Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanko o formułkę

IP: 83.16.24.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:23
    Mam pytanko: gdzie umieścić formułkę wyrażam zgodę na przetwarzanie itd. w cv
    czy liście?
    Obserwuj wątek
      • Gość: badi Re: pytanko o formułkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:46
        formułkę taką powinno się umieszczać na końcu CV czy listu motywacyjnego. ważne
        jest coraz bardziej aby potą formułką (zarówno w CV ja i LM) znajdował się Twój
        odręczny podpis. często firmy nie biorą pod uwagę dokumentów aplikacyjnych,
        które nie mają tych podpisów.
        • radek_pln Re: pytanko o formułkę 12.05.06, 13:01
          Skąd masz taką informację, bo moim zdaniem to nie jest prawda. Sądzę, że
          potwierdzą to też wszyscy którzy wysyłają swoje cv do pracodawców.

Zresztą również zeskanowany podpis nie jest żadnym znakiem, że to Ty się
          podpisujesz, bo każdy może umieścić plik jpg z Twoim podpisem w dokumencie.
          Jedyne co jest elektronicznym potwierdzeniem Twojej zgody to podpis
          elektroniczny, ale nie jest to powszechne rozwiązanie.

De facto powinno się zgodę na przetwarzanie danych osobowych dostarczyć na
          piśmie, ale przecież znakomita większość cv obecnie wysyłana jest emailem.

Pozdr,
          Radek
          • Gość: R Re: pytanko o formułkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:06
            Często dostaję aplikacje bez podpisu pod "zgodą na przetwarzanie".
            Nie dyskwalifikuję ich, ale gdy dochodzi do spotkania, to wtedy proszę o
            uzupełnienie podpisu.
            Tak robię ze wszystkimi, które otrzymuję mailem oraz z tymi od zapominalskich
            zwolenników tradycyjnej poczty.
            • Gość: Wysy Re: pytanko o formułkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 06:31
              To chyba byłem u Ciebie na rozmowie, bo gdy tylko wszedlem poproszono mnie o
              podpis pod formułką :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka