Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy ktoś pracował dla Kirby?

IP: *.magma-net.pl 27.07.06, 20:52
    Chciałam dowiedzieć się czegoś więcej na temat firmy Kirby i ich
    wrocławskiego dystrybutora i serwisanta - firmy Artha. Czy ktoś już pracował
    w tej firmie lub innej, pokrewnej, zajmującej się sprzedażą urządzeń Kirby?
    Albo może ktoś kupił Kirby lub chociaż był uczestnikiem prezentacji produktów?
    Obserwuj wątek
      • Gość: a Re: Czy ktoś pracował dla Kirby? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.07.06, 21:01
        Byłem u nich na rozmowie, ta firma to coś w stylu amway, nie wiem ale ja nie
        sprzedałbym chyba odkurzacza za 12000 pln , może ci się uda . Powodzenia
      • Gość: m Re: Czy ktoś pracował dla Kirby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:44
        Moja znajoma pracowała przez jakiś czas w tej firmie, ale to była kompletna
        porażka, dostajesz prowizję od sprzedaży a szansa, że ktoś ci kupi
        tak "ekskluzywny" sprzęt jest nikła, robią przy tym niesamowitą otoczkę, a tak
        na prawdę to zwykła akwizycja-chodzisz po domach i wciskasz kity, chociaż masz
        świadomość, że ten sprzęt kosztuje duuuuuuuuuzo taniej a ty masz go sprzedać
        ludziom za 12 tys.
        • skory1 Re: Czy ktoś pracował dla Kirby? 28.07.06, 12:14
          Czy te odkurzacze mają gwarancję satysfakcji klienta i jak długą?
          Poza tym porównanie z AMWAY-em nie jest zbyt trafione, AMWAY opiera się o sieć
          KONSUMENCKĄ a sprzedaż detaliczna jest jedynie DODATKOWYM źródłem dochodów.
          Problem polega na tym, że większość ludzi myśli, że jest to ganianie z
          produktami po ludziach. Jest to w zasadzie JEDNYNY biznes stosujący w pełni
          model Pro-sumenta, w innych firmach sprzedaż detaliczna jest KONIECZNOŚCIĄ, by
          w ogóle wyjść na swoje. Nie mówiąc o biznesach, które bazują WYŁĄCZNIE na
          sprzedaży detalicznej, jak opisany przypadek. ;)
          • Gość: funfel Re: Czy ktoś pracował dla Kirby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:48
            Jeśli ktoś jest tak dobrym akwizytorem, ze potrafi sprzedać odkurzacz za 12 000
            zł to do niczego mu nie jest potrzebna żadna Kirby. Sam może kupić w markecie
            odkurzacz za 200 i sprzedać go za 2000 !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka