Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dalsza nauka, warto?

IP: *.mofnet.gov.pl 09.08.06, 12:57
    Mam ukończone studia "Finanse i bankowość" (wiodąca warszawska uczelnia,
    studia dzienne) i zastanawiam się nad studiami podyplomowymi lub czymś takim.
    Czy warto? Łatwiej o znalezienie lepszej pracy?
    Dodam, że nie mam sprecyzowanych zainteresowań.
    Może jakie propozycje?
    Obserwuj wątek
      • Gość: roooo Re: Dalsza nauka, warto? IP: 213.25.200.* 09.08.06, 13:35
        też się nad tym zastanawiałem , skonczyłem UW , ale z tego co widze to
        planowanie sobie jakieś drogi rozwoju to loteria , bo to że się chce, to nie
        znaczy że bedzie póżniej można. Jeżeli Ci naprawde zależy, to zastanów się nad
        tym co chciałbyś robić, a póżniej oceń czy w rzeczywistości bedzie na to miejsce.
      • Gość: Ela Re: Dalsza nauka, warto? IP: *.ec.kalisz.pl 09.08.06, 13:48
        Przecież zawsze warto jest wiedzieć więcej, choćby dla siebie. Jeżeli nauka nie
        sprawia Ci trudności to ucz się dalej. Może przyjdzie czas, że będziesz mógł
        wykorzystać swoją wiedzę, czego Ci życzę.
        • Gość: starszy_gość Re: Dalsza nauka, warto? IP: *.ols.vectranet.pl 09.08.06, 16:25
          Ponoć nigdy na naukę za późno ale ja przerwałem dawno temu studia.Żałuje?
          Nie.Miałem moze fart ale bardziej smykałkę i jakiś plan.Studia to 5 lat
          minimum,jak ma się pomysł to w tym czasie można się czegoś dorobić.Ty chcesz
          kolejne 2 lata się uczyć.Popieram ale jak nie masz planów co dalej robic (praca)
          to tylko robisz się starszy i nadal g... masz.(no chyba że gdzieś zarabiasz
          oprócz nauki)Ja w wieku 26 lat (czyli ciut wiecej niż się ma po studiach)
          miałem już własne mieszkanie i niezłe auto.Teraz mam troszkę ponad 30 i jest
          tylko coraz lepiej,a tak dopiero bym MOŻE kupował mieszkanie.Może bo obecne
          ceny zaczynają się robić chore.Przemyśl co chcesz robić.Sam "papier" uważam że
          służy do podcierania d... jak nie masz pomysłu na przyszłość.Pozdrawiam i życzę
          powodzenia i przemyślanych decyzji.

P/S teraz chyba idę się "podszkolić" tylko dla siebie bo nie związane z praca
          ale to dlatego że mam dużo wolnego czasu
          • Gość: jasiek Re: Dalsza nauka, warto? IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.06, 08:53
            no tak..... 26 lat własne mieszkanie i samochód - podziwiam! Ja mam właśnie 26
            lat, nieco ponad 2 lata pracy i ........ jeżdżę 13 letnim gratem. A pomysłów
            coraz mniej.
      • Gość: aa Re: Dalsza nauka, warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:27
        nie warto sobie zawracac głowy ta firmą:((
      • Gość: xYz Re: Dalsza nauka, warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:35
        Nie warto.studiowałam , zrobiłam podyplomówkę i załuje .mogłam wybrac zaoczne studia i w tej chwili miałabym juz 8-9 lat doswidczenia pracy zawodowej a po studiach papierek i tyle. 15-20 lattemu jak miałes studia itp to byles ktos a teraz mgr moze miec kazdy bo uczelni prywatnych jest wiele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka