Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zarobki kelnerki

24.07.06, 22:28
    jakie są zarobki kelnerki/kelnera w dużym mieście w Polsce? Ile ma z
    napiwków. Jak wyglądają warunki pracy. Na jakich zasadach jest najczęściej
    zatrudniana. Czy do tej pracy też jest wymagana książeczka sanepidu/ zdrowia.
    Jeżeli ktoś ma rozeznanie w temacie będę wdzięczna za odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Milenka Re: zarobki kelnerki IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:40
        Witaj!
        Książeczka senepidu jest konieczna i niezbędna! W Krakowie na Rynku zwykle
        niestety jest to jedynie umowa zlecenie i płatna koło 3 zl/h. Natomiast napiwki
        dziennie wahaja sie kolo 30-100 zl.

Pozdrawiam
        • p16 Re: zarobki kelnerki 25.07.06, 10:52
          A czy mogłabyś mi napisać mniej więcej na czym polega praca kelnera jaki ma
          zakres obowiązków kelner.I jak zwykle wygląda dzień pracy kelnera.Dodatkowo
          proszę o informację czy na tym stanowisku wymagana jest umiejętnośc obsługi
          kasy fiskalnej.Dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam!!!
        • monicka.m Re: zarobki kelnerki 25.07.06, 17:01
          3zł/h to istna kpina myślałam,że chociaż 5zł a to i tak mało. I nie ma się
          czemu dziwić, że w gastronomii brakuje rąk do pracy chyba, że to co wypisywali
          ostatnio w gazetach to kolejna ściema. Muszę opuścić ten kraj.
          • Gość: jak Re: zarobki kelnerki IP: *.torun.mm.pl 25.07.06, 20:10
            u nas w centrum miasta standardem jest praca kelnerki po 12-14 godzin co drugi
            dzień za 350-400 zł miesięcznie. Ciągle szukają "pracowników", ale pensji nie
            podniosą :(
            • Gość: Anecia Ja pracowalam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.06, 12:17
              przez 3 lata w kasynie wojskowym za 900 zł. netto od 10 do 18,jak byly bankiety
              to dłuzej,jedynie jak byly wesela to 100 zl za noc. Ksiazeczke sanepied
              koniecznie trzeba miec z aktualnymi badaniami. Pozdrawiam
          • Gość: Pa pa pa pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:36
            "Muszę opuścić ten kraj."
            Pa pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka