Dodaj do ulubionych

Dziwna historia

25.01.12, 22:23
Ostatnio wiele slyszy sie o okradaniu starszych ludzi roznymi metodami jak np “na wnuczka”. Oczywiscie bardzo uczulam moich kochanych rodzicow na te historie. Wiem,ze moj ojciec jak to mowia “ma glowe na karku”,ale dzis przerazila mnie historia, ktora wczoraj przytrafila sie.I dlatego postanowilam opisac ja na tym forum,zeby innych uprzedzic. Wczoraj wieczorem po 19h przyszly 2 mlode kobiety do moich rodzicow i powiedzialy ze sa z Urzedu Wojewodzkiego,daly jakas reklamowke z notesem z LUW i powiedzialy ze chca przeprowadzic ankiete z moja mama (znaly imie i nazwisko) Ojciec wpuscil je i one zadawaly (teraz ojciec mysli),ze dziwne pytania na temat ich emerytur, czy maja ,gdzie i ile dzieci,jakie maja kontakty z rodzina i sasiadami, gdzie trzymaja pieniadze. Byly tez inne dziwne pytania min dotyczace zdjec rodzinnych,ktore wisza na scianie.Wowczas ich “dziwne” zachowanie (tu oszczedzam szczegolow) spowodowalo,ze ojciec jak to mowia “wlaczyl myslenie” i pozegnal je. Powiedzialy ze juz koniec ankiety i moze kiedys odezwa sie. Zaczelam wypytywac ojca i on teraz uwaza,ze zrobil glupote,ze je wpuscil wieczorem bez sprawdzenia identyfikatora i wypytania o szczegoly. Teraz uwaza,ze pytania byly nienormalne i dziwne. Oczywiscie jutro postaram sie sprawdzic ta sprawe w LUW (nie chce mi sie wierzyc,ze jakies urzedniczki czy ankieterki przychodza bez uprzedzenia i wylegitymowania sie do interesantow) a nawet zawiadomic policje.Wiem,ze moi juz nie popelnia takiej glupoty,ale tymczasem was informuje o takim zdarzeniu i bardzo prosze,zeby ten temat nie zamienil sie w bagno jak tu na tym forum bywa
Obserwuj wątek
    • Gość: thebird Re: Dziwna historia IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.12, 11:58
      Od kilku dni spotykam przed marketem b.wygadaną kobietę ,której zabrakło pieniedzy na wykupienie recepty .
      Zwrócicłem jej uwage ,ze wczoraj jej tez brakowało i dlaczego nie zbiera przed apteka . Odpowiedziała . No właśnie ...
      Mówi ,że jest nauczycielką ???!
      Miałem troche czasu uprzedałem przed oszustką ale pies zrobił siku to sobie poszedłem .
      Widziałem ludzie płacili .
      O naiwni.
    • Gość: w3d Re: Dziwna historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 16:45
      ja wiem o jednym okradaniu - państwa obywateli z ich podatków.

w polsce obciążenie podatkowe wynosi około 90% i jest na poziomie niewolnictwa egipskiego.

podlicz wszystkie obciążenia podatkowe polaka w ciągu roku z pieniędzy które zarabia i wydaje.

ponad pół roku trzeba pracować na podatki, pozostałą część roku - na siebie.

tu jest okradanie ale tego ty nie widzisz, ty widzisz jakiś naciągaczy którzy próbują coś zarobić dla siebie naciągając w sposób jawny starszych ludzi

państwo okrada w sposób niejawny.
      a jak wprowadzą podatek katastralny w wysokości 2% wartości nieruchomości
      to po 50 latach jego płacenia państwo stanie się właścicielami naszych domów!!

• Gość: jona Re: Dziwna historia IP: *.access.telenet.be 27.01.12, 10:34
        Przenies sie do Belgii, gdzie na 11 mln mieszkancow jest 6 roznych rzadow.Kazdy ma swoich ministrow i ministerstwa w kazdej dziedzinie.Wowczas zobaczysz ile placi sie podatkow,bo ktos musi utrzymac to stado****
        • wolfenstein3d Re: Dziwna historia 27.01.12, 13:33
          > Przenies sie do Belgii, gdzie na 11 mln mieszkancow jest 6 roznych rzadow.Kazdy
          > ma swoich ministrow i ministerstwa w kazdej dziedzinie.Wowczas zobaczysz ile p
          > laci sie podatkow,bo ktos musi utrzymac to stado***

minimalne zarobki w belgii 1300 euro = 5486 zł
          minimalne zarobki w polsce 1500 zł brutto

belgowie zarabiają 3,6 x więcej jak w Polsce
          a ile płacą podatków? Więcej niż polacy?

polska roczna pensja brutto 18 tys zł - nie chce mi się przeliczać na netto - minus podatki = ?
          belgijska roczna pensja brutto 65 832 zł - nie chce mi się przeliczać na netto - minus podatki = ?

dalej twierdzisz że w polsce jest lepiej?
          • thebird2 Re: Dziwna historia 27.01.12, 13:42
            że w polsce jest lepiej?

lepiej nie mówić
          • Gość: jona Re: do wolfa IP: *.access.telenet.be 27.01.12, 16:18
            to info wyszukales w necie??? Szkoda,ze nie podales ile jest wolnych wakatow w necie w biurach pracy? I ze polskie interimy ciagle sciagaja Polakow tu do pracy. Tylko,ze w BXL jest ponad 2O% bezrobocia (we VL duzo mniej, chyba cos ok 8%).Ale to ludzie ktorzy maja prawo do tego zasilku. Rzad chce poprawic cyfry i... sankcjonuje i wyrzuca ludzi z zasilku. Ci ida na socjal lub choruja. Podajesz cyfry,ale czy wiesz,ze przecietne mieszkanie w BXL kosztuje 750€+ ogrzewani,elektryka, woda musisz liczyc te 300€, bo strasznie podrozalo. Czy wiesz,ze w Belgii tak jak w PL sa smieciowe umowy najczesciej pol etatu i niby doplaty za nadgodziny. Ze tu juz w przemysle nikt nie daje kontrkatow bezterminowych?Ze zycie kosztuje duzo wiecej jak w PL. A gdzie oplata za kase chorych i podatki???Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma....a info z netu to nie zycie...........A jak wytlumaczyc ludziom z mojej wioski,ze ich firme likwiduja bo przenosza do PL i do Slowacji? Pewnie,ze i w PL i w Belgii i w kazdym innym kraju sa tacy,ktorym zyje sie lepiej i gorzej....jak podpierasz sie internetem to zagladnij na belgia.net i zobacz ile codziennie jest ogloszen o poszukiwaniu pracy
            • wolfenstein3d Re: do wolfa 28.01.12, 13:20
              1300 euro minimalnej pensji w Belgii - 750 euro wynajęcie mieszkania - 200 euro ogrzewanie itd
              =350 euro = 1470 zł do przeżycia przy 1-osobowej rodzinie

w Polsce
              1111 zł netto minimalna pensja - 1200 zł wynajecie najtańszego mieszkania z prądem ogrzewaniem itd = -99zł do przeżycia przy 1-osobowje rodzinie

mam mówić dalej?
            • wolfenstein3d Re: do wolfa 28.01.12, 13:24
              >> Tylko,ze w BXL jest ponad 2O% bezrobocia
              > .Ale to ludzie ktorzy maja prawo do tego zasilku

dlatego nie chce im się pracować bo dostają zasiłek który starcza im na przeżycie.
              ten polski 535 zł przez pierwsze 3m-ce i mnijesyz około 370 przez kolejne 3 nie starcza na nic.
              Kuzyn w Niemczech całe życie jest bezrobotny, arbeitsamt opłaca mu mieszkanie a on jeszcze pali papierosy a ma internet szybszy od mojego, nowoczesniejszy komputer, iphone itd

> .jak podpierasz sie internetem to zagladnij
              > na belgia.net i zobacz ile codziennie jest ogloszen o poszukiwaniu pracy

to polacy szukają w belgii!! bo tam więcej płacą jak w polsce!!
              • Gość: jona Re: do wolfa IP: *.access.telenet.be 29.01.12, 00:10
                Tak Belgia jest jednym z niewielu krajow gdzie teoretycznie mozna byloby dostawac bezrobotne cale zycie (obecnie na 4 os rodzine 1078€/mies),a socjal na 4 os 1020€-nie wielka roznica. Ci co sa na bezrobotnym wola socjal,bo tutaj dostaja dodatkowo znizki na abonament autobusowy,elektrycznosc,etc.Jestem w temacie,bo wlasnie dzis mialam rade gminy i to amawialismy.Tylko,ze nikt nikogo nie bedzie trzymac cale zycie na socjalu-w mojej gminie dostajesz socjal to musisz szukac pracy albo dodatkowo pracowac na rzecz gminy (pomoc w domu starcow, sprzatanie ulic,etc) A za ta kase po zrobieniu podstawowych oplat 4 os bedzie trudno wyzyc...A wiec nie przeliczaj teoretycznie,bo tu nie ma logiki
                W grudniu mialam okazje zobaczyc z bliska jak w zaprzyjaznionej gminie niemieckiej walcza z problemami socjalnymi.I.... tam tez nikt nikogo cale zycie nie trzyma na bezrobotnym.A moze kuzyn oklamuje ciebie i jest na rencie np z powodow psychicznych?To predzej mozliwe....jak bycie cale zycie bezrobotnym w Niemczech
      • Gość: Marta Re: Dziwna historia IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.12, 17:51
        Gość portalu: w3d napisał(a):

> ja wiem o jednym okradaniu - państwa obywateli z ich podatków.
        > w polsce obciążenie podatkowe wynosi około 90% i jest na poziomie niewolnictwa
        > egipskiego.
        > podlicz wszystkie obciążenia podatkowe polaka w ciągu roku z pieniędzy które za
        > rabia i wydaje.

No to podliczmy na moim przykładzie. Co roku płacę 19% podatku i tak naprawdę tylko to odczuwam. Gdybym nie otrzymywała z zakładu pracy całościowego rozliczenia nie wiedziałabym nawet ile pieniędzy wędruje do ZUS, bo to jest drugi (i ostatni) "podatek".
        A teraz wyobraź sobie że nie płacimy żadnego podatku ani ZUS-u. Wtedy, gdzieś tak do 50-55 roku życia będziesz żyła jak król. Chata, fura i komóra, panienki, puby, zagraniczne wycieczki itp. To oczywiście jeśli nie masz dzieci, bo przecież za ich naukę będziesz musiał zapłacić - no bo skąd wtedy wziąść pieniądze na szkolnictwo? Nie wiem też czy utrzymasz swój majątek bo kto niby ma go pilnować? Policji przecież nie będzie bo niby z czego ma być utrzymywana? Co z innymi instytucjami: sądami, strażą pożarną? Pamiętaj, że będziesz pracować do końca życia bo przecież nic nie odłożysz na emeryturę. Jak zachorujesz to zapłacisz za każdą wizytę u lekarza i za każdy lek. Im będziesz starszy tym będzie gorzej bo chorować będziesz coraz więcej. W końcu trafisz do szpitala ale już po pierwszym dniu cię wypiszą bo po prostu nie będzie cię stać na szpitalne leczenie.
        Tak, tak. Najłatwiej wszystkich wyzywać od złodzieji i pisać jakie to państwo jest złe. Jak ci się nie podoba w Polsce to spieprzaj do Niemiec, Belgii, Szwecji czy gdzie tylko chcesz. Tylko pamiętaj, że np. w Szwecji płaci się nie 19 ale 50% podatku.
        • e_werty Re: Dziwna historia 28.01.12, 13:30
          no bo skąd wtedy wziąść pieniądze na szkolnictwo?

... i tutaj Ci wierzę!

Mozesz cos powiedzieć na ten temat!
        • wolfenstein3d Re: Dziwna historia 28.01.12, 17:59
          19% podatku dochodowego
          ale przychody państwa stanowią około 90% VAT

23% od każdego zakupionego towaru.

przykład fabryki produkujaćej telewizory. kupią panel led i zapłać cena panela + vat 23%
          kupią śrubki cena śrubek + vat23%
          kupią częście elektroniczne + vat 23%
          złożą telewizor sprzedadzą + vat 23%

ten co sprzeda telewizor zapłaci podatek od dochodu ze sprzedaży telewizora 19%
          zapłaci ZUS w wysokości 1350 zł miesięcznie za prowadzenie firmy
          zapłaci czynsz za wynajmowane pomieszczenia + vat23%
          zapłaci pensję pracownikowi 1500 brutto, drugie tyle odda do budżetu państwa podatku kosztów pracy.

zatankuje benzynę za 5,60 zł za litr w tym 2 zł cena paliwa reszta to podatki (akcyza)
          za samochód zapłaci obowiązkowe ubezpieczenie OC - kilkaset zł na rok.
          Samochód się zepsuje - kupi części + zapłaci VAT 23%
          da auto do naprawy mechaniku w autoryzowanym serwisie - zapłaci za naprawę samochodu + vat 23%.

• Gość: emziziomal Re:Faktycznie dziwna historia..... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.12, 18:04
            .....ładnie opowiedziana z polotem i prozatorskim zacięciem! EKSCYTUJACA!!!!
            I proszę "zeby ten temat nie zamienil sie w bagno jak tu na tym forum bywa "
            • Gość: jona Re:Faktycznie dziwna historia..... IP: *.access.telenet.be 29.01.12, 00:02
              emsi to bylo ostrzezenie dla innych. Domyslam sie,ze wiele starszych osob tu nie zaglada,ale ich wnuki i dzieci pewnie tak....mysle,ze po przeczytaniu tego postu mogli uprzedzic rodzicow.I wiem,ze tak jest,bo mialam pare informacji na priva.A co do bagna-no coz jeszcze nie wyzywamy sie,ale probuje wolfa uswiadomic,ze wszedzie dobrze,gdzie nas nie ma...Ze on ma tylko info z netu lub typu jedna pani drugiej pani...Pewnie,ze wielu Polakow wyjechalo za lepszym chlebem z PL,ale pewnie i ty wiesz,ze oki niektorym mlodym,dobrze wyksztalconym 1-2% a moze 0.5% uda sie znalezc prace w ich zawodzie i beda wiedli dostatnie zycie.Wiekszosc bedzie pracowac ponizej swoich kwalifikacji i mozliwosci aby dorobic sie oszczedzajac na wszystkim i wrocic do PL lub cale zycie beda tak pracowac,aby wyksztalcic dzieci i by im lepiej wiodlo sie w obcym kraju
              • wolfenstein3d Re:Faktycznie dziwna historia..... 29.01.12, 01:23
                > oki niektorym mlodym,dobrze wyksztalconym 1-2% a m
                > oze 0.5% uda sie znalezc prace w ich zawodzie i beda wiedli dostatnie zycie.

to chyba jest normalka na całym świecie. Edukacje nie jest dostosowana dziś do potrzeb rynku pracy. Dawno już nie była. Pisze o tym Robert Kiyoshaki w swoich ksiązkach motywacyjnych nt. inwestowania. Co nie znaczy że nie mają iść do pracy jaka będzie dla nich odpowiednia - wiadomo że nie w "zawodzie" bo czegoś takiego nie ma. Tak było może w poprzednim systemie w polsce.

> Wiekszosc bedzie pracowac ponizej swoich kwalifikacji i mozliwosci aby dorobic sie
                > oszczedzajac na wszystkim i wrocic do PL lub cale zycie beda tak pracowac,aby
                > wyksztalcic dzieci i by im lepiej wiodlo sie w obcym kraju

od kiedy to wykształcenie = dorobienie się?
                O tym też pisze Robert Kiyoshaki w swoich ksiązkach motywacyjnych nt. bogacenia się.
                Ci co wyjeżdżają do pracy za granicę nie narzekają. Jako śmieciarz czy szambonurek mają kilka x więcej niż obecny tu na miejscu prezes.

• wolfenstein3d Re:Faktycznie dziwna historia..... 29.01.12, 01:24
                każdy sobie lubi ponarzekać.

jakoś w belgii nikt nie ma problemów egzystencjalnych typu co do garka włożyć czy jak sobie wynająć mieszkanie gdy modalna wynagrodzeń równa jest kosztowi wynajęcia?
                • wolfenstein3d Re:Faktycznie dziwna historia..... 29.01.12, 01:25
                  a w Rosji mają większe problemy. Tam jest problem opału na zimę. Pensje są tak małe że nie wystarcza na zakup opału na zimę. A zimy w rosji są straszne.
                  • wolfenstein3d Re:Faktycznie dziwna historia..... 29.01.12, 01:28
                    europa kuleje bo jest nadmiernie obciążona podatkami, nie ma liberalizmu i wolności gospodarczej
                    są nakazy zakazy głupie prawa i urzędnik na każdym kroku.
                    ogórek musi mieć odpowiedni kąt zakrzywienia, bez certyfikatu UE nic nie wolno itd.
                    dławi to europejską przedsiębiorczość dlatego UE się rozwija 1% PKB czyli w zasadzie się cofa bo do PKB się wlicza wydatki państwa a te idą w zadłużenie.

Europa i unia europejska idzie ku zagładzie.
                    Jak nam dadzą Polsce te 80 mld (a nie 300 jak kłamał tusek) to parę lat jeszcze będzie mozna w tej uni pociągnać ale czarno to widzę że się zaraz nie rozdupcy jak związek radziecki
                    • wolfenstein3d Re:Faktycznie dziwna historia..... 29.01.12, 01:29
                      >> jak związek radziecki

z którym UE ma wiele wspólnego, o czym mówi jeden amerykański profesorek na youtube
                      nie znajdę ci linka.
                • Gość: jona Re:do wolfa IP: *.access.telenet.be 29.01.12, 18:26
                  "jakoś w belgii nikt nie ma problemów egzystencjalnych typu co do garka włożyć c
                  > zy jak sobie wynająć mieszkanie gdy modalna wynagrodzeń równa jest kosztowi wyn
                  > ajęcia?"
                  A skad to wiesz???Wyczytales w necie? Przyjezdzaj, podam ci pare adresow tzw sklepow socjalnych i resto du coeur, gdzie juz od wczesnych godzin porannych widac dlugie kolejki.A noclegownie???W centrum BXL jest kilkanascie i zapewniam ciebie,ze nie tylko okupuja je polscy bezdomni.Sama jestem w gminnej radzie socjalnej gdzie co miesiac przyznaje sie pomoc i socjal. Zapewniam cie,ze to nie tylko czarni skladaja wnioski o pomoc.Spoleczenstwo ubozeje,wielu nie tylko brakuje na jedzenie,ale i leki. Wiele rodzin alochtonow zyje w tzw "nsalubre" dziurach,po kilka rodzin w jednym takim mieszkaniu,bo nie stac ich na wynajem innych,a w przeciwienstwie do NL tutaj mieszkania socjalne czy spoldzielncze to minimalny procent.Pewnie,ze tego ani w necie ani w TV nie pokazuje
                  ps:1/sklepy socjalne -miejsca gdzie ludzie otrzymuja zywnosc, ubrania lub przedmioty codziennego uzytku za darmo lub za min oplata.Musza miec skierowanie z tutejszego MOPS
                  2/RESTO DU COEUR-francuski komik Coluche zainicjowaL akcje wspierania bezdomnych i biednych organizujac im dozywianie w restauracjach od serca
                  Pewnie,ze w zachodnich panstwach ogolnie standard zycia jest wyzszy jak w PL,ale pieniadze na drzewach nie rosna i tez jest wielu,ktorym jest ciezko
                  • wolfenstein3d Re:do wolfa 29.01.12, 19:03
                    > Pewnie,ze w zachodnich panstwach ogolnie standard zycia jest wyzszy jak w PL,al
                    > e pieniadze na drzewach nie rosna i tez jest wielu,ktorym jest ciezko

podałem ci minimalną wynagrodzeń w belgii, która jest 4x większa niż w polsce.
                    belgom ciężko jak im zostanie 200 euro po opłaceniu rachunków.
                    polak po opłaceniu rachunków ma -99 zł.

kogo ci żal belgów?
                    albo greków? protestują żeby im nie obcięli 30% wynagrodzeń jak protestują aż piana z pyska leci.
                    Zarobki greków 4x większe od polskich.
                  • wolfenstein3d Re:do wolfa 29.01.12, 19:06
                    wpisałem w google "bieda w belgii" i oto jaki akapit wyczytałem

"Najmniej biednych mieszka w Belgii i Finlandii (5,2 proc.). "

www.naszawitryna.pl/europa_332.html
                    • Gość: term Re:do wolfa IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.12, 19:08
                      Wolfi ty nie interesuj się biedą w Belgii ty zainteresuj się biedą w Tuskolandzie
                  • wolfenstein3d Re:do wolfa 29.01.12, 19:07
                    na jakim ty świecie jona żyjesz.
                    belgom pomagasz
                    w polsce zobacz jaka bieda
                    • wolfenstein3d Re:do wolfa 29.01.12, 19:10
                      ale ja wiem - wygodnie na stołku unijnym za 15 tys euro na miesiąc.
                      na karkach tych spracowanych biednych ludzi siedziecie urzednicy i hamujecie rozwój gospodarczy.
                      żeby nie wy, nie byłoby bezrobocia i biedy. wy ją powodujecie.
                      bo pierw zabrać z podatków a potem dać. a po drodze sobie zabrać.

gdyby nie obciążenia podatkami i nadmierne zadłużanie się aby wygrywać kolejne wybory i trwać na stołkach,
                      gdyby nie minimalna pensja - biedy by nie było wcale.
                      bo kto nie ma idzie zapier**lać nawet za 500 euro (w polsce po nogach ludzie całują żeby tyle dostać).

a koszty życia? może wynajęcie mieszkania jest większym kosztem tam, ale poziom minimalnych zarobków w stosunku do kosztu wynajmu jest pozytywny - nie jak w polsce

dwa, benzyna - a poziom zarobków - procentowo dużo taniej jest w zachdoniej europie
                      żarcie takie same ceny.
                      z samochodami różnie.
                      • Gość: jona Re:do wolfa IP: *.access.telenet.be 29.01.12, 22:44
                        1/przestan zastawiac sie info z internetu,pewnie mozna tu znalezc info ale trzeba czytac ze zrozumieniem miedzy wierszami...
                        2/a kto ci mowil,ze pomagam Belgom,a nie np polskim bezdomnym czy Polakom z Kazachstanu oczywiscie w miare swoich skromnych mozliwosci...
                        3/skad te 15tys €,tak dobrze wyczytales moj byly dyrektor-madry Polak,tlumacz ktory zrobil jakas tam kariere dzieki swojej ciezkiej pracy zarabia razem z dodatkami 17 tys€.Ale takich jast moze kilkunastu i majac jedno z najwyzszych stanowisk (AD13) i taka pozycje w prywatnej firmie zarabialby wiele wiecej.Nie bede tu pisala o swoich zarobkach, bo nikogo to nie obchodzi,ale przyjmij do wiadomosci,ze wiekszosc ludzi zaczyna od +-2-3 tys€ (razem z dodatkami za expatriacje,etc).Lubisz szukac info w necie to tu masz autentyczne cyfry (300 tys zgloszen do konkursow, 8400 zatrudniionych,i to sa ci najlepsi,ktorzy maja i doswiadczenie i wiedze,znaja wiele jezykow,a wiec specjalisci,ktorzy czesto w swoich wlasnych krajach mogliby tak samo lub lepiej zarobic).Poczytaj,tu masz info europa.eu/epso/discover/about/facts/index_pl.htm
                        • wolfenstein3d Re:do wolfa 30.01.12, 15:03
                          >> 300 tys zgloszen do konkursow, 8400 zatrudniionych

to powiedz lepiej komu i co zrobiłaś żeby dostać tam pracę
                          • Gość: jona Re:do wolfa IP: *.access.telenet.be 30.01.12, 16:20
                            a moze lepiej przyslac ci moje CV? To nie tajemnica,ze zdalam 5 egzaminow CAST.Pracuje nie od dzis,a od czasu,kiedy Polacy mieli tzw kwoty pierwszenstwa. Jeszcze raz ci powtarzam-skoncz z tymi spiskowymi teoriami...i info na podstawie netu... to nie zawsze idzie w parze z rzeczywistoscia
                            • Gość: login_t Re:do wolfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.12, 16:59
                              Gość portalu: jona napisał(a):

> a moze lepiej przyslac ci moje CV? To nie tajemnica,ze zdalam 5 egzaminow CAST.

Certified Associate in Software Testing?
                              Construction and Skilled Trades Selection System?

Czy inna odmiana MBI?
                            • wolfenstein3d Re:do wolfa 30.01.12, 17:56
                              tyle dyplomów papierów i stosu makulatury

a nie wiesz nawet że w belgii i finalandii jest najmniejsze ubóstwo w europie
                              • Gość: jona Re:do wolfa IP: *.access.telenet.be 30.01.12, 21:11
                                hahaaaaaaaaaa zapomniales dodac,bo tak napisano w internecie....Zebys tak napisal o Holandii lub Austrii to jeszcze moglabym zgodzic sie z toba...
                                • wolfenstein3d Re:do wolfa 30.01.12, 22:55
                                  5% jest ubogich w belgii

jona to że ty pracujesz w przytułku i ich na codzień widzisz a nie dostrzegasz chmary ludzi w polsce grzebiących po śmietnikach to mnie nie wiń
                                • wolfenstein3d Re:do wolfa 30.01.12, 22:58
                                  www.kph.org.pl/publikacje/raport_sw_2010.pdf
                                  masz czytaj sobie

przypominasz mi męża mojej kumpeli którego przestrzegałem żeby sie z nią nie żenił bo go będzie zdradzać napisał mi że "nie jestem taki głupi żeby wierzyć w internet" no i ma. pracuje cały dzień i nawet nie widzi z kim ona hula.

ale głupi to ma szczęście bo nie wie jak jest w h**a robiony
                                  a ja wszystko wiem i wiecznie niezadowolony bo wszystko widzę czarno na białym
                                  nie oszukuje się że jest inaczej
                        • wolfenstein3d Re:do wolfa 30.01.12, 15:04
                          udowodniłem ci że urzędnicy przeszkadzają a nie pomagają. gdyby ich nie było - nie byłoby długów państwa i nadmiernego zdzierania podatków
                          a kapitalizam sam by sobie poradził - bez ustawowych minimalnych pensji - ni ebyłoby bezrobocia i biedy w takim państwie pozbawionym urzędników.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka