oblonski 28.01.06, 13:32 Witam!!! Sam jestem absolwentem polonistyki i bardzo mnie interesuje jak sobie ułożyliście życie zawodowe po tego typu studiach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: macki Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 15:43 Żałujemy Odpowiedz Link Zgłoś
lex.1964 Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? 28.01.06, 16:00 Ja skończyłem polonistykę, geografię i prawo. I najbardziej podobała mi się polonistyka. Studia były ciekawe a wykładowcy bardzo sympatyczni. Czego nie można powiedzieć o prawie!!! A z pracą? Niestety studia nie przydały mi się w ścisłym znaczeniu tego słowa, ale potrafię pisać zwięzłe sprawozdania, redaguję większość korespondencji w firmie a czasami nawet coś opublikuję. Na pewno czasu spędzonego na tym kierunku nie uważam za stracony. Stratą czasu było, jak dla mnie studiowanie geografii. Ten kierunek to totalna porażka. Pozdrawiam absolwentów i studentów polonistyki. Odpowiedz Link Zgłoś
luis2002 Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? 28.01.06, 17:29 po polonistyce zrobiłam jeszcze zarządzanie i marketing na AE; najpierw pracowałam jako sekretarka, później jako asystentka zarządu a teraz jestem przedstawicielem farmaceutycznym, który chce zostać przedstawicielem medycznym; nie żałuję tych pięciu lat, zdobytą wiedzę staram się wykorzystywać i jak na razie udaje mi się to; szkoda tylko, że nie mogłam zrealizować swojego marzenia o uczeniu w szkole...chociaż, patrząc na to, co wyprawia dzisiejsza młodzież, może to i lepiej?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? IP: *.ghnet.pl 28.01.06, 17:39 Po polonistyce robię to, co zawsze chcialam - mam małe wydawnictwo i wydaję książki... Pozdrawiam i życzę realizacji marzeń... Odpowiedz Link Zgłoś