Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MAM JUŻ DOŚĆ

IP: *.tktelekom.pl 19.06.06, 10:29
    Mam już dość szukania tej pracy.........Od marca wysyłam i wysyłam, chodze na
    rozmowy, gdzie oferują mi 800zł.....po co się uczyłam???dla siebie, zgodzę
    się, ale chcę to wykorzystać a nie mogęę. Mam już dośćć - POMOCYYY
    Obserwuj wątek
      • Gość: lola Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.osdbas.external.hp.com 19.06.06, 13:09
        Lili,
        Nie napisałaś, jakiej pracy szukasz, jakie masz kwalifikacje i doświadczenie.

Jeśli jestes bez doświadczenia, strasznie mi przykro, ale możesz jeszcze długo
        szukać lepszej płacy. Od kilku lat tak jest, że na dobra pensję trzeba
        zapracować. Nawet po najlepszych studiach (Oxford?) świeżutko nie wezmą nikogo
        na dyrektora w banku.
        Pomyśl o stażu. to kilka miesięcy i psie pieniądze, ale lepsze, niż żadne. A z
        doświadczeniem w danej dziedzinie w CV już możesz walczyć dalej.
        Ja też zaczynałam od 900 zł kilka lat temu. Teraz zarabiam powyżej średniej
        krajowej (jeszcze jeden rok studiów przede mną!) i zdaję sobie sprawę, że tylko
        dzięki "męczeniu się" w poprzednich firmach. Każda następna dawała już większe
        pieniądze.
        Tak, czy tak - życzę powodzenia.
        • Gość: mss71 Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:59
          Tutaj się trzeba w pełni zgodzić. Pracodawca zapłaci więcej, jeżeli będzie miał w tym interes, to znaczy będzie mógł korzystać z doświadczenia pracownika. Jeżeli musi zacząć od szkoleń i wdrażania niedoświadczonej osoby, to zapłaci mniej - takie jest prawo rynku. I żadne studia tu nie pomogą. To znaczy pomogą o tyle że pracownik ma ułatwioną ścieżkę kariery zawodowej. Pamiętać należy że każdy kiedyś zaczynał, aby po czasie dojść do zadowalającego poziomu egzystencji.
      • Gość: loko Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.06.06, 14:12
        Witamy w dorosłym życiu:) w Polsce :+L
      • Gość: xxx Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.chello.pl 19.06.06, 19:17
        pozostaje samobijstwo i problem z glowy
      • hadita Re: MAM JUŻ DOŚĆ 19.06.06, 19:45
        Witaj w klubie :((((((((((((
        • Gość: lili Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.tktelekom.pl 20.06.06, 20:20
          jutro idę na kolejną rozmowę ble ble ble już się przyzwyczaiłam że rekrutacja
          to proforma dla firmy, a i tak ktoś już jest obsadzony..
          jakie mam kwalifikacje??
          2 lata temu ukończyłam studia podyplomowe (negocjacje) od 7 lat pracuję,obecnie
          w firmie "krzak" doświadczenie mam jako PH, P medyczny, pracuję w tej firmie,
          bo muszę z czegoś żyć (jak każdy)szukam pracy bo MUSZĘ wreszcie ją zmienić
          inaczej to zwariuję i się uwstecznię, ale jak to zrobić??znajomości nie mam :(
          Zaznaczam że nie mam wygórowanych oczekiwań finansowych 1500zł mi starczy, chcę
          pracować w firmie wktórej BĘDĘ "coś" robić rozwijać się przede
          wszystkim....straciłam już nadzieję na lepsze jutro....
          nie poznaje już siebie - ja osoba optymistycznie nastawiona do świata, staje
          sie po mału PESYMISTĄ życiowym...
          • qvintesencja Re: MAM JUŻ DOŚĆ 20.06.06, 22:10
            Gość portalu: lili napisał(a):

> pracować w firmie wktórej BĘDĘ "coś" robić rozwijać się przede
            > wszystkim....straciłam już nadzieję na lepsze jutro....
            > nie poznaje już siebie - ja osoba optymistycznie nastawiona do świata, staje
            > sie po mału PESYMISTĄ życiowym...

Zeby nie wpadac w depresyjne nastroje przemysl sprawe w taki sposob. Wyobraz
            sobíe ze to ty jestes pracodawca. I oczywiscie szukasz kogos kto rozwijalby ci
            interes tak zeby ci wplywalo jak najwiecej kasy. A ryzyko jest takie ze
            zatrudnisz kogos kto nie bedzie dla ciebie pracowal bo ma swoje cele i moze
            ci nawet popsuc interes. Wiec masz rozmowe kwalifikacyjna, przychodzi do ciebie
            mloda laseczka, owszem calkiem mila i mowi ze sie uczyla i chce sie rozwijac.
            A ty sie zastanawiasz: co ona moze dla mnie zrobic? Bo wyglada na to ze robi
            dla siebie.
      • mili_vanili Re: MAM JUŻ DOŚĆ 21.06.06, 12:19
        czasami komuś się w końcu udaje..
        weż tą za 800 jeżeli masz choć minimalne szanse rozwoju i nie jest to
        *ekstrenalnie* ponizej twoich kwalifikacji (hostessa, mięsny...)

Jest zasada, że najgorzej jest *się zaczepić*, a potem juz łatwiej zmienić
        pracę, piąć się powolutku w górę..

Jestem w podobnej sytuacji i codziennie tak sobie tłumaczę, by mieć siły wstać..
        • Gość: lokomotywa:) [...] IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.06.06, 14:22
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kobietapo40 Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:58
        ja mam doswiadczenie i spory staz pracy, studia, biegle jezyk zachodni:-)i
        ostatnio zaproponowano mi 700 zl na okresie probnym.... Chyba powinnam calowac
        po rekach, ze ktos zechcial zainteresowac sie takim "rupieciem" jak
        ja....zenada, dno i upadek.. i to bynajmniej nie moj. Mysle, ze bedzie gorzej,
        teraz kolej na mlodziez, wszechpolska i kazda inna:-/
        • Gość: lili Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.tktelekom.pl 22.06.06, 00:31
          no i po kolejnej rozmowie....na pytanie ile chce zarabiać ?? odpowiedziałam
          ile: 1500zł, na co pan prawie spadł z krzesła, zaznaczam że nie jest to
          firma "krzak" dają 1100 i basta czyli o 100zł wiecej niż zarabiam teraz.
          Ludzie co się dzieje w tym naszym kraju?zyję od poniedziałku do poniedziałku
          (gazeta wyborcza)może otworzę skup makulatury??to bedzie interes heheh
          Wiecie co? juz się z tego wszystkiego śmieję i czekam na następny
          poniedziałek :)
          pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie!!
          • Gość: isma Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.mikol.pl.auchan.com / 62.148.92.* 22.06.06, 07:40
            Rozumien Cię doskonale, jestem w identycznej sytuacji, pracuję ale chcę robić
            coś konkretnego, uczyć się nowych rzeczy ; chodze na rozmowy i odpadam bo albo
            proponują 800 zł na rękę albo jest sporo kandydatek i mają w czym wybierać.
            Dochodzi jeszcze niemiła atmosfera w pracy..... kiedy to się wszystko
            zmieni.Mam "już" 31 lat i za chwilę będę po prostu za stara dla ewentualnego
            pracodawcy......:(
            pozdrawiam ciepło i powodzenia
            • Gość: lili Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.tktelekom.pl 22.06.06, 10:52
              isma no to podaj rękę, ja mam dokładnie tak samo...mamy identyko sytuację tyle
              ze ja (śmiech) zarabiam 200zl więcej, mozna wiec powiedziec ze zarabiamy bardzo
              dużo pieniędzy hehehe, jestem od ciebie o 3lata młodsza i mogę marwić się tak
              samo jak ty...miejmy nadzieje ze wreszcie pójdziemy na "taką" rozmowę , że
              pracę jakas dostaniemy, chociaż wątpię w to BARDZOOO
              pozdrawiam
              • Gość: lili Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.tktelekom.pl 22.06.06, 10:53
                nie docztałam...nie zarabiamy podobnie...ale i tak mamy identyko sytuacje...pzdr
                • Gość: qwerty !!!! IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 11:10
                  Może tak:

Zaczełem z pracą od 2 roku studiów - praca, praktyki, staże, wolontariat.
                  Duże Firmy, instytucje non Profit. Staudiowałem na dziennych. Skończyłem pracowałem, szukałem kolejne prace umowy zlecenia, aż ostatnio wysłałem 780 RÓNYCH Listów Motywacyjnych z CV, miałem ok 70 rozmów kwalifikacyjnych + obserwacja tego forum. Poznałem, rynek pracy z rozmów kwalifikacyjnych na których większość z nich była ok, ale niezgadzałem si ę na 1 k złotych.

Szukałem, i szukałem po 6 rozmów tygodniowo, czasem po 2 dziennie.
                  Chodziłem też po mieście i rozdawałem CV.

Stawka 2000 K netto. i ....od 3 miesięcy pracuje w jednej z największych firm teleinformatycznych w Polsce. MORAŁ: robcie swoje.
                  I NIEPorównujci zię z innymi. Pozdrawiam.
                  • Gość: lili Re: !!!! IP: *.tktelekom.pl 22.06.06, 11:50
                    gratuluje tobie!! masz szcęście, nikt sie z nikim nie porównuje, tylko opisuje
                    zbliżoną sytuację, również chodzę tygodniowo na kilka rozmów, oferty na miejscu
                    są do bani, jedyne kilka godnych zostały zaoferowane jakieś 400km od miejsca w
                    którym mieszkam, co oznaczało - wyprowadzka- a parcować chcę w miejscowości
                    której mieszkam (duże miasto) Uwoerz mi , nie siedzę z założonymi rękoma,
                    szukam, szuklam, szukam, wysyłam, wysyłam, wysyłam....i jaki jest efekt??
                    ciagle szukam :)
                    pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje
      • Gość: Luzak Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:12
        Ludzie nie dajcie sie robic w balona.
        Ja za 300 euro w zyciu nie pojde do pracy.
        Jezdze sobie na 3 miesiace w roku do Norwegii. Przywoze 5 000 euro i smieje sie
        z tych wszystkych menadzerkow z Koziej Wolki co oferuja wspaniala prace za 1000 zl.
        Przez reszte roku jestem wolnym czlowiekiem i czasem cos sobie popracuje, ale
        bez cisnienia...
      • Gość: gorillaz Re: MAM JUŻ DOŚĆ IP: *.tktelekom.pl 22.06.06, 22:41
        w tym kraju jest coraz gorzej, trzeba zasilić naszymi umysłami i naszymi siłami
        inny kraj...on na nas czeka na nas ludzi wykształconych i nie tylko, ludzi,
        którzy CHCĄ pracować....ten kraj oddalony jest o 2.5 godz od Polski
        pozdrawiam
      • framberg Re: MAM JUŻ DOŚĆ 23.06.06, 01:02
        Uciekaj z tego kraju.
        Pracęmożesz dostać lepszą lub gorsza ale zawsze za dużo więcej i nie będą cię
        traktować jak śmiecia. Nie wierz w to, że praca za granicą to tylko sprzątanie
        i zmywanie garów. Córka po trzech kwartałach w Angli została v-ce dyrektorką
        małej firmy, jej mąż też pracuje. W Polsce przez dwa lata przepracowała jako
        kelnerka może rok? Tu jej kwalifikacje sie nie liczyły. Tam też nie od razu ale
        w końcu ją doceniono. O komforcie życia wogóle nie ma co mówić.
        Wyjedź stąd.
        Jak bym miał o 30 lat mniej też bym to zrobił (teraz mi się nie chce i jednak
        jestm już, jak to mówią "ustawiony"). Tu życie to walka z wiatrakami,
        ewentualnie w wersji Belki -kopanie się z koniem. Po co ci to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka