Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moderator forum internetowego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:40
    Jestem ciekaw, czy pracował ktoś z Was na takim stanowisku? Jeżeli tak, to
    jakie były Wasze odczucia dotyczące atmosfery w zespole, 'restrykcyjności'
    regulaminu, męczących forumowiczów, płacy itd.??? Moja krótka
    (kilkumiesięczna) kariera na takim stanowisku, w jednym z wiodących, można
    nawet zarykować stwierdzenie, iż na największym forum w Polsce, niestety nie
    była usiana różami. Dyżury w koszmarmych porach (poniedziałek od 6. rano lub
    niedziela od 14. itp.), straszny rygor (szefowa gotowa ukrzyzować cię za każdy
    przepuszczony zły post), NORMA (3000 postów dziennie) oraz atmosfera
    wzajemnego podesrywania się, a wszystko to za 800
    zł brutto (!!!), dają mi podstawy do stwierdzenia, iż nie jest to wymażona
    praca dla młodego człowieka. Jakie są wasze odczucia? Jak jest na innych mniej
    wiodących forach? Czy tak samo?
    Obserwuj wątek
      • muka77 Re: Moderator forum internetowego 03.07.06, 08:42
        na gazecie robi sie to za friko :))
        • Gość: pablo escobar Re: Moderator forum internetowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:48
          Serio??? Tzn. jak? Jakieś praktyki studenckie czy coś takiego?
          • annajustyna Re: Moderator forum internetowego 03.07.06, 09:04
            Na "Gazecie" dzialaja moderatorzy "Agory" - ile zarabiaja, na jakich warunkach -
            nie mam pojecia - i tzw. moderatorzy spolecznie - np. ja. I my "robimy" w zamian
            za satysfakcje:)))))))).
            • krzysztofsf Re: Moderator forum internetowego 03.07.06, 09:08
              annajustyna napisała:

> Na "Gazecie" dzialaja moderatorzy "Agory" - ile zarabiaja, na jakich warunkach
              > -
              > nie mam pojecia -

To admini, moderujacy przy okazji, przewaznie na podstwie skryptow wyszukujacych slowa kluczowe, oraz zgloszen od czytelnikow.
              Np na onecie slowem kluczowym jest UPR - w niektorych okresach "politycznie waznych" nie da sie nic zamiescic ze slowami, UPR, Korwin Mikke itp - zwraca jako "usilowales zamioescic slowo wulgarne".
              Gazeta jest naprawde wyjatkiem - tu cenzura jest delikatniejsza.

> i tzw. moderatorzy spolecznie - np. ja. I my "robimy" w zamia
              > n
              > za satysfakcje:)))))))).
              • Gość: pablo escobar Re: Moderator forum internetowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:24
                krzysztofsf - nie jestem pewien, czy dobrze 'kminie', ale wydaje mi się, że
                trochę wyolbrzymiasz możliwości forumbota na onecie. Z tego, co pamiętam
                -oczywiście jest to tylko zasłyszane ;)) - to forumbot onetu jest tak głupi, że
                często nie wyłapuje najprostszych wulgaryzmów. Poza tym mogą nie puszczać Twoich
                postów, bo Cię po prostu nie lubią - Twój nick wyświetla im się na czerwono, jak
                da ci minusa główny moderator. Często była też kilkugodzinna obsuwa przy
                moderacji postów (bywało 25000
                postów w kolejce:)) A jak jest na innych forach ? Np. na o2 albo wp? Może ktoś z
                Was wie?
                P.s. Pozdro dla Agnieszki L. ;) - kto wie ten zrozumie :D
                • krzysztofsf Re: Moderator forum internetowego 03.07.06, 10:26
                  akurat tam nie pisuje.
                  Natomiast sprawdzalem dzialanie tych mechanizmow, gdy zglaszaly je inne osoby.
                  Okresy przedwybowrcze, okres przedreferendalny.
            • muka77 Re: Moderator forum internetowego 03.07.06, 09:09
              Dokladnie sa administaratorki, ktore naprawde wkladaja w to serce i poswiecaja
              mase czasu na trudne moderowanie (zwlaszcza na forach fotograficznych) oprocz
              wdziecznosci ze strony forumowiczow nie maja na co liczyc. Moim zdaniem to
              troche dziwne , ale coz...
            • herba4 Re: Moderator forum internetowego 03.07.06, 10:59
              Moderator społeczny to taki, który moderuje na przykład forum praca, a nie
              moderator własnego forum z 10 tysiącami postów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka