Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Programy menedżerskie

16.08.06, 09:18
    Witam,

czy ktos z forumowiczów uczestniczył/uczestniczy w programie menedżerskim
    (programi rozwoju kadr menedżerskich)?

Jestem tym zainteresowany, tj. chcę zgłosić sie do jednej z firm prowadzącej
    tego typu program. Ale wcześniej chciałbym prosić o kilka rad kogoś, kto już
    przeszedł proces rekrutacji lub/i przebywa na takim programie.

Pozdrawiam,
    artur
    Obserwuj wątek
      • pupix Re: Programy menedżerskie 16.08.06, 09:31
        Rekrutacje robią takie, że dostaje się chyba jeden na milion. Potem harujesz jak wół przez rok (czy ileś) za marne grosze, ale podobno bardzo się to opłaca, masz prawie pewne zatrudnienie, a nawet jak nie, to jesteś ustawiony na rynku pracy.

śmieszy mnie jak ktoś pyta o opinię, czy w ogóle się gdzieś zgłaszać. jakbym ja chciał tak pytać o każdą firmę do której wysyłałem to zostałbym głównym redaktorem tego forum. NAJPIERW się wysyła a potem, jeśli jest w ogóle jakiś odzew to się zastanawia co to za firma, a dopiero jak zaproponują pracę to się pyta czy tam warto.
      • pupix Re: Programy menedżerskie 16.08.06, 09:33
        dlaczego nikt świeżo po studiach nie może zrozumieć, że to pracodawca sobie wybiera pracownika a nie pracownik pracodawcę.
        • Gość: artur Re: Programy menedżerskie IP: *.pkobp.pl 16.08.06, 11:12
          pupix do Twojej wiadomosci. Nie kazdy kto pyta o kwestie związane z karierą
          jest studentem! To primo. Po drugie, nie widzę problemu, zeby zrobic najpierw
          rozeznanie, a potem składać dokumenty.

Nie jestem napuszonym absolwentem. Studia skonczylem pare lat temu i mam juz
          pewien bagaż doświadczeń zawodowych. I bynajmniej nie uważam, ze to pracownik
          wybiera sobie pracodawce (aczkolwiek można by z tą tezą dyskutować). Interesuję
          sie programami menedżerskimi i właśnie po to zadałem pytanie bo nie wiem jak są
          widziane w praktyce osoby, ktore mają już doświadczenie zawodowe a nie są
          osobami świeżo po studiach, ktore mozna "ulepić" stosownie do polityki
          personalnej firmy.

pozdrawiam,
          artur
          • Gość: pupix Re: Programy menedżerskie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.08.06, 18:31
            ok, nie zrozumiałem cię poprostu dobrze :)

ale i tak podtrzymuję swoją opinię, tyle że już się ona nie tyczy Ciebie.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka