Gość: jj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:12 Wiadomo, że CV trzeba wydrukować na ładnym papierze, ale jeśli osobiście idę złożyć CV - to wystarczy, że będzie w foliowej koszulce, czy lepiej w jakiejś teczce? Sam już nie wiem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 02.07.06, 23:23 Nigdy w koszulce. W teczce z tzw. klipsem jesli razem z innymi dokumentami, a jesli samo, to najlepiej w przezroczystej okladce (bez tego czegos z boku z dziurkami do segregatora...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo escobar Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 07:08 >"Nigdy w koszulce. W teczce z tzw. klipsem jesli razem z innymi dokumentami, a >jesli samo, to najlepiej w przezroczystej okladce (bez tego czegos z boku z >dziurkami do segregatora." Sorry, ale czym się różni "przezroczysta okładka" od koszulki ??????????????????? Taaa wiem, że głupio pytam, bo różnica jest pewnie kolosalna, ale jestem ciekaw :D Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 07:24 "Przezroczysta okładka" to inaczej ofertówka z otwartą górą i prawą stroną, przez które można wsunąć dokumenty. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 07:39 > "Przezroczysta okładka" to inaczej ofertówka z otwartą górą i prawą stroną, > przez które można wsunąć dokumenty. Dokładnie :) A swoją drogą - to dokumenty strasznie się "lepią" do takich koszulek i "ofertówek". Nie wiem, czy tak czy siak nie lepsza jest teczka. A właśnie - jeśli są więcej niz dwie kartki - to chyba jednak trzeba zdecydować się na teczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 08:25 jesli wiecej niz 2 kartki to teczka zdecydowanie lepsza...Nigdy nie spotkalam sie z tym, zeby papier lepil mi sie do tej - jak piszecie - ofertowki...Pewnie zalezy od materialu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo escobar Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 07:40 Droga Mesmeredio! Dziękuję za szybką odpowiedź na dręczący mnie problem :) Włączając się do dyskusji, skoro rozumiem już problem i jego wagę, chciałbym wyrazić opinię, iż rzeczywiście - lepiej złożyć CV w "przezroczystej okładce". Z drugiej strony warto rozważyć, czy cały ten problem nie jest sztucznie wykreowany? O ile nie jest to rekruatacja prowadzona przez "nadpobudliwe panienki z HR'u", a nawet, być może (o zgrozo!), CV będzie oglądał ew. przyszły szef płci męskiej, to, co całkiem prawdopobne, różnica pomiędzy ruchem 'szuch-szuch, pask na biurko', a 'ciach, pask na biurko' będzię czysto akademicka, gdyż staremu burakowi będzie to 'whatever':) Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 07:55 Według moje skromnej opinii czytającemu cv będzie absolutnie whatever jak mówisz, gdyż i tak takie cv będzie musiał przeczytać - a co za tym idzie - wyciągnąć z koszulki, ofertówki, teczki czy innego ustrojstwa. Znacznie łatwiej czyta się cv w nic nie zawiązane. Poza tym, wyjmując cv z koszulki i mając podobnych dokumentów kilkadziesiąt osoba się tym zajmująca nie zawsze odłoży je w Twoją koszulkę/teczkę i całe zachody szlag trafia. W zwykłej firmie gdzie rekrutuje "prezes" Twoje cv trafia na kupę i nikomu nie będzie się chciało wyciągać dokumentów z "opakowania". Ewnetualnie koszulka z teczką sie komuś "przyda". Podczas profesjonalnej rekrutacji cv stanowi podstawę do wygenerowania innego dokumentu, stworzonego przez HRowca, który w jeszcze inny sposób przedstawia informacje na temat kandydata. Nie przesadzajmy więc. Równie dobrze można dyskutować czy na rozmowie kwalifikacyjnej lepiej ubrać się w koszulę z zaokrąglonym kołnierzykiem czy też w szpic. I. Odpowiedz Link Zgłoś
karramba.ole Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 08:04 No to ja też się przyłączę :) Wydaje mi się, że w przypadku więcej niż jednego dokumentu (np. CV i LM) najlepszym rozwiązaniem będzie taka teczka z klipsem - nie trzeba niczego wyciągać, wystarczy przerzucić kartki i odłożyć w stanie nienaruszonym. W przypadku koszulek istnieje właśnie niebezpieczeństwo, że nikomu nie będzie się chciało "oblekać" dokumentu z powrotem i dokument gdzieś przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo escobar Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:08 Droga Mesmeredio! Jestem urzeczony Twoją elokwencją oraz zdolnością posługiwania się okrągłymi zdaniami ;) Niestety, nękany prozą dnia codziennego, muszę udać się na chwilę do kuchni w celu spożycia posiłku porannego. Ale nie zmarnuje okazji, aby chwile się jeszcze z Tobą poprzekomarzać ;P Odnośnie dyskusji, czy lepszy kołnierzyk zaokrąglony czy w szpic, imformuję cię, iż na jutrzejszą rozmowę kwalifikacyjną ubieram się następująco: trampki Deichman, jeansy H&M oraz (o zgrozo! przegrany na starcie... buuuuuuuuu! what a loser!) koszulkę typu t-shirt marki carry lub cropp (obie są fajne :)). Myślę, że będzie to pasowało do wizerunku 'młody-dynamiczny, sperma nie wali mu na mózg za bardzo', jaki chcę wykreować. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat??? Jestem ciekaw Twojej opini. Czekam z niecierpliwością na Twoje celne riposty :) Cya Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 08:15 W wiekszosci rekrutacji CV jest wypinane z teczek i wyjmowane z koszulek przy przepinaniu i segregowaniou w segregatorach prowadzacych rekrutacje. Czesto juz na etapie oddawaniu dokunentow przyjmujacy je, oddaje wszelkie opakowania przynoszacemu kwity. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 08:27 Tak. Ale wrazenie schludnosci przy skladaniu podania jest zachowane...A co do pozyczki na materialy biurowe - niestety masz racje...Nie sa one summa summarum tanie:((((. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 08:11 A przy skladaniu kilkunastu CV tygodniowa dobze wziac pozyczke na teczki z klipsem. zwlaszcza, jesli trwa to rok czy dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa.e Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 17:43 A jaka to jest teczka z klipsem? Ja znam tylko takie do wpięcia np. koszulki :/ Czy to może o taką właśnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 17:45 To jest taka pastikowa z przezroczysta 1. strona i taka plastikowa blokada z boku...Ale skomplikowanie to opisalam. Nazwy i opisy art. biurowych to nie lada wyzwanie:))). Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 11:27 o cholera, wiem już, że na nic dycha doświadczenia i dwie i pół dychy szkoły, gdy cv jest w koszulkach. Co za odkrycie, o rajuśku! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 12:12 He,he...Zeby tylko takie pulapki czyhaly przy rekrutacji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Piep.... IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 12:19 Tworzenie debilnych zasad, mody i trendu by gupia pinda z HR-u miała miejsce zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 17:52 a teraz jeszcze się człeku zastanawiaj, do jakiego miejsca bardziej pasuje teczka czerwona, a do jakiego niebieska, bo o fopa nietrudno znając wrażliwość (czyt. wydziwianie) HRowców Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 19:32 Dlatego ja unikam czerwieni...Biel, granat, czern, szarosc:)))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:59 Nie wiem kogo bardziej żałować - tych co się zastanawiają nad rodzajem teczki czy rekrutujących, dla których to ma jakiekolwiek znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:11 Niewazne. Wazne, aby nasze podania byly skuteczne! Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:16 Nie lepiej to na teczce napisać "weź mnie, mnie weź, tylko mnie, innych nie!", zamiast bawić się w kolory? Odpowiedz Link Zgłoś
ms_kr Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:26 r.richelieu napisała: > Nie lepiej to na teczce napisać "weź mnie, mnie weź, tylko mnie, innych nie!", > zamiast bawić się w kolory? I to mi się podoba:) Gdybym dostal taką teczkę/koszulkę, osoba bez zaglądania do świdka zostałaby zaproszona (niestety musiałbym naruszyć ową teczkę/koszulkę przed rozmową, żeby zapoznać się z kandydatem, jednak byloby to niecodzienne i pełne wrażeń spotkanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zimowadziewczyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:15 A może ktoś zna sposób, żeby te folie tak strasznie nie przylepiały się do wszystkiego? ;) Chyba jest to kwestia elekrtyzowania się - ale fizykiem nie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ms_kr Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:24 zimowadziewczyna napisała: > A może ktoś zna sposób, żeby te folie tak strasznie nie przylepiały się do > wszystkiego? ;) Chyba jest to kwestia elekrtyzowania się - ale fizykiem nie > jestem :) Trzeba polać wodą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:26 Nie wodą, wyprać w coccolino, bo od niego nic się nie elektryzezuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zimowadziewczyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:29 r.richelieu napisała: > Nie wodą, wyprać w coccolino, bo od niego nic się nie elektryzezuje. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ms_kr Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:43 r.richelieu napisała: > Nie wodą, wyprać w coccolino, bo od niego nic się nie elektryzezuje. Żeby wyprać w coccolino, trzeba polać wodą :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zimowadziewczyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:28 ms_kr napisał: > Trzeba polać wodą ;-) I tym sposobem możnaby sprawdzić, czy folie spełniają swoją dodatkową funkcję (oczywiście obok funkcji artystyczno-wizualniej;)) -tzn. czy uchronią cenne dokumenty przed zniszczeniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ms_kr Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:46 zimowadziewczyna napisała: > I tym sposobem możnaby sprawdzić, czy folie spełniają swoją dodatkową funkcję > (oczywiście obok funkcji artystyczno-wizualniej;)) -tzn. czy uchronią cenne > dokumenty przed zniszczeniem ;) Sprawdzam to pare razy w miesiacu, nałogowo zalewając biurko kawą:) W ubieglym tygodniu na widok jednej z aplikacji poplułem sie kawa, wiec jak najbardziej jestem za zabezpieczaniem aplikacji:) (monitor mozna wytrzec;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 04.07.06, 08:38 Aby eksperymentowi dodac dramaturgi proponuje wyprac je razem z oryginalami dokumentow...Zyje sie raz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
someday_somehow Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:34 Ja w kwestii formalnej ;) To w końcu jaka teczka jest właściwa? Niestety raczej nie spotkałam się z teczką opisywaną przez AnnęJustynę - chyba że opisu nie rozumiem ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ms_kr Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:52 someday_somehow napisała: > Ja w kwestii formalnej ;) > To w końcu jaka teczka jest właściwa? Taka w jakiej Ty sam chciałbyś takie dokumenty otrzymać. Głównie: czyta i nie wymięta. Reszta... nikt nie zwraca uwagi na takie pierdoły:) Odpowiedz Link Zgłoś
someday_somehow Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:52 A gdyby tak np. najpierw każdą kartkę w koszulkę, a potem do takiej teczki foliowej, która służy do wpinania? Czy to już przegięcie? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ms_kr Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:55 someday_somehow napisała: > A gdyby tak np. najpierw każdą kartkę w koszulkę, a potem do takiej teczki > foliowej, która służy do wpinania? A tą foliową do segregatora, a segregatordo pudełka akrtonowego sluzacego do archiwizacji, a karton do szafy pancernej, a szafę... [paranoja] :/ Odpowiedz Link Zgłoś
someday_somehow Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 03.07.06, 22:56 Eh -też myślę, że jednak przekombinowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
crazyworld Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 04.07.06, 08:00 Hmmm - ja też się nad tym zastanawiam. W związku z tym podpinam się do pytania: > To w końcu jaka teczka jest właściwa? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 04.07.06, 08:45 Niemozliwe. Sa to najbardziej typowe teczki niewiazane, wylozone wkazdym supermarkecie...Widocznie moj opis jest bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 09:15 To chyba chodzi o taką teczkę z takim jakby drucikiem (ale drucik to nie jest ;)), do którego można wpiąć przedziurkowaną kartkę. Z przodu przezroczysta, a z tyłu kolorowa (może być biała, szara, czarna, niebieska, zielona itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 04.07.06, 09:27 Nie! Nie powinno sie dziurkowac dokumentow (a wlasciwie ich kopii, bo oryginalow przeciez nie oddajemy)...Zamiast drucika jest taki plastikowy klips, ktory zaciska sie na brzegu dokumentow. Dziewczyny, nie moge znalezc zdjecia w internecie. Chyba zeskanuje i Wam porozsylam;))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
siostra-milosierdzia Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? 06.07.06, 12:10 ciekawa propozycja z tym zeskanowaniem :) bo ja znając swoje losy, jak pójde do papierniczego zobaczę wielkie oczy sprzedawcy po opisaniu tego czego pozukuję , ech... ppozdrawiam pełna optymizmu na poprawe swoich umijętności składania dokumntów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0e zlota recepta IP: *.globalconnect.pl 04.07.06, 15:00 Jak juz zanosisz cos gdziec, to miedzy kartki mozesz niesmiale wsunac banknot 200 pln ot na waciki...napewno twoja szansa na prace wzrosnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricky kolejny wątek IP: *.wro.vectranet.pl 04.07.06, 21:53 kolejny wątek z cyklu pytania ćwierćinteligentów do półinteligentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakitaki Re: CV i LM - w foliowej koszulce, w teczce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:45 A ja proponuję zwinąc w rulonik i ściągnąć gumką.Na pewno będzie oryginalnie i wyrózniać się będzie wśród masy innych banalnych ofert obleczonych w ofertówki,kartoniki z klipsem itp.Pracodawca z pewnością zainteresuje się zawartością i zechce poznać oferentkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Gondaz NIe macie racji, IP: *.acn.waw.pl 05.07.06, 01:33 Trzeba podanie: a) wysłać mailem w temacie wpisać ref a w tresci maila 3-4 zdania co i jak ogólnie+ CV i LM załącznik. b) osobiscie = w przezroczystej kieszonce(ofertówke zostawcie sobie na referencje, sama ofert.kosztuje z 15 zł. Reszta nie ma sensu. NIE MA ZNACZENIA W CZYM TO PODASZ, MOŻE TO BYĆ NAWET w pustej butelce (jesli do agencji reklamowej startujesz). Ważne by treść tego była ciekawa. Co Panie w HR myslą mam w du...ie!!!! gupie pindy myslą że są ważne. Im człowiek jest pewniejszy tego co umie i potrafi tym mniej zwraca uwagi na takie pierdoły w czym przynieść cv. Ja bym przyniósł CV zawiniete w słoiku po "małosolnych" ale nie kupiłem. Wążne jest to, by na rozmowie pamiętać kogo interesy reprezentujemy. NASZe i jak mnie chce babka sprawdzić czy znam angielski to ona też musi być gotowa do udziału w tej konwersacji. Jak koleś mnie zaprasza na rozmowe i nie ma mojego CV to sorry ale o czym bedziemy rozmawiać? Najlepsza była bakba z firmy posredniczacej, ziewała sobie i się usprawiedliwiała że miała ciężki dzień a ja jestem ostatnią osoba kt óra była umowiona. Podziękowałem, powiedziałem żeby się niesrtresowała i ziewała dalej, szkoda mojego czasu. Najgorsze rozmowy miałem w activeplus,worktempsie i hri. Normalnie ludzie niepowazni. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra-milosierdzia Re: NIe macie racji, 06.07.06, 12:03 witam! Z uwagą śledzę dyskusję. Aktualnie już pełną parąposzukuję pracy i dojżewam do tego by wlaśnie: przyjżeć się jak należy składać dokumenty osobiście a jak poprzez e-mail. Oczywiscie zdarzają mi się jeszcze wpadki, ale co tam. Nikt nie jest doskonały :) Ważne że wyciągam wnioski z popełnionych wcześniej czynów:) Piszę tutaj, bo popieram poprzednika. Rozmowy w active plus są fatalne. Już kilka lat temu jak szukałam dorywczej pracy czułam się tam źle(pomimo,że podjęłąm pracę dla Nich).Wyróżnianie stałych bywalców było bardzo widocznie, nieposzanowanie Mojego czasu i niesłuchanie o czym mówię. Pomijając to wszystko, naszła mnie dziś refleksja jak wysyłać CV i LM poprzez e-mail.Pan przede mną napisał że jako załącznik,ale w jakiej postaci: dokumenty w załączniku oddzielnie zalączać czy spakować w całość? taka mała refleksja mnie naszła. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: NIe macie racji, 06.07.06, 12:16 CV jako jeden dokument (najlepiej w formacie pdf), oddzielny dokumet swiadectwa/dokumenty. Podanie (LM) ja wysylam jako tresc mejla, ale s a rozne szkoly. W sumie maks. 2 MB. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
siostra-milosierdzia Re: NIe macie racji, 06.07.06, 12:26 dziękuję za wyjaśnienie. faktycznie, że też nie pomylałam o pdf :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR consultant kompletnie was nie rozumiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:53 pierwsze primo: ktos jeszcze w teczkach swoje CV daje? a ja myslalem, ze juz wszyscy mailem wysylaja... drugie primo: jesli naprawde myslicie, ze od sposobu formulowania zdania, czy spacji w CV zalezy wasza kariera, to musicie miec slabe kwalifikacje... trzecie primo: ludzie z bardzo dobrym wyksztalceniem i kwalifikacjami nawet gdyby napisali CV na papierze toaletowym szminka z burdelu, to i tak maja prace, bo sa fachowcami. a takich sie szuka. zamiast pisac te bzdury lepiej sie wezcie np. za nauke jezykow... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Bzdury totalne piszesz... 07.07.06, 10:04 CV i LM sa bardzo wazne, bo pracodawcy tak naprawde nie analizuja naszych wlasciwych kwalifikacji, tylko koncentruja sie na odwaleniu jak najwiekszej liczby podan za jednym zamachem. Czasem w ogole ich nie czytajac, czasem wg literowek, czcionki, koloru teczki...Taki lajf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku..ony HRowiec Re: Bzdury totalne piszesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:39 widac krycha, ze nie rekrutujesz... niby kto teraz odzruca za literowki? i odwala jak najwieksza liczbe CV? w czasie, gdy brakuje specjalistow i rak do pracy? moga podawac wam setki przypadkow, gdy CV bylo takie se, koles sie spoznial a i tak prace mial w kieszeni, bo byl specjalista. nie mowimy tu o biedakach po zarzadzaniu, ktorzy nic nie potrafia. mowimu o SPECJALISTACH. a te bzdury o CV i LM wciskaja paniusie od HRow albo PUPy, zeby jakos uzasadnic, czemu ludzie nie maja pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LASKA Re: Bzdury totalne piszesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:58 ZGADZAM SIE Z PRZEDMÓWCĄ. pRACUJE W BARDZO DUŻEJ FIRMIE W DZIALE ZL. OSTATNIO SZUKALISMY NA GWALT M.IN. SPAWACZY I INZYNIEROW. KIEDY RZUCILISMY NA STOL PAKIET TESTOW, PEWNA KANDYDATKA SIE ROZESMIALA I POWIEDZIALA: "NIE ZARTUJCIE Z TYMI QUIZAMI, JA MAM JUZ TRZY INNE POWAZNE OFERTY". PRAWIE ZE MUSIELISMY JA BLAGAC, BO NIE MIELISMY W OGOLE KANDYDATOW NA TO STANOWISKO... A cv? BOZE, NAWET GDYBY JE PRZYSLALA W ZEBACH BULDOGA, TO I TAK BYSMY JA ZAPROSILI. TE WSZYSTKIE GADKI O PDF-ACH I INEN RADY SA SMIESZNE PO PROSTU. NAJCZESNIEJ REKRUTACJA U NAS WYGLADA TAK - MA DANE KWALIFIKACJE, ALBO NIE. ZNA NIEMIECKI ALBO NIE. NIKT NIE PATRZY NA CZCZIONKE, NA BOGA! NIE DAJCIE SOBIE WCISNAC TAKICH BZDUR! ROBIA TAK CHYBA NIEWYZYCI PREZESI Z UBIEGLEGO SYSTEMU, ALE U NICH I TAK NIE WARTO PRACOWAC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Gondaz Do Pani Kolezanki siostry-milosierdzia IP: *.acn.waw.pl 07.07.06, 17:07 Witam, Jedna jedyna rada... a jak ludzie w biurach wysyłają dokumenty? 90% to word i ordynarny .doc. W pdf -a się bawiłem ,teraz mi to wisi. Firma szuka człowieka a nie choinki, otworzy ten dokument. Są profesjonalistami, doślą maila z proźbą o inny format. Teraz trzymamy pracodawców za jajca bo dużo z naszej kampani ucieka po świecie. Ucze się angielskiego i francuskiego, znam biernie hiszpański, Mam fajna firme i dziewczyne w Polsce to mnie trzyma. Ale zawsze moge jechać dalej. Giertrych mnie nie musi uczyć patriotyzmu, płaciłem podatki i je nadal płacę za ten cyrk. W skrócie - mam to w dupie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku..ony HRowiec Re: Do Pani Kolezanki siostry-milosierdzia IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.06, 19:53 wreszcie ktos pisze rozsadnie i nie dal sie wtrynic w tryby glupiej machinki do produkcji CV. tak trzymaj stary !!! www.ciemna-strona-hr.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś