podobna ale angielski na testach do E&Y to nie jest juz
                                          podstawowka tylko CAE z elementami business english plus matma(kolokwialnie) tez
                                          wydaje sie byc trudniejsza..dzialania na duzo wiekszych liczbach... zreszta tam
                                          trzeba bardziej szacowac niz uzywac kalkulatora. Ale prawda testy sa
                                          opracowywane wlasnie przez ta jedna firemke..
                                          • Gość: JUmka Re: praca w cg IP: *.ists.pl 23.11.07, 17:42
                                            Graszi a jaki kierunek kończyłeś? I o co cię pytała dokładnie pani z HR-u. Też
                                            mam zamiar tam aplikować Pozdrawiam
                                            • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 23.11.07, 18:05
                                              W pierwszym etapie masz testy. Pozniej mozesz sie martwic Panią z HR;) Nie wiem
                                              czy kierunek tak bardzo jest istotny ale skoro zamierzasz tam aplikowac
                                              zakladam ze nie studiujesz/studiowales na Akademii Muzycznej:) a pytania Pani z
                                              HR? Typowe dla rozmow kwalifikacyjnych..wystarczy mowic prawde i konkrety, cudow
                                              nie ma. Najwazniejsze to za bardzo sie tym nie stresowac. Wiem, ze latwo
                                              powiedziec ale tak na prawde to tylko przez stres czlowiek wypada slabo na
                                              takich rozmowach chyba, ze cos podkoloryzowal w CV:/ Pozdrawiam i zycze powodzenia.
                                        • mijo81 Re: praca w cg 28.11.07, 20:29
                                          Nawet są takie same :)
                                        • Gość: A.Z Re: praca w cg IP: *.gemini.net.pl 30.11.07, 16:19
                                          słuchajcie mam pytanie, w trzecim etapie jak mogą wyglądać pytania (stanowisko
                                          'młodszy księgowy')? czy są to pytania stricte z rachunkowości? jeśli tak to czy
                                          z ogólnej podstawowej wiedzy? czy również mogą powtórzyć się pytania z drugiego
                                          etapu? czy rozmowa po angielsku również będzie dotyczyć rachunkowości?
                                          • hm.m Re: praca w cg 30.11.07, 18:28
                                            z tą rachunkowością to bym nie przesadzał.
                                            Rozmowa podobna do tej z HRami, może być sporo po angielsku
                                        • Gość: moron Re: praca w cg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 11:10
                                          hm.m, mógłbyś skomentować ten wpis?
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=67534635&a=73198131
                                          Bardzo jestem ciekaw Twojej odpowiedzi.
                                          • hm.m Re: praca w cg 15.12.07, 15:22
                                            co też przed chwilą uczyniłem :) miłej lektury, bo to mój najdłuższy wpis na tym forum ;)
                                  • mijo81 Re: praca w cg 23.11.07, 21:43
                                    He he, w sumie to racja, mało komu pasuje jazda do Zabierzowa :)
                                    • Gość: krakus Re: praca w cg IP: *.chello.pl 14.12.07, 15:04
                                      no i po ostatnim etape ( rozmawa z team leader'em) dostalem info ze jednak na
                                      razie nie dostane pracy, zmarnowali mi tylko czas i narobili zbednych nadziei,
                                      nie mialem ani wygorowanej stawki na starcie wszak 2tys BRUTTO to jest smiech !
                                      rozmowa byla sympatyczna, ci team liderzy tacy jacys dziwni troche wiec moze i
                                      dobrze ze nie trafie do ich teamu, obecnie zastanawiam sie czy w ogole probowac
                                      tam, jest tyle innych firm (zmienili moje idealne zdanie o tej firmie...), nei
                                      wiem co moglo nawalic, jezyki dwa mam w stopniu dobrym, przynajmniej na rozmowie
                                      swobodnie rozmawialismy wiec to napewno nie jest powod.. a moze to ze zapytalem
                                      jak wyglada scieżka kariery i czy jest realna szansa awansu ? wszak nie chce
                                      gnic jako wklepywacz pospolity ale lata (pytanie ich zaskoczylo widocznie bo
                                      musiali sie naradziec co mi powiedziec haha profesjonalizm) widocznie to ze
                                      szukaja ludzi ambitnych to tylko przykrywka, tak naprawde szukaja TANIEJ SILY
                                      ROBOCZEJ ! znajomi pracuja tam po 2, 3 lata i nadal pospolity wklepywacz danych,
                                      dodam ze mam wyksztalcenie kierunkowe, coz jak pisalem wczesniej nie ma sie co
                                      przejmowac inne teamy sa jeszcze ( a z tymi jezykami mam naprawde duzy wybor)
                                      ale jednak czy warto tam ? zaczynam watpic...
                                      • Gość: Sendi Re: praca w cg IP: *.ists.pl 14.12.07, 17:19
                                        Ja tam odpadłam po rozmowie z panią z HR-u . Wiesz powiem ci że też jakiś czas
                                        temu wydawało mi się że to super firma, ale teraz słyszę więcej niezadowolonych
                                        niż zadowolonych głosów. Niedawno byłam na Assesment Centre do AAC (grupa
                                        Lufthansa). Może tam spróbujesz? A tak wogóle probowałeś jeszcze do innych firm?
                                        Np. do Shella, podobno tam dobrze płacą (tylko że z tego co sie orienuję to duża
                                        fala rekrutacji właśnie mineła i trzeba poczekać na nową>
                                        • mijo81 Re: praca w cg 15.12.07, 16:24
                                          No w Shellu można więcej wyciągnąć.....ale robisz to samo :)
                                      • mijo81 Re: praca w cg 15.12.07, 16:23
                                        Chyba nadmiar ambicji cię zgubił :) To nie jest mile widziane,
                                        ponieważ tacy ludzie szybko odchodzą
                                        • Gość: ahoj Re: praca w cg IP: *.chello.pl 17.12.07, 15:18
                                          to chyba juz wiem dlaczego odpadlam po rozmowie telefonicznej w Alexander MS..
                                          tez zaczelam pytac o sciezke kariery :)

• Gość: krakus Re: praca w cg IP: *.chello.pl 18.12.07, 18:46
                                          tez tak mysle, zastanawiams ie tylko po co te bajki ze szukaja najlepszych, albo
                                          inaczej ambitnych, ktorzy poswieca sie firmie, ktos pisal ze ambitni zaraz
                                          odchodza ? no jak stoja w miejscu to odchodza, nie po to czlowiek meczys ie na
                                          studiach, zdobywa rozne doswiadczenia, uczy sie jezykow aby wklepywac faktury
                                          ćwierć życia.. no ale przeciez CAPGEMINI to marka swiatowa jak tam mozna stac w
                                          miejscu? po takich reklamach, wielkich slowach itd itp..a moze sie mylę ? :)
                                          • mijo81 Re: praca w cg 22.12.07, 02:18
                                            Gość portalu: krakus napisał(a):

> tez tak mysle, zastanawiams ie tylko po co te bajki ze szukaja
                                            najlepszych, alb
                                            > o
                                            > inaczej ambitnych, ktorzy poswieca sie firmie, ktos pisal ze
                                            ambitni zaraz
                                            > odchodza ? no jak stoja w miejscu to odchodza, nie po to czlowiek
                                            meczys ie na
                                            > studiach, zdobywa rozne doswiadczenia, uczy sie jezykow aby
                                            wklepywac faktury
                                            > ćwierć życia.. no ale przeciez CAPGEMINI to marka swiatowa jak tam
                                            mozna stac w
                                            > miejscu? po takich reklamach, wielkich slowach itd itp..a moze sie
                                            mylę ? :)
                                            Bo najlepszy jest ten kto nie ma ambicji :)
                                      • Gość: A.Z Re: praca w cg IP: *.gemini.net.pl 17.12.07, 13:20
                                        sluchajcie a po jakim czasie dostaliście info, że jednak was nie przyjmą (lub z
                                        pozytywnym wynikiem), 2 tyg. temu odbyła się moja rozmowa z team leaderami lecz
                                        zadnej odpowiedzi do tej pory, czekam tez na informacje z innych firm, ale nie
                                        ukrywam że praca w CG bylaby dla mnie najlepsza i najciekawsza więc poki nie
                                        dzwonią to wciąż mam nadzieje... odpowiedzcie po jakim czasie oddzwonili
                                        • hm.m Re: praca w cg 17.12.07, 16:46
                                          po prostu zadzwoń do HR :) po dwóch tygodniach powinna być już odpowiedź.
                                          • Gość: graszi Re: praca w cg IP: 195.205.114.* 25.12.07, 22:41
                                            Wesolych Swiat:)

a teraz do rzeczy:) Mijo czyzbys byl bylym pracownikiem CG i
                                            spotkala Cie tam wielka krzywda, ze tak psioczysz?;) Ja pracuje
                                            dopiero kilka tyg ale szczesliwie trafilem do dzialu i teamu w
                                            ktorym nie zajmuje sie tym o czym Ty tak jestes swiecie przekonany
                                            (nie klepie faktur). Pewnie mialem duzo szczescia ale to dowod na
                                            to, ze w tej firmie mozna robic cos na prawde ciekawego. Czy roznica
                                            w zarobkach jest taka wielka ? Wiem ile zarabia sie w shellu na tym
                                            samym stanowisku i roznica jest autentycznie minimalna ale moze
                                            rzecyzwiscie ostatnio place w CG sie zmienily a Ty operujesz starymi
                                            danymi, tego nie wiem. Wiem tylko jak to teraz wyglada. Owszem dla
                                            pracownikow doswiadczonych inne firmy pewnie oferuja lepsze warunki
                                            stad duza rotacja, no ale dzieki tej rotacji ludzie bez
                                            doswiadczenia moga to doswiadczenie zdobyc, a atmosfera w firmie
                                            jest na prawde bardzo OK. Jak to sie mowi frycowe trzeba zaplacic,
                                            na pieniadze przyjdzie czas najpierw trzeba sie czegos nauczyc. A
                                            zarobki dla osoby, ktora musi utrzymac tylko siebie sa na prawde
                                            wystarczajace. Pozdrawiam
                                            • hm.m Re: praca w cg 26.12.07, 07:03
                                              No wreszcie ktoś coś miłego napisał ;) Tak z ciekawości graszi, w
                                              jakim projekcie wylądowałeś?

Co do zarobków, to one jeszcze mają podskoczyć w styczniu :) Jutro
                                              się dowiem o ile ja więcej w przyszłym roku dostanę... :)
                                              • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 26.12.07, 22:20
                                                ciekawe czy te podwyzki dotycza wszystkich pracownikow bez wzgledu
                                                na staz:)

uk ar zurich post
                                                • hm.m Re: praca w cg 27.12.07, 02:30
                                                  tak na logikę wydaje mi się, że ta podwyżka zostanie uwzględniona przy przedłużaniu umowy, no ale przyznaje, że nie wiem.
                                                  • Gość: graszi Re: praca w cg IP: *.chello.pl 27.12.07, 20:59
                                                    ups:>
                                              • mijo81 Re: praca w cg 06.01.08, 18:27
                                                No to o ile podskoczyły? :)
                                                • hm.m Re: praca w cg 06.01.08, 19:00
                                                  A nawet mnie nie denerwuj ;) 10%. Tyle pieprzenia o podwyżkach, a tu takie coś.
                                                  • mijo81 Re: praca w cg 06.01.08, 19:07
                                                    hm.m napisał:

> A nawet mnie nie denerwuj ;) 10%. Tyle pieprzenia o podwyżkach, a
                                                    tu takie coś.

No cóż.....ale w twoim przypadku to chyba będzie z 400-500 zł
                                                    więcej...to nie tak źle
                                              • Gość: Dolores Re: praca w cg IP: *.chello.pl 03.02.08, 09:32
                                                Podobno w Capie pracuje menedżerka ,przez którą mnóstwo osób odeszło
                                                z waszej. Znajomy mi mówił ze franca jakich mało - taki chodzący,
                                                bez uczuć terminator w spódnicy.
                                                • Gość: mru Re: praca w cg IP: *.ists.pl 03.02.08, 13:43
                                                  A tak....to pewnie pani E.Z.
                                                  • Gość: ByłyCap Re: praca w cg IP: *.chello.pl 03.02.08, 16:36
                                                    Jeśli myślimy o tej samej osobie - to dotarły do mnie
                                                    informacje ,że "niesławna" pani menedżer Edyta już nie pracuje w
                                                    Capie...podobno złożono jej propozycję "nie do odrzucenia..." i
                                                    musiała opuścić Capa...
                                                    • mijo81 Re: praca w cg 05.02.08, 21:42
                                                      A wiecie gdzie trafiła? :)
                                                    • Gość: nisei Re: praca w cg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 20:07
                                                      eee.... do KPMG?:)
                                                    • mijo81 Re: praca w cg 07.02.08, 21:39
                                                      No to awansowała :)
                                                    • mijo81 Re: praca w cg 07.02.08, 21:40
                                                      Gość portalu: nisei napisał(a):

> eee.... do KPMG?:)

No to awansowała :)
                                            • mijo81 Re: praca w cg 30.12.07, 13:54
                                              Gość portalu: graszi napisał(a):

> Wesolych Swiat:)
                                              >
                                              > a teraz do rzeczy:) Mijo czyzbys byl bylym pracownikiem CG i
                                              > spotkala Cie tam wielka krzywda, ze tak psioczysz?;) Ja pracuje
                                              > dopiero kilka tyg ale szczesliwie trafilem do dzialu i teamu w
                                              > ktorym nie zajmuje sie tym o czym Ty tak jestes swiecie przekonany
                                              > (nie klepie faktur). Pewnie mialem duzo szczescia ale to dowod na
                                              > to, ze w tej firmie mozna robic cos na prawde ciekawego. Czy
                                              roznica
                                              > w zarobkach jest taka wielka ? Wiem ile zarabia sie w shellu na
                                              tym
                                              > samym stanowisku i roznica jest autentycznie minimalna ale moze
                                              > rzecyzwiscie ostatnio place w CG sie zmienily a Ty operujesz
                                              starymi
                                              > danymi, tego nie wiem. Wiem tylko jak to teraz wyglada. Owszem dla
                                              > pracownikow doswiadczonych inne firmy pewnie oferuja lepsze
                                              warunki
                                              > stad duza rotacja, no ale dzieki tej rotacji ludzie bez
                                              > doswiadczenia moga to doswiadczenie zdobyc, a atmosfera w firmie
                                              > jest na prawde bardzo OK. Jak to sie mowi frycowe trzeba zaplacic,
                                              > na pieniadze przyjdzie czas najpierw trzeba sie czegos nauczyc. A
                                              > zarobki dla osoby, ktora musi utrzymac tylko siebie sa na prawde
                                              > wystarczajace. Pozdrawiam
                                              Nie, nie jestem byłym pracownikiem CG. Jestem natomiast byłym
                                              pracownikiem firmy o takim samym profilu i "POZIOMIE" co CG :) I co
                                              więcej, znam baaardzo wielu byłych pracowników CG. Nie zrobiło mi
                                              ono krzywdy i tak naprawdę nie psioczę na CG tylko na to co firmy
                                              będące na poziomie CG wyprawiają:)
                                              Takie firmy nie tylko kleparnia fakktur ale generalnie kleparnia
                                              faktur. Tylko ok 10% stanowisk obejmuje co innego. Sam napisałeś że
                                              czujesz się szczęśliwcem iż nie robisz zapewne to co większość. Ja
                                              również byłem takim szczęśliwcem, robiłem trochę ciekawsze rzeczy
                                              tzn analizowałem to co inni wklepali :)
                                              Dane o zarobkach mam jak najbardziej aktualne. Po roku pracy z 2200
                                              przeskakujesz GENERALNIE na 2500 - 2800. I to jest tym bardziej
                                              żenujące że jak w takim momencie przechodzisz do Shella czy Morrisa
                                              to dostajesz generalnie tysiąc złotych więcej !!!
                                              Ta rotacja jest właśnie dlatego że nie potraficie zapewnić
                                              konkurencyjnego wynagrodzenia. Nie uważam, żeby był to powód do
                                              dumy :)Zatrudniacie studentów, zdobywają doświadczenie i po roku się
                                              wynoszą do konkurencji. Czy nie "boli" was to że jesteście
                                              dostarczycielem doświadczonej kadry dla konkurencji? Czy nie szkoda
                                              wam że tak naprawdę budujecie zaplecze kadrowe dla obecnych i
                                              przyszłych firm outsourcingowych w Krakowie? :) Przecież one się
                                              właśnie tu przenoszą dlatego, że jest potencjał kadrowy ale słabo
                                              opłacany dzięki czemu można go łatwo ściągnąć do siebie :)
                                              • Gość: konkurent Re: praca w cg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 19:10
                                                > Czy nie "boli" was to że jesteście
                                                > dostarczycielem doświadczonej kadry dla konkurencji?

Cap Gemini z całą pewnością nie jest konkurentem Shella.
                                                • mijo81 Re: praca w cg 06.01.08, 19:15
                                                  No racja, nie ma czym konkurować, tylko doświadczoną kadrę
                                                  dostarcza :)
                                                • hm.m Re: praca w cg 20.01.08, 10:08
                                                  ale Shell jest konkurentem Capa ;)

Nawet bezczelnie zamieścili reklame na przystanku koło Capa z hasłem: "Zmień pracę na lepszą" ;)
                                                  • mijo81 Re: praca w cg 21.01.08, 22:31
                                                    Są konkurentami jeśli chodzi a kadrę :)
                                                    Wiedzieli gdzie tą reklamę zamieścić
                                                    • Gość: ED Re: praca w cg IP: *.gemini.net.pl 23.01.08, 00:38
                                                      A jak wyglada zadanie z rachunkowosci na ostatnim etapie rekrutacji?Jakies
                                                      bardzo trudne?Moja rekrutacja byla ekspresowa...wczoraj pisalam test,dzis mialam
                                                      rozmowe z paniami z HR a jutro mam spotkanie z managerem. Tylko nie wiem,czego
                                                      sie spodziewac?Jak ta rozmowa wyglada?
                                                    • Gość: IsO Re: praca w cg IP: *.autocom.pl 23.01.08, 09:49
                                                      Zadanie z rachunkowości nie jest nie do zrobienia, po warunkiem, ze
                                                      sie umie rachunkowosc:)Najpierw zostawiaja cie sama na pol godziny
                                                      zebys rozwiazala, a potem przychodza i pytaja jak ci poszlo:) Ja
                                                      akurat nie rozwiazalam sama bo potrzebowalam podpowiedzi, ale z
                                                      paniami poszlo juz w miare sprawnie i udalo sie rozw.
                                                      powodzenia
                                                    • Gość: ED Re: praca w cg IP: *.gemini.net.pl 23.01.08, 19:41
                                                      A przyjeli cie mimo,ze nie rozwiazalas tego zadania sama? Ile srednio czeka sie
                                                      na odpowiedz po takiej rozmowie,a po jakim czasie nalezy pozbyc sie zludzen?
                                                    • Gość: IsO Re: praca w cg IP: *.autocom.pl 24.01.08, 09:46
                                                      Po tym jak nie rozwiazalam zadania i nie przyjeli mnie, i nie
                                                      odrzucili:) Czekalam 2 tyg na odp po czym zadzwonilam do HR i
                                                      zaproszono mnie na czwarty etap. Wlasnie jestem kilka dni po
                                                      czwartym etapie i czekam co bedzie dalej. Takze nie rozwiazanie
                                                      zdania chyba nie dyskwalifikuje.
                                                      Jesli ktos byl na czwartym etapie to prosze piszcie jak to jest, czy
                                                      mozna odpasc czy raczej przyjmuja?
                                        • Gość: agasczarna Re: praca w cg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 15:21
                                          ja dostałam odpowiedź (pozytywną) po godzinie od rozmowy z team leaderami, ledwo
                                          zdążyłam dojść do domu ... niebywałe :)
                                          • Gość: dobrabarbara Re: praca w cg IP: *.ghnet.pl 26.02.08, 17:01
                                            do jakiego projektu cie przydzieli, jaki kraj?
                                            • Gość: agasczarna Re: praca w cg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 18:27
                                              powiem szczerze, że nie udało mi się zapamiętać nazwy projektu, ale to chyba USA
                                              • mijo81 Re: praca w cg 01.03.08, 13:50
                                                No to praca od 14.00 :)
      • Gość: ja co to za nowość? oferta - nauczyciel angielskiego IP: *.chello.pl 28.01.08, 22:00
        czy wiecie co to za nowość? :)
        widze, ze jest oferta ENGLISH TEACHERS.

Orientujecie sie czy ta praca jest (po próbnym) na umowe o prace czy zlecenie?
        CAP wprowadza kursy dla swoich pracowników?

Pytam poniewaz zalezy mi na umowie o prace
        Mam wyksztalcenie filolog., zastanawiam sie czy lepiej aplikowac na to
        stanowisko czy mlodszy kupiec/ml. specjalista ds obslugi klienta.
        • hm.m Re: co to za nowość? oferta - nauczyciel angielsk 29.01.08, 18:16
          ciekawe ciekawe...
          Cap ma ponad 2000 pracowników i kupe ludzi uczy się języków, więc ta opcja jest bardzo prawdopodobna.

Normalnie po trzech miesiącach jeszt umowa o prace, więc pewnie w tym przypadku też.
      • Gość: ja jakie są teraz zarobki na start? IP: *.chello.pl 28.01.08, 22:02
        brak doświadczenia w księgowości
        dośw. w obsłudze klienta
        płynnie ang., bdb drugi język europejski

na jakie zarobki brutto można liczyć na start? ile mówić podczas rekrutacji?

• Gość: nisei Re: jakie są teraz zarobki na start? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:08
          2200 brutto - max. Powiedz 2000 i rekruterki będą zachwycone
          • mufassa Re: jakie są teraz zarobki na start? 28.01.08, 23:22
            Gość portalu: nisei napisał(a):

> 2200 brutto - max. Powiedz 2000 i rekruterki będą zachwycone

a ja slyszalam od znajomej, zeby powiedziec 2800-3000 brutto do negocjacji ze
            wzgledu na bdb znajomosc jezykow oraz dośw. w obsludze klienta
            • mijo81 Re: jakie są teraz zarobki na start? 31.01.08, 21:44
              To wtedy zatrudnią kogoś tańszego
              • Gość: jolja Re: jakie są teraz zarobki na start? IP: *.kolornet.pl 01.02.08, 20:51
                szczerze mówiąc Cap wydaje się molochem, kt po prostu wykorzystuje głupotę
                młodych ludzi,kt kierują sie marką firmy i maja nadzieje, na dobrą pracę.A tu
                2000 brutto !!!! śmieszne!!! podobne warunki oferuje jakakolwiek firma i na
                ludzkich warunkach.Spróbujcie rekrutować do innych firm.powodzenia życzę:)
                • tyt-ania Re: jakie są teraz zarobki na start? 03.02.08, 15:27
                  No tak podobnie z IBM, kolezanka pare lat temu zawitała do firmy
                  zaproponowali jej 1500 brutto - w duchu się zaśmiała i podziękowała.
                  Wyjechała do Anglii, tam zaaplikowała w IBM, została przyjęta i
                  wysłana na placówkę do Krakowa do IBM :) z pensja kilkanaście razy
                  wyższą :D - tak się załatwia sprawy :)
            • Gość: nisei Re: jakie są teraz zarobki na start? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:34
              To, tak jak mówi Mijo, wezmą kogoś tańszego. To jest outsourcing. Jesteś dla
              nich za drogi o kilkaset złotych.
              A mój poprzedni post był sarkastyczny, ale (niestety) prawdziwy.
              • Gość: nisei Re: jakie są teraz zarobki na start? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:39
                Nie znam obecnych realiów. Powiem tyle, jak znasz jakiś oryginalny język (np.
                węgierski, grecki), to warto zacząć od wyższej kwoty. Nawet 3k brutto.
                Shell "świeżakom" z węgierskim płaci powyżej 3k brutto;)
                • mijo81 Re: jakie są teraz zarobki na start? 02.02.08, 14:21
                  Możesz nawet więcej wyciągnąć, tylko że tu chodzi o kasę. Jak mają
                  kogoś tańszego to wiadomo kogo wybiorą
                  • Gość: nisei Re: jakie są teraz zarobki na start? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.08, 16:07
                    Wiadomo. W końcu to outsourcing i wiadomo o co chodzi;)
                    • mijo81 Re: jakie są teraz zarobki na start? 05.02.08, 21:45
                      I wiesz że wcale się z tym nie kryją. Mój były management mówił
                      wprost że lepszy młodszy księgowy niż księgowy bo mniej ambitny i
                      tańszy :)
      • Gość: ja Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 04.02.08, 21:55
        testy z angielskiego są banalnie proste

wystarczy zrobić kilka tzw "placement test" - dostępne są na stronach chociażby
        wydawnictw publikujących książki do nauki języków obcych
        • Gość: pusio Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:46
          Witam!
          2 tygodnie temu bylam na testach do CAP w kRAKOWIE. trwaly okolo 2,5h. Testy proste, ale bardzo malo czasu na nie, nie ma mozliwosci zeby sprawdzic sobie czy na pewno wszystko dobrze sie zaznaczylo. po prostu szybko rozwiązaujesz. Pani na testach mowila ze mają miesiac na odpowiedz czy się zdalo czy nie. A na drugi dzien po testach zadzwonili ze zdalam. :)
          co do testu z angielskiego, to jest naprawde prosty. Ja pisalam też z niemieckiego i jezeli moge porownac obydwa to z niemieckiego przewyższał poziomem angielski o jakies 100 razy. :)
          • Gość: kwedf Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 05.02.08, 13:30
            a niemiecki to tez jakis placement test
            i mozliwosc wyboru A-D?
            czy cos wiecej? pisanie etc, z ciekawosci pytam :)
            • Gość: pusio Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 14:25
              niemiecki to nie byl test jednokrotnego wyboru. Był tekst pisany, potem odpowiedzi do tego typu prawda/falsz. potem uzupelnianie tekstu i dwoch dialogow. te 2 ostatnie byly jeszcze w miare przystępnie proste :) jezeli ktos oczywiscie zna troche biznesowy jezyk niemiecki
              • malykotekczarny Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 05.02.08, 16:12
                Na tym forum byla mowa ze Cap podpisuje z innymi firmami umowy
                lojalnosciowe i dlategp niektorzy maja problemy ze zmiana pracy...
                NA czym to dokladnie polega??? Ktos sie orientuje?
                • mijo81 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 05.02.08, 21:46
                  Chyba podpisuje z pracownikami...:)
                • hm.m Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 06.02.08, 12:32
                  Jak firma wysyła Cię na szkolenie za pare tysięcy PLN albo dofinanowuje MBA, to wtedy jest lojalka na jeden do dwóch lat, gdzie w przypadku odejścia z firmy w ciągu tego okresu, zwraca proporcjonalną część kosztów szkolenia.
                  • mijo81 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 07.02.08, 21:43
                    No i dzięki temu wielu podziękowało za szkolenia :)
                    • Gość: gratuluje Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? IP: *.chello.pl 08.02.08, 10:33
                      i co.. mozna tak sobie podziekowac za szkolenie>
                      nie wyjdzie na to, ze sie nie chcesz uczyc?
                      czy po prostu wtedy jest to jednoznaczne z rezygnacja ;)
                      • hm.m Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 08.02.08, 12:15
                        hehe... no w sumie tak to wyglada. Z drugiej strony, jak chcemy kogoś 'wybadać' czy przypadkiem nie chce odejść, to oferujemy jakieś fajne szkolenie gdzie trzeba podpisać lojalkę i jak ktoś odmawia, to dla nas jest wszystko jasne :)
                        • Gość: gratulacja Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? IP: *.chello.pl 08.02.08, 12:41
                          no po prostu rozkoszna taktyka...
                          • mijo81 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 08.02.08, 21:34
                            Oj rozkoszna, tylko jak większość zespołu odmawia podpisania lojalki
                            to już nie jest rozkosznie :)
                            A inną rozkoszą jest uzależnienie podwyżki/awansu od podpisania
                            umowy z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia
                            • Gość: gratulacje Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? IP: *.chello.pl 09.02.08, 08:27
                              mijo81 napisał:

> Oj rozkoszna, tylko jak większość zespołu odmawia podpisania lojalki
                              > to już nie jest rozkosznie :)
                              > A inną rozkoszą jest uzależnienie podwyżki/awansu od podpisania
                              > umowy z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia

na czas określony czy nie?
                              w sumie dla mnie to bez znaczenia. no Albo się nie znam :)
                            • hm.m Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 09.02.08, 09:58
                              mijo81 napisał:

> A inną rozkoszą jest uzależnienie podwyżki/awansu od podpisania
                              > umowy z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia

oj mijo81 chyba trochę przekombinowałeś. Okres wypowiedzenia reguluje Kodeks Pracy, a nie umowa. 3-miesięczny okres wypowiedzenia zaczyna obowiązywać po przepracowaniu dwóch lat i jedenastu miesięcy. Oczywiście mówimy tu o umowie o pracę na czas nieokreślony.
                              • mijo81 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 09.02.08, 11:13
                                Oj nie, nie :) W Kodeksie Pracy jest napisane że nie można mieć
                                mniej korzystnego okresu wypowiedzenia niż ten który jest tam
                                zapisany. Więc jak pracodawca dobrodusznie po roku pracy daję ci
                                podwyżkę i jako kolejny bonus - dłuższy (a więc korzystniejszy ???)
                                okres wypowiedzenia to wszystko jest OK!!! Oczywiście możesz nowego
                                aneksu do umowy nie podpisyać ale tym samym nie masz podwyżki :)
                                W Capciu nie stosujecie takiej sku..syńskiej metody ????? Gorąco
                                polecam !!!! :)
                                • hm.m Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 09.02.08, 13:31
                                  hmmm... nie słyszałem o takim 'rozwiązaniu'. Co jak co, ale Cap tego nie stosuje.
                                  Serio znasz takie przypadki?

Swoją drogą nie kojarze, żeby awanse były czymkolwiek warunkowane, no może poza zmianią obowiązków, ale to chyba rozumie się samo przez się.
                                  • mijo81 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 09.02.08, 17:01
                                    Tak, znam. Takie rozwiązania stosuje się (albo przynajmniej próbuje
                                    się stosować) wobec osób które na siłe chce się zatrzymać w firmie.

Polega to na tym że np.: młodszy księgowy po roku pracy za swoje
                                    wybitne osiągnięcia dostaje w nagrodę nowy aneks do umowy z trzema
                                    punktami zmieniającymi warunki umowy:
                                    1)Zmianie ulega wynagrodzenie zasadnicze z 2300 zł na 2800 zł
                                    2)Zmianie ulega stanowisko z młodzego księgowego na księgowego
                                    3)Zmianie ulega okres wypowiedzenia z 1 na 3 miesiące

Super nagroda no nie :) Trochę mnie to dziwi że w Capciu tego nie
                                    ma!!!! :)
                                    • Gość: Pikor Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? IP: 57.66.195.* 22.02.08, 13:59
                                      To jest bzdura gościu. Nie musisz się do tego stosować.

pozdr.
                                      • mijo81 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 26.02.08, 21:00
                                        Wiesz co, może być problem, sprawa już się obiła o PIP....chodzi o
                                        to pracodawca daje ci 3-miesięczny okres wypowiedzenia
                                        jako "nagrodę", bo dłuższy okres wypowiedzenia jest korzystniejszy,
                                        czyż nie? :) A w KP pisze że nie można stosować w umowach o pracy
                                        mniej koszystnych postanowień dla pracownika niż to jest zapisane w
                                        KP. No i jeśli przyjmujesz tą nagrodę no to sorry....:)
                                        Możesz tej nagrody nie przyjąć i nie podpisać aneksu...ale wtedy też
                                        nie przyjmujesz podwyżki :)
                                        • kotek1977 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 26.02.08, 21:45
                                          o ile wiem od ludzi z innych projektów podwyżki w wysokości 200 zł. nie są
                                          atrakcyjnym kąskiem dla pracownika :D:D:D:D
                                          • mijo81 Re: Jak to jest z tymi umowami lojalnosciowymi? 01.03.08, 13:51
                                            To prawda, po takiej podwyżce to większość ludzi zaczyna szukać
                                            nowej pracy
          • Gość: czarna mamba Re: cap gemini Krakow IP: *.ar.krakow.pl 07.03.08, 21:16
            ja podchodziłam do tych testów jakiś czas temu (mam CAE i LCCI) i miałam to samo
            zdanie, generalnie wszyscy tak sądzą, że ang to banał. Jeszcze kilka lat temu
            udało mi się dostać wyniki jako pracownik i uwierzcie mi wcale tak dobrego
            wyniku nie miałam! próg jest naprawde wysoki.. A testy niby banalne.
      • Gość: IsO Re: cap gemini Krakow IP: *.autocom.pl 05.02.08, 18:35
        Czekalam 2 tygodnie i sie doczekalam:)zaproponowali mi dzisiaj
        prace, ale sie ciesze:)
        • Gość: malykotekczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 05.02.08, 19:15
          a mozesz opisac jakie byly pytania na rozmowie z pania z hr?
        • Gość: gratuluje Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 05.02.08, 19:43
          jaki jezyk?
          kiedy zaczynasz?
          no i wlasnie
          kiedy podpisuje sie w capie umowe? (chodzi o okres oczekiwania - informacja ze sie dostales a podpisanie umowy czy podjecie pracy)

interesuja mnie pytania podczas ostatniego etapu
          jest to rozmowa z 1 pania menager?
          jak to wyglada i czy dalej tak jest ze jest to rozmowa b. zblizona do tej z 2 etapu (z HR)? jesli tak to dlaczego tak dlugo trwa :) (ok 1,5h ?)
          • Gość: IsO Re: cap gemini Krakow IP: *.autocom.pl 05.02.08, 22:19
            Dziekuje:)
            Jezyk angielski.
            Zaczynam w polowie marca, a umowe podpisuje w przyszlym tydodniu.
            Ja bylam na 4 etapach - na 3 mialam dwie Panie,a na 4 jednego Pana.
            Rozmowa na 3 etapie byla zblizona (w mojej ocenie) do tej z Pania z
            HR. Natomiast na czwartym etapie trwala juz o wiele krocej i bylo
            bardziej milo(choc na trzeciem etapie tez bylo milo;), tzn. mniej
            pytan i bardziej to ja sluchalam co mi Pan opowiadal o stanowisku.
            • Gość: malyczarnykotek Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 05.02.08, 22:32
              a na 2 etapie o co pytaly panie z hr?
            • Gość: gratuluje Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 06.02.08, 09:44
              a jakie stanowisko bedziesz miala?>

zarobki rzeczywiscie takie jak tutaj podają?
              • Gość: IsO Re: cap gemini Krakow IP: *.autocom.pl 06.02.08, 11:55
                Mlodszy ksiegowy. Zarobki takie jak tutaj juz padaly, czyli 2000-
                2200 brutto:)
                • Gość: gratuluje młodszy kupiec vs młodszy specjalista ds obsługi IP: *.chello.pl 06.02.08, 13:37
                  aha

a wlasnie jak to jest - czy stanowiska takie jak MŁODSZY KUPIEC/ MŁODSZY
                  SPECJALISTA ds OBSLUGI KLIENTA np sa cenione podobnie czy inaczej +/- ?
                  • mijo81 Re: młodszy kupiec vs młodszy specjalista ds obsł 07.02.08, 21:45
                    Młodszy to młodszy, bez znaczenia czy księgowy czy kupiec :)
                • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 06.02.08, 20:01
                  Ja tez przeszlam juz etap a Paniami z HR i niedlugo czeka mnie
                  rozmowa z menedzerem projektu. Czy to bedzie ostatni etap? Czego sie
                  na nim spodziewac?
                • Gość: Pat Re: cap gemini Krakow IP: *.gemini.net.pl 12.02.09, 19:26
                  A jakich zarobkow w Capie moze sie spodziewac Mlodszy Ksiegowy z 2-letnim doswiadczeniem w konkurencyjnej firmie aplikujacy na stanowisko Ksiegowego?
            • Gość: MnMs Re: cap gemini Krakow IP: *.ists.pl 07.02.08, 22:45
              A jaki kierunek kończyłaś? Miałaś już doświadczenie?
              • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 08.02.08, 17:09
                konczylam polonistyke i nie mialam doswiadczenia w ksiegowosci ani
                finansach
                • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 08.02.08, 18:26
                  a tak wogole myslicie ze praca a capie jest dobra na poczatek?
                  • mijo81 Re: cap gemini Krakow 08.02.08, 21:37
                    Tak, dobra, na jakieś 3 miesiące, potem szukaj pracy u
                    konkurencji...tej lepszej....dostaniesz tysiąc złotych więcej :)
                    • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 09.02.08, 02:40
                      no nie wiem czy 3 miesiace bo jak podpisze lojalnosciowa to mnie tam
                      potrzymaja dluzej:)
                      • Gość: gr Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 09.02.08, 08:28
                        to od razu się podpisuje tą lojalkę przy próbnym czy dopiero przy podpisywaniu
                        umowy o pracę?
                        • hm.m Re: cap gemini Krakow 09.02.08, 10:05
                          Przy podpisywaniu umowy o pracę (przy okresie próbnym, jak i później przy umowie na czas nieokreślony) nie ma podpisywania jakichkolwiek 'lojalek'.

Tak jak pisałem gdzieś powyżej, 'lojalki' stosowane są tylko wtedy, gdy firma inwestuje w Ciebie kupę kasy (np. drogie szkolenia lub dofinansowanie do MBA, ACCA).
                          • mijo81 Re: cap gemini Krakow 09.02.08, 11:16
                            A jak ci finansuje firmową naukę języka obcego????
                            • hm.m Re: cap gemini Krakow 09.02.08, 17:30
                              Póki co w firmie nie prowadzą nauki języków (co najwyżej nieformalnie). Finansowanie odbywa się w postaci zwrotu części kosztów. Wysokość dofinansowania zależy proporcjonalnie od długości stażu, ale chyba max 500 PLN na rok.
                              • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 09.02.08, 20:55
                                podsumujmy, warto do capcia czy nie??
                                • hm.m Re: cap gemini Krakow 10.02.08, 05:44
                                  hehe... to nie tak łatwo. Są ludzie za i przeciw. Ja np. już jestem w Capie trzy i pół roku i nie zamierzam stamtąd odchodzić...
                                  • Gość: gr Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 10.02.08, 17:19
                                    czy możesz uzasadnić swoją odpowiedź? :)
                                    dlaczego Ci tam tak dobrze?

wcześie wstajesz :P dla pewności - pracujesz w PL w Capie?
                                    • hm.m Re: cap gemini Krakow 10.02.08, 20:12
                                      tak pokrótce:
                                      - satysfakcjonujące stanowisko
                                      - przyzwoita pensja
                                      - firma jest fair wobec pracownika
                                      - atmosfera w firmie ok, przełożeni też w porządku
                                      - mam duży wpływ na to co robię w firmie
                                      - sporo szkoleń
                                      - darmowa opieka medyczna dla całej mej familii (żona + dzieci)
                                      - zachciało mi się w tym roku jechać na Transition, to sobie pojadę
                                      - jakby mi się zachciało zmienić stanowisko (oczywiście na jakieś o podobnym stopniu odpowiedzialności), to też bym pewnie nie miał z tym problemu.

W sumie czego chcieć więcej?

Oczywiście na parę z tych rzeczy, które wymieniłem powyżej, trzeba sobie było ciężko zapracować, no ale nic nie ma za darmo.

Pracuję w Capie w Krakowie, a wcześnie dziś wstałem, bo mi się zegar biologiczny po urlopie rozregulował ;)
                                      • Gość: gr Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 11.02.08, 08:35
                                        długo na to wszystko pracowałeś?

ja znam capa raczej z narzekań, mam tylko kilku zadowolonych znajomych..
                                        a tak wszyscy narzekają na nudę, brak możliwości rozwoju i wiekszosc
                                        jednoznacznie twierdzi, ze sie tam zasiedzieli..

a mnie musi cos przekonac do tego zeby tam aplikowac :)
                                        • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 11.02.08, 18:07
                                          ludzie zawsze narzekaja i narzekac beda ( zwlaszcza Polacy),tym nie
                                          nalezy sie kierowac:)
                                        • hm.m Re: cap gemini Krakow 11.02.08, 19:14
                                          Gość portalu: gr napisał(a):

> długo na to wszystko pracowałeś?
                                          No ponad rok, to na pewno. Potem też nie jechałem tylko na opinii ;)

> ja znam capa raczej z narzekań, mam tylko kilku zadowolonych znajomych..
                                          > a tak wszyscy narzekają na nudę, brak możliwości rozwoju i wiekszosc
                                          > jednoznacznie twierdzi, ze się tam zasiedzieli..

Najłatwiej jest narzekać...
                                          Ja argumentu o braku możliwości rozwoju w Capie nie przyjmuję.
                                          W Capie jest pełno 'ogłoszeń internalnych' na mniej lub bardziej ciekawe stanowiska, a ludziom nawet na to się nie chce aplikować, tylko najchętniej by chcieli, żeby samo wszystko przyszło, a i awans żeby za zasiedzenie się należał...
                                          • Gość: grto Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 11.02.08, 20:59
                                            miło, że tak piszesz :)
                                            a te "ogloszenia" publikowane sagdzies wewnatrz capa czy po prostu trzeba sie
                                            dopytywac u team leaderow?
                                            • hm.m Re: cap gemini Krakow 11.02.08, 21:28
                                              Są wysyłane mailowo do wszystkich pracowników Capa przez HRy. Srednio klika razy w miesiącu. Jest też oczywiście 'szara strefa wewnętrznej rekrutacji', gdzie niektóre ogłoszenia rozchodzą się drogą mniej formalną.
                                              • Gość: gr Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 11.02.08, 22:26
                                                czy to prawda, ze podczas rozmowy w CAPie nie jest mile widziane mówienie o
                                                awansie wprost? np odpowiadajac na pytanie co zamierzam robic za 5/10 lat
                                                • hm.m Re: cap gemini Krakow 12.02.08, 06:14
                                                  hmmm... nie generalizowałbym. Masz rozmowę z konkretnymi osobami i to od ich podejścia zależy czy Cię zatrudnią czy nie.
                                                  A co do:

>np odpowiadając na pytanie co zamierzam robić za 5/10 lat

to druga strona by pewnie chciała usłyszeć, że wiążesz swoją karierę z firmą Capgemini ;) a nie, że chcesz tylko 'spróbować' pracy w Capie.
                                                  • Gość: gr Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 12.02.08, 07:27
                                                    ale wlasnie o to chodzi, ze ja chce! tylko sadze ze kazdy odpowiada w ten sposob
                                                    i moga mi nie uwierzyc

bo podobaja mi sie miedzynarodowe standardy pracy i wiem, ze to dobre miejsce
                                                    dla czlowieka, ktory chce byc traktowany jak pracownik ;)
                                                    • hm.m Re: cap gemini Krakow 12.02.08, 18:25
                                                      Gość portalu: gr napisał(a):

> sadze ze kazdy odpowiada w ten sposob

Oj wierz mi, że nie...

• Gość: taczka Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 12.02.08, 22:11
                                                      bylam na rozmowie z pania z hr, dwa dni pozniej na 3 etapie ( w
                                                      piatek) jest wtorek i nikt sie nie odezwal. mam jeszcze szanse?
                                                    • hm.m Re: cap gemini Krakow 12.02.08, 22:55
                                                      tak, do dwoch tygodni powinni się odezwać.
                                                • Gość: azeta Re: cap gemini Krakow IP: *.autocom.pl 13.02.08, 08:54
                                                  Hehe a ja powiedzialam wprost właśnie przy tym pytaniu o awansie i
                                                  też sie bałam,że zawaliłam, a jednak zostałam przyjęta.
                                                  • mijo81 Re: cap gemini Krakow 16.02.08, 15:03
                                                    trochę to głupie, że aby dostać pracę nie należy mówić na rozmowach
                                                    o awansie :)
                                        • kotek1977 Re: cap gemini Krakow 22.02.08, 18:51
                                          Jeszcze zależy jak się pracuje ...

To nie do gościa z tego wątku ale ogólnie - też pracuje w Capie już sporo i gość
                                          z mojego projektu dostaje awans na świetne stanowisko spełniając 1 z 40 punktów
                                          - zna język - każda osoba z projektu nadaje się bardziej niż on - ale żadna nie
                                          włazi w dupę szefowi z wazeliną i żadna nie kabluje - więc dla szefa wynik był
                                          prosty...

To do tych co myślą o pracy w korporacji ogólnie - są ludzie którzy idą po
                                          trupach - a jak jesteś twardszy/a od nich - to Cię obrobią za plecami - ale
                                          czasami można się miło odgryźć że się komuś odechce ... ;);)
                                      • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 11.02.08, 18:06
                                        czy nie orientujesz sie czy sa przewidziane (i kiedy) jakies
                                        podwyzki dla kogos kto zaczyna jako mlodszy ksiegowy z pensyjka 2000
                                        brutto?
                                        • hm.m Re: cap gemini Krakow 11.02.08, 19:21
                                          2000 Ci dali na początek? To niezbyt dużo. Pewnie przy przedłużaniu umowy coś tam więcej dostaniesz...
                                          • mijo81 Re: cap gemini Krakow 16.02.08, 15:05
                                            hm.m napisał:

> 2000 Ci dali na początek? To niezbyt dużo. Pewnie przy
                                            przedłużaniu umowy coś t
                                            > am więcej dostaniesz...
                                            2200?
                                            • hm.m Re: cap gemini Krakow 18.02.08, 04:49
                                              mijo81 napisał:
                                              > 2200?

czyli tyle ile koleżanka by dostała gdzieś po 15stu latach pracy, jeżeli zdecydowała się zostać w 'wyuczonym' zawodzie (nauczycielka polskiego) :/

Ja w dalszym ciągu uważam, że w porównaniu z innymi zawodami stosunek (płaca) / (wykształcenie + umiejętności + odpowiedzialność) w outsourcingu jest wysoki.
                                              • mijo81 Re: cap gemini Krakow 18.02.08, 20:31
                                                No właśnie, dla jednych ta kasa jest OK dla innych to żenada. Zależy
                                                od punktu widzenia i siedzenia.
                                                Ale 2000 brutto na początek to raczej kaszana, skoro młodsi księgowi
                                                bez doświadczenia dostają już na wstępie nawet 2400-2500
                                      • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 11.02.08, 18:10
                                        sa tam u Was a cap jacys fajni mezczyzni w wieku 27 i wiecej?:)))
                                        • Gość: bleee Re: cap gemini Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 19:22
                                          A ty idziesz do Cap'a pracować czy wyrywać facetów?
                                          • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 11.02.08, 19:33
                                            przyjemne z pozytecznym:)
                                        • hm.m Re: cap gemini Krakow 11.02.08, 19:27
                                          a do którego to działu trafiłaś?
                                          • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 11.02.08, 19:36
                                            zaczynam 3 marca. powinnam byla prosic o wiecej? prosilam o 2500 ale
                                            jak widac nie dali
                                            • mijo81 Re: cap gemini Krakow 16.02.08, 15:07
                                              Widzieli że jesteś miękka (skoro prosiłaś) i dlatego tak mało ci
                                              dali...no i pewnie dlatego cię przyjęli :)
                                              • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 18.02.08, 18:53
                                                a co,wedlug ciebie powinnam byla nie prosic tylko zazadac? Gdybym
                                                zazadala za duzo to pewnie by mnie nie przyjeli i tyle
                                                • mijo81 Re: cap gemini Krakow 18.02.08, 20:33
                                                  No właśnie, oni doskonale wyczuli że tak myślisz :)
                                                  A jakby ci zaproponowali 1800 brutto?
                                                  • Gość: malykotczarny Re: cap gemini Krakow IP: *.zax.pl 18.02.08, 21:31
                                                    eee,mijo gadasz glodne kumety. podalam kwote 2000-2200 bo takie
                                                    przewijaly sie wielokrotnie na tym forum. za 1800 nie pracowalabym,
                                                    ze wzgledu nawet takiego ze teraz w obecnej pracy mam 1900
                                                    • aaniakrk Re: cap gemini Krakow 19.02.08, 14:27
                                                      Witam,mam pytanie:gdzie lepiej zacząć pracę jako młodszy ksiegowy, w shell czy
                                                      capgemini?jestem w trakcie rekrutacji w shellu i wkrótce mam tam rozmowe.Z Capa
                                                      dostałam juz konkretna propozycję 2200 brutto.Musze sie zdecydować do kilku
                                                      dni.Czy ktos sie orientuje jakie sa warunki pracy w shellu?jaka jest atmosfera i
                                                      zarobki na poczatku?z góry dzieki za opinie:)
                                                    • Gość: nie analfabetom Re: cap gemini Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 16:49
                                                      Dziewczyno, wątek pensji w Kapciu i Shellu wałkowany był x razy. Użyj
                                                      wyszukiwarki. To nie boli.
                                                    • mijo81 Re: cap gemini Krakow 25.02.08, 00:23
                                                      Gość portalu: malykotczarny napisał(a):

> eee,mijo gadasz glodne kumety. podalam kwote 2000-2200 bo takie
                                                      > przewijaly sie wielokrotnie na tym forum. za 1800 nie
                                                      pracowalabym,
                                                      > ze wzgledu nawet takiego ze teraz w obecnej pracy mam 1900
                                                      Zmieniłaś robotę dla 100 zł ????
                                      • Gość: A.Z Re: cap gemini Krakow IP: *.gemini.net.pl 24.02.08, 22:39
                                        ja niestety sie nie dostalam :(
                                        mialam 2 rozmowy z menedzerami i nic z tego nie wyszlo, przeze mnie bo mialam
                                        bariere, mialam odbyc rozmowe z kims i nie przystalam na to, szkoda..ale to juz
                                        ja musze sobie plusc w brode
                                        • kotek1977 Re: cap gemini Krakow 24.02.08, 23:33
                                          patrząc gdzie miałabyś się dostać - to jednak pozytywna wiadomość :):):)

próbuj w korporacjach gdzie bardziej się dba o własnych ludzi - IBM, Shell,
                                          Philip Morris
                                          • mijo81 Re: cap gemini Krakow 25.02.08, 00:25
                                            kotek1977 napisał:

> patrząc gdzie miałabyś się dostać - to jednak pozytywna
                                            wiadomość :):):)
                                            >
                                            > próbuj w korporacjach gdzie bardziej się dba o własnych ludzi -
                                            IBM, Shell,
                                            > Philip Morris
                                            Sorry, ale IBM to poziom Capcia
                                        • Gość: WuDu Re: cap gemini Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 12:32
                                          Ale jak to? Dostałaś negatywną odpowiedź telefonicznie?
            • Gość: Bikej Re: cap gemini Krakow IP: *.ghnet.pl 14.03.08, 10:06
              Mam podobne odczucia.Na 4 etapie jest bardzo miła atmosfera.Jeszcze nie znam wyniku ale jestem pozytywnie nastawiony:)
      • Gość: ok Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 19.02.08, 14:28
        ile trwa okres próbny w CAP?
        • aaniakrk Re: cap gemini Krakow 19.02.08, 14:38
          mnie zaproponowali umowę na czas okreslony na 6 miesięcy, a potem przedłuzenie
          na czas nieokreslony
          • Gość: ok Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 19.02.08, 16:07
            aha
            czyli juz nie ma 3 miesiecznego probnego tylko jest okreslona na 6 mcy ?
            dawno to zmienili? :)
            ktos cos wie?:)
            • hm.m Re: cap gemini Krakow 20.02.08, 06:20
              nie zmienili, dalej jest trzy miesiące. Może w jakichś konkretnych przypadkach tak robią, ale regułą to to nie jest.
              • Gość: ok Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 20.02.08, 10:17
                a to ciekawe w jak KONKRETNYCH :)
              • alma.1 Re: cap gemini Krakow 20.02.08, 14:13
                W CAP od poczatku tego roku nie podpisują już umów z nowymi pracownikami na
                okres próbny na 3 miesiące, tylko umowy na czas okreslony na 6 miesięcy.Z tego
                co wiem to się wiąże z brakiem mozliwości wypowiedzenia umowy(chyba ze za
                porozumieniem stron)w tym czasie.Cap chyba chce przez to zapobiec tej ogromnej
                rotacji pracowników, która tam ma miejsce. Niestety w takim wypadku podwyzka
                płacy jest dopiero po 6 mies od rozpoczecia pracy a nie po 3 jak było
                przedtem.Spryciarze.... A jak z okresem próbnym jest w innych centrach??ile trwa?
                • Gość: iga Re: cap gemini Krakow IP: *.chello.pl 24.02.08, 20:21
                  nie ma czegos takiego jak brak mozliwości wypowiedzenia umowy,
                  kodeks pracy gwarantuje w takich przypadkach 2 tygodniowy okres
                  wypowiedzenia, umowe tez warto przeczytac ta informacja również sie
                  w niej znajduje
                  • mijo81 Re: cap gemini Krakow 25.02.08, 00:30
                    Jeżeli podpisujesz umowę na czas określony do 6 miesięcy to kodeks
                    nie gwarantuje okresu wypowiedzenia...w tym przypadku może go
                    zagwarantować tylko łaskawy pracodawca :)
                    • Gość: akurat Re: cap gemini Krakow IP: *.ar.krakow.pl 07.03.08, 21:29
                      mijo sorry ale takich głupot to w życiu nie słyszałam. Weź kodeks do reki,
                      pozniej poczytaj pare spraw wokandowych i wyobraz sobie ile cap miałby spraw w
                      sadzie. Co jak co, ale w Capie okresy wypowiedzenia są na pewno zgodne z kodeksem.
              • acdc1 Re: cap gemini Krakow 22.02.08, 23:37
                ciekawych rzeczy można sie dowiedziec, a ile brutto moze dostać team
                leader? ... dla "świeżych" 2000 to żadna rewelacja ...
                • kotek1977 Re: cap gemini Krakow 23.02.08, 10:09
                  pytasz o IT czy o księgowość ?
          • Gość: grzesiek Re: cap gemini Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 16:12
            Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej, bezpośrednio proponuje przyjść na Dni
            Kariery na UEK. (dawna AE )Odbywają się one 28 lutego . Przedstawiciele Shella
            , a także Capgemini tam będą. Z doświadczenia wiem, że jak zadasz konkretne
            pytania to otrzymasz odpowiedzi na swoje dylematy.
            Pracownicy będący na targach przy dłuższej rozmowie odbrązawiają firmy i można
            się czegoś konkretnego dowiedzieć.

Niemniej obie firmy warte polecania.

• aaniakrk Re: cap gemini Krakow 19.02.08, 16:24
              niestety nie mogę czekać do 28 lutego z podjeciem decyzji,ale dzieki za informacje:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka