Gość: niedoświadczony IP: 83.16.24.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:23 Mam pytanko: gdzie umieścić formułkę wyrażam zgodę na przetwarzanie itd. w cv czy liście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: badi Re: pytanko o formułkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:46 formułkę taką powinno się umieszczać na końcu CV czy listu motywacyjnego. ważne jest coraz bardziej aby potą formułką (zarówno w CV ja i LM) znajdował się Twój odręczny podpis. często firmy nie biorą pod uwagę dokumentów aplikacyjnych, które nie mają tych podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_pln Re: pytanko o formułkę 12.05.06, 13:01 Skąd masz taką informację, bo moim zdaniem to nie jest prawda. Sądzę, że potwierdzą to też wszyscy którzy wysyłają swoje cv do pracodawców. Zresztą również zeskanowany podpis nie jest żadnym znakiem, że to Ty się podpisujesz, bo każdy może umieścić plik jpg z Twoim podpisem w dokumencie. Jedyne co jest elektronicznym potwierdzeniem Twojej zgody to podpis elektroniczny, ale nie jest to powszechne rozwiązanie. De facto powinno się zgodę na przetwarzanie danych osobowych dostarczyć na piśmie, ale przecież znakomita większość cv obecnie wysyłana jest emailem. Pozdr, Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: pytanko o formułkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:06 Często dostaję aplikacje bez podpisu pod "zgodą na przetwarzanie". Nie dyskwalifikuję ich, ale gdy dochodzi do spotkania, to wtedy proszę o uzupełnienie podpisu. Tak robię ze wszystkimi, które otrzymuję mailem oraz z tymi od zapominalskich zwolenników tradycyjnej poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysy Re: pytanko o formułkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 06:31 To chyba byłem u Ciebie na rozmowie, bo gdy tylko wszedlem poproszono mnie o podpis pod formułką :-) Odpowiedz Link Zgłoś