Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wolontariat, jak?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:11
    Czy można pracować za friko chcąc zdobyć doświadczenie, nie będąc już
    studentem? Co z ubezpieczeniem?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ? Re: Wolontariat, jak? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.07.06, 21:18
        a Ty skąd się urwałeś?

żal mi kolego Ciebie, właśnie tacy jak Ty psują rynek, bo po co zatrudniać kogoś
        jak można mieć darmową siłą roboczą

Powiedz mi, czy jak będziesz miał 30 to też będziesz pracował za darmo?
        • zamyslona4 Re: Wolontariat, jak? 18.07.06, 21:34
          Gość portalu: ? napisał(a):

> a Ty skąd się urwałeś?
          >
          > żal mi kolego Ciebie, właśnie tacy jak Ty psują rynek, bo po co zatrudniać
          kogo
          > ś
          > jak można mieć darmową siłą roboczą
          >
          > Powiedz mi, czy jak będziesz miał 30 to też będziesz pracował za darmo?

koles- skad ty sie urwales???
          wolontariat to nie zastepowanie pracownika za friko. myla ci sie chyba pojecia.
          wolonatariusz nigdy nie moze zastepowac pracownika etatowego.
          ma miejsce gl. w 3 sektorze. w 1 i 2 mowimy raczej o stazu.
          wolontariat -jesli dobze sie trafi- jest najlepsza szansa na zdobycie
          doswiadczenia zwlaszcza w czasie nauki!

a odpowiadajac na pyatanie autora watku:
          wolontariat ni ezapewnia ci ubezpieczenia. jedynie NW w czasie wykonywania
          zadan. dlatego- jesli jzu ukonczyles nauke- to moze zapisac si edo posredniaka
          i w tym czasie gdzies dzialc wolontarystycznie.
          chcesz wiecej info- pytaj.
          a moze wolonatraiat zagranica?
          • Gość: ? Re: Wolontariat, jak? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.07.06, 21:53
            wolontariat i stażysci postudyjni to najgorsze co może być
            • zamyslona4 Re: Wolontariat, jak? 18.07.06, 21:55
              Gość portalu: ? napisał(a):

> wolontariat i stażysci postudyjni to najgorsze co może być

dla kogo przepraszam?? co ty bredzisz koles? bo im sie chce douczac i zdobywac
              doswiadczdnie a tobie nie tak? wiec sa tacy straszni...

nie masz bladego pojeci ao wolontariacie wiec nei gadaj glupot!
          • Gość: toxic Re: Wolontariat, jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:26
            Więc jedyne koszty "pracodawcy" na mnie to ubez. wypadkowe? Jak obliczy te,
            zdaje się, 1,75% dochodu, bez dochodu?

I jeśli działam wolontarystycznie, to czy pośredniak nie pociągnie mnie do
            odpowiedzialności, że niby nie jestem dyspozycyjna? Bo robił już tak z
            uczestnikami szkoleń spoza PUPu. Chcę mieć z tej działalności papier przede
            wszystkim.

Panie ?, co Cię interesują moje dochody? Stać mnie na wolontariat w lepszym
            miejscu, bo zarobiłam na niego w gorszym.
            • zamyslona4 Re: Wolontariat, jak? 19.07.06, 08:59
              Gość portalu: toxic napisał(a):

> Więc jedyne koszty "pracodawcy" na mnie to ubez. wypadkowe? Jak obliczy te,
              > zdaje się, 1,75% dochodu, bez dochodu?

chyba jednka pojecie wolonatriatu jest myslone...
              nie oblicza sie tego, wykupuje sie po proestu ubezpieczenie, a w przypadku
              wolontariatu na czas okreslony dluzszy niz 30 dni nie placi tego ubezpieczenia,
              jest ono automatyczne na podstwaie umowy wolontariackiej gdyby cos sie stalo.

>
              > I jeśli działam wolontarystycznie, to czy pośredniak nie pociągnie mnie do
              > odpowiedzialności, że niby nie jestem dyspozycyjna? Bo robił już tak z
              > uczestnikami szkoleń spoza PUPu. Chcę mieć z tej działalności papier przede
              > wszystkim.

te szkolenia to zupelnie co innego!
              ale przypominam- wolontariat to dzialnie calkowicie bezplatne, refundowany moze
              byc np. koszt dojazdu. wolontariat ma miejsce przede wszystkim w organizacjach
              non profit, malo jaka firma sie w to chce bawic; wbrew temu co sie jednemu panu
              tu wydaje opiek anad wolontariuszem jest trudniejsza niz pracownikiem bo nie ma
              zaleznosci finansowej
              jednak jesli chcesz to TYLKO dla papierka to eni polecam... mialam jzu taka
              osobe u siebie i obie sie meczylysmy ...
              • Gość: toxic Re: Wolontariat, jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:52
                Jeśli zależność finansowa ma decydować o czyichś staraniach w pracy, to niech
                się taki zatrudni do pracy z zarobkami w 100% uzależnionymi od prowizji, jakiś
                PHowiec czy inny akwizytor. Chcę owszem dla papierka z prostego powodu, by
                przeskoczyć granicę nieznajomości programów, których nauczyć się mogę raczej
                tylko w pracy, a nie mam znajomych w miejscach, które mnie interesują. No i
                zawsze to ładnie wygląda 3 miesiące jako x. Rozumiem, że to głupie, ale to nie
                ja wymyślam zasady "budowania ścieżki kariery".

Ubezpieczenie. W szkołach to ok. 40 zł na rok, pracowe ubezpieczenia są pewnie
                wyższe.
      • alex_koz Re: Wolontariat, jak? 18.07.06, 22:40
        www.wolontariat.org.pl/
        • Gość: ->> Re: Wolontariat, jak? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.06, 16:37
          na wolontariat to tylko do caritasu czy czegośtakiego

ale do firmy prywatnej? Ty masz wyksztalcenie wyższe? To szanuj swoją wiedzę i
          żądaj za nią pieniędzy! Chyba m.in. po to studiowałes/aś
          • Gość: Richelieu* Re: Wolontariat, jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:55
            Alex, dzięki, poczytam.

ad ->>. Ja się szanuję, niestety mnie nie szanują, przez brak doświadczenia na
            konkretnym stanowisku. Jeśli zaś mówisz o zależności szacunku od wykształcenia,
            to widać, że Ty najmniej wykształconych w ogóle nie szanujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka