Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do pedagogów...

05.06.06, 16:26
    Dwa lata temu skończyłam pedagogikę, mam 3 spcjalizacje (opiekuńczo-
    wychowawcza, resocjalizacja i ped. rodziny), kurs wychowawcy kolonijnego i
    kurs z rozpoznawania i przeciwdziałania psychomanipulacji w grupach
    kultowych, podczas studiów pracowałam w swietlicy socjoterapeutycznej - w
    wakacje, a w ciągu roku akademickiego miałam praktyki...
    Teraz chciałabym pójść do pracy...najpierw ją znaleźć oczywiście...ale jakie
    są szanse...Zupełnie nie wiem, jak się do tego zabrać, w prasie i internecie
    nie znalazłam zadnego ogłoszenia...czy nie ma zapotrzebowania na pedagogów
    szkolnych, wychowawców w świetlicy szkolnej. Naprawdę bardzo bym chciała póść
    do pracy, dziecko odchowałam - moze iść do przedszkola...a ja naprawdę
    zaczynam się załamywać...zwłaszcza,że każdy, z kim zaczynam , rozmowe o
    pracy, zaznacza..."no wiesz, znajomośći i tylko znajomośći, inaczej zapomnij
    o pracy!!!!!"
    Obserwuj wątek
      • glide22 Re: Do pedagogów... 05.06.06, 17:47
        na poczatek odwiedz kuratorium. jezeli potrzebuja pedagogow, to tam Ci dadza
        namiary. pozdr
      • j.a2 Re: Do pedagogów... 05.06.06, 18:10
        A mogę wiedzieć gdzie skończyłaś studia? Też interesuje mnie pedagogika, w
        szczególności resocjalizacyjna i wybieram się na akademię pedagogiki specjalnej
        ale nie znam nikogo kto studiuje/studiował w tej szkole.
        • Gość: Pedagog Re: Do pedagogów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:34
          pracuje w szkolnictwie 4 lata.Zaczynałam szukanie pracy od zaniesiania podania
          do AO, dawniej AKiO, czyli Administracji Kultury i Oświat, teraz Administracji
          Oświaty.Jest w każdym mieście, i koordynuje praca placówek oświatowych.Tam
          wiedza o etatach , o tym kto sie wybiera na L4 abyś mogła go zastapic itp.
          POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: fanaberia77 Re: Do pedagogów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:08
        Bardzo dziękuje za odpowiedzi...naprawdę mi pomogły! Zastanawiam się takze nad
        tym, czy warto wysyłać cv pocztą elektroniczną. Nie ukrywam, że w sytuacji, gdy
        jeszcze do końca wakacji jestem z dzieckiem, jest to dla mnie dobre
        rozwiązanie...ale czy moze okazać się skuteczne???

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :)
      • Gość: kOma Re: Do pedagogów... IP: *.it-net.pl 09.06.06, 12:11
        Odnośnie Administracji Oświaty...czy ktoś wie, gdize znajduje się takowa w
        Lublinie...Przejrzałam cały BIP i nie znalazłam...moze ktoś wie???
        • konopielka80 Re: Do pedagogów... 09.06.06, 18:06
          Skończyłam podobne studia. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z okolic Warszawy to na stronie www.mazowieckie.pl jest link z ogloszeniami dla nauczycieli. Poza tym polecam ogloszenia na stronce www.ngo.pl
          • Gość: kate Re: Do pedagogów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 19:52
            a ja skończyłam pedagogikę resocjalizacyjną.gdzie i jak mogę szukać pracy w
            zawodzie?
          • fanaberia77 Re: Do pedagogów... 09.06.06, 19:56
            Konopielka - dzięki, ja jestem z Lublina i póki co, szukam tutaj...
            A moze macie jakieś wzory listów mot. dla pedagoga...moze powinien być jakis
            szczególny, bo te wzory co są distępne w internecie, coś mi nie pasują ...
            • konopielka80 Re: Do pedagogów... 10.06.06, 09:23
              Skoro Lublin...to spróbuj tutaj:
              www.lubelskie.pl
              Kuratorium Oświaty www.kuratorium.lublin.pl
              www.rynekpracy.lublin.pl
              • konopielka80 Re: Do pedagogów... 10.06.06, 09:38
                i jeszcze zerknij koniecznie na ogloszenia.ngo.pl lub poprzez ww.ngo.pl i na dole zaczynają się ogłoszenia..tam jest kilka ofert z Lublina..warto codziennie zagladać na tą stronkę..
                • Gość: fanaberia77 Re: Do pedagogów... IP: *.it-net.pl 10.06.06, 09:56
                  Wielkie dzięki :)
                  • svenja1 a my szukamy, szukamy i nic... 10.06.06, 15:26
                    Z tym, że w pierwszej kolejności szukamy faceta po pedagogice...
                    • fanaberia77 Re: a my szukamy, szukamy i nic... 10.06.06, 20:51
                      ...no cóż o faceta może i trudniej ;) U mnie na roku było pięciu rodzynków...

Pozdrawiam
        • Gość: adam Re: Do pedagogów... IP: *.rzeszow158.tnp.pl 13.07.06, 18:50
          Chodzi zapewne o wydział edukacji w Urzedzie Miasta
      • Gość: Anka Re: Do pedagogów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:25
        A jesli ktos mieszka na slasku i szuka pracy w zawodzie pedagoga lub
        psychologa - prosze o kontakt na adres annapsycho@gazeta.pl zwlaszcza dla osob,
        ktorym zalezy na pierwszym powaznym doswiadczeniu w pracy z dziecmi i mlodzieza
        (sama tam wlasnie zaczynalam).
        • Gość: juta50 Re: Do pedagogów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:52
          Hej Anka,
          znam kogos komu zależy na pracy nauczyciela przedmiotów ekonomicznych. Ma
          uprawnienia pedagogiczne. Czy ten ktoś również może sie do Ciebie
          odezwać??prosze o dopowiedz:) buziaczki
      • Gość: Małgorzata Re: Do pedagogów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:03
        Gdzie szukać ofert dla pedagogów i doradców zawodowych w Krakowie?
        Przeprowadziłam się do tego miasta niedawno i będę bardzo zobowiązana za
        wskazówki w tym temacie. Z góry dziekuję :)
      • Gość: taska Re: Do pedagogów... IP: *.acn.waw.pl 11.07.06, 19:02
        a ja dla osób z mazowieckiego tradycyjnie polecam portal mazowieckiego
        kuratorium oswiaty
        www.mazowieckie.pl/mbopdn_lista.php
        • Gość: ja Re: Do pedagogów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:51
          na krakowskim nie ma nic...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka