Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Późny start??

IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 07.08.06, 11:33
    Mam 27 lat, pracę zawodową podjęłam mniej więcej rok temu. Wcześniej
    studiowałam i dorabiałam sobie np. nianicząc dzieci. W chwili obecnej pracuję
    na recepcji, a wcześniej m.in. w infolinii. Widzę że teraz młodzi ludzie
    coraz wcześniej się usamodzielniają i rozpoczynają pracę. Czy 26 lat to późny
    wiek na start? Czy straciłam szansę na zrobienie kariery?
    Obserwuj wątek
      • Gość: MK Re: Późny start?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:18
        Uszy do góry! nie jest tak żle. Masz dopiero 27 lat a nie 40.
        Trzeba szukać lepszej i rozwojowej pracy do skutku. Najważniejsze że masz pracę.
        Serdecznie pozdrawiam
        • Gość: Karolka Re: Późny start?? IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 07.08.06, 13:04
          No właśnie. Ja też się cieszyłam z tej pracy. Ale zaczełam przebywać z młodymi
          ambitnymi ludzikami, co zaczęli pracę zaraz po maturze i poczułam się jakoś
          dziwnie. Kiedy ja kończyłam studia oni już pracowali i teraz zarabiają trzy
          razy tyle co ja. I tak sobie zaczęłam myśleć, że zmarnowałam dużo czasu:(
      • Gość: CJ Re: Późny start?? IP: *.pl / *.pronets.pl 07.08.06, 14:05
        Ludzie wy macie obsesję z tym "wiekiem" Dla niektórych życie ludzkie powinno
        się kończyć na 30-ce i człowiek powinien już umierać....Ja zacząłem "robic" już
        w wieku 21 lat ale powiem ci jedno: do roboty przychodzili ludzie około 30-ki
        jako pierwszej i dobrze sobie radzili. A co do czasu kariery to w
        cywilizowanych krajach ludzie nawet po 50-ce zdobywaja nowy zawód i jeżeli to
        lubią to rozwijają się...... Dla mnie jest to chore, że ludzie klasyfikują sie
        wg jakiś abstrakcyjnych bzdur i ustalają jakieś sztuczne bariery... Ja mam 28
        latPZDR!!
        • Gość: MK Re: Późny start?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:37
          Ja mam 24 lata i 2 lata już pracuję. Właśnie zmieniam pracę na lepszą bo ile
          mozna pracować za 1300 pln!! Jestem dobrej myśli choć troche się boje tej
          zmiany.Nowej pracy szukałam aż 9 miesięcy. Uszy do góry!!Trzeba się starać i
          nie dać się zwariować. A przede wszystkim szanować się:)
      • Gość: mili_vanili Re: Późny start?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:50
        jestem w twoim wieku, zaczęłam *powaznie* pracować będac jeszcze na studiach
        (etat) i zaczynałam własnie od recepcji.

miałam przerwę w zatrudnieniu i założyłam rodzinę.
        obecnie pilnie i panicznie szukam zatrudnienia: z realiów i własnego
        wykształcenia wiem, że jezeli nie zaczniesz rozwijać swojej ścieżki zawodowej
        do 30-stki, to po tem możesz mieć problem: pracodawcy niechętnie inwestują w 30-
        latków bez cennego doswiadczenia, nie mówiąc już o powierzaniu im
        odpowiedzialniejszych stanowisk.

Oczywiście zawsze jest mozliwośc założenia czegoś własnego, i mozliwośc nr. 2:
        nie wszyscy muszą robić *karierę*: szeregowi pracownicy też są potrzebni!

pzdr i życzmy sobie jednak powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka