Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV wysyłane emailem

25.02.06, 08:37
    Czy odpowiadają wam na CV wysyłane emailem? Nie chodzi mi o propozycji pracy,
    ale czy odpowiadają cokolwiek np.” dziękujemy rozważymy Pani ofertę” lub
    cokolwiek podobnego żeby człowiek wiedział ze ten email w ogóle doszedł i ze
    ktoś to czytał.
    Obserwuj wątek
      • patama Re: CV wysyłane emailem 25.02.06, 10:09
        na ogół trafiają do sekretarki a one go raczej nie czytają
        • Gość: w Re: CV wysyłane emailem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:32
          ja tak znalazlem wszystkie trzy dotychczasowe prace, tylko i wylacznie email.
        • Gość: doris Re: CV wysyłane emailem IP: *.c9.msk.pl 25.02.06, 10:40
          na ogół, byłam sekretarką i powiem tak. Wpadały i do skrzynki różne cuda
          świata, w tym m.in. nieproszone aplikacje. Jako sekretarka wiedzialam, czy
          kogoś poszukujemy aktualnie, czy też mamy zamiar w ktrótkim czasie etc. Jeśli
          akurat prowadizliśmy nabór, a aplikacja pasowała, to drukowałam i dołączałam do
          pozostałych kandydatów. Jesli nikogo niepotrzebowaliśmy w danym momencie, to
          miałam założony folder w outlooku "aplikacje", gdzie sobie je składowałam.

Zaznaczam tak czyniłam z nieproszonymi aplikacjami. Jesli CV wpływały w odezwie
          na nasze ogłoszenie, to wszystkie były drukowane i przekazywane do dalszego
          procesu rekrutacyjnego.
          Czasem nieproszona aplikacja, szczególnie osoby stricte ukierunkowanej na naszą
          działalność, byla na tyle ciekawa, że zanosiłam Zarządowi, ale gdy nikogo nie
          potrzebowaliśmy to nie było z naszej strony zainteresowania.

Wybaczcie, ale ciężko jest odpowiedzieć na każdą aplikację, gdy wpływa ich
          naprwadę całe mnóstwo!!! Setkami!!! Trzeba by było robić nadgodziny, za które
          nikt nie zapłaci....
          • Gość: ares1970 Re: CV wysyłane emailem IP: *.remcom.it.pl 25.02.06, 11:20
            Często mam podobne odpowiedzi:

Szanowny Panie
            Z przykrością musimy Pana poinformować że nie szukaliśmy, nie szukamy ani nie będziemy szukać pracowników.
            Z poważaniem
      • Gość: marcin_r Re: CV wysyłane emailem IP: *.21.pl / *.21.pl 25.02.06, 11:08
        Firmy szanujące kandydatów tak, ale zazwyczaj w większości nie odpowiadają.
        Przecież jest takie bezrobocie, że nie warto ;) I tak się ktoś znajdzie.
        • sanmarti Re: CV wysyłane emailem 25.02.06, 23:07
          Tyle powysyłałam maili i nikt mi nic nie odpsiał:(:(buuuuu
          • Gość: GOSC Re: CV wysyłane emailem IP: *.aij.pl 26.02.06, 17:01
            dzieki e-mailowi dostałam pracę z czego bardzo się cieszę.We wtorek idę do
            pracy.
      • Gość: m Re: CV wysyłane emailem IP: *.prenet.pl 26.02.06, 19:41
        smialo moge powiedziec ze tylko jedna firma mi odpisala na maila, ale to chyba dlatego bo oni pierwsi zadzwonili do mnie i poprosili o adres na ktory wysylalem CV i pozniejsze pytania. Na maile wyslane samorzutnie przeze mnie nikt nigdy nie odpisal, natomiast zdarzylo sie, ze dzwonili no i pracowalem nawet w jednej z nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka