Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CO ROBICIE PO POLONISTYCE???

28.01.06, 13:32
    Witam!!! Sam jestem absolwentem polonistyki i bardzo mnie interesuje jak
    sobie ułożyliście życie zawodowe po tego typu studiach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: macki Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 15:43
        Żałujemy
        • lex.1964 Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? 28.01.06, 16:00
          Ja skończyłem polonistykę, geografię i prawo. I najbardziej podobała mi się
          polonistyka. Studia były ciekawe a wykładowcy bardzo sympatyczni. Czego nie
          można powiedzieć o prawie!!!
          A z pracą? Niestety studia nie przydały mi się w ścisłym znaczeniu tego słowa,
          ale potrafię pisać zwięzłe sprawozdania, redaguję większość korespondencji w
          firmie a czasami nawet coś opublikuję. Na pewno czasu spędzonego na tym
          kierunku nie uważam za stracony. Stratą czasu było, jak dla mnie studiowanie
          geografii. Ten kierunek to totalna porażka. Pozdrawiam absolwentów i studentów
          polonistyki.
      • luis2002 Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? 28.01.06, 17:29
        po polonistyce zrobiłam jeszcze zarządzanie i marketing na AE; najpierw
        pracowałam jako sekretarka, później jako asystentka zarządu a teraz jestem
        przedstawicielem farmaceutycznym, który chce zostać przedstawicielem medycznym;
        nie żałuję tych pięciu lat, zdobytą wiedzę staram się wykorzystywać i jak na
        razie udaje mi się to; szkoda tylko, że nie mogłam zrealizować swojego marzenia
        o uczeniu w szkole...chociaż, patrząc na to, co wyprawia dzisiejsza młodzież,
        może to i lepiej?!
        • Gość: Absolwentka Re: CO ROBICIE PO POLONISTYCE??? IP: *.ghnet.pl 28.01.06, 17:39
          Po polonistyce robię to, co zawsze chcialam - mam małe wydawnictwo i wydaję książki... Pozdrawiam i życzę realizacji marzeń...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka