Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcę pracować we włoskiej firmie.

IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 15:22
    Mam odpowiednie kwalifikacje, znam dobrze język, dodatkowo doskonalę go w
    dobrej szkole. Wyższe studia (dwie uczelnie skończone- inż., mgr). Dwa języki
    oprócz włoskiego. Rok doświadczenia w dobrym banku. Szukam pracy i niestety
    ciężko jest. Nie chcę być telemarketerką, konsultantką itp. Wolę pracę
    biurową. Niestety mało włoskich firm się ogłasza... Prawie wcale? Gdzie mam
    szukać?
    Obserwuj wątek
      • Gość: pool Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.chello.pl 21.01.06, 20:01
        A jakie studia skonczyłaś? I z jakiego jestes miasta?

• Gość: www Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: 217.149.242.* 21.01.06, 20:46
        Mam wrażenie, że najwięcej włoskich firm jest we Włoszech; wyjedź do Włoch, to może jakąś znajdziesz.
      • Gość: hh Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.toya.net.pl 21.01.06, 20:49
        Indesit w Lodzi szuka wlasnie asystentki dyr. generalnego z b.dobrym wloskim,
        wyslij tam dokumenty.
      • Gość: Martynka Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.lama.net.pl 22.01.06, 00:43
        znajdz wszystkie firmy wloskie w okolicy i wysylaj aplikacje w ciemno. ponadto,
        sprobuj w baku pekao sa, w centrali, przeciez to poniekąd wloski bank.
        a nie myslalas o pracy w centrach outsourcingowych czy nawet konsultingowych?
        tam niejednokrotnie wystarcza znajomosc jezykow obcych. przynajmniej zarobki
        niezle..
        • Gość: W Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:38
          "a nie myslalas o pracy w centrach outsourcingowych czy nawet konsultingowych?
          tam niejednokrotnie wystarcza znajomosc jezykow obcych. przynajmniej zarobki
          niezle..."

Naprawdę? Oferują przeszkolenie. Bo niestety po anglistyce nie mam żandego
          doświadczenia z marketingiem...
          • Gość: xxx Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.extend.pl / *.byt.pl 24.01.06, 10:42
            naprawde, wlasnie "staram" sie do takiej jednej, tez jestem po filologii,(jezyk
            nieco niepopularny:) , i tam glownym (chyba jednymym:)) moim atutem jest
            znajomosc tego jezyka
            • Gość: W Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:50
              To w takim razie zaraz zaczynam szukać takich firm...
              Oby coś się wreszcie ruszyło...
              • Gość: xxx Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.extend.pl / *.byt.pl 24.01.06, 11:38
                ach, te filologie, drugi raz nie popelnilabym tego samego bledu...
      • ann_35 Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. 24.01.06, 08:34
        b.dużo firm z włoskim kapitałem znajduje się na Śląsku, zwłaszcza okolice
        Tychów i Bielska-Białej; są to przede wszystkim firmy z branży motoryzacyjnej;
        ostrzeżenie: moim zdaniem bardzo żle współpracuje się z Włochami, radzę się
        jeszcze zastanowić
        • Gość: mikikiki Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.pool878.interbusiness.it 25.01.06, 00:44
          szukalam kiedys pracy na slasku wlasnie we firmach wloskich.powiem ze dosc
          trudno jest nawet podac aplikacje np w sekretariacie czy w dzialach kadrowych.
          wiekszosc firm w ogole nie zamierza stwarzac nowych miejsc pracy wrecz
          przeciwnie. nie polecam katowic sosnowca dg. nie wiem jak jest w tychach-nie
          probowalam bo bylo za daleko.

a teraz pracuje w firmie wloskiej we wloszech. tez daleko no nie
          • Gość: A.J. Re: Chcę pracować we włoskiej firmie. IP: *.acn.waw.pl 30.01.06, 12:08
            Ja jestem z Warszawy. I niestety nie moge wyjechać do pracy o Włoch, ponieważ
            mam męża i dziecko. Napisałm do jednej firmy, ale zero odzewu :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka