Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie znoszę swego szefa

05.04.06, 09:01
    Pracuję w niedużej firmie od 6 lat jako asystentka dyrektora. Mimo że jestem
    najbliższą osobą przy szefie to moje relacje z nim od jakiś 2 lat są
    tragiczne.Czepia się do wszystkiego,a przy tym jest bardzo wulgarny, nigdy
    nie dostaję premii bo jak uważa jestem panną to po co mi pieniądze, czyli nie
    ważne jak wykonuje swoje obowiązki, mam zawsze problem z dostaniem urlopu
    itd .A tak wogle jest niezadbany - przychodzi czasem w przepoconej koszuli
    automatycznie mnie odrzuca, a współpraca staje się wręcz przetrwaniem. Jednym
    słowem tragedia - ciut nie mobbing. Jakiś czas temu były prognozy że ma być
    odwołany ze stanowiska, ale zostaje. Z tego wniosek to ja muszę poszukać
    sobie nowej pracy, bo dużej nie wytrzymam. Tylko jak przetrwać ten czas ?!?
    Może jakieś rady ?!??
    Obserwuj wątek
      • Gość: no-blondi Re: nie znoszę swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:13
        A mój - właściciel firmy ok. 6 osobowej:

- obcina sobie paznokcie nożyczkami biurowymi - przy wszystkich,
        - czasami mam wrażenie, że się nie myje, przepocone ubrania ...
        - raz mi mówi na ty a raz na Pani,
        - wulgarność - owszem, od czasu do czasu, choć nie w stosunku do mnie
        - jak przychodzi klient to ja zaraz wstaję i pytam w czym pomóc, bo boss nie
        może się "odkleić" od monitora,
        - podaje ceny a potem, gdy klient chce płacić, okazuje się, że to było netto,
        - płaci rachunki telefoniczne, jak miesiąc po terminie przychodzi sms, że mu
        wyłączą numer - i się głupek z tego cieszy,
        - nie płaci za soboty - czasami podobno pracuje się wszystkie w miesiącu,
        - uważa się za wielkiego Ślązaka i nawet ostatnio powiedział, że jak ktoś go
        określa Polakiem, to to dla niego zniewaga.....
        - odnośnie urlopu nie było mowy - na razie mam okres próbny - ale w tej firmie
        słowo urlop podobno nie istnieje - podpisuje się, że się było
        - na umowie wpisuje wszystkim min. pensje krajowe a do ręki dostaje się inne
        kwoty
        - każe pracownikom wykładać na sprawy służbowe pieniądze prywatne, potem zwraca
        ale trzeba się nieżle naprosić

Ale mam niekiedy ubaw ... Na szczęście kończę współpracę z tym Panem...

Nie ma jakiegoś szefa ponad tym Twoim - śmierdzichem i chamem ? Kogoś, z kim
        byś mogła ten problem omówić ?

Pozdrawiam
      • Gość: bambi7 Re: nie znoszę swego szefa IP: *.csk.pl 07.04.06, 22:50
        faktycznie, często jest tak jak mówisz, ale pamiętaj....

"szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego"
      • luis2002 Re: nie znoszę swego szefa 07.04.06, 23:11
        Przepracowałam 6 lat w firmie,w której jeden szef (właściciel) ciągnął mnie do
        łóżka, drugi (tez wlaściciel) robił za idiotę-gadżeciarza do czasu aż nie zaczął
        całkiem idiocieć. Z pierwszym, na szczęście, było mi dane rozstać sie po 3
        latach z drugim przetrwałam koleje 3!!! I nigdy więcej!!! Temu drugiemu zaczęło
        z czasem coraz bardziej odbijać. Mobbing na każdym kroku i w stosunku do
        każdego, nawet do własnej żony....najmądrzejszy, na wszystkim się zna!!!
        Interesantów, od których często zależało jego finansowe być albo nie być,
        traktował jak przygłupów nabijając się z nich w gronie praconików. O
        pracownikach też wiecznie plotkował ze wszystkimi, którzy chcieli tego
        słuchać....koszmar! Nie wiem, jak udało mi się przetrwać tych kilka lat za marną
        pensję, ale "co nas nie zabije, to nas wzomocni"...i tylko trochę żal tych
        straconych lat....
      • kalinazkalinowa Re: nie znoszę swego szefa 08.04.06, 20:38
        aż dziw, że tyle ze sobą wytrzymaliście :)
        szukaj, może jak będziesz blisko celu humor ci się poprawi
        • Gość: luis2000 Re: nie znoszę swego szefa IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.04.06, 21:25
          nie pracuję tam już od roku i...bardzo sobie chwalę nową pracę!! ale jedno muszę
          przyznać, teraz już nic mnie nie zaskoczy, to jedyny plus po tych 6-u latach; podro
          • Gość: wasz_szef Re: nie znoszę swego szefa IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 26.04.06, 08:59
            pomoglo wam ,leppiej,
            to do roboty stare babska!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka