Gość: cieciu IP: *.u.mcnet.pl 27.01.06, 08:50 kto z Was - korzystajacych z samochodu sluzbowego, placi oprocz podatku kilometrowke za przejechane prywatnie kilometry? czy cos takiego ma podtsawe prawnea? jaka?...dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbanaszk Re: rozliczanie samochodu sluzbowego 27.01.06, 10:51 Z tego co słyszałem, czytałem, to nie ma nic gorszego niż własny samochód służbowy... Mój szwagier był przedstawicielem handlowym w firmie winiarskiej. Dostawał 400pln na miesiąc na paliwo. Zdarzało się że te 400pln wyjeżdził ok 20-tego i co dalej ? WOLNE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieciu Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: *.u.mcnet.pl 27.01.06, 10:55 ale chodzi o naprawde sluzbowy - wlasnosc firmy lub jej leasing i rozliczanie oprocz paliwa prywatnego to jeszcze przejechanych prywatnie kilometrow...ale dzieki za komentarz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mbanaszk Re: rozliczanie samochodu sluzbowego 27.01.06, 11:04 no to ci nie pomogę... Bo naprawdę służbowy to mają dyrektorzy np w Tesco. Płacą co miesiąc jakiś haracz, ale śmigają tymi autkami bez limitu kilometrów i leją paiwo na karty BP. Nikt nie pyta czy jeżdżą służbowo czy prywatnie. Na terenie kraju mogą z nich korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: rozliczanie samochodu sluzbowego 27.01.06, 13:40 > kto z Was - korzystajacych z samochodu sluzbowego, placi oprocz podatku > kilometrowke za przejechane prywatnie kilometry? czy cos takiego ma podtsawe > prawnea? jaka?...dziekuje Mam służbowy samochód (własnośc firmy) i nikt mi nie dzieli przejechanych kilometrów na służbowe i prywatne. Za użytkowanie samochodu służbowego nie płacę żadnego podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klekle Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 23:05 ciesz sie, ze masz i tyle;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:42 U nas w firmie korzystamy z samochodow sluzbowych takze prywatnie. Korzystamy przy tym normalnie ze sluzbowych kart paliwowych, a co miesiac firma potraca nam jedynie ryczalt za "korzystanie z samochodu sluzbowego do celow prywatnych" okolo 200 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: 87.207.70.* 29.01.06, 11:42 W mijej byłej firmie do samochodów służbowych były limity tygodniowe na paliwo (wystarczały na dojazdy do pracy i do celów służbowych- w uzasadnionych przypadkach było dotankowywanie) a jak ktoś chciał sobie więcej pojeżdzić to musiał poprostu "zalać" za swój "kesz" i się z tego w żaden sposób nie rozliczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 29.01.06, 12:26 Ja mam samochód służbowy. Jeżdżę ile chcę i gdzie chcę. Mam karty paliwowe na SHELL-a i BP. Beż limitów na kilomerty i paliwo. Nie płacę nic. Co tydzień rozpisuję trasy. Samochód mam 24h/dobę. Nie odprowadzam go do firmy, mam go już prawie 3 lata. Oczywiście korzystam z niego prywatnie ale wszystko w granicach rozsądku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 30.01.06, 17:10 dodam coś jeszcze... samochód trzymam na parkingu strzeżonym (niedaleko domu), za który pałci mi firma (90 zł/m-c). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:42 W obecnej firmie płacę "haracz" (150 PLN) za luksus posiadania autka pod domem , a i tak muszę tankować za swoje pieniadze , gdy jeżdżę prywatnie. W poprzednich firmach jeździłam służbowo i prywatnie ; w przypadku dalszych wyjazdów tankowałam sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieciu Re: rozliczanie samochodu sluzbowego IP: *.u.mcnet.pl 02.02.06, 11:12 dzieki za wszystkie komentarze! Odpowiedz Link Zgłoś