Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Hiszpanii

IP: *.ipartners.pl / 217.153.38.* 02.01.03, 14:28
    Czy pracowal ktoś, albo jeszcze lepiej pracuje w Hiszpanii. Wybieram się
    tamże i potzrebuję kilku rad do przeżycia. Rad konkretnych bo język znam,
    kraj tez jakoś ale nie ze strony roboczej. Ile co kosztuje, gdzie sie
    zakotwiczyć itd. Help !!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: margo Re: Praca w Hiszpanii IP: 213.195.142.* 03.01.03, 11:02
        Dobrze, ze sie zabezpieczasz przed wyjazdem. Ja wlasnie wrocilam - szybko! :(.
        Z praca tam tak samo "fajnie" jak i tutaj. W tej chwili Rumuni wala tam
        drzwiami i oknami w zwiazku z trudna sytuacja zyciowa w ich panstwie w zwiazku
        z tym pracuja "za darmo", wiec choc polacy maja tam dobra marke przebic sie
        trudno (Hiszpanom po wejsciu euro reka drzy przy ich wydawaniu). Generalnie
        mozesz miec giga szczescie i zarobic 1000 euro, ale mozesz - tak jak ja -
        poszukiwac pracy bezskutecznie i ledwo wyciagnac 250 euro. O karcie stalego
        pobytu rowniez mozesz zapomniec - powod podano ponizej. Wiec jesli zostaniesz
        dluzej niz 3 miesiace bedziesz sie czuc jak "szpieg w krainie deszczowcow" -
        "miś" w paszporcie nie jest niczym miłym.
        Jest tam srednio o 20% drozej. Polecam supermakrety "DIA %" - w miare dobre
        produkty spozywcze po umiarkowanej cenie. Przed wyjazdem wymysl sobie wszelkie
        mozliwe choroby, ktore mozesz zlapac i kup leki, bo poziom wyksztalcenia
        miejscowych lekarzy wola o pomste do nieba. I najwazniejsze! Naprawde unikaj
        srodowiska polskiego - polacy w Hiszpanii maja dziwna przyware, ktora mozna w
        skrocie okreslic "ja ci polaczku pokaze gdzie raki zimuja" - czyli zamiast
        pomoc, jeszcze chetnie ci noge podlozy - no coz...
        chcesz jeszcze sie czegos dowiedziec napisz do mnie na noshadow@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka