Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy?

IP: *.icpnet.pl 10.05.06, 21:19
    juz mam dość powoli, nachodziłem się jak głupi, a odzewu na razie nie ma, a
    kwalifikacje mam naprawdę niezłe. Czy daje coś zamiszczenie ogłoszenia w
    gazecie, że szukam pracy i podac moje kwalifikacje?bo sił mi juz
    brak.............
    Obserwuj wątek
      • Gość: Julia Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.aster.pl 10.05.06, 21:47
        Witam, daj ogłoszenie, że szukasz pracy - polecam. Praca znalazłam w
        międzynarodowej firmie dzięki temu, że zamieściłam ogłoszenie, że szukam pracy
        na stronce www.aaaby.pl/praca i co ważne mam umowę na czas nieokreślony.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
        • meybach Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? 10.05.06, 22:10
          Dupa blada, zamknęli tam dodawanie ogłoszeń o pracę :(
        • Gość: rumimoss Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.pl.auchan.com / 62.148.92.* 11.05.06, 10:21
          Moja kolezanka dala ogloszenie drobne w GW PRACA i tego samego dnia, kiedy sie
          ukazalo dostala 4 propozycje pracy. W jednej z firm pracuje. Warto
      • Gość: fsdf Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 11.05.06, 00:29
        Mozesz popytac w knajpach - tam zawsze kogos potrzebuja. A ty ponoc masz "kwalifikacje"...
        • Gość: dag Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 07:58
          Niezły dupek z Ciebie... Szkoda słów.
          • megasceptyk Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? 11.05.06, 21:44
            Ja to odebrałem jako dowcip, aczkolwiek dość gorzki bo prawdziwy.
            Puenta? Wielu ma kwalifikacje a nie może znaleźć pracy lub pracuje
            za grosze ponieważ takie są smutne realia.
      • Gość: Tomek Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.resnet.purdue.edu 11.05.06, 06:43
        Jedź za granicę, na początek na parę miesięcy na próbę.
      • Gość: księgowy Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 08:00
        każdy pomysł aby znaleźć pracę jest dobry - pod warunkiem, że nie molestujesz
        potencjalnych pracodawców;
      • Gość: Ilona Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 08:11
        Jasne.Ja zawsze znajdowałam prace poprzez ogłoszenie.Inaczej nie ma szans,chyba
        że masz znajomości.Moja rada :bądź cierpliwy,umieszczaj ogłoszenie regularnie i
        najważniejsze nie zniechęcaj się,ja najkrócej szukałam 3 dni a najdłużej 3 miesiące.
      • fla.nela Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? 11.05.06, 08:47
        zalezy jakiej pracy szukasz, na pewne stanowiska po prostu nie wypada i juz na
        wjesciu sie dyskwalifikujesz oglaszajac wszem i wobec. nowa np o specjalistach,
        managerach kazdego szczebla...
        • Gość: bubster Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.pptp.stw-bonn.de 11.05.06, 18:55
          zalezy w jakiej gazecie zamieszczasz ogloszenie:
          jako bankier nie bedziesz sie przeciez oglaszac w gazetce osiedlowej tylko w
          gazecie dla bankowcow. a tym sie na pewno nie zdyskwalifikujesz
      • Gość: AAA Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: 151.92.176.* 11.05.06, 08:49
        Może jesteś za dobry a w tym kraju tępi się tych co się w jakiś sposób wybijają.
        Sam jestem w takiej sytuacji tyle że mam pracę na stałe i na razie raczej trudno
        mnie wywalić bo liczą się moje umiejętności i kasa z tego płynąca ale jak mój
        pośredni (pseudo)szef który jest tylko pół stopnia wyżej to zauważył to na
        każdym kroku stara mi się "uprzyjemnić" życie. Chyba jestem zagrożeniem. Do tego
        jest tak gruby że ledwo się w drzwiach mieści (jego drugi kompleks).
        • Gość: Cielak Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 11.05.06, 09:20
          Zgadzam się z twierdzeniem dotyczącym zbyt wysokich kwalifikacji. Ja mam taki
          problem i moja kobieta :) Już w paru firmach usłyszeliśmy, że jesteśmy naprawdę
          suer ale się u nich zmarnujemy, będziemy się nudzić itp., że nie będą ryzykować
          że zaraz odejdziemy. Tylko zawsze mi się nasuwa jedno pytanie: dokąd? skoro
          wszędzie to samo?? :)

A co do ogłoszenia....
          kiedyś jakiś koleś wynajął przydrożny baner reklamowy w trójmieście, podobno
          miał potem nadmiar ofert.... ;)
        • frant3 Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? 11.05.06, 09:37
          Skoro twój szef jest tak gruby że ledwo się w drzwiach mieści, to jest szansa, że jeszcze przytyje i się w dzwiach nie zmieści. I wtedy ty zostaniesz szefem!

--
          Frant - humor, satyra, krytka
          • Gość: AAA Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.its.it 11.05.06, 10:11
            Akurat na tym mi najmniej zależy. Mam swoje życie i wiem co jestem wart.
      • Gość: Ynka Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:53
        Nigdzie się nie ogłaszaj. Chodź sobie dalej jak głupi, powtarzaj sobie w duchu,
        że masz dobre kwalifikacje, a jak opadniesz z sił, to siądź i płacz :)
        Powodzenia!

Naprawdę przestaje mnie dziwić to, że niektórzy ludzie szukają pracy całymi
        miesiącami... :)
      • Gość: Trzeźwy Nie rób tego głupstwa! Nie ogłaszaj się! IP: *.chello.pl 11.05.06, 10:15
        Jeszcze, nie daj bóg, ktoś przeczyta i się zainteresuje Tobą.
        • Gość: rafal Re: Nie rób tego głupstwa! Nie ogłaszaj się! IP: *.ilabs.pl 11.05.06, 11:03
          ja tam szukam pracy kilka lat, dokładnie siedem
          • Gość: Trzeźwy Gratulacje! IP: *.chello.pl 11.05.06, 15:56
            Teraz przez 70 lat praca będzie Cię sama szukała.
        • agat_d Tak!!! 11.05.06, 11:30
          Nie zaszkodzi, a pomóc może. Wprawdzie większość pracodawców nie czyta takich
          ogłoszeń, ale większość to nie znaczy, że wszyscy! Poza tym, im więcej
          roześlesz wici w sprawie pracy, tym większa szansa, że coś znajdziesz.
          Powodzenia!
          • annajustyna Ja sie oglosilam i... 11.05.06, 12:32
            dostaje codziennie propozycje typu Amway albo, ze za oplata rozesla moje podanie
            lub nagraja mi je na plyte (jakbym sama nie mogla tego zrobic)...Moze jeszcze
            ktos sie zglosi, nie trace nadziei:))).
            • Gość: kanibal-interesant hmmmm.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:04
              A jakąż to propozycję skłąda Ci firma Amway? Ile płacą i co tzreba zrobić, żeby
              tak 2000 wpadło do kieszeni?
              • annajustyna Re: hmmmm.... 14.05.06, 19:41
                Wg nich prawie nic, a zarobie do 6 tys EUR w miesiac. Takie bzdury...
                • Gość: j.w. Re: hmmmm.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:59
                  Amway???? No co Ty??? właśnie wpadła mi w rękę firmowa ulotka, pozwól, że zacytuję fragment:
                  "Proszę nie ulegać obietnicom łatwych i wysokich zarobków..."
                  Jeśli zatem ktoś ci opowiada, że za nicnierobienie się zarabia, to uciekaj od tej osoby. Firma "mówi"
                  inaczej a ta persona na niej żeruje... Z tego co wiem, to moxe nie 6 tyś euro, ale tak normalnie da się
                  zarobić odkupując to solidną pracą. W każdym razie należy się temu przyjrzeć
      • Gość: adi Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 11:04
        witam!
        myślę, że dobrym sposobem jest też zrobiene własnej wizytówki, na której będą
        podstawowe informacje dot. teleadresobe i zawód(kwalifikacje) i dawać ją
        znajomym...wtedy rośnie grupa ludzi, którzy wiedzą kim jesteś i może będą
        dysponować info o ofercie pracy.
      • Gość: kabula Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.05.06, 11:50
        od dwóch miesięcy ogłaszam się w Anonsach, ze poszukuję dodatkowej pracy
        biurowej, wyliczam kwalifikacje, piszę, że interesuja mnie tylko poważne oferty
        i co??? nie miałam żadnego normalnego telefonu ani sms, tylko od zwykłych
        alfonsów, którzy proponują mi spotkania sponsorowane, a gdy odmawiam, to
        jeszcze nachalnie dopytują dlaczego, czy na prawdę kobieta szukająca pracy
        dodatkowej w godzinach popołudniowych musi byuć zaraz panienką do
        towarzystwa ????
        taki właśnie miałam odzew na swoje ogłoszenie i zrezygnowałam z poszukiwania
        pracy w ten spos€b doszłam do wniosku, że lepiej jest śledzić ogłoszenia
        rekrutacyjne niż ogłaszać się samemu. A swoją drogą - to jest prawdziwy obraz
        zapotrzebowania w Radomiu na ludzi z kwalifikacjami, chcącymi pracować
        solidnie i uczciwie. Rece opadają ...
        • Gość: mee Tylko poprzez znajmoych ! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 11.05.06, 14:26
          Badania wykazuja iz najefektywniejszym sposobem szukania pracy jest
          po prostu popytac wsrod znajomych czy w ich firmie etc. nikogo nie szukaja :)
      • Gość: anushka Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: 81.210.119.* 11.05.06, 13:25
        Daj ogłoszenie. Ja w taki sposób znalazłam świetną pracę w Warszawie w
        hiszpańskiej firmie. Odpowiednia osoba znalazła moje ogłoszenie i jest super.
        Wcześniej w ten sposób znalazłam ciekawe prace w Poznaniu. Polecam, bo nigdy
        nie wiesz, na co trafisz.
      • Gość: lalka biuro pośrednictwa pracy IP: *.com / 83.238.160.* 11.05.06, 13:41
        Człowieku, a pomyślałeś o Biurze Pośrednictwa Pracy, tam szukają jej za
        ciebie!!!
        Ja wysłałam swoje CV do 3 biur, a 2 z nich zadzwoniły do mnie tego samego dnia,
        po tygodniu miałam pracę. Do tej pory pracuję, awansowałam i jestem bardzo
        pożądanym pracownikiem.:-))))))
      • Gość: Guśka27 Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.06, 14:06
        mój znajomy dał ogłoszenie na pracawunii.pl(i workersfrompoland.com-jedno i to
        samo, tylko, ze tu w 5 jezykach) na początku maja pojechał do pracy, zaledwie
        po kilku dniach ukazywania sie ogłoszenia.
        pozdrawima
      • Gość: znajoma Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? IP: *.winuel.com.pl 11.05.06, 14:59
        Najważniejsze - nie tracić nadziei, musisz być pewny siebie i musisz wiedzieć
        czego chcesz i ze akurat to takiej pracy szukasz i żadnej innej. Moim zdaniem
        najlepiej pójść do Firmy osobiście ale nie po to żeby rzucić im podanie na
        biurko i się ulotnić. Najlepiej odrazu z kimś porozmawiać dowedzieć się czegoś
        o firmie, do której składasz podanie Nawet jak wysyłasz podanie e-mailem to
        zadzwoń tam na drugi dzień i zapytaj czy twoja oferta doszła czy jest szansa na
        rozmowę, musisz się przypominać ponieważ jest tyle ofert - musisz wpaść komuś w
        pamięć. Kazda forma szukania pracy jest dobra najważniejsze zeby potencjalny
        pracodawca czuł, że ci zależy że popracujesz u niego dłużej.
        Powodzenia w szukaniu pracy !!!!! (ja niedawno też szukałam i dlatego wiem że
        właśnie wyżej wymienione sposoby dają najlepsze rezultaty)
      • irmka Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? 11.05.06, 17:28
        też kiedyś w ten sposób szukałam pracy, ale za każdym razem, gdy proponowano mi
        zajęcie, okazywało się, że za niską pensję.
      • vortex21 To kup biedaku bilet do Londynu ... 11.05.06, 17:47
        Tutaj pracy jest pełno, szczególnie teraz ...
        • Gość: Iwi ogłoszenia IP: *.chello.pl 14.05.06, 19:30
          Parę lat temu zamieściłam w warszawskiej GW ogłoszenie mniej więcej
          treści "absolwentka prawa z dobrą znajomością niemieckiego i obsługi
          komputera". Dostałam dwie oferty: pierwsza to prowadzenie galerii obrazów
          (właściciel chciał przeprowadzić rozmowę kw. w moim domu!), a druga to
          odbieranie telefonów i sprzątanie mieszkania, w którym musiałabym zamieszkać:/
          Bałam się zamieszczać następne ogłoszenia. W moim przypadku sprawdziło się
          osobiste roznoszenie ofert po firmach.
      • kartoffeln_salat Re: ogłosić sie w gazecie, że szukam pracy? 18.05.06, 12:42
        raz zamieściłam swoje w gazecie, to zapłaciłam za 5 sms'ów, a nie za 1, bo COŚ
        sie niby pochrzaniło, a na dodatek cały tydzień męczył mnie jeden gościu z
        Alianz, a drugi jakąś akwizycją patelni - u mnie nie miało to efektu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka