Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do Was o zmianę pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:37
    Witam!
    Właśnie rozważam poszukiwanie nowej pracy, pomimo iż obecnie pracuję w jednym
    miejscu od 2 lat. Pracę chciałbym zmienić z własnej woli, głównie z uwagi na
    zarobki, ale istnieje też wiele innych powodów. I stąd moje pytanie do Was.
    Jak Wam się wydaje, czy w liście motywacyjnym i CV należy, lub też może
    wypada przyznawać się do tego, iż obecnie mam pracę, lecz chcę ją zmienić?
    Czy pisać, dlaczego jestem niezadowolony z obecnej pracy i dlaczego chcę
    innej? Czy nie zaszkodzi mi fakt, iż chcę zmienić pracę? Może pracodawca
    pomyśli że jestem wybredny i nie potrafię usiedzieć na jednym miejscu pracy
    przez dłuższy czas... A może też odebrać to jako zaletę, np. że chcę się
    rozwijać, szukam nowych doświadczeń itp... Czy jeżeli obecny pracodawca
    dowiedziałby się, że szukam innej pracy, to nie zaszkodziłoby mi to? Proszę o
    Wasze zdanie i uwagi na ten temat. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • iselle Re: Pytanie do Was o zmianę pracy 27.08.06, 11:40
        Ja pracuję ponad rok i też mam taki problem jak Ty. Chciałabym żeby to było tak
        hop-siup, jak się nie podoba to zmieniam. Niestety czeka mnie wiele kombinacji.
        Masz już coś na oku chociaż?
      • Gość: Jasiek Re: Pytanie do Was o zmianę pracy IP: 80.54.21.* 27.08.06, 14:20
        ..."Jak Wam się wydaje, czy w liście motywacyjnym i CV należy, lub też może
        wypada przyznawać się do tego, iż obecnie mam pracę, lecz chcę ją zmienić?
        Czy pisać, dlaczego jestem niezadowolony z obecnej pracy i dlaczego chcę
        innej? Czy nie zaszkodzi mi fakt, iż chcę zmienić pracę? Może pracodawca
        pomyśli że jestem wybredny i nie potrafię usiedzieć na jednym miejscu pracy
        przez dłuższy czas."

Myśle że tego pisać nie trzeba a nawet nie wypada.Pisać należy że się pracuje i
        w jakiej firmie Odpowiadacie na ogłoszenie i już. Zasada nr 1 żadnych
        skrupułów i tłumaczenia. Zmiana pracy to coś naturalnego i nie Wy pierwsi nie
        ostani. To że w CV podajcie nazwę obecnego pracodawcy to nic złego. Uważajcie
        tylko na firmy które w jakiś sposób są powiązane z firmami w których obecnie
        pracujecie. Informacja że chcecie odejść może dotrzeć do Waszego kierownictwa
        i w sporadczynych przypadkach może spowodować albo podwyżkę albo zapisanie na
        listę do zwolnienia jako osób które nie rokują przyszłościowo dla firmy tj.
        chcą uciec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka