Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak mnie szef zwolnił :/

27.06.06, 13:00
    dzisiaj poszlam poozmawiać z szefem o zwolneniu z pracy. Jestem oburzona! Nie
    dostałam umowy ( miałam umowę o dzieło -i jej nie dostanę) oraz pieniędzy.
    Usłyszałam, że nie doprowadziłam do końca wszystkich spraw i nie będzie i nie
    było żadnej umowy. Byłam b.taktowna, ale szef, kiedy tłumaczyłam się
    dl;aczego przez jeden dzień mnie nie było (uprzednio zadzwoniłam i
    powiedziałam, że mam 40 st. goraczki, katar, mam ciężką astmę) i że atak trwa
    jeden dzień (jesli się jemu zapobiegnie), usłyszałam bezczelny śmiech i że
    kłamię. Usłyszałam, że jestem : nieodpowiedzialna, niekompetnetna, nie nadaję
    się do niczego... jakim prawem moge mówić, że miałam ogrom pracy??? Po czym,
    że 'powiedziałam juz wszystko, co chcialam i mam wyjść z gabinetu'. Potem,
    uniemozliwiono mi pożegnanie się z zespołem, dla którego kupiłam kwiatkii
    łakocie-słowami: 'Proszę wyjść, zespół przez Panią nie może pracować!.
    SZOK!!! Nie wiem co mam o sobie myśleć, o tym człowieku...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ela Re: Jak mnie szef zwolnił :/ IP: *.ec.kalisz.pl 27.06.06, 13:10
        Przecież umowa o dzieło to nie umowa o pracę. Moze miałaś jeszcze listę
        obecności podpisywać? Skoro miałaś świadczyć pracę w firmie i pracować od - do
        pod jego nadzorem, to kwalifikuje się to jako umowa o pracę.Zgłoś to do
        Pańswowej Inspekcji Pracy.
        • Gość: wiosna386 Re: Jak mnie szef zwolnił :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:11
          Nie mam umowy!! czuję sie skopana!! AAAAAAuuuu!!
          • Gość: Ela Re: Jak mnie szef zwolnił :/ IP: *.ec.kalisz.pl 27.06.06, 13:13
            Umowa ustna też obowiązuje. świadczyłaś pracę i należy Ci się wynagrodzenie
            • Gość: wiosna386 Re: Jak mnie szef zwolnił :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:22
              Powiedz to...takiemu człowiekowi... eeeeeeeech... :(((((((((((((
              • ela282 Re: Jak mnie szef zwolnił :/ 27.06.06, 13:54
                To nie mów mu tylko zgłoś do PIP. Przecież i tak już nie pracujesz.
      • kaczm77 Inspekcja Pracy 27.06.06, 14:26
        Hej.
        Mozesz zgłoscic do Inspektora pracy fakt ze swiadczylas pracę z umowa cywilno
        prawną a powinien byc to stosunek pracy.

pozdrawiam
        behapowiec
      • Gość: ciekawy Re: Jak mnie szef zwolnił :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 17:50
        wiosna, ale ty na tego copywritera konkurs wygrałaś...więc się nie przejmuj i
        rzeczywiście sprawę do PIPu zgłoś - załatwią:) a a propos copywritera - to
        wiesz już ile może w sieciówce zarabiać??
        pozdrawiam ciepło
        • wiosna386 Re: Jak mnie szef zwolnił :/ 28.06.06, 18:58
          Już się nie przjmuję... ;) Po co mam się głupimi i brutalnymi ludźmi przejmowac?
          A o zarobkach już wiem, z kim będę pracować tez i w ogóle jestem happy. ;);):)
      • Gość: LMB Napisz pozew w dwóch kopiach IP: *.icpnet.pl 17.07.06, 20:32
        > Usłyszałam, że jestem : nieodpowiedzialna, niekompetnetna, nie nadaję
        > się do niczego...

To jest forum o pracy czy o psychologii i niedowartościowaniu? Pytasz co z tym
        zrobić czy chcesz, żeby Cię pogłaskali po główce i powiedzieli, że jest OK?

> Proszę wyjść, zespół przez Panią nie może pracować!.
        > SZOK!!! Nie wiem co mam o sobie myśleć, o tym człowieku...

Cham i tyle. O ile dobrze rozumiem nie zapłacił Ci za jakiś okres pracy?
        Promonuję wysłać mu maila (nie SMS, nie telefon). Ja miałem taką akcję, że od
        razu złożyłem pozew (dwie kopie się składa), co się okazało zupełnie zbędne, bo
        jak koleś usłyszał o sądzie, to zaraz zapłacił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka